Nesnáším svou tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2482
24.8.12 21:42

Navíc jsme se dneska chytli. já jsem se jí šla na něco jen zeptat-tchán přede mnou prohlásil že se u nich malej dneska vztekal a že je to asi tím že k nim není zvyklej chodit 8o je u nich téměř každý den, tak jsem se šla zeptat jak to teda mysleli a už to jelo, začala na mě řvát že půjde do podnájmu do bytovky, a začala mi vyčítat všechno možný, jak nám hlídá kdykoliv si vzpomeneme atd. atd. tak jsem jí řikala ať nekřičí že se s ní nechci hádat jen se jí jdu zeptat… no dozvěděla jsem se toho… škoda mluvit…teď to bude vykládat všem kolem, ale její verzi takže budu ta nejhorší…
a taky jsem se dozvěděla že mi do ničeho nemluví, a do výchovy taky ne-přitom slyším pořád jen nech ho, tohle mu neříkej, tohle nedělej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
24.8.12 21:55

Taky mi v klidu do očí tvrdila že by o mě neřekla křivý slovo -přitom vím že cokoliv udělám je špatně-svěřuje se svojí sestřenici-mojí tetě a ta mi to pak řekne.
byli jsme ted na dovolený a to bylo to samý, proč jsme jí to neřekli dřív-věděla to měsíc dopředu, a proč jedeme zrovna tam, a že malej je ještě moc malej atd.
před cca 14 dny se na mě naštvala jen proto že jsem vzala malýho do bazénu v těch vedrech 8o a nehlásila jsem to dopředu a neporadila se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
25.8.12 08:24

Copak je to dite jeji nebo tvoje, baba jedna…
Co na to muz? Mel by s ni promluvit trochu ostreji ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
25.8.12 09:02

Já si taky myslim že s ním můžu trávit volný čas jak se mi chce.
vadí mi že jen proto že tu bydlíme tak mám povinnost vodit tam každý den malýho. jako jasně když bydlíme v jednom baráku tak nemám problém aby tam chodil o to nic, ale vadí mi ten pocit že jako musím, a když to náhodou není tak, tak mi to omlátí o hlavu jako včera, že ho teď vidí málo a tak.
manžel už tak nějak rezignoval, už jí řekl několikrát svůj názor a teď už se do toho nechce plést, říkal že se s ní nemá cenu hádat že už to jiný prostě nebude… v tom má pravdu, spíš to bude asi horší jak bude babi stárnout :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
25.8.12 09:11

No holky. 8o Já vás teda obdivuji. Moje maminka to celý život měla velice podobně jako @JJudita a stejně jako Jjudita se na konci života o babičku starala právě ona, vařila jí, koupala ji, dohlížela na to, aby brala léky…a i tehdy babička byla schopná o ní říkat, že udělala tamto špatně a tohle neudělala a tohle řekla a že je hrozná, nic neumí…až do své smrti před rokem a půl. Kecala do všeho, pomlouvala, práce hlavou byla naprosto špatně, ona celý život dřela (pracovala ve vepříně 40 let). Ale maminka nic neříkala. Resp. říkala, i se s nimi kolikrát pohádala, kolikrát plakala, ale k ničemu to bylo.
Můj vztah k babičce to velmi negativně ovlivnilo, opravdu nebyl vřelý. Děda byl navíc usurpátor, takže o to to bylo horší, všechny rovnal do latě. Navíc jsem ze 4 vnoučat byla ta nejmíň oblíbená, oblíbenější byly děti babiččiny dcery, ti byli skoro bozi, a můj brácha z důvodu, že byl kluk a „pokračovatel“ rodu, jména.
Vždycky jsem si říkala, že já být na mamčině místě a mít takovou tchýni, prostě se odstěhuju i za cenu toho, že bych bydlela v bytě (bydleli jsme s nimi ve dvougeneračním době, kde ale spodní byt, kde jsme bydleli my, byl tak hloupě udělaný, že se muselo projít skrz celý ten byt, aby se dostalo ke schodům, kde bydleli oni).
Já na to nemám povahu, což jsem si ověřila 21-letou zkušeností z dětství, než jsem vyletěla z hnízda. A mám ostrý jazyk a jsem hodně samostatná a aby mi někdo takhle moc kecal do života, to bych neustála. :zed: Máte můj nekončící obdiv. :potlesk:

K mému obrovskému štěstí - moje tchýně je ta nejlepší tchýně na světě :srdce: stejně jako tchán a dokonce jsem i po svých zkušenostech s babičkou jako tchýní dobrovolně (tedy po roce uvažování :lol: ) svolila a po přestavbe bydlíme s tchány v jednom dvougeneračním domě. A nemůžu si to vynachválit a vám všem bych moc přála, aby se vaše tchýně chytly za nos a bylo to taky fajn!
Držte se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
25.8.12 09:24
@bloumik píše:
A nemůžu si to vynachválit a vám všem bych moc přála, aby se vaše tchýně chytly za nos a bylo to taky fajn!
Držte se. :kytka:

to je dobře, že aspoň někdo má fajn tchýni :kytka: u nás o chycení za nos nemůže být řeč, tady se bude jen věkem zhoršovat, já jsem až doteď mlčela protože nemám ráda konflikty, ale poslední dobou jsem se párkrát ozvala a už to bylo špatně.
u nás ještě tak před půl rokem k nám tchýně chodila dopoledne každý den i několikrát kvůli každý kravině jak jí to napadlo, tu přinesla dopis, tu leták, tu se hrozně nutně potřebovala zeptat, a pokaždý když jsme šli s malým ven tak zrovna šla okolo a musela vylézt ven s něčím hrozně důležitým, když jsme šli domů tak to samý, taky vždycky něco nutně potřebovala… teď už mám aspoň s tímto nějaký ten pátek klid, tak to snad i zůstane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
25.8.12 12:24

Mě ta moje dnes taky naštvala, štve mě teda pořád, ale dnes přes sousedem začala vykládat, že scoje děti biju. Jsou to rok a půl stará dvojčata kluci a semtam je plácnu po ručiičce, ale ona to prezentovala jako bych je řezala. Je strašná. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.8.12 12:26

Koukam že nejsem sama kdo má takovou tchynu na zabití :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
25.8.12 12:46
@frybynka píše:
Mě ta moje dnes taky naštvala, štve mě teda pořád, ale dnes přes sousedem začala vykládat, že scoje děti biju. Jsou to rok a půl stará dvojčata kluci a semtam je plácnu po ručiičce, ale ona to prezentovala jako bych je řezala. Je strašná. :cert:

paráda :cert: ne jednou konci vesnice je biješ a na druhým konci z toho bude že je biješ a zavíráš do sklepa :roll: to znám :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.8.12 12:48

Holky ja třeba chodim dle tchyně chlastat. přitom cela rodina vi že jsem abstinent a chlasta tchyně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
25.8.12 12:50
@Hanka007 píše:
Holky ja třeba chodim dle tchyně chlastat. přitom cela rodina vi že jsem abstinent a chlasta tchyně :cert:

no to je taky mazec :pocitac: ach jo holky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.8.12 12:51

Když je střizliva tak je milionová ale bihužel chlasta moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
25.8.12 13:03

Má skorotchyně také žádná výhra.......ale jak to tu čtu, tak se nejvíce děsím toho, že budu stejná semetrika, jako ty naše „zlaté“ tchyně :zed:,páč mám též syna a on má člověk tendenci (ač nechce) podléhat zažitým vzorům (a tím fakt nemyslím vzorům v pozitivním slova smyslo, prostě zážitkům)- no hrůůůůůůza

a když jsem slyšela jednou vzpomínky mé skorotchyně, kdy byla jako mladá v naší roli (čili si také stěžovala na svou tchyni), tak jakoby ona teď byla přes kopírák…že by nás toto taky čekalo? :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
25.8.12 13:12
@jruz píše:
Má skorotchyně také žádná výhra.......ale jak to tu čtu, tak se nejvíce děsím toho, že budu stejná semetrika, jako ty naše „zlaté“ tchyně :zed:,páč mám též syna a on má člověk tendenci (ač nechce) podléhat zažitým vzorům (a tím fakt nemyslím vzorům v pozitivním slova smyslo, prostě zážitkům)- no hrůůůůůůzaa když jsem slyšela jednou vzpomínky mé skorotchyně, kdy byla jako mladá v naší roli (čili si také stěžovala na svou tchyni), tak jakoby ona teď byla přes kopírák…že by nás toto taky čekalo? :!

já nevím ale snad ne, já si slibuju že taková nebudu. asi si budu dělat nějaký poznámky do sešítku a ke stáru ho budu otevírat kdybych měla nějaký choutky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
25.8.12 13:16

@Kačeslava
jojo, také jsem už uvažovala o sešitku (a to myslím bez vtipu a nadsázky). lidská pamět je velmi krátká.

kolikrát jsem si říkala, že nebudu to či ono dělat jako má máti, a hups!, najednou se přistihnu.....no fuj.

a ta má skorotchyně se mi také chlubila tím, jaká ona je super, že si vzala ponaučení ze své tchyně - no, vzala, ale právě to negativní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová