Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1486
26.11.14 08:15
@Cuddy píše:
@quickyq @MarieOVMUC V klidu holky, snad se zakladatelce ozve podobny skarohlid, mne jen zajimala ta role zeny v obdobi Vanoc, proto jsem reagovala.Hrozne by me ted zajimaly ty hlubsi veci, kdyz je to evidentne neco vic, nez traveni casu s lidmi, ktere mame radi. To bude urcite nejake tajemno…

Ja jsem v klidu :-) Mne zase zajimalo, proc ji jde jenoten konzum a tu roli zeny, jak pises…protoze o tom to fakt ani neni, a nemusi byt, pokud nechci.

Ha, cekam druheho kluka, takze si je vycvicim a za par let na Vanoce ani nehnu a bude vsechno… :-D Jako o kralovnu o mne budou pecovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
26.11.14 08:15

@Cuddy neco vic? mi se libi vanocni pohadky s tim kouzelným tonem a pri sledovani si predstavuju, ze to tak je:) :oops: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
26.11.14 08:16
@vykladzkaret píše:
@Cuddy nepecu :) a tim padem jsem vyloucena z dialogu o tom kdo a kdy ma napecino, naklizino, vymen receptu, co komu koupi.
Chci tim rict, ze pokud nejsem ochotna delat sluhu u plechu a u plotny a utracet penize za veci, co vubec nepotrebujeme, neni z tech svatku vubec, ale vubec nic.

Nepecu, nasi obri rezidenci 2+1 uklizim stale stejne v cervenci i v prosinci, sluhu u plechu a plotny nedelam - rizek a salat je jidlo kazde jine, kdyby bylo pateho kvetna, taky bychom neco jist museli. Srromecek nemame, jen ozdobene vetve ve vaze, povazuju to za to same, jako bych tam dala kytku. Za veci, co nepotrebujeme, neutracime. Kupujeme si veci, co potrebujeme - bundu, boty, drobnosti do bytu, co nam udelaji radost. Joooo, diteti jsem marnotratne koupila par hracek. Televizi nemame, takze pohadky budou jen na pc, co dum dal…ale nepripada mi, ze bych byla vanocni vyverhel a ze svatku nic nemela :nevim: Tesim se, ze bude muz doma a bude pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
26.11.14 08:17

@quickyq @MarieOVMUC plest si patriarchisticke sebezotroceni a idealizovat si ho s nezistnosti je opravdu smutne. Nezistne bude, az o Vanocich pujdete varit bezdomovcum nebo uklidite sousedce. Pysnit se tim, ze to delate doma a nazyvat to dokonce nezistnosti, kdyz z toho profitujete jen vy a vase rodina je nehorazna sebelez a deluze. Jste sluzky SVYCH manzelu a deti vymenou za vlastni komfort a evolucni preziti vlastni DNA, na tom neni nic spatneho, ale neidealizujte si to jako nejakou ctnost. Neni to vubec zadna ctnost.

Kde by byl cely kapitalismus, kdybyste tak nadsene nehykaly nad svymi uklidy a pecenim? To je ale na dlouhou debatu a argumenty, ktere nepochybne nejste a nebudete schopne/ochotne prijmout, takze nebudu ztracet cas.

Aktivne se venuji neziskovemu sektoru a skutecne pomoci tem, co to potrebuji, od svych 19 let. Naucilo me to rozlisovat maskovane sobectvi od opravdove nezistnosti, a taky jsem se posunula z akceptovani zenskych roli, ktere tak potrefene obhajujete, k jejich odmitnuti. Ne proto, ze nedelam nic nezistne - ale prave proto.

A pokud Vam nekdy neco takoveho dojte, tak zjistite, ze Vanoce a dalsi umele kulturni vynalezy maji z velke casti za smysl podporit globalni politicko-ekonomicke vlivy, z velke casti delajici z zen utlacovanou vetsinu. Opet tema, ktere nema smysl resit, pokud neni pristupne obecenstvo, a o tom si nedelam iluze.

Muj dotaz znel, kdo vidi veci podobne, ne kdo ma potrebu mi vysvetlovat, jak je vidi jinak a tudiz lepe. Ocenim odpovedi na svuj dotaz.

• Citovat
  • Upravit
2997
26.11.14 08:18
@quickyq píše:
Ja jsem v klidu :-) Mne zase zajimalo, proc ji jde jenoten konzum a tu roli zeny, jak pises…protoze o tom to fakt ani neni, a nemusi byt, pokud nechci.Ha, cekam druheho kluka, takze si je vycvicim a za par let na Vanoce ani nehnu a bude vsechno… :-D Jako o kralovnu o mne budou pecovat :-D

No to vis ze jo. Az se ti bide patnactiletej klacek s ofinou v cele opirat znudene o futra, uz vidim, jak se bude hnat do uklidu a peceni :lol: Hehehe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
26.11.14 08:21

Kam se to cele zvrtlo? Prijemne, nevinne tema Vanoc a ja asi radeji vypinam upozorneni… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret

@Cuddy kdyz na to nestacite tak to nectete. Nemate, pokud vim, zadnou povinnost prispivat do diskusi, a uz vubec ne do tech, ktere jsou mimo vas obzor. PS: Jsou mezi nami i kvalifikovani a secteli lide; sokujici, ja vim.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret

@suongd to mi povidejte.

• Citovat
  • Upravit
30966
@vykladzkaret píše:
@Cuddy kdyz na to nestacite tak to nectete. Nemate, pokud vim, zadnou povinnost prispivat do diskusi, a uz vubec ne do tech, ktere jsou mimo vas obzor. PS: Jsou mezi nami i kvalifikovani a secteli lide; sokujici, ja vim.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
26.11.14 08:23

@marrlinka taky hezke.

• Citovat
  • Upravit
2997
26.11.14 08:29
@vykladzkaret píše:
@quickyq @MarieOVMUC Jste sluzky SVYCH manzelu a deti vymenou za vlastni komfort a evolucni preziti vlastni DNA, na tom neni nic spatneho, ale neidealizujte si to jako nejakou ctnost. Neni to vubec zadna ctnost.

Toto me zaujalo. A co je potom muj muz? Vnimam to nasedovne - dle tvych slov jsem jeho sluzkou a otrokem sveho ditete (u mimina to ani jinak nejde). Ale co je potom on? V tomhle pijeti i on musi byt mym sluhou - pracuje a dre vymenou za vlastni komfort, at uz je to ciste pradlo, obed nebo to, ze se zena stara o ucty.
Takto vnimat vztah/manzelstvi je smutne. Mimochodem jsi vdana/zadana? Jak to praktikujes v zivote ty, pripadne jak by to melo vypadat, abys z toho nebyla znechucena?
Ja nechci, abys to vnimala jako rejpani, jen bych chtela znat tu „lepsi cestu“. Nadavat umine vsichni, u politiky obzvlast, ale malokdo prijde a rekne tohle je blbe, zkusime to lepe a to je konkretne takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
26.11.14 08:31
@vykladzkaret píše:
@quickyq @MarieOVMUC plest si patriarchisticke sebezotroceni a idealizovat si ho s nezistnosti je opravdu smutne. Nezistne bude, az o Vanocich pujdete varit bezdomovcum nebo uklidite sousedce. Pysnit se tim, ze to delate doma a nazyvat to dokonce nezistnosti, kdyz z toho profitujete jen vy a vase rodina je nehorazna sebelez a deluze. Jste sluzky SVYCH manzelu a deti vymenou za vlastni komfort a evolucni preziti vlastni DNA, na tom neni nic spatneho, ale neidealizujte si to jako nejakou ctnost. Neni to vubec zadna ctnost.

Kde by byl cely kapitalismus, kdybyste tak nadsene nehykaly nad svymi uklidy a pecenim? To je ale na dlouhou debatu a argumenty, ktere nepochybne nejste a nebudete schopne/ochotne prijmout, takze nebudu ztracet cas.

Aktivne se venuji neziskovemu sektoru a skutecne pomoci tem, co to potrebuji, od svych 19 let. Naucilo me to rozlisovat maskovane sobectvi od opravdove nezistnosti, a taky jsem se posunula z akceptovani zenskych roli, ktere tak potrefene obhajujete, k jejich odmitnuti. Ne proto, ze nedelam nic nezistne - ale prave proto.

A pokud Vam nekdy neco takoveho dojte, tak zjistite, ze Vanoce a dalsi umele kulturni vynalezy maji z velke casti za smysl podporit globalni politicko-ekonomicke vlivy, z velke casti delajici z zen utlacovanou vetsinu. Opet tema, ktere nema smysl resit, pokud neni pristupne obecenstvo, a o tom si nedelam iluze.

Muj dotaz znel, kdo vidi veci podobne, ne kdo ma potrebu mi vysvetlovat, jak je vidi jinak a tudiz lepe. Ocenim odpovedi na svuj dotaz.

Diky moc za rozbor :-D Posilam memu patriarchovi z jeskyne, kde mi tedy dovolil internet. A taky do prace, snad to poslu jako vanocni vtip i svemu sefovi.Aby vedel, ze jsem vlastne. slepice od mouky s patriarchou doma, az tak zmanipulovana, ze nevidim, ze v ramci toho, ze mam deti, sebou. necham vlacet :pankac:

Jo, to na me bude urcite sedet. No nic, jdu varit, aby muj maly patriarcha mel co jist, a nemusel me tahat za vlasy, ze ma hlad. A ten starsi, aby se z prace vratil, a chtel me jeste. Ukecam ho jidlem.Ty smlouvy na stole odhodim, vsak se hodim jen do kuchyne.

Takze misto klasickeho prani „krasne vanocni svatky“ preji „at co. nejrychleji ubehnou ty ohavne dny v roce, o.kterych mas takovou potrebu se bavit“.

Btw jen otazka-kdyz nevaris, nepeces, neuklizis a jsi emancipovana (znas vyznam toho slova?),tak jak zijes? Pracuji pro Tebe muzi? Nebo kupujes jidlo v plastu a to pak vyhodis? Nebo mas doma bordel, ale Ty proste neuklizis? Fakt me to zajima…nebo Ti doma byt uz pochoduje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
26.11.14 08:31
@vykladzkaret píše:
@marrlinka taky hezke.

A ted nevim, zda je to ironie ci nikoliv :lol: Promin, v psane forme navic tady se to spatne pozna :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
26.11.14 08:32

@vykladzkaret Tak jsem přečetla jen pár příspěvků a typla bych tě na zapšklou 35 bez partnera a bez dětí, ale třeba se pletu. Za mě teda já a moje rodina vánoce milujeme, hlavně naše děti 4 a 2,5 roku a. Uklízím celý rok, tak nevím, proč bych měla dělat před vánocema generální úklid, vařím, peču i během roku, tak jako já dělám věci kolem domácnosti, tak můj chlap po celý rok dělá jiné věci. Ani jeden se neberem jako sluha pro druhého, ale upřímně, ono když máš rodinu, tak tak nějak pořád něco děláš. Ono i jestli žiješ jen pro sebe, tak musíš něco dělat a jestli to za tebe dělá nějaká služba, tak zase si na to musíš vydělat. Takže si děláš služku sama pro sebe. A vánoce? Jaký si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
26.11.14 08:32
@vykladzkaret píše:
@Cuddy nepecu :) a tim padem jsem vyloucena z dialogu o tom kdo a kdy ma napecino, naklizino, vymen receptu, co komu koupi.
Chci tim rict, ze pokud nejsem ochotna delat sluhu u plechu a u plotny a utracet penize za veci, co vubec nepotrebujeme, neni z tech svatku vubec, ale vubec nic.

Co je to za nesmysl? Pokud o cukroví stojím, tak to ještě neznamená, že musím stát u plechu, můžu si ho koupit nebo mi ho může upéct někdo, kdo to dělá rád. Naklizeno mám díky svému úžasnému muži celý rok, o štědrovečerní večeři se také postará, stromek nastrojí nejstarší dcera. Dárečky kupuji v průběhu celého roku, takže když jdu do obchodu /tam snad chodíš/,nelítám tam speciálně kvůli nim a nekupuji věci, které nikdo nepotřebuje :lol:. Takže v době vánoc si v klidu můžu sednout, popíjet punč a relaxovat, což pravda můžu i během roku, ale pro většinu z nás to má to pravé kouzlo na vánoce.
Pro tebe asi ne, nikdo ti to nebere, klidně si vánoce užívej třeba spravováním karburátoru nebo jinak :kytka:. Jen jestli u toho budou také ty rozzářené dětské oči? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová