Neschopenka a doprovod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5498
10.8.18 13:02

@Bubla_Bučková No mě to netrápilo, stejně jsem musela pořád čůrat nebo ležet s pánví nahoře :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.8.18 13:10

@Bubla_Bučková Sebrali jí všechny peníze. A to, že na těhotné nechodí, pravda není.n

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
10.8.18 13:19
@P4ja píše:
@Bubla_Bučková Sebrali jí všechny peníze. A to, že na těhotné nechodí, pravda není.n

To máš pravdu Já jsem třeba na neschopence neměla napsanou číselnou diagnózu (nevím jak to, já ju v práci vypisovala) takže kontrola mohla přijít kdykoliv, protože vůbec nevěděli s čím jsem doma. A hlavně diagnóza není těhotenství, ale třeba nevolnost, zvracení,… A na to samozřejmě přijít můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.8.18 13:21
@P4ja píše:
@Bubla_Bučková Sebrali jí všechny peníze. A to, že na těhotné nechodí, pravda není.n

fakt všechny? Já teda jediné, co jsem dohledala oficiálně je, že můžou odebrat peníze v následujících 100 dnech po provedení kontroly a jinak jsou všude kolem samý urban legends a JPP :mrgreen: Fakt by mě ale skutečná realita zajímala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.8.18 13:23
@Nell2 píše:
To máš pravdu Já jsem třeba na neschopence neměla napsanou číselnou diagnózu (nevím jak to, já ju v práci vypisovala) takže kontrola mohla přijít kdykoliv, protože vůbec nevěděli s čím jsem doma. A hlavně diagnóza není těhotenství, ale třeba nevolnost, zvracení,… A na to samozřejmě přijít můžou.

však to je takový kec… ale říkám, taky dost rozšířeny blud, díky kterému jsem prece mohla přijet už na oběd nebo zůstat přes noc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.8.18 13:25

@Bubla_Bučková Právě že ne po provedení, ale max 100 dní a to zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.8.18 13:43

třeba tady… nechce se mi moc věřit, že po vysvětlení, že jsem byla s maminkou u doktora, by mi vzali všechno :nevim:

"Pokud sociálka vaše vysvětlení neuzná, rozjede se správní řízení. To může ve výsledku znamenat krácení nemocenské nebo jej odebrání až na sto kalendářních dní. „Případná sankce se odvíjí jednak od závažnosti případu a také míry porušení povinností dočasně práce neschopného. Zohledňuje se také to, zda k porušení zákonných povinností došlo opakovaně. Pokud zjistíme, že režim dočasně práce neschopného byl porušen znovu a při předchozím porušení došlo ke krácení nemocenské, můžeme odejmout i toto již zkrácené nemocenské. Sankce se vždy určují individuálně podle konkrétních okolností případu,“ vysvětluje mluvčí České správy sociálního zabezpečení Jana Buraňová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.8.18 13:53

Ale v tomhle by spíš poradili notoričtí neschopenkáři než vystrašené maminy na tomhle webu. Nehledě na to, že tu je neschopenka selhání a sprosté slovo, takže se straší jak může :P Zas bylo příjemné to skutečné zjištění, že se vůbec nejedná o zde do nekonečna zmiňovanou almužnu, ale částku o tři tisíce nižší než výplata :mrgreen: Já to teda dodržuju poctivě, jsem naprosto spokojená a kontrola teda nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
10.8.18 16:56

@Bubla_Bučková Tak když nemíváš jednorázové prémie mimo běžný plat a zaměstnanecké benefity, které se během nemocenské nedají čerpat a nevadí ti nejít ven po sedmé večer, tak tě to asi neomezuje. Já jsem ráda, že si ještě můžu zajít večer s manželem na procházku a na večeři atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.18 17:18

Pracuji na ossz. Na těhotné se chodí úplně normálně. A souhlasim s tim. Je to kontrola lecebneho rezimu pri pracovni neschopnosti a tehotna je prace neschopna. Diagnóza nikdy není těhotenství ale například hrozící potrat, nevolnosti, atd. Kontrolol dostane ráno v práci seznam lidí, které musí ten den obejít. Pro představu je to mezi 12-14 lidmi. S tím že pokud první zazvonění nikdo nereaguje většinou chodí ještě jednou za pár minut a až potom píše papírek že máte podat vysvětlení. Pokud porusite jednou v naprosté většině je postih v podobě snížení dávek za 5kalendarnich dnu. Kdy tyto dny redukují o 30%. A většinou jsou to dny ihned navazující po kontrole. Například na kontrolu přijde 10.8. A vy nejste doma. Takže když budete vy nebo zaměstnavatel posílat lístek na peníze do konce srpna dávka se vyplatí do 9.8. A poté zastaví dokud nebude vyřešeno správní řízení. Ze vy se dostavite s omluvenkou od svého lékaře nebo žádne vyjádření nepodate. Pokud omluvenka obstojí dávka se doplatí normálně. Pokud neobstojí nebo vyjádření nepodate od 10.8 do 14.8 včetně, pokud bude rozhodnuto že to bude krácení za 5dnu, bude dávka snížena o dalších 30% a zbytek bude vyplacen v normální výši. Pri opakovane kontrole kdy nebudete doma vám mohou sebrat celou dávku. Jo a ještě pro představu, v našem regionu je měsíčně kolem 6tisic dávek a nejsme region s nejvyšším počtem a kontrolory máme 2. Proto je logické že není šance zkontrolovat všechny nemocné. Ale určitě bych na to nespolehala. Taky si vaši kontrolu může vyžádat i váš zamestnavatel. Anonym nechat z důvodu práce. Jinak smazat

• Citovat
  • Upravit
26747
10.8.18 17:30
@Anonymní píše:
Pracuji na ossz. Na těhotné se chodí úplně normálně. A souhlasim s tim. Je to kontrola lecebneho rezimu pri pracovni neschopnosti a tehotna je prace neschopna. Diagnóza nikdy není těhotenství ale například hrozící potrat, nevolnosti, atd. Kontrolol dostane ráno v práci seznam lidí, které musí ten den obejít. Pro představu je to mezi 12-14 lidmi. S tím že pokud první zazvonění nikdo nereaguje většinou chodí ještě jednou za pár minut a až potom píše papírek že máte podat vysvětlení. Pokud porusite jednou v naprosté většině je postih v podobě snížení dávek za 5kalendarnich dnu. Kdy tyto dny redukují o 30%. A většinou jsou to dny ihned navazující po kontrole. Například na kontrolu přijde 10.8. A vy nejste doma. Takže když budete vy nebo zaměstnavatel posílat lístek na peníze do konce srpna dávka se vyplatí do 9.8. A poté zastaví dokud nebude vyřešeno správní řízení. Ze vy se dostavite s omluvenkou od svého lékaře nebo žádne vyjádření nepodate. Pokud omluvenka obstojí dávka se doplatí normálně. Pokud neobstojí nebo vyjádření nepodate od 10.8 do 14.8 včetně, pokud bude rozhodnuto že to bude krácení za 5dnu, bude dávka snížena o dalších 30% a zbytek bude vyplacen v normální výši. Pri opakovane kontrole kdy nebudete doma vám mohou sebrat celou dávku. Jo a ještě pro představu, v našem regionu je měsíčně kolem 6tisic dávek a nejsme region s nejvyšším počtem a kontrolory máme 2. Proto je logické že není šance zkontrolovat všechny nemocné. Ale určitě bych na to nespolehala. Taky si vaši kontrolu může vyžádat i váš zamestnavatel. Anonym nechat z důvodu práce. Jinak smazat

děkuji! :kytka:

jasně, že i na těhule je správně poslat kontrolu. Díky za objasnění postihů, konečně žádné jedna paní povídala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová