Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zzzuuz
23.12.13 10:05
@radúna píše:
Víš co? Přečti si ten můj příspěvek ještě jednou, a jestli ho pochopíš, tak pak třeba reaguj, ju?
Máš tu mnoho protimluv ;).
Například ten, že ty reagovat k tématu můžeš a my ne? Proč? Jen proto, že máme na danou věc jiný názor? Ale no ták. Takových rozumbradů už tu bylo… :lol: :lol: :lol:
Třeba o tom vnucování někomu něčí názor - mám tam otazník, ale ptám se tebe… Nepodsouvám to zakladatelce, víš? ;)

A o tom, jestli jsi drzejší? O tom já polemizovat nebudu. Jen jsem psala, že naše názory jsou klidnější na rozdíl od tvých. Což s tvou povahou nemá nic společného. Buď si třeba drzá jako opice klidně po celý rok. Jsi to ty a ty se tak prezentuješ :*.

Nicméně i tobě přeji krásné Vánoce :kytka:

Bu bu bu, až jsem se pobála :-) Jo a my se známe, když píšeš, že to a tamto nemá s mou povahou nic společného? Krásné Vánoce si nech pro jiné…

• Citovat
  • Upravit
12154
23.12.13 10:21

@Zzzuuz, :mavam: :mavam: :kytka: :kytka:.

A přesto si znovu dovolím ti popřát krásné prožití vánočních svátků, ať si je užiješ podle svých představ, veselého a bujarého Silvestra a spokojený vstup do dalšího roku :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

I když máš pocit, že mi můžeš diktovat, co můžu nebo ne? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
23.12.13 10:38

@Zzzuuz
Hele, mně třeba od toho stresu, co komu koupit, aby měl fakt radost, pomohlo poslouchat během roku, co by kdo rád, co se mu líbí, šup, zapsat do telefonu, od září postupně nakoupit a je to. To nejhorší (davy v obchodě) mě míjí a to ostatní mě baví. No a před Vánocema to máme hlavně v duchu posezení s kámoškama, u sousedů a tak a holka, ten punč dokáže navodit takovou atmosféru! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
23.12.13 11:40
@Camael píše:
@Zzzuuz
Hele, mně třeba od toho stresu, co komu koupit, aby měl fakt radost, pomohlo poslouchat během roku, co by kdo rád, co se mu líbí, šup, zapsat do telefonu, od září postupně nakoupit a je to. To nejhorší (davy v obchodě) mě míjí a to ostatní mě baví. No a před Vánocema to máme hlavně v duchu posezení s kámoškama, u sousedů a tak a holka, ten punč dokáže navodit takovou atmosféru! :D

Děkuji, umíš hezky zvednout náladu :lol: Jde se na punč…

• Citovat
  • Upravit
cher
23.12.13 12:36

Chtěla bych napsat jednu věc - to, co kolem sebe šíříme, to se nám vrací. Pokud to bude upřímná dobrá nálada a spokojenost, takové bude i naše okolí, pokud to budou negace a podrážděnost a pocit, že hraju divadlo, nic jiného se nám zpět nedostane. Mám pocit, že tady jsme všechny mladé, že se tady schází ženské v nejlepším věku, kdy mají malé děti nebo teprve plánují, kdy jsme plné sil a prožíváme nejproduktivnější část života, tu hlavní, která píše rodinné dějiny, tu, na kterou na stáří budem vzpomínat. Nechápu, že některé z nás jsou zapšklé jak staré zhrzené báby a to se netýká jen tohohle tématu, tahle zapšklost se často táhne napříč diskuzemi jak červená niť a dokáže otrávit chvíle odpočinku. Pro ty, které mají pocit, že musí v životě hrát divadlo a je jedno, jestli se to týká vánoc, vztahů, zaměstnání, přátelství, sexu.. prostě čehokoli, tak těm přeji, aby našly samy sebe a divadlo už nemusely hrát. Howgh

• Citovat
  • Upravit
30408
23.12.13 12:41

@cher :palec: Krásně napsáno. Veselé Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
23.12.13 12:45
@cher píše:
Chtěla bych napsat jednu věc - to, co kolem sebe šíříme, to se nám vrací. Pokud to bude upřímná dobrá nálada a spokojenost, takové bude i naše okolí, pokud to budou negace a podrážděnost a pocit, že hraju divadlo, nic jiného se nám zpět nedostane. Mám pocit, že tady jsme všechny mladé, že se tady schází ženské v nejlepším věku, kdy mají malé děti nebo teprve plánují, kdy jsme plné sil a prožíváme nejproduktivnější část života, tu hlavní, která píše rodinné dějiny, tu, na kterou na stáří budem vzpomínat. Nechápu, že některé z nás jsou zapšklé jak staré zhrzené báby a to se netýká jen tohohle tématu, tahle zapšklost se často táhne napříč diskuzemi jak červená niť a dokáže otrávit chvíle odpočinku. Pro ty, které mají pocit, že musí v životě hrát divadlo a je jedno, jestli se to týká vánoc, vztahů, zaměstnání, přátelství, sexu.. prostě čehokoli, tak těm přeji, aby našly samy sebe a divadlo už nemusely hrát. Howgh

Je to hrozně hezky napsané, a taky s tím souhlasím. Na druhou stranu, každý svého štěstí strůjcem. Pokud někdo nechce prostě život prožít a taky si ho užít, nechce rozdávat úsměvy a radost jiným, a je prostě hnusný, zapšklý, život přežívá, a neustále z něj vyzařuje negativizmus, je to jeho život. Já si ale říkám, jak mě to obohacuje, že i takoví lidé jsou. Alespoň si pak uvědomuji, jak krásný ten život mám já. Myslím, že i to co mám dole v podpisu vystihuje to, jak život prožívám já. A rozhodně si jednou řeknu, že jsem si alespoň život užila, a udělala jsem členy rodiny štastnými :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
40270
23.12.13 13:59

@Zzzuuz
Vidíš! Já tě ještě naučím milovat Vánoce! :mrgreen: tak dobrou chuť, taky už mám uvařeno.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.12.13 17:27

Dekuji za pochopeni a to moc.ja nemam silu nekoho ukolovat a zadat o pomoc to to radeji udelam sama a je klid! zrovna v sobotu jsem se zminila pri zdobeni stromu jak to nesnasima bylo zle :x jsem sobec ktery nemysli na zbytek rodiny no tak radeji nic Avse je dokonale a myslim a asi i vim ze zbytek rodiny je nadseny :D tak treba to je kouzlo vanoc prinest obet pro druhe, protoze kdyby na mne bylo tak neni nic a je klid! Dik za mile radky a jedna super zprava za chvilku je to za nama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
23.12.13 17:54
@Meginka píše:
Dekuji za pochopeni a to moc.ja nemam silu nekoho ukolovat a zadat o pomoc to to radeji udelam sama a je klid! zrovna v sobotu jsem se zminila pri zdobeni stromu jak to nesnasima bylo zle :x jsem sobec ktery nemysli na zbytek rodiny no tak radeji nic Avse je dokonale a myslim a asi i vim ze zbytek rodiny je nadseny :D tak treba to je kouzlo vanoc prinest obet pro druhe, protoze kdyby na mne bylo tak neni nic a je klid! Dik za mile radky a jedna super zprava za chvilku je to za nama :D

Nic ve zlém, opravdu, ale možná by to chtělo být trošku taktní, a to nejen k rodině. Z tvých řádků je bohužel patrné, že zde zrovna v této dovednosti pokulháváš, a nebylo by od věci se zamyslet, zda právě reakce tvé rodiny nemohou být adekvání tvému projevu. A to nemyslím vůbec zle. Jak už bylo řečeno, myslím, že si tento způsob života, prožitky, a vztahy v rodině, takhle určuješ sama. Zkus trošku popřemýšlet i sama nad sebou.

• Citovat
  • Upravit
5635
23.12.13 19:06

Jaké si to uděláš, takové to máš ;)
Já si to užívám - vše hotovo, nachystáno, naklizeno, načančáno a teď se tu válím na gauči, pocucávám vaječňák a koukám na Dařbujána. A je mi pohádkově ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.12.13 20:28

U nas je take vse jak ma byt. Rodinka je stastna. Vsichni se nemohou dockat–prave ochutnali pecenace ma vyroba, vsude je uklizeno, svetelka sviti, manzel ochutnal muj jak rika uzasny salat, koukaji na pohadku ja se mile usmivam je to preci krasne, ale uvnitr je mi smutno! A to uz asi nikomu vysvetlit nelze, proste jsem takova, ale rodina ma baaajecne chvilky pred sebou.uz koncim neni co dodat krasne svatky Vam vsem :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.12.13 21:41
@Meginka píše:
U nas je take vse jak ma byt. Rodinka je stastna. Vsichni se nemohou dockat–prave ochutnali pecenace ma vyroba, vsude je uklizeno, svetelka sviti, manzel ochutnal muj jak rika uzasny salat, koukaji na pohadku ja se mile usmivam je to preci krasne, ale uvnitr je mi smutno! A to uz asi nikomu vysvetlit nelze, proste jsem takova, ale rodina ma baaajecne chvilky pred sebou.uz koncim neni co dodat krasne svatky Vam vsem :,(

Ale proč?

Nechápu, proč to tak máš… :?: :nevim: Pořád jen o tom smutku píšeš, ale když nemáš důvod - vypadá to jako truc póza.
A teď je tahle jedna jediná věta ale namířena i na ostatní, kteří prostě nedokáží nahlas vyslovit, proč to tak cítí. Dokáží akorát napsat nebo říct, jak zle se o Vánocích cítí, ale důvod už nemají nebo nechtějí říct. Takže takové stěžování bez důvodu je jako módní vlna nebo truc…

I když píšeš, že končíš, přesto jsem ti tuhle otázku položila (asi dvě strany zpátky). Škoda, že nejsi schopná odpovědi… :nevim:

Nu což, nemyslím zle, když ti popřeji pohodu v duši. :kytka:
Bohužel to vyšlo na vánoční čas, neb jsi si zrovna před Vánoci postěžovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
23.12.13 21:56
@Meginka píše:
U nas je take vse jak ma byt. Rodinka je stastna. Vsichni se nemohou dockat–prave ochutnali pecenace ma vyroba, vsude je uklizeno, svetelka sviti, manzel ochutnal muj jak rika uzasny salat, koukaji na pohadku ja se mile usmivam je to preci krasne, ale uvnitr je mi smutno! A to uz asi nikomu vysvetlit nelze, proste jsem takova, ale rodina ma baaajecne chvilky pred sebou.uz koncim neni co dodat krasne svatky Vam vsem :,(

hele to zní až úchylně, já se taky těším až bude po všem, radím ti, jeďte někam na dovolenou do teplých krajin příští rok, nebo aspoň lyžovat a máš klid :-)

• Citovat
  • Upravit
766
23.12.13 22:03
@Meginka píše:

Fakt jde jen o ty vánoce? Příspěvky, které píšeš, bych přisoudila člověku, který obecně není šťastný. A vánoce je zrovna doba, kdy si tuto skutečnost bolestně uvědomuje. Možná se pletu, pokud ano, tak ti přeju, ať je to teda brzo za tebou a pokud ne, tak ti přeju, ať si to co nejdřív uvědomíš a řešíš to. A nám ostatním, co máme vánoce rády, přeju, ať to utíká co nejpomaleji, ať si můžeme vychutnat každičkou chviličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová