Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.11.14 08:51

@vykladzkaret a zamyslela si sa niekedy nad tym, PRECO TREBA CHARITU? V tom je pes zakopany. Ked existuje nutnost charity - mimo pomoci postihnutym a prestarlym, tak je nieco zhnile v state Danskom. Nad tym treba dumat, toto treba odstranit, a nie ofrnovat sa nad vianocami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
29.11.14 17:29
@Trudinka píše:
@vykladzkaret Jenomže konzum není jen otázka Vánoc…bohužel. Je tu stále ať jsou svátky či ne, akorát o svátcích se to tak nějak zintenzivňuje a Vánoce jsou přímo znásilněny konzumem. Já mám samotné Vánoce ráda, máme dvě děti, je skvělé s nimi péct perníky, zdobit stromeček a tvořit adventní věnec atd., i když mám pocit, že je to pro mě nakonec takový stres, že si je ve finále ani neužiju jak bych chtěla. Pohádky mám ráda, akorát je člověk zná už nazpaměť a ty nové za moc nestojí. Co mně osobně vadí na dnešní západní společnosti nejsou ani tak konzumní Vánoce spíš celkově materiální a pokřivený způsob života. Pořizování stále nových a nových věcí jen proto, že zrovna ty boty od loňska jsou mokasíny ale teď se přeci nosí baleríny, anebo nové typy mobilů, protože teď frčí ty chytré atd… Pořizujeme si děti, které pak ve dvou letech šoupneme do školek abychom šli vydělávat peníze a ty pak utratili za super nové džíny z Nextu… S tím ale nic nenaděláš, jít proti proudu můžeš, je ale třeba si uvědomit, že tím to určíš i svým dětem, které tím pádem budou z takového vyřazení trpět…Ale samotné Vánoce z toho neviň, byla škoda se připravit o to dobré, co na nich bezesporu je.

myslim, ze z velke casti vystihujete muj pocit.
S tim proti proudu - je to hra cisel. Kdyby se JEDNY VANOCE (!) vsichni namichli a rekli - nebudu kupovat kramy z Ciny, mobily, mixery, svetry, boty co nepotrebuju, mym detem budou „zarit ocka stestim“ i tehdy, kdyz tam najdou obrazek a knizku, misto televize pujdeme na prochazku, misto koukani na pohadky si je budeme vypravet nebo cist (tj. premiove reklamy v televizi zajdou na ubyte), a misto 4 utracenych miliard z toho bude sotva pulka, tak se neco zmeni.
Ja jsem sla proti proudu v mnoha vecech, a vzdycky se mi to nakonec vyplatilo, a jen me mrzi, ze se tech par lidi, co ma jiny nazor na Vanoce a nelibi se jim soucasny koncept, za vyvrhele. Jako kdyby u nas nebyli, kdyz nic jineho - Zide a muslimove.

• Citovat
  • Upravit
101678
29.11.14 18:02

@vykladzkaret Já tedy nevím, vánoce mě nijak neberou, na reklamy nekoukám, do nákupních center nechodím, takže nějaký tlak na mě nedoléhá a za vyvrhele si nepřijdu :think: je mi srdečně šumák, jak si je budou slavit druzí, já si budu dělat co chci já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 18:23
@vykladzkaret píše:
myslim, ze z velke casti vystihujete muj pocit.
S tim proti proudu - je to hra cisel. Kdyby se JEDNY VANOCE (!) vsichni namichli a rekli - nebudu kupovat kramy z Ciny, mobily, mixery, svetry, boty co nepotrebuju, mym detem budou „zarit ocka stestim“ i tehdy, kdyz tam najdou obrazek a knizku, misto televize pujdeme na prochazku, misto koukani na pohadky si je budeme vypravet nebo cist (tj. premiove reklamy v televizi zajdou na ubyte), a misto 4 utracenych miliard z toho bude sotva pulka, tak se neco zmeni.
Ja jsem sla proti proudu v mnoha vecech, a vzdycky se mi to nakonec vyplatilo, a jen me mrzi, ze se tech par lidi, co ma jiny nazor na Vanoce a nelibi se jim soucasny koncept, za vyvrhele. Jako kdyby u nas nebyli, kdyz nic jineho - Zide a muslimove.

Pretoze Ty chces zmenit nieco, co s vianocami vobec nesuvisi, skrze vianoce. To je akoby som ja svoju neplodnost chcela vyliecit zrusenim detskych domovov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
29.11.14 20:27

@j.a.n.i1 no, bohuzel se podivejte na militantnost prispevku zde… :roll:

• Citovat
  • Upravit
101678
29.11.14 20:34

@vykladzkaret Mě nijak militantní nepřijdou, tedy krom těch, když tu někdo označuje ty, které vaření a pečení baví za slepice a služky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
29.11.14 20:43

@j.a.n.i1 a co ty, kde tvrdi, ze clovek, co nema rad zabehnute stereotypy je skarohlid, „stredobod vesmiru“ co pomlouva druhe, pripadne pro druhe nedela „nic nezistne“ (jako kdyby peceni a uklizeni byly charitativni aktivity)? Jenom proto, ze se mu nelibi, jak se slavi Vanoce a co ty svatky prezentuji za hodnoty? A nebo ty prispevky, ktere srovnavaji Vanoce s detskymi domovy (!) to je uz uplne na hlavu s prominutim.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
29.11.14 20:44
@j.a.n.i1 píše:
@vykladzkaret Mě nijak militantní nepřijdou, tedy krom těch, když tu někdo označuje ty, které vaření a pečení baví za slepice a služky

zadny prispevek nekoho uznacujici za slepice tu nepadl. Za to nadavky a utoky do cloveka, co ma jiny nazor, ano. Preberte si to, jak umite.

• Citovat
  • Upravit
101678
29.11.14 20:47

@vykladzkaret A myslíš, že to bylo kvůli tomu, že nemá rád zaběhnuté stereotypy :think: já bych spíše řekla, že je to kvůli tomu, jak se tu prezentoval… a myslela bych si o něm to samé i kdyby ty stereotypy miloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
29.11.14 20:49
@vykladzkaret píše:
zadny prispevek nekoho uznacujici za slepice tu nepadl. Za to nadavky a utoky do cloveka, co ma jiny nazor, ano. Preberte si to, jak umite.

A on vůbec, ale vůbec neútočil :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
29.11.14 21:02
@MarieOVMUC píše:
Ve víru této diskuze se muj rocni syn po.sral na tri doby. V ramci te emancipace jsem mu rikala, kdyz je chlap, at si ten zadek a vetsinu tela umyje sám, ale nechápave se na me podíval a jal se mazat to po umyvadle, kde jsem ho se sebezaprenim zvedla, pac by tam asi nevylezl.. no, neproslo to. ve viru myslenek „hlavne nebyt posluhovackou“ jsem chtela zavolat manzelovi, at prijde domu zpet z te flakarny, kde pro nás vsechny vyelava peníze.. no.. nakonec jsem mu teda pohrdave tu prdku umyla a dala mu ciste obleceni.. Ach jsem to ja sluzebna, pche..Mozná az vecer pujdu do skoly a manzel po celem dnu prijde z prace, navrhnu mu, aby hlídal deti i pres den, ze ja se o ne, o haranty, starat nebudu, ze prec emancipace. nebo mozna, budu chodit do fitka vice jak trikrát tydne.. Jsem tu, varim jidlo sobe, jako bych varila kdykoliv, tak tam hodim jeden brambor navic a nají se i deti.. strasne… nikdy jsem nemela doma ani v pokojicku neporadek a ze ted pri luxovani rozhrnu luxem rady lega neznamena, ze slouzim. proste je to vizitka a ikdybych bydlela sama, nebudu tady mit bordel. V sexu ve meste, pokud si to berete za vzor, mají taky vsechny uklizeno, ac v padesáti vyzáble a vycvicene jak vyhenckovany kocour, stale bezdetné sexy „tricictky“ behají a loví chlapy:DD ale jak se vám to líbí:) moje dna je myslím bez vetsich deformit a kdyz muz vydela v praci více nez já a muzu kojit, tak jsem proste doma. Dalsi dite mám domluvene, ze odnosí a porodí muz:) jsem ochotná mu pujcit i sve emancipacni organy. D, kdyz je takovej patriarcha a nenarostly mu.

Uz jsem se dlouho tak nepobavila :mrgreen: Dekuji :potlesk: :palec:
Az mi slzy tekly :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 21:08
@vykladzkaret píše:
@j.a.n.i1 a co ty, kde tvrdi, ze clovek, co nema rad zabehnute stereotypy je skarohlid, „stredobod vesmiru“ co pomlouva druhe, pripadne pro druhe nedela „nic nezistne“ (jako kdyby peceni a uklizeni byly charitativni aktivity)? Jenom proto, ze se mu nelibi, jak se slavi Vanoce a co ty svatky prezentuji za hodnoty? A nebo ty prispevky, ktere srovnavaji Vanoce s detskymi domovy (!) to je uz uplne na hlavu s prominutim.

To nie je na hlavu. Ty chces vyliecit marnotratnost, konzum a sebeckost tym, ze budes ignorovat Vianoce. Lenze Vianoce su len priznak. Zrusis Vianoce, vykonas kozmeticku upravu. Vadi ti marnotratnost, nebudu vianoce, nebudes marnotratnost vidiet, nebude Ti vadit - ale bude tu.
Nemozes sa divat na opustene deti, lebo nemozes mat vlastne, zrusis DD, nebudes vidiet opustene deti, nebudu Ta drazdit - ale jednak tu budu, a jednak Ty stale nebudes mat to svoje vlastne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
29.11.14 21:21
@MarieOVMUC píše:
tak co tady potom deláte? proc vubec pisete do verejne diskuze? co cekate? ze mi utece stolice a s otevrenou pusou vas budu obdivovat? :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Holky, vy mi zas davate :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
29.11.14 21:24
@vykladzkaret píše:
@Cuddy kdyz na to nestacite tak to nectete. Nemate, pokud vim, zadnou povinnost prispivat do diskusi, a uz vubec ne do tech, ktere jsou mimo vas obzor. PS: Jsou mezi nami i kvalifikovani a secteli lide; sokujici, ja vim.

Myslis tim sebe 8o 8o
Naprosto udivujici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
29.11.14 21:24
@Ya-ya píše:
protože tu emancipaci dotahla k dokonalosti :mrgreen:

I ty Brute :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat