Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jancaa11 tak u nás třeba velké dárky, vybíráme na netu a pak třeba jdeme jeden den dokoupit. ALe třeba u nás to neni o stresu.. Prostě dáme děti k babičce, zajedem s manželem, projdeme obchodu něco koupíme, dáme kávu, oběd, rozdělíme se- každý ještě mrken pro druhého- manžel většinou už má ![]()
Jídlo dopředu nenakupujem, přijde mě to šílené. Přece jsou obchody i 23, u nás dokonce i 24 do oběda.. a zase takové zásoby člověk nepotřebuje, pokud 25,26 jezdí po návštěvách
@jancaa11 Darky casto na netu, popr vybereme doma konkretni veci a pro ty muz zajede. Ja pak jedu jedno dopo do mesta o vikendu a nakoupim pro muze. Hlidani nemame, muz byval driv v praci do 23.12 i do sesti. Vanocky jsem pletla s detma. Jedno v satku a jedno mi do toho dobalo. Ale miluju vanoce. Jo a potraviny nakupujem uz tak mesic pred vanoci vyhradne v malych obchodech. Do obchodaku nas nikdo nedostane. Toz tak. ![]()
Asi jak komu, já třeba miluju ty hračkářství v jiných obchodech mi lezou lidi na nervy ![]()
Má to zde někdo v téhle době stejný? Já mám názor jako zakladatelka. Omlouvám se za anonym, aby mě tady nepoznal někdo z příbuzných, nechci aby věděli, že tohle období nesnášim a tiše přetrpim.
Proč by vadilo, kdyby poznal? Nemít je rád snad není trestný.
Nemam to stejne, Vanoce mam rada, ale obdobi adventu vice. Zadny shon nevnimam, vse chystam v klidu, s jidlem to neprehanime.
Jedine, co mi vadi, jsou rodinne navstevy. Rada si ty tri dny polenosim doma, ale ty navstevy mi to narusuji ![]()
tak po dnešku asi taky nesnáším Vánoce ![]()
marodim, jdu nahoru, dělat si čaj, vařící, manipuluju tam s konvicí, zalejvám vařící…a z ničeho nic na mě skočí zezadu tchyně nevychovaný pes, lekla jsem se jak…málem se mi zastavilo srdce a trochu jsem se polila…
nadávám jak špaček, tchyně hned kecy " on nic nedělá on si chce jen hrát " tvl ![]()
takže se začínám vytáčet, a ještě další kecy " pojd ke měěě Betynko tady tě nemají rádí " bla bla a už zase chvála psa a kritika mě jakožto nelidu a nepsa
a kecy, ano, já sem ta špatná pes je svatej, jako vždy
muž to celé přenáší někam nevím kam videohovorem, aniž o tom tuším
a už to komentuje švagrová " helééé zkrot si manželku, co to je " a další kecy na mě a rýpance, rýpou a smějou se, aniž jsem se zorientovala kdo všechno to poslouchá a je „přítomen“
no tvl, tak jsem se otočila, říkám jim " tak si to užijte beze mě" práskla jsem dveřma a nechci je do zítra nikoho ani vidět
asi nějaká poslední kapka, než takovej tyátr a videohovory na dálku, o nich mě nikdo neinformuje, tak raděj pudu za rok do hotelu…tohle bylo naposledy, přeteklo to a mě se ulevilo
už prostě nebudu účastníkem divadýlka pro jeho rodinu, finito
@Borrealis píše:
@cecetka![]()
tak po dnešku asi taky nesnáším Vánoce
marodim, jdu nahoru, dělat si čaj, vařící, manipuluju tam s konvicí, zalejvám vařící…a z ničeho nic na mě skočí zezadu tchyně nevychovaný pes, lekla jsem se jak…málem se mi zastavilo srdce a trochu jsem se polila…
nadávám jak špaček, tchyně hned kecy " on nic nedělá on si chce jen hrát " tvl
takže se začínám vytáčet, a ještě další kecy " pojd ke měěě Betynko tady tě nemají rádí " bla bla a už zase chvála psa a kritika mě jakožto nelidu a nepsa
a kecy, ano, já sem ta špatná pes je svatej, jako vždy
muž to celé přenáší někam nevím kam videohovorem, aniž o tom tuším
a už to komentuje švagrová " helééé zkrot si manželku, co to je " a další kecy na mě a rýpance, rýpou a smějou se, aniž jsem se zorientovala kdo všechno to poslouchá a je „přítomen“
no tvl, tak jsem se otočila, říkám jim " tak si to užijte beze mě" práskla jsem dveřma a nechci je do zítra nikoho ani vidět
asi nějaká poslední kapka, než takovej tyátr a videohovory na dálku, o nich mě nikdo neinformuje, tak raděj pudu za rok do hotelu…tohle bylo naposledy, přeteklo to a mě se ulevilo
už prostě nebudu účastníkem divadýlka pro jeho rodinu, finito
tak ale za tohle je manžel také na přes držku, to se na mě nezlob, prostě se chová úplně neférově ke své ženě
hele 11 let držim, držim, držím hubu, a zveme jí k nám protože je sama, dobře, je to slušnost, je to nutnost, ok
její eskapády s nevychovaným psíkem jsou pravidelně…dnes poslední kapka
boha jeho, ale mě se tak ulevilo, vynadala jsem i tchyni, že není schopna si bazálně vychovat a držet psa a ještě bude mít na mě kecy
no tvl…me je krásně
a příště hotel ![]()
Tatry…nebo šumava…nebo pojedu k našim, nebejt nemocná / vypadá to jak tubera
/ sedám zejtra na vlak a tradááááá
ona ta poslední kapka je někdy tak úlevná a katarzní ![]()
včera mi jedna holka zde psala „nic nemusíme“
kurnik, ale my opravdu NIC nemusíme
ta úleva ![]()
@Borrealis píše:
@stinga![]()
![]()
hele 11 let držim, držim, držím hubu, a zveme jí k nám protože je sama, dobře, je to slušnost, je to nutnost, ok
její eskapády s nevychovaným psíkem jsou pravidelně…dnes poslední kapka
boha jeho, ale mě se tak ulevilo, vynadala jsem i tchyni, že není schopna si bazálně vychovat a držet psa a ještě bude mít na mě kecy
no tvl…me je krásně
a příště hotel
Tatry…nebo šumava…nebo pojedu k našim, nebejt nemocná / vypadá to jak tubera
/ sedám zejtra na vlak a tradááááá
ona ta poslední kapka je někdy tak úlevná a katarzní
včera mi jedna holka zde psala „nic nemusíme“
kurnik, ale my opravdu NIC nemusíme
ta úleva
máš pravdu, příští rok se na to vyprdni, ale manžela také seřvi - to se nedělá
@stinga
díky ![]()
člověk vyleze z nory, zmatenej, dělá si čaj a najednou je hvězdou v tyátru, ani neví jak, já ani nevím, kdo na to zrovna koukal
hlavně, muž velice dobře ví že to nesnáším…v posledních letech jsme to vypilovali, tchyně valila telefonáty a videa „živě“ ale kdo nechtěl, mohl odejít a nemusel v týatru hrát
mohl dělat opičky do objektivu nebo odejít…
takže on dobře ví že toto neeeee
finitoš, ale ulevilo se mi náramně… ![]()
A co na to manžel? Našlapuje okolo tebe velkým obloukem? U tchýně předpokládám nafučenou tvář správně?
@Modesta píše:
@BorrealisA co na to manžel? Našlapuje okolo tebe velkým obloukem? U tchýně předpokládám nafučenou tvář správně?
já předpokládám, že Borrealis je teď o samotě v klidu, a oni dole něco trapčí
Jak dlouho dopředu nakupujete? Mě nedělá moc dobře, když je všude moc lidí, nerada se tlačím v obchodech. Takže já jsem vždy tak měsíc, měsíc a půl dopředu.