Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@xxprincesscz píše:
Takove starosti závidím.já se teda cítila vždycky špatně jako vnouce, babička dala jen jednomu oblíbenci a ostatním řekla že nemá peníze.
prostě řekni rodičům příště co chceš a je to. A pokud u nich bydlíš a dotuji ti jiné věci, tak asi mají pocit, že víc nepotřebuješ. Ono jako být vdaná s dětmi je jiný než mít pohodlicko u maminky. Ale to uvidíš jednou třeba sama. Můj muž má taky sestru, která prepocitava a kouká na to, co mu kdo dal a běda jak ona dostane méně hodnotný dárek. Upřímně takové povahy nenávidím. Třeba můj muž rodině pomáhá, ona bydlí u papanka a nemusí hnout ani prstem a stará se jen o sebe, taky je mladá jako ty. A aai stejně zavistiva.
Tfuj, tys byla ale závistivé vnouče ![]()
@Smudla180 píše:
Nestuduji, od 18 pracuji a přispívám do domácnosti, paušál a mou útratu si platím sama. Bydlím u nich z důvodu ceny nájmů, ten bych si při aktualních cenách nemohla dovolit. Sestra u nich bydlela do cca 22 let pak dostala byt, který otec zdědil.
Závistivá nejsem, jen mě to prostě zamrzelo
Ty misto bytu dostanes cest se o rodice na stara kolena starat!
@PaníBovaryová píše:
Vsadim se, ze maminka poukaz nekde dostala, nevedela, jak ho vyuzit, tak jim odbyla tady zakladatelku
V tomto případě bych všechny věci v obchodě nakoupila a směrovala k ní. Pokud to tak bylo, at se chytí za nos, pokud ne, jiistě z nich bude mít radost. A ještě bych jí to řekla, mami to je z LIDLUU ![]()
Navic, to je nejaka povinnost nebo co, vyplivnout dusi u vymysleni darku a pak i penezenku?
Me tohle cely toci. Pomerovani darku, sakra proc??? Je videt, zakladatelko, ze asi nemas skutecny starosti.
Ja jsem vdecna za to, ze jsme vsichni zdravi. To staci. Mne rozhodne.
@PaníBovaryová píše:
Ty misto bytu dostanes cest se o rodice na stara kolena starat!
Ja myslim, že zakladatelka taky něco dostane, az opustí hnízdo. Možná ne byt, ale aspoň peníze.
@BohunkaP píše:
Mícháš dohromady jablka a hrušky.Zakladatelka dárek k Vánocům dostala - stejně jako její sestra.
Jen holt, s výběrem dárku pro sestru poradila, tedy se maminka trefila lépe do vkusu. Sestra pravdepodobně neporadila (nebo poradila špatně), tedy to zakladatelky vkusu bohužel nekonvenuje.
To se stává a není hned nutné si to brát osobně, natož vytvářet životní rozvahy “má dáti - dal”Nesmyslně podporuješ zakladatelku ve zbytečné ukřivděnosti.
To si rozhodně nemyslím.
Za prvé zakladatelka psala že „nerovné dary“ se konají při každé příležitosti, není to ani zdaleka poprvé, naopak je to pravidlo, což dost jasně o něčem svědčí.
Za druhé zakladatelka žije s rodiči v jedné domácnosti, takže jsou denně v kontaktu a matka ji přesto dá poukaz do obchodu o jehož sortiment zakladatelka nemá žádný zájem
. To je matka hluchá, slepá, nebo úplně bl. bá…? Samozřejmě že ne. Jenom na zakladatelku prostě kašle a nezajímá jí to ![]()
@boball píše:
V tomto případě bych všechny věci v obchodě nakoupila a směrovala k ní. Pokud to tak bylo, at se chytí za nos, pokud ne, jiistě z nich bude mít radost. A ještě bych jí to řekla, mami to je z LIDLUU
Lidl by pred Vanoci nebo po nich nejspis vyuzila. Tohle budou nejake pracholapy nebo pracovni odevy, krasne darky pro maminku k narozeninam ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Je to asi blbost, ale trochu mě to trápí, tak chci znát i názor od jiných😌
Vždy na narozeniny nebo Vánoce dostanu se sestrou od našich jinak hodnotný dárek.
Celkově mi přijde, že rodiče sestru hodně dotují, nevím asi ji mají vice rádi. Má chlapa a dítě a bydlí ve svém, ale myslím že špatně se namají. Zato já bezdětná bez chlapa bydlím furt u rodičů. Na Vánoce se mě mamka ptala co mají sestře koupit, tak jsem poradila a myslím že fakt dobře, sestra byla překvapena. Ale na můj dárek se nikdo neptal a proto to taky tak dopadlo. Dárek ve formě poukazu do obchodu, kde vůbec nechodím a vím, že si tam ani nic nekoupím. Vím, že se říká
darovanému koni na zuby nehleď, ale jsem z toho dost smutná a stále přemýšlím i nad tím jestli mě vůbec mají rádi a jestli je aspoň zajímám. Přeci jen bydlím u nich doma tak by si mamka mohla všimnout co by mi udělalo radost. Příští rok mi bude 20 a sestře 30, takže obě dvě budeme mít velkou oslavu. Počítám s tím, že můj dárek bude taky nevhodný a pro sestru bude stát za to 😌
Rodiče to berou tak, že sestra už je samostatná a nic od nich nedostává, tak ji koupí větší dárek. Zatímco ty bydlíš doma a využíváš plně jejich služby a pohostinství, tak ti dají dárek menší.
A jeste neco. Rodice maj pravo dat detem, co uznaj za vhodny. Jako kazdej komukoliv. Kde je psano, ze deti maj dostat stejne? Ja davam ne rovnym dilem ale podle toho, co uznam za vhodny, ze kdo potrebuje. A zaslouzi si.
Mam tri deti a kazdy jiny. Nikdo si ale nedovoli vycist mi, ze druhej dostal darek o petikilo drazsi. No, treba dostal, a co? Moje pravo, moje volba.
Rodiče si ale můžou myslet, že to vyřešili dobře - na dárek pro ségru se zeptali zakladatelky, na dárek pro zakladatelku se mohli zeptat ségry (což se nedovíme), poukaz pak mohl být ve stejné hodnotě jako ten dárek pro ségru. Takže z jejich pohledu ok.
Ségra dostala ve 22 letech byt - v té době se teda chtěla sestěhovat s chlapem? Až se bude zakladatelka chtít sestěhovat s chlapem nebo až jí bude třeba těch 22, tak jí to třeba taky nějak vykompenzují, ale to ještě nenastalo. Takže „zatím“ to nespravedlnost neni.
Celkově mi tohle je líto. Snažím si být ke svým dětem spravedlivá, ale bůhví, jak oni to vnímají nebo budou jednou vnímat. Taky se některý může jednou cítit ublíženě, i když já vše dělám v dobré víře. Byla bych s tímto druhem výčitek opatrná. A i kdyby to nakonec tak bylo, že je jeden sourozenec upřednostňován, stejně nezbývá nic, než se nad to povznést a žít si svůj život, jak nejlépe dokážeš, protože s tímhle stejně nic neuděláš, jen sama sebe otrávíš.
@Sandra.B1 píše:
Ja myslim, že zakladatelka taky něco dostane, az opustí hnízdo. Možná ne byt, ale aspoň peníze.
A myslis si to proc?
Přijde mi celkem normální, že rodiče dají víc peněz do dcery, která má dítě a už s nimi nebydlí, než do dcery, která je bezdětná a bydlí s nimi. Když měl bratr už rodinu, dávali mu rodiče peníze třeba 5000 a já (bezdětná a bydlící s nimi) dostala 1000. Nikdy mi to nepřišlo nefér.
Někdo prostě dárky vymýšlet neumí. U mě to taky tak bylo. Mamka jak jsem byla trošku větší, tak netušila co mi koupit. Přitom jsem človíček, kterému se toho dá koupit kupa. Puzzle, vlny na tvoření, látky na tvoření, nějaká knížka, čaj, hrneček. Já mám fakt radost ze všeho a někteří netuší čím by mi udělali radost. Takže to neřeším, co chci si koupím a je to. Na narozky se vždy domlouváme, co bych chtěla, takže jsem dostala sušičku na ovoce, příspěvek na psa, na revolver atd.
@Ivan PPZ píše:
Pocitově to může být tak, že sestra má rodinu a prostě potřebuje víc. Ty jsi sama a o nic nejde. A možná se tomu ani nedá divit, i když to jistě na radosti nepřidá.
Da se to i otočit. Vdaná má lásku, rodinu, muže co se o ní postará, večery v kruhu rodinném. Svobodná nemá lásku, musí se živit sama, večery o samotě. Koho by krásný dárek potěšil víc?
Tady je to samozřejmě trochu jinak, zakladatelka není sama, je aspoň s rodiči… ale i tak… nějaký partner ji zřejmě už také schází…