Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
5.9.23 18:16
@Havlova píše:
A některá učitelka se zasekne na hrášku a je to. :mrgreen:

Pak bych nastoupila já nebo muž a šli bychom si to s paní učitelkou vysvětlit. :lol:
Ale jak jsem psala na začátku, učitelé jsou u dětí vcelku soudní. A mají od vedení pokyn rodiče moc nezatěžoval, neb se ví, jaká je skladba žactva. U některých jsou rádi, když mají tašku, penál a přezůvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
5.9.23 18:19
@a12 píše:
No to si nemyslím teda.. Ja bych třeba u spousty věcí volila jinej postup, než je učitelka učí.. Ale nemůžu malymu dítěti, kteryse neco učí motat hlavu jinou metodou.. Ja občas fakt koukala jak něco pocitaj.. Třeba písemný sčítání /odčítání, ja mu dítěti řekla, jak bych to počítala já a ze mi to tak přijde jednodušší, ono mi řeklo, že takhle to teda dělat nesmí.A moje dítě nastoupilo do první třídě v době covidu, takže hodinka, dvě online výuka, zbytek domácí práce.. A jako řekneš si blbá první třída, ale já nejsem učitelka.. A když máš dítěti doma vysvětlit jak počítat přes desítky, tobě to přijde primitivní ale pro to dítě je to něco co vůbec neví, jak má spočítat a, fakt není taková sranda mu to vysvětlit, aby to pochopilo, aby to pro něj bylo co nejlehčí..

ano, elementaritky umi veci, ktere ja jako uca na vyssim stupni proste nezvladnu. Zavreni skol v dobe covidove byl proste maras a na detech se to podepsalo. Cim mladsi, tim vetsi problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
5.9.23 18:22
@Svistice píše:
Pak bych nastoupila já nebo muž a šli bychom si to s paní učitelkou vysvětlit. :lol:
Ale jak jsem psala na začátku, učitelé jsou u dětí vcelku soudní. A mají od vedení pokyn rodiče moc nezatěžoval, neb se ví, jaká je skladba žactva. U některých jsou rádi, když mají tašku, penál a přezůvky.

Dcera naštěstí na ZŠ taky OK. Ale to, co učilo v paralelní třídě, to byl úkaz.
Měla je na hudebku. Co dělá pan učitel, když si zapomenete sešit?
Dá nám papír a musíme si to přepsat (což byla pravda). No, tak dones žákovskou: Chybí sešit: 5
Podpis rodiče!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
5.9.23 18:22
@pocker píše:
Na naší škole jsou povinné úkoly. První stupeň denně 2-3 úkoly. Jsem pro, když dítě nesplní, má poznámku a musí do dalšího dne vypracovat. Úkoly jsou u nás povinné. Kdyby nebyly, děti by nic nedělaly..

A čemu vadí, že by po škole už nic nedělaly, kromě čtení? Ty běžně po práci doma ještě děláš věci do práce, co ti dá šéf domů za úkol?

• Citovat
  • Upravit
66816
5.9.23 18:27
@Havlova píše:
Dcera naštěstí na ZŠ taky OK. Ale to, co učilo v paralelní třídě, to byl úkaz.
Měla je na hudebku. Co dělá pan učitel, když si zapomenete sešit?
Dá nám papír a musíme si to přepsat (což byla pravda). No, tak dones žákovskou: Chybí sešit: 5
Podpis rodiče!!!

ano, petky za zapominani me taky rozhodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
5.9.23 18:29
@Pitaya1 píše:
A čemu vadí, že by po škole už nic nedělaly, kromě čtení? Ty běžně po práci doma ještě děláš věci do práce, co ti dá šéf domů za úkol?

Já třeba ano, i spousta dalších. Ale my jsme dospělí a být v té práci je naše volba. Proč bych měla v první třídě podepisovat dítěti slabikář a mít chuť umlít mámu i s Emou? A co by to dalo mé plynule čtoucí dceři? Naštěstí učitel nic takového nechtěl, i když úkoly dával, tak rozumně, spíš, co nedodělali ve škole. A ti, co neuměli číst, tak tedy četli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.9.23 18:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.9.23 18:45
@Svistice píše:
@Havlova Minulý školní rok dítě nutně potřebovalo hrášek, protože piučka řekla. Chtela nést do školy mraženy z mrazáku. No 10 minut trvalo ji přesvedcit, že piučka chce asi sušený a dalších 20, že sušený hrách nevedu a kupovat ho nebudu, ale může si vzít dva druhy fázoli, cizrnu nebo čočku. :lol:

Porad verim, ze oni jednou tu nasi schopnost improvizace oceni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
5.9.23 18:47
@Lucie_Sx píše:
Ale realita JE, ze kmitaji ti rodice ;).Dite prijde vecer pred spanim, ze na druhy den potrebuje hrst sutru.
Proste dite dostane ukol - jde za rodicem a zaukoluje rodice. Normalni postup.

Přesně jak v té reklamě s Martinem Hofmannem:
„Tati, potřebuju…“
„Na kdy?“
„Na zítra.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
5.9.23 18:48
@Svistice píše:
Tak decku řeknu, i za cenu scény, že jeho starost. Bude si to muset vykomunikovat s paní učitelkou. Ale klidně mu poradím, jak to udělat. Nebo ho vzbudím dřív a může si jít nasbírat to listí. :nevim:

Ale vždyť jo, už jsem psala, kdyz ma úkol z pracovního sešitu, kterej má ve škole, tak jeho smůla.. Omluv se u paní učitelky. Ale místní paní učitelka přijímá jen omluvenku od rodičů.. A není pro jejich budoucnost teda prospesnejsi, aby si to právě vykomunikovaly samy? :nevim: je taky učení zodpovědnosti stejně jako ty ukoly, ne? :nevim: ma si za to zodpovídat teda sam a ze maminka napíše omluvenku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.9.23 18:50
@Havlova píše:
Já třeba ano, i spousta dalších. Ale my jsme dospělí a být v té práci je naše volba. Proč bych měla v první třídě podepisovat dítěti slabikář a mít chuť umlít mámu i s Emou? A co by to dalo mé plynule čtoucí dceři? Naštěstí učitel nic takového nechtěl, i když úkoly dával, tak rozumně, spíš, co nedodělali ve škole. A ti, co neuměli číst, tak tedy četli.

Je to zbytecny. Moje deti nemely v prvni tride zadny ukoly, jen cist a psat, kdo potreboval a kdy nasli rodice cas. Tot vse.
Ve druhe dtto.
Ve treti zacli s necim jednou tydne.
Ale oni jedou tu samostatnost napric vyukou primo ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.9.23 18:52
@VitaminC píše:
Pouzila jsem spojku „i“, abych zduraznila, ze pani ucitelka dava petky za vse. I za to, ze nemas lepidlo.

No ty bláho, za lepidlo - to by moje dcera těch pětek měla 😱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
5.9.23 18:53

Já třeba úkoly u sebe vidím jako pozitivní v tom, že jsem totálně nezpohodlněla, než jsem došla až na VŠ. Sama jsem byla žák, co se absolutně nepotřeboval učit a stejně proplouval na špici třídy. Kdybych nedostávala úkoly, tak bych nedělala doma nejspíš absolutně nic. Proč bych to dělala, když mi stačí poslouchat ve třídě a opáčko nepotřebuju? Takhle jsem byla donucená se tomu alespoň chvíli doma věnovat, občas jsem díky tomu našla témata, co mě začala víc zajímat a bavit. Když jsem potom nastoupila na VŠ a najednou nestačilo poslouchat, tak to pro mě byl i takhle šok, že se musím doma opravdu připravovat a musím opravdu něco dělat. Kdybych byla naučená na to 13 let doma úplně dlabat, tak by to pro mě bylo o poznání složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
5.9.23 18:58
@Lucie_Sx píše:
Je to zbytecny. Moje deti nemely v prvni tride zadny ukoly, jen cist a psat, kdo potreboval a kdy nasli rodice cas. Tot vse.
Ve druhe dtto.
Ve treti zacli s necim jednou tydne.
Ale oni jedou tu samostatnost napric vyukou primo ve skole.

Já mám trochu starší kousky - 18 a 30.
Oni třeba dopisovali písanku co nestihli. Nebo dostávali ty vybarvovací matematické obrázky, na které ve škole také nedošlo. Naučit se do 14 dnů kratinkou básničku.
Ale to spektrum mamí, na zítra mám přinést mě spolehlivě dostávalo. Když už ta učitelka nutně potřebuje hrášek, proč ho nekoupí ona. Proč to nemůže být prostě něco, co jde naklíčit. Proč nutně musíme shánět obilí na osení? To by ten bláznivý králík nemohl bydlet třeba v řeřiše? Nebo prostě jen k květináči s papírovou trávou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
5.9.23 19:01
@Havlova píše:
Tak nějak, na zítra potřebuje vatu a hrášek. A mističku. A 3 roličky od toaletního papíru. V lepším případě v 10 večer.
Nebo taky ráno - já mám mít vylisované listy. :mrgreen:
Já měla doma zásoby ruliček (co na nich ty učitelky tak láká), listů, vaty, kytek, mašlí, kaštanů, žaludů,…
A pak přišlo - na zítra mám mít vodu z červeného zelí. :mrgreen:

Ty kraso :mrgreen: :mrgreen: vodu z cervenyho zelí bych asi nedala :mrgreen:
U nas spíš chtěla malý kvetinacky a hlínu :lol: seminka atd. Naštěstí ne :mrgreen: nosil domů uz hotovy kytky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin