Nerespektující babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.7.23 18:30

@Králičice psala jsem, že mi příjde „jako predátor“ ne, že je predátor. Ale rozumím, že každý to chápe jinak.

• Citovat
  • Upravit
5192
20.7.23 18:41
@Anonymní píše:
@ibis no vlastně na víkend byla jednou a pak už nechtěla (ani na prázdniny), když jsme se tehdy dcerky při vyzvedávání ptali, jak bylo, tchýně odpověděla místo ní, že super, byli tam a tam a dělaly to a ono…vůbec jí nedala prostor k mluvení, šlo vidět, že je naštvaná, že jí babi nedala prostor a odpovídá místo ní, no pak nám v autě popovídala.

To jako fakt? :roll: Tak si snad s dcerou popovídáš doma mezi 4 očima, ne? Stavíš holku na piedestal a umocňuješ v ní pocit, že je něco víc… že je středobod světa a vše se bude točit jen kolem ní. Ve školce je taky naštvaná, že jí paní učitelka nebo některé z dětí nedaly prostor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 19:10
@ibis píše:
To jako fakt? :roll: Tak si snad s dcerou popovídáš doma mezi 4 očima, ne? Stavíš holku na piedestal a umocňuješ v ní pocit, že je něco víc… že je středobod světa a vše se bude točit jen kolem ní. Ve školce je taky naštvaná, že jí paní učitelka nebo některé z dětí nedaly prostor?

@ibis to jako fakt? Je normální odpovídat místo někoho jiného? Ají opravdu bylo líto a zároveň byla naštvaná, že nám nemohla odpovědět. I jsme babi rekli, že jsme se ptali dcerky, ale dál si jela svoje a že to je přece jedno.
Toto je opravdu o nevychovanosti daného člověka. Ve školce jsou naštěstí rozumné učitelky (řekla bych, že novodobé, ne jako za našich starých komunistických časů, že…např. vypij to kakao s čajem! Nechutná mi to, nechci to pít. Vypij to, jsem řekla!…po chvíli Jaktože ses poblil?! Nechutnalo mi to), takže asi tak. Ale třeba jestli je to normální praxe, jsem teda blbá, že jsem to občas nevyužila na škole během zkoušení - že by třeba místo mě šla k tabuli Božka.
My jen děckám dáváme prostor k vyjádření, zkus to taky a tvoje budou za to taky rády.
A teda ani se už chlapovi a jeho sourozencům (starší bratr a sestra) nedivím, že z domu vypadli hned po maturitě.

• Citovat
  • Upravit
351
20.7.23 19:12
@ibis píše:

To jako fakt? Co je na tom, spytat sa: „Anicko, tak co, ako si sa mala?“ aj pred ostatnymi? A tak nejak ocakavam, ze mi odpovie osoba, ktoru som oslovila. Jasne, nie je koniec sveta, ked odpovie babicka. Ale vydedukovat z toho, ze stavia dceru na piedestal a podobne, je za mna smiesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 19:27

@ibis p.s. a proč se dcery nemůžu ve společnosti dalších lidí zeptat, jak bylo? To jaksi nechápu, nešlo o nic intimního nebo neslušného přece.

• Citovat
  • Upravit
5192
20.7.23 19:27
@Anonymní píše:
@ibis to jako fakt? Je normální odpovídat místo někoho jiného? Ají opravdu bylo líto a zároveň byla naštvaná, že nám nemohla odpovědět. I jsme babi rekli, že jsme se ptali dcerky, ale dál si jela svoje a že to je přece jedno.
Toto je opravdu o nevychovanosti daného člověka. Ve školce jsou naštěstí rozumné učitelky (řekla bych, že novodobé, ne jako za našich starých komunistických časů, že…např. vypij to kakao s čajem! Nechutná mi to, nechci to pít. Vypij to, jsem řekla!…po chvíli Jaktože ses poblil?! Nechutnalo mi to), takže asi tak. Ale třeba jestli je to normální praxe, jsem teda blbá, že jsem to občas nevyužila na škole během zkoušení - že by třeba místo mě šla k tabuli Božka.
My jen děckám dáváme prostor k vyjádření, zkus to taky a tvoje budou za to taky rády.
A teda ani se už chlapovi a jeho sourozencům (starší bratr a sestra) nedivím, že z domu vypadli hned po maturitě.

Já neřeším číčoviny a děti už mám naštěstí velký, takže prostor pro diskuse je teď momentálně na denním pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
20.7.23 19:31
@Anonymní píše:
@ibis p.s. a proč se dcery nemůžu ve společnosti dalších lidí zeptat, jak bylo? To jaksi nechápu, nešlo o nic intimního nebo neslušného přece.

Zeptat se můžeš, to je v pořádku. Taky jsem se dětí ptala, jak bylo u dědy, nebo na táboře, nebo u tety, ale neschazovala jsem před nimi názor toho dotyčného. V pořádku není tvůj postoj k ní a to není dobré ani pro tebe a ani pro ty děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 19:44

@ibis my jen jsme babi řekli My se ptali ale Anet. O nějaké shazování nešlo. Muž stejně pak říkal, že totéž zažíval už i on jako děcko a puberťák. A stala se jim i trapně-vtipná historka, kdy se jeden manželův starší kamarád před babi (tedy manželovou matkou) ptal mého manžela něco ohledně našeho nového auta, babi u toho byla a začala zase odpovídat místo něj, ten kamarád se na ni hnusně podíval a řekl doslova Zklapni bábo, tebe jsem se neptal, vždyt nejsi XY, nemáš ani ptáka mezi nohama. Teda ostuda neskutečná, ale prý to zabralo, že se sebrala a šla domů (bylo to u nich na dvorku).
No nic, jsme každý na jiné vlně.

• Citovat
  • Upravit
7296
20.7.23 19:51
@Anonymní píše:
@ibis my jen jsme babi řekli My se ptali ale Anet. O nějaké shazování nešlo. Muž stejně pak říkal, že totéž zažíval už i on jako děcko a puberťák. A stala se jim i trapně-vtipná historka, kdy se jeden manželův starší kamarád před babi (tedy manželovou matkou) ptal mého manžela něco ohledně našeho nového auta, babi u toho byla a začala zase odpovídat místo něj, ten kamarád se na ni hnusně podíval a řekl doslova Zklapni bábo, tebe jsem se neptal, vždyt nejsi XY, nemáš ani ptáka mezi nohama. Teda ostuda neskutečná, ale prý to zabralo, že se sebrala a šla domů (bylo to u nich na dvorku).
No nic, jsme každý na jiné vlně.

Moje máma se teda takhle nechová, ale i kdyby říct tohle některý můj kámoš, tak jí ode mě jednu dostane. Nikdy bych nedovolil, aby někdo takto mluvil s mojí mamkou. Chápu, že tobě to hraje do karet, pač ji nesnášíš, ale to je síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
20.7.23 19:59
@Anonymní píše:

No to je tak ubohý :roll: A ty jsi ještě ubožejší, že se s tím chlubíš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
20.7.23 20:01
@Anonymní píše:

A manžel dělal co? jestli nic, tak je to neskutečná ostuda…jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
20.7.23 20:03
@ibis píše:

Zato z každého tvojho príspevku úplne kričí to, že dieťa je nejaký nižší živočíšny druh ktorý nemá nárok na nejaké vlastné hranice alebo vôbec slušné chovanie k nemu od dospelých :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
20.7.23 20:07
@Elfido píše:
Zato z každého tvojho príspevku úplne kričí to, že dieťa je nejaký nižší živočíšny druh ktorý nemá nárok na nejaké vlastné hranice alebo vôbec slušné chovanie k nemu od dospelých :nevim:

Tak to se velice pleteš. Ale nesnáším kult dítěte. Já mám 2 krásné zdravé a hlavně vychované děti, které mají krásný vztah k prarodičům :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
20.7.23 20:11
@Anonymní píše:

Manželův kamarád byl asi obeznámen se situací, a proto zvolil slova, jaká zvolil. Zabralo to. Když cvičíš zvířata, musí být podnět, který vychází od tebe, silnější než podněty z okolí. Tím bych se inspirovala, tchyně je vlastně taky tak trochu zvířátko. Slušnost a jemnost po ní očividně stékají jako čistá voda po skle. Poučila bych se tedy z výše popsané situace a zvolila podobné výrazivo, byť v přítomnosti dětí bych vynechala nadávky, zato přidala na intonaci. Prostě podnět od vás musí být silnější než to, čím je zrovna zaujatá. Není očividně schopná reagovat na normální jednání, tak musíte být výraznější, abyste zapůsobili. S nějakým uražením se bych si starosti nedělala, paní je podle všeho oprsklá dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.7.23 21:10
@ibis píše:
Tak to se velice pleteš. Ale nesnáším kult dítěte. Já mám 2 krásné zdravé a hlavně vychované děti, které mají krásný vztah k prarodičům :*

To se to vykládá o krásném vztahu k prarodičům, pravděpodobně mají navzájem hezký, respektující a láskyplný vztah. Čím to asi bude?
Neshazuj ostatní jen proto, že se jim takováto vazba nedaří a s jistými lidmi nejspíš ani nepodaří.
U nás třeba platíme, když jdou děti k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová