Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
24.12.22 22:27

@Modesta :think:

stalo se to ještě před večeří, takže tchyně nevím a ani nechci vědět, už jí nechci vidět

ona má v mozku černou díru zvanou " pes" a pes vás může klidně začít žrát a ohlodávat, stejně jste vy ti špatni a nejhorší a pejsánek je svatý grál…klanme se mu…pes je nade vše co na světě existuje…ruce na zem a bouchejme hlavou o zem před Psem…

bude zde přespávat, chlastají víno, já mám dole čaj a vodu a nechci vidět nikoho z tý zábavný video familie

manžel přišel na mě dolu řvát, že co to dělám a at se vrátím

tak mu říkám, okamžitě odejdi a to ihned, ihned a nech mě…tak ještě chvíli vyváděl…a šel…začal hulákat, vyhodila jsem ho

:cert:

ulevilo se mi, někdy to je halt asi potřeba, scénka jak z nějakého hloupého filmu, to je u nás na vánoce často…ale…ulevilo se mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.12.22 22:29
@stinga píše:
já předpokládám, že Borrealis je teď o samotě v klidu, a oni dole něco trapčí

já sem dole, oni nahoře…

už zase se tam kutálejí ty kovový koule… :mrgreen:…wheel of karma

beru si špunty do uší a zkusim spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
24.12.22 22:31

Zacala jsem Vanoce nesnaset, kdyz jsem byla vdana. Nakoupit darky, uklidit cely dum, nachystat postele pro hosty, naplanovat jidlo pro x lidi, nakoupit, varit, prubezne uklizet, absolvovat spoustu navstev u manzelovych pribuznych (neshodli se spolu, takze jen jedna oslava neprichazela v uvahu, bylo treba objet asi 8 domacnosti)… po rozchodu jsem si strasne oddechla. Ted jsem v klidu, na casnou veceri jsem byla pozvana ke kamaradum, ted si doma ctu a je mi fajn. Zitra nevylezu z pyzama. Pozitri se zajedu podivat za mou rodinou. Pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.12.22 22:31

@Borrealis Ufff. Toto bych nedala. Já bych se už dávno rozvedla. Bába závislá na svém psovi a manžel při tobě nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
24.12.22 22:32
@Borrealis píše:
@Modesta :think:

stalo se to ještě před večeří, takže tchyně nevím a ani nechci vědět, už jí nechci vidět

ona má v mozku černou díru zvanou " pes" a pes vás může klidně začít žrát a ohlodávat, stejně jste vy ti špatni a nejhorší a pejsánek je svatý grál…klanme se mu…pes je nade vše co na světě existuje…ruce na zem a bouchejme hlavou o zem před Psem…

bude zde přespávat, chlastají víno, já mám dole čaj a vodu a nechci vidět nikoho z tý zábavný video familie

manžel přišel na mě dolu řvát, že co to dělám a at se vrátím

tak mu říkám, okamžitě odejdi a to ihned, ihned a nech mě…tak ještě chvíli vyváděl…a šel…začal hulákat, vyhodila jsem ho

:cert:
ulevilo se mi, někdy to je halt asi potřeba, scénka jak z nějakého hloupého filmu, to je u nás na vánoce často…ale…ulevilo se mi
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.12.22 22:39

@Birdonawire
:D díky

mě se nebesky ulevilo…směju se tady sama sobě, že jsem zuřila jak debílek…ale ulevilo se mi jak už dlouho ne

konečně

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6038
24.12.22 22:55
@Borrealis píše:
@Birdonawire :D díky

mě se nebesky ulevilo…směju se tady sama sobě, že jsem zuřila jak debílek…ale ulevilo se mi jak už dlouho ne

konečně

No to je někdy fakt potřeba. Jednou za čas je potřeba ty osobní hranice oprášit a znovu natřít na křiklavě rudou, aby si jich všimli i ostatní.

Tak se rychle uzdrav a zbytek volna užij v klidu a pohodě 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.12.22 22:55
@Borrealis píše:
@cecetka :mavam:

tak po dnešku asi taky nesnáším Vánoce :mrgreen:

marodim, jdu nahoru, dělat si čaj, vařící, manipuluju tam s konvicí, zalejvám vařící…a z ničeho nic na mě skočí zezadu tchyně nevychovaný pes, lekla jsem se jak…málem se mi zastavilo srdce a trochu jsem se polila…

nadávám jak špaček, tchyně hned kecy " on nic nedělá on si chce jen hrát " tvl :roll:

takže se začínám vytáčet, a ještě další kecy " pojd ke měěě Betynko tady tě nemají rádí " bla bla a už zase chvála psa a kritika mě jakožto nelidu a nepsa :cert: a kecy, ano, já sem ta špatná pes je svatej, jako vždy

muž to celé přenáší někam nevím kam videohovorem, aniž o tom tuším

a už to komentuje švagrová " helééé zkrot si manželku, co to je " a další kecy na mě a rýpance, rýpou a smějou se, aniž jsem se zorientovala kdo všechno to poslouchá a je „přítomen“

no tvl, tak jsem se otočila, říkám jim " tak si to užijte beze mě" práskla jsem dveřma a nechci je do zítra nikoho ani vidět

asi nějaká poslední kapka, než takovej tyátr a videohovory na dálku, o nich mě nikdo neinformuje, tak raděj pudu za rok do hotelu…tohle bylo naposledy, přeteklo to a mě se ulevilo

už prostě nebudu účastníkem divadýlka pro jeho rodinu, finito

:?

Soucítím. Někdy je fajn prásknout dveřmi.

Taky ráda prásknu a jdu. Naštěstí dneska to nebylo nutné. Jindy, občas. Ale stát se mi co tobě, taky prásknu.

• Citovat
  • Upravit
1389
24.12.22 23:00
@Borrealis píše:
@Birdonawire :D díky

konečně

Vzpomnela jsem si na citat tusim od Jana Vodnanskeho. „Ani cele, ani zpola, nebudu vám dělat vola.“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12616
25.12.22 09:11
@Anonymní píše:
Má to zde někdo v téhle době stejný? Já mám názor jako zakladatelka. Omlouvám se za anonym, aby mě tady nepoznal někdo z příbuzných, nechci aby věděli, že tohle období nesnášim a tiše přetrpim.

Taky nesnasim, uz proto zeje stim spojene halda uklidu shon, stres, neustale kvileni koled at strcim hlavu kamkoliv, adventni vence ktere se mi vubec nelibi a nekupuji je, shaneni darku, cukrovi nastesti nepecu, pernicky s ulky nesnasim.,chaos v peaci, kluk uz je dospely tak rozzareny neni, coz je normalni takze ideal kdyby nejaka sluzba poradne vysurovala, ja jen koupila darky..salat, cukrovi a kapra nastesti dostavam..do zesileni stejne pohadky a porady. takze vybalit darky a odjet segra dnes odlita do kanady az do noveho roku..mne by stacil wellnes nekde na hprach a navrat 2.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11612
25.12.22 11:19

Já mám Vánoce rád, takže tohle téma mě bolí číst. U nás Vánoce v pohodě, ale uznávám, že ve spoustě rodin může být tohle období zdrojem napětí, protože chtějí mít lidi všechno perfektní. Hlavně ženský jsou v tomhle období dost pod tlakem, takže jsou i podrážděnější, protože práce, dárky, cukroví, úklid. Je toho zkrátka moc. Přesně o tomhle mluvila před pár dny klinická psycholožka (přetočte si to na 12. minutu a 30. vteřinu cca):

https://www.ceskatelevize.cz/…11058261223/

Je to docela paradox, že ačkoliv má tohle období být o pohodě, tak mnohdy to bývá naopak právě tím, že často tlačíme druhé trochu násilně do pohody (aby se děti nepraly, aby se nepral manžel, aby pes nerozkousal pantofle), zkrátka aby vše bylo perfektní. Kdysi jsem četl, že pro ženy začínají Vánoce až u stromečku večer 24. prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
6.2.23 11:03

Vzpomínám na Vánoce, když jsme byly se ségrou malé děti. Pro děti je to krásné, pro nás taky bylo dokud jsme Vánoce slavili jako rodina.
Nicméně Vánoce teď opravdu nesnáším.

Když mi bylo 13, tak se vztahy mezi rodiči pokazily. Vánoce jsme začaly slavit se ségrou u mamky v pokoji, dala jsem si maličkou porci večeře, rozbalily jsme dárky a pak jsem se sama přesunula do tátova pokoje a dala si druhou maličkou porci večeře a rozbalili jsme dárky :zed:
A takhle se to opakovalo rok co rok do mého odstěhování. Takže asi tak 9-10 let.
Vánoce jsme nikdy neřešili honosnými dary, od mala jsme žili s tím, že Vánoce jsou o rodině… Tak možná tím, že se mi představa rozpadla, jsem Vánoce začala nesnášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.23 08:27

Oživuji diskusi, já vím, že je to dost daleko, ale už mě chytá panika z Vánoce. Nevím, čím to je, ale Vánoce nesnáším z roka na rok víc a víc. Když mi bolo 19, tak se mi dva dny před Vánoci zabil brácha - nehoda. Máma řekla, že Vánoce milovala, odteď je bude nenávidět, i když Vánoce za to nemůžou, ale i tak. Já jsem řekla, že pár Vánoc bude smutných, ale budu je mít ráda. Řekla, že já jsem mladá, já to jinak beru, je to v pořádku. Možná jde i o to, že každý u nás v rodině má jiné vnímání Vánoc, každému jde o něco jiného, navíc máme malé dítě - autistu, kterému je to všechno ganz putna jedno. A tehdy do na mě dolehne a jeho diagnozu si uvědomují tím víc. Navíc manžel musí mít dvě ryby, prostě musí, i když já ryby nejím, pak chce obsadit obě koupelny rybama, kde umyju dítě a sebe, to nevím, tchán říká, že dva dny bez vody snad vydržím, a ryba musí být a musí a to je tradice, já mít Vánoce jaké chci já, to je jít na ten pošahanej Štedrej den někam na výlet a je jedno kam, dát blízkým svůj čas, ten nej dar, pak jít do restaurace na večeři a zase být s rodinou a nekmitat kolem plotny a honit se za…za čím vlastně? Ne, u nás to sabotujou, Vánoce musí být doma. a kdo řekl, že musí? Nemusí. Omlouvám se za výlev tahkle v červenci, ale já mám úplně z toho hrůzu, já se na to nedokážu těšit, úplně hrůza z toho, nevím jestli kvůli rybám, nebo diagnoza syna, že máme doma dítě, ale jakoby ani nebylo, je mi z toho smutno, přitom já Vánoce vždy milovala, v kostole jsem vystupovala jednou dokonce hrála Marii Pannu, zdobila celý barák, a teď? nejradši bych zrušila, ale to by mi doma neprošlo.

• Citovat
  • Upravit
17359
11.7.23 08:32

Četla jsem jen poslední příspěvek. Vánoce taky nesnáším. Od dětství. Ale od doby, kdy to nedramatizuju a hledám kompromisy jsou mnohem snesitelnější. Zakladatelko, nemyslím to zle, ale kvůli dvěma rybám v prosinci si přeci nebudeš kazit červenec, ne? A nehoň se, najdi si v tom všem něco svého, hezkého… třeba vánoční kolotoč tady, nebo pohádky v televizi, prostě něco. Ta vzpomínka na tragickou událost v tomto období je velmi smutná, ale snad to čas trochu zahojil :hug:
co se malého týká, škoda, že má tuto diagnozu, ale už to tak prostě je… a promiň, jsou na tom lidé hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.7.23 08:35

Mit autisticke dite je strasne vycerpavajici a je uplne nnormalni, ze te pak jakakoliv takovahle akce navic strasne vycerpava. Sama vim, o cem mluvim, z vlastni zkusenosti.

Delas si i cas pro sebe? Odjedes si treba sama alespon na 1 den nekam a relaxujes?

A jeste takova uvaha, manzel tlaci jen na ty Vanoce a nebo je obecne takovy, ze si trva na spouste veci a neni moc schopny chapat tvoje emoce.

Casto se stava, ze zeny s autistickymi detmi maji tu zatez dvakrat, protoze urcite autisticke rysy ma i partner, ono se casto ten autismus u deti nebere jen tak a ta zena to treba vubec netusi, ale samozrejme zit vedle takoveho cloveka, plus dite, je ohromne vycerpavajici. Je ak uplne pochopitelne, ze se u tebe zacnou objevovatt takovehle pocity a nebo ze postupne vyhoris uplne.
2 ryby, dve koupelny obsazene? Proboha, tak proc nemuze byt treba jedna ryba zmrazena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová