Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30966
26.11.14 07:32

@vykladzkaret Prosim te a jakou specialni roli ma zena kolem Vanoc? Pres rok se pecou babovky na vanoce cukrovi, pres rok se take uklizi a konzum je jen na tobe, ne kazdy ma vanoce konzumni. No a kdo nepece pres rok, patrne nebude pect ani na Vanoce, zvlast, kdyz mu to nechutna, ze? Asi si nebude varit kapra, ktereho neji a pokud v domacnosti neuklizi zena, ale muz, tak snad poklidi standartne i kolem Vanoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
26.11.14 07:35
@Cuddy píše:
@vykladzkaret Prosim te a jakou specialni roli ma zena kolem Vanoc? Pres rok se pecou babovky na vanoce cukrovi, pres rok se take uklizi a konzum je jen na tobe, ne kazdy ma vanoce konzumni. No a kdo nepece pres rok, patrne nebude pect ani na Vanoce, zvlast, kdyz mu to nechutna, ze? Asi si nebude varit kapra, ktereho neji a pokud v domacnosti neuklizi zena, ale muz, tak snad poklidi standartne i kolem Vanoc…

Hezky napsane… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.11.14 07:42
@Cuddy píše:
@vykladzkaret Prosim te a jakou specialni roli ma zena kolem Vanoc? Pres rok se pecou babovky na vanoce cukrovi, pres rok se take uklizi a konzum je jen na tobe, ne kazdy ma vanoce konzumni. No a kdo nepece pres rok, patrne nebude pect ani na Vanoce, zvlast, kdyz mu to nechutna, ze? Asi si nebude varit kapra, ktereho neji a pokud v domacnosti neuklizi zena, ale muz, tak snad poklidi standartne i kolem Vanoc…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
26.11.14 07:42

:roll: Tak jaké si to uděláš takové to máš ne?! Nemusíš jíst co nemáš ráda, nemusíš kupovat hromady jídla, nemusíš kupovat hromady dárků a nemusíš dělat generální úklid! My se nestresujem a máme krásné vánoce, takové jaké je chceme!

• Citovat
  • Upravit
4463
26.11.14 07:46

Vánoce má každý takové, jaké si je udělá. Já také nejím kapra. Tak si prostě udělám jinou rybu. Ani nikde není psané zákonem, že na Štědrý den někdo musí jíst rybu. Kdo chce konzum, má konzum, kdo nechce, tak ho nemá :nevim:

Příspěvek upraven 26.11.14 v 07:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
26.11.14 07:46

@Petrushca ja prave nedelam nic z toho, a tim padem zjistuji, ze se me tim padem ty svatky vubec netykaji…

• Citovat
  • Upravit
3088
26.11.14 07:47
@vykladzkaret píše:
Jsou tu duse, co nemaji rady Vanoce, cely ten humbuk kolem vanocnich uklidu, cukrovi, co mi nechutna, kapru, co nejim… cele Vanoce mi pripadaji jako ztelesneni patriarchismu a konzumnosti. Jsem hodne emancipovana a jsem na to pysna, a Vanoce se s mym konceptem role zen naprosto neshoduji. O konzumu ani mluvit nemusim.

Já mám Vánoce ráda, ale to neznamená, že se budu honit po baráku a šílet, protože budou svátky!!! Koupím pár dárků, úklid klasika, žádné pucování všeho, atd. Utřu prach, povysávám, vytřu a víc se nestarám. Peču ráda, takže udělám cukroví, na jídlo si děláme kuřecí řízky s bramsalátem. Víc nic, jen teda ještě ten stromek nazdobíme. Ale rozhodně neblázním a nelitám týden s hadrem, protože je tam smítko a tam něco zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
26.11.14 07:50

@Cuddy nepecu :) a tim padem jsem vyloucena z dialogu o tom kdo a kdy ma napecino, naklizino, vymen receptu, co komu koupi.
Chci tim rict, ze pokud nejsem ochotna delat sluhu u plechu a u plotny a utracet penize za veci, co vubec nepotrebujeme, neni z tech svatku vubec, ale vubec nic.

• Citovat
  • Upravit
8142
26.11.14 07:51
@vykladzkaret píše:
@Petrushca ja prave nedelam nic z toho, a tim padem zjistuji, ze se me tim padem ty svatky vubec netykaji…

Tak co ti potom vadi, kdyz se te to netyka? Ze ostatni zijou Vanocema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
26.11.14 07:54

Také nemám ráda miliony lidí v obchodech a mnoho reklam. Ale miluji domácí pohodu, miluji krásně uklizený, čistý a vonavý byt. Miluju usmev mých detí, když s nimi a hlavně pro ně peču cukroví, když manželovi chutnají mé vanilkové rohlíčky.. Miluju zdobení stromečku, vzpomínám, jak to dělal můj tatínek se mnou. Zbožnuju rybu a zvlášt kapra a ty jiskry v ocích detí čekajících na stromeček:)) Mám radost z toho, že jim mohu udelat radost. A vsechna ta práce a uklíd kolem? Nedelám to sama a ikdyby, delám to pro svou pohodu a pro pohodu tech, na kterýCh mi záleží.

zakladatelko, je mi te líto, ze si nedokázes uzít pohodu, treba uz nebo jeste nemás rodinu, co by ti byla oporou. Prijde mi to cele takové studene a jak od paní, co v 70 letech sama, mozna se svou kockou sedí na gauci a vzpomíná, koho by jeste od sebe odehnala a pomluvila, protoze ona je stredobodem vesmiru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
26.11.14 07:54
@vykladzkaret píše:

Tak pokud nemáš děti které mají vánoce rády tak je prostě neslav! Já vánoce miluju ale nejsem jejich otrokem, takže se na ně moc těším! Hlavně kvůli malé! :-D

Příspěvek upraven 26.11.14 v 07:58

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
26.11.14 07:55

@Levandulina ja preci nepsala, ze mi neco vadi, ptala jsem se, zda je tu nekdo, kdo proziva veci podobne.

• Citovat
  • Upravit
30966
26.11.14 07:57

@vykladzkaret No jo, tak pokud si necenis toho, ze se sejdete jako rodina, v klidu, bez toho, aniz by nekdo nekam pospichal, tak to jo, to pak z tech svatku opravdu nic nemas. To se mne na nich libi nejvic, letosnich 5 dni volna…

Patrne pracujes v zenskem kolektivu, ja rozhodne nejsem zadnym takovym hovorum vystavovana a pokud se prece jen nekdo zepta, tak pecu jeden druh, zbylych dvacet pece tchyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
@vykladzkaret píše:
@Cuddy nepecu :) a tim padem jsem vyloucena z dialogu o tom kdo a kdy ma napecino, naklizino, vymen receptu, co komu koupi.
Chci tim rict, ze pokud nejsem ochotna delat sluhu u plechu a u plotny a utracet penize za veci, co vubec nepotrebujeme, neni z tech svatku vubec, ale vubec nic.

Jako já to také neprožívám a ani se většinou nezapojuji do tlachání o úklidu a pečení. Ale upeču ráda, pač ráda vidím, když je rodinka spokojená. A ani nekupuji hory dárků, protože také nesnáším konzum, ale i přesto si vždy uděláme hezké Vánoce a mám je ráda. Ale je pravda, že někteří lidé na ty, co nekoupí dětem dárky za desetitisíce, nahlíží poněkud podivně. Já to neřeším :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
@vykladzkaret píše:
Chci tim rict, ze pokud nejsem ochotna delat sluhu u plechu a u plotny a utracet penize za veci, co vubec nepotrebujeme, neni z tech svatku vubec, ale vubec nic.

Timhle prispevkemjsi z Vanoc ale udelala konzum Ty.Ja dovedu pochopit, ze to mas jinak,ok.Ale podstata Vanoc neni v darcich, ani peceni (a uz vubec ne diskusi o peceni a vymene receptu :-D),tkvi v tom, ze jsi z rodinou. Travis chvile s nejblizsimi, chces jim udelat radost a sama mas radost. I kdybyste si udelali k jidlu cokoli a darky si nedali.Je to cas, kdy se mas zastavit a ohlednout, jakou mas rodinu,co.na ni mas rada, co. chces zmenit a uzit si to.To jsou pro me Vanoce.Ano,ja k tomu lehce pouklidim, nakoupim darky-bez honeni se, upecu…nazdobim byt, ale je to hlavne o tom byt spolu. Tradicne na Stedry den pujdeme po obede na Vysehrad, dite bude behat, my si dame svarak, polibime se…proste rodinna pohoda.To je preci to. nejhezci…ne, jestli dostanu diamanty, nebo ponozky (a to jemne doufam v oboji :-D),nebo nic.Jsem rada, ze mame chvile spolu, ze jsme spolu…stejne jako pres rok, jiste, ALE tohle je tak nejak vic spolu. Myslime i na ty, kteri s nami. nejsou, nemohou byt…a je nam krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová