Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zzzuuz
24.12.13 09:30
@sad 1 píše:
no jo, ale tak proč pořád do všech tak rýpat, když něčím přispějí. Nazývat tady někoho natvrdlými palicemi a psychology jen proto, že tady se zakladatelkou diskutovali. Ale jinak jo, holky, já vám to neberu, já pádím, u nás je to totiž jinak, tak si to jdu s rodinou užít. Jestli si chcete svátky sobě a rodině pokazit, je to vaše věc. Mějte se :mavam:

A nechápu proč tady pořád a neustále píšeš něco o tom, že chceme Vánoce rodině pokazit!!! Rodina bude mít HEZKÉ VÁNOCE SE VŠÍM VŠUDY, to že jsme z Vánoc smutné a nemáme je rády je JEN A JEN NÁŠ POCIT. Já nevím, myslíš, že jsi to konečně pochopila? A musím reagovat takhle, protože natvrdlá opravdu jsi. Pořád tady kážeš o tom jak to doma budeš mít supr čupr a jak jsi šťastná a veselá a dáváš rady jak si to máme zařídit my „zapšklé ženské“. No fájn, ale proč se navážíš do mě, která jen píše k tématu. Zakladatelka zřejmě hledala někoho, kdo to cítí stejně a ne Vás „sluníčkově“ naladěné panimámy! Vzpamatuj se už! A navíc, proč bych si měla zakládat novou diskuzi, já přispívám do té, která se mě taky týká, na kterou můžu reagovat.

• Citovat
  • Upravit
11620
24.12.13 09:43
@Zzzuuz píše:
Hele ty chytračko, tak proč reaguješ? A co se vůbec cpeš do diskuze, kde právě o tvé názory nikdo nestojí???

Potom to ale není diskuse ;) :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
24.12.13 09:45
@Zzzuuz píše:
DĚKUJI! Jsem sice na některé protivná (za to se omlouvám), ale právě si myslím, že zrovná ja tady z cesty nepíšu. A tobě přeji mnoho sil, bude zase dobře, uvidíš :mavam:
Člověk by řekl, že diskuse je o tom, že si člověk vyslechne různorodé názory, zamyslí se nad nimi, snaží se z nich něco třeba si vzít k srdci, pracovat na sobě. A ono je to o tom, že kdo napíše, co nechci slyšet, píše z cesty…
No dámy, užijte si vánoce tak, jak je vašemu srdci a duši milé :kytka:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.12.13 09:50
@Zzzuuz píše:
A nechápu proč tady pořád a neustále píšeš něco o tom, že chceme Vánoce rodině pokazit!!! Rodina bude mít HEZKÉ VÁNOCE SE VŠÍM VŠUDY, to že jsme z Vánoc smutné a nemáme je rády je JEN A JEN NÁŠ POCIT. Já nevím, myslíš, že jsi to konečně pochopila? A musím reagovat takhle, protože natvrdlá opravdu jsi. Pořád tady kážeš o tom jak to doma budeš mít supr čupr a jak jsi šťastná a veselá a dáváš rady jak si to máme zařídit my „zapšklé ženské“. No fájn, ale proč se navážíš do mě, která jen píše k tématu. Zakladatelka zřejmě hledala někoho, kdo to cítí stejně a ne Vás „sluníčkově“ naladěné panimámy! Vzpamatuj se už! A navíc, proč bych si měla zakládat novou diskuzi, já přispívám do té, která se mě taky týká, na kterou můžu reagovat.

jsi hrozně ubohá…nestojíš mi za to reagovat :roll: :roll: :roll: :mavam: :mavam: :mavam:Taky na tebe nemám o Vánocích čas ani náladu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
24.12.13 09:54
@sad 1 píše:
jsi hrozně ubohá…nestojíš mi za to reagovat :roll: :roll: :roll: :mavam: :mavam: :mavam:Taky na tebe nemám o Vánocích čas ani náladu :mavam:

Opět si protiřečíš, opět reaguješ :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
24.12.13 10:06
@Genovesa píše: Člověk by řekl, že diskuse je o tom, že si člověk vyslechne různorodé názory, zamyslí se nad nimi, snaží se z nich něco třeba si vzít k srdci, pracovat na sobě. A ono je to o tom, že kdo napíše, co nechci slyšet, píše z cesty…
No dámy, užijte si vánoce tak, jak je vašemu srdci a duši milé :kytka:.
Četla jsi celou diskuzi? Já sice začala něco o tom, že kdo chce moralizovat a vnucovat zakladatelce názory o tom, že Vánoce přece jsou úžasné, tak ať zde raději nediskutuje. Samozřejmě, to nebyl rozkaz, ale ano máš pravdu - je to diskuze (za to se omlouvám). Ale zakladatelka se jen chtěla podělit o to jak to cítí a jestli jsou taky takoví nebo je snad samotná… prostě mě štve kam až tahle diskuze došla. Jen proto, že má člověk pocity, které s ní většina nesdílí by to měla údajně řešit (snad byl myšlen psycholog) - to je jako nemocná? Ale no tak. Pak jí tady vlepí názor, že to píše proto, že chce být zajímavá :nevim: a nejvíce k tématu jsou názory, že snad rodině kazí tenhle čas vánoční. Ale o tom přece ona nepsala!!! A ano jsem protivná a možná přidrzlá, ale zakladatelka přispívá po celou dobu, co tady diskutujeme a je naprosto klidná a ani na stránce 15 nezměnila názor a přesto z ní tady některé udělají naprostou potvoru a labilního člověka. A když si někdo trochu otevře hubu (já), tak mám diskuzi opustit, píšu mimo téma (a to zrovná já Vánoce nemusím, takže si myslím, že tady jsem správně) a na závěr jsem ubohá. A nejvíce mě berou dechberoucí ironická přání ke krásným svátkům s objímajícími se smajlíky. Myslím si, že tahleta ironie a přetvářka od některých asi taky není to pravé ořechové - vánoční :-) Přispěvatelky (některé) holt kážou vodu, pijou víno…
  • Citovat
  • Upravit
30408
24.12.13 10:22

Holky, já se cítím přesně jako sluníčkově naladěná panímáma. :mrgreen: Mě tohle prostě dostává. Ale tak nějak - bez divadýlka. A řeknu vám, je to hrozně příjemné se takhle cítit. Jestli to máte podobně - krásný Štědrý den. Je prima, že takové dny jsou, jsou jen jednou v roce, protože kdyby byly často, nebylo by to ono.Je mi upřímně líto všech, kteří to tak necítí, ne vždy to jde, to chápu. Každý rok si říkám, Zaplať Pánbůh, že jsou tu opět Vánoce, tak krásné jako loni, protože jsme všichni spolu, rok nám nevzal nikoho drahého a přání, která přicházejí, vnímám jako upřímná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.12.13 11:11
@hanka.br. píše:
Holky, já se cítím přesně jako sluníčkově naladěná panímáma. :mrgreen: Mě tohle prostě dostává. Ale tak nějak - bez divadýlka. A řeknu vám, je to hrozně příjemné se takhle cítit. Jestli to máte podobně - krásný Štědrý den. Je prima, že takové dny jsou, jsou jen jednou v roce, protože kdyby byly často, nebylo by to ono.Je mi upřímně líto všech, kteří to tak necítí, ne vždy to jde, to chápu. Každý rok si říkám, Zaplať Pánbůh, že jsou tu opět Vánoce, tak krásné jako loni, protože jsme všichni spolu, rok nám nevzal nikoho drahého a přání, která přicházejí, vnímám jako upřímná.

:lol: :potlesk: :palec: I tobě krásné vánoce

• Citovat
  • Upravit
36504
24.12.13 13:26
@Zzzuuz píše: Četla jsi celou diskuzi? Já sice začala něco o tom, že kdo chce moralizovat a vnucovat zakladatelce názory o tom, že Vánoce přece jsou úžasné, tak ať zde raději nediskutuje. Samozřejmě, to nebyl rozkaz, ale ano máš pravdu - je to diskuze (za to se omlouvám). Ale zakladatelka se jen chtěla podělit o to jak to cítí a jestli jsou taky takoví nebo je snad samotná… prostě mě štve kam až tahle diskuze došla. Jen proto, že má člověk pocity, které s ní většina nesdílí by to měla údajně řešit (snad byl myšlen psycholog) - to je jako nemocná? Ale no tak. Pak jí tady vlepí názor, že to píše proto, že chce být zajímavá :nevim: a nejvíce k tématu jsou názory, že snad rodině kazí tenhle čas vánoční. Ale o tom přece ona nepsala!!! A ano jsem protivná a možná přidrzlá, ale zakladatelka přispívá po celou dobu, co tady diskutujeme a je naprosto klidná a ani na stránce 15 nezměnila názor a přesto z ní tady některé udělají naprostou potvoru a labilního člověka. A když si někdo trochu otevře hubu (já), tak mám diskuzi opustit, píšu mimo téma (a to zrovná já Vánoce nemusím, takže si myslím, že tady jsem správně) a na závěr jsem ubohá. A nejvíce mě berou dechberoucí ironická přání ke krásným svátkům s objímajícími se smajlíky. Myslím si, že tahleta ironie a přetvářka od některých asi taky není to pravé ořechové - vánoční :-) Přispěvatelky (některé) holt kážou vodu, pijou víno…

A já s Tebou souhlasím, rozumím Ti.Pro mě jsou Tvé názory a pocity určitě autentičtější, lidštější a pochopitelnější než témata, kolik se toho kde sežere a vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.12.13 13:31

Já se těším jen na dceřinu radost u stromečku, kdybych byla jen sama s dospělými syny, ozdobíme větev, uděláme salát a řízky a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
24.12.13 14:59
@Zzzuuz píše: Četla jsi celou diskuzi? Já sice začala něco o tom, že kdo chce moralizovat a vnucovat zakladatelce názory o tom, že Vánoce přece jsou úžasné, tak ať zde raději nediskutuje. Samozřejmě, to nebyl rozkaz, ale ano máš pravdu - je to diskuze (za to se omlouvám). Ale zakladatelka se jen chtěla podělit o to jak to cítí a jestli jsou taky takoví nebo je snad samotná… prostě mě štve kam až tahle diskuze došla. Jen proto, že má člověk pocity, které s ní většina nesdílí by to měla údajně řešit (snad byl myšlen psycholog) - to je jako nemocná? Ale no tak. Pak jí tady vlepí názor, že to píše proto, že chce být zajímavá :nevim: a nejvíce k tématu jsou názory, že snad rodině kazí tenhle čas vánoční. Ale o tom přece ona nepsala!!! A ano jsem protivná a možná přidrzlá, ale zakladatelka přispívá po celou dobu, co tady diskutujeme a je naprosto klidná a ani na stránce 15 nezměnila názor a přesto z ní tady některé udělají naprostou potvoru a labilního člověka. A když si někdo trochu otevře hubu (já), tak mám diskuzi opustit, píšu mimo téma (a to zrovná já Vánoce nemusím, takže si myslím, že tady jsem správně) a na závěr jsem ubohá. A nejvíce mě berou dechberoucí ironická přání ke krásným svátkům s objímajícími se smajlíky. Myslím si, že tahleta ironie a přetvářka od některých asi taky není to pravé ořechové - vánoční :-) Přispěvatelky (některé) holt kážou vodu, pijou víno…

Já jsem do této diskuse napsala pár příspěvků a když si je přečteš, hned snad v tom prvním lituji a to upřímně vás všechny, pro které jsou Vánoce těžkým obdobím. Přesto bych se, být na vašem místě, alespoň pokusila té tíže zbavit, klidně bych se nestyděla toho psychologa vyhledat. Mně přijde přetvářkou a komedií spíš to, že se někdo přemáhá a přetvařuje kvůli dětem. Ono to jeho rozpoložení je. ať chce či ne, určitě okolím vnímáno a jednou to i ty děti začnou vnímat a možná jim to přijde i líto. Než se takhle přemáhat, asi bych se snažila na sobě nějak zapracovat, aby to pro mě nebylo tak těžké. To jsem tím vším chtěla říct.
Já cítím Vánoce jako @hanka.br., takže vás teď nechám svému osudu a letím nachystat luxusní večeři napřed pro nás tři a pozděli i pro mé rodiče. Večer přijdou i sestra s rodinou, těším se na ně všechny. Takže ještě jednou, přeji všem takové Vánoce, jaké by si sami přáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.13 15:45

No mna este napadlo, ci nie su vianoce plne pretvarky prave kvoli takymto ludom. Co vnutorne trpia, su smutni a neznasaju vianoce, ale hraju to divadlo a pretvaruju sa, aby nikto nepoznal, ako ich stve pretvarka ostatnych… a potom idu urobit nieco hnusneho akurat na tie vianoce, aby ich strpcili zase dalsiemu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
24.12.13 15:48

Neni to oblbovani, nesmis podlehnout ;) ja vanoce miluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
24.12.13 22:31
@Zzzuuz píše:
Chapu te, ale v tehle diskuzi je bohuzel par chytrych Horakyn, ktere to proste nechapou. Zakladatelku treba osoci tim, ze chce byt zajimava. Pokud proste napises, ze Vanoce nemas rada, tak bud se ozvou same psycholozky nebo natvrdle palice. Preji ti at tenhle cas vanocni prozijes v ramci moznosti co nejlepe. Vsak uz to bude brzo za nami :-)

Tento tvůj příspěvek míří myslím i na mě, nejsem psycholožka ani chytrá horákyně a co jsem napsala bylo z toho důvodu, že před deseti lety jsem byla v období, kdy jsem nebyla šťastná a to pak se zkrátka neumíš radovat z věcí a událostí, které za radost stojí. Nemyslela jsem to nijak zle, spíš naopak, občas se lidem stává( mne nevyjímaje) že problémy nějak maskují sami před sebou, třeba zrovna to, že nesnáší vánoce a přitom jde úplně o něco jiného a je na druhých, aby jim pomohli si tohle uvědomit. O tobě si ZZZuzu též myslím, že máš nějaký problém, protože člověk, co je v pohodě, spokojený se svým životem, takový nenadává a neuráží. Já dnes prožila znovu krásný a výjímečný den a jsem přesvědčená, že je dobře, že takové dny jsou, kdy se člověk v tomhle uspěchaném světě zastaví a myslí jen na ty nejbližší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
26.11.14 07:21

Jsou tu duse, co nemaji rady Vanoce, cely ten humbuk kolem vanocnich uklidu, cukrovi, co mi nechutna, kapru, co nejim… cele Vanoce mi pripadaji jako ztelesneni patriarchismu a konzumnosti. Jsem hodne emancipovana a jsem na to pysna, a Vanoce se s mym konceptem role zen naprosto neshoduji. O konzumu ani mluvit nemusim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová