Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale ja se obavam, ze pro blaho rodiny proste musim! Vse musi byt nazdobene, trpitive krasne vzdyt deticky a manzel to miluji, ja strasne rada varim, to myslim vazne, takze to je to nejmensi, problem je ten naklad pritahnout, nejde o fyzickou silu, ale o ten stres v obchodech, ma a tp predesilam ctvrtecni navsteva Makra, byla vycerpavajcia a to byl jen ctvrek to zitra to musi byt teprve neco
sve nejblizsi miluji a to i manzela se kterym jsem pres 20 let jsou to moji zlaticka, ale to ze jsem s nimi rada je samozrejme k tomu fakt Vanoce nepotrebuji, ale vsem je preji krasne a tem kdo je miluji to preji, ja kolem toho vecera vidim tolik usili, ze mne to vycerpavaasi jsem uz moc stara!
Tak nejak som stale nepochopila co je na tych vianociach zle
Bud som vecny optimista, alebo naivka, ale fakt som nic strasneho v uvodnom prispevku nenasla. Co na tom, ze sa vsetci okolo prezieraju a cumia na bednu? Tak zoberiem deti do parku, ak sa da, postavime snehuliaka, odnesieme trochu zrna kacenam, suchy chlieb do obory, nebudem trvat na tom, ze stromcek nosi jezisko a ozdobim ho spolu s detmi. A vianocna pohoda musi prist, ked vidis, jak si to uzivaju ![]()
Podla mna je to len o uhle pohladu. Mozes sa tesit ze sa ostatni tesia, alebo mozes nadavat, ze sa ostatni tesia, a Ty im k tomu musis pripravit podmienky.
Nenechat se semlít… Myslím, že někdy to prostě nejde. Já třeba nesnáším doma návštěvy delší jak 3 hodiny. Jenže mám muže, který se přistěhoval 300 km za mnou a asi těžko mu můžu říct, že tu jeho rodinu, nedej bože maminku, prostě nechci. Nebo po nich chtít, aby sem jeli přes 5 hodin na chvíli a zas zpět. Nemám s ní naprosto nic společného, mám diametrálně odlišné názory na výchovu dítěte i vaření, což je její jediný koníček. Ale jednou je to jeho matka, tak se musím snažit být milá a neztěžovat nikomu situaci.
Příspěvek upraven 22.12.13 v 11:44
@Meginka píše:
Ale ja se obavam, ze pro blaho rodiny proste musim! Vse musi byt nazdobene, trpitive krasne vzdyt deticky a manzel to miluji, ja strasne rada varim, to myslim vazne, takze to je to nejmensi, problem je ten naklad pritahnout, nejde o fyzickou silu, ale o ten stres v obchodech, ma a tp predesilam ctvrtecni navsteva Makra, byla vycerpavajcia a to byl jen ctvrek to zitra to musi byt teprve necosve nejblizsi miluji a to i manzela se kterym jsem pres 20 let jsou to moji zlaticka, ale to ze jsem s nimi rada je samozrejme k tomu fakt Vanoce nepotrebuji, ale vsem je preji krasne a tem kdo je miluji to preji, ja kolem toho vecera vidim tolik usili, ze mne to vycerpavaasi jsem uz moc stara!
Tak posli chlapa so zoznamom, po 20 rokoch uz by mal vediet co treba, a zoznam potrebuje len aby na nic nezabudol, nie?
Nečetla jsme vše, ale muj názor-já vánioce nesnáším, je to kvuli dětsví co stálo za houby. moje první hezký vánoce jsem zažila po svatbě. ale kvuli našim holkám se snažim, takže spolu pečem cukroví, vánoční výzdoba možná kýčovitá ale všechno co vyrobily holky, i na stromek dáváme ozdůbky co vyráběly a dárky mezi dospělými jsem zrušila, jen dětem
U nas budou letos Vanoce totalne pos*ane a to doslova. Jeste pockam do zitrka a pripadne to snad o par dni posuneme.
Cukrovi nepecu, dostaneme neco od tchyne. Darky jsem nastesti pobalila vcera.
@MaDoRaBe No tak furt lepší posunout než naprdlačku
. Přeju, ať je brzo líp
.
Tak se na to snaž vykašlat aspoň tak nějak v myšlenkách. Třeba tohle: „dodal na stromek svetelka, ani jsem netusila, ze i tohle se da zkazit“ Nech to tak a neřeš to. U nás staví a zdobí stromeček vždycky manžel s dcerama - máme stromisko do stropu a mě se do toho nikdy nechce, ale pak je mi úplně jedno, co vymyslí. Třeba loni se dcera zbláznila do červenozlaté kombinace - opravdu donutila manžela zajet do Hornbachu, vše nakoupili a takhle vyzdobili stromek - pro mě DĚS, protože obývák máme béžovo-modrý
Ale přežila jsem to a hlavně holka byla nadšená. Takže taky jsem „trpěla“ pro rodinu, ale znechutit svátky a vánoční pohodu jsem si tím nenechala.
@Zzzuuz píše:
Zakladatelko zcela s tebou souhlasím. Asi se dotknu těch, kteří ti oponovali a ráda bych jim vzkázala ať takové diskuze nečtou a už vůbec do nich nepřispívají!!! My bydlíme s mými rodiči v dvougeneračním domku a letos jsem byla z Vánoc tak znechucená, že jsem nesmírně vděčná mé mamince, že ještě ona na Vánoce nezanevřela a vše udělala tak, aby to byly alespoň pro její vnučku (naši 14ti měsíční dceru) nezapomenutelné Vánoce. Já veškerou výzdobu vzdala, máme akční dítě, strhává ozdoby ze stromu, adventní věnec vypadá jak oškubané cosi, pečení cukroví je oblíbená práce mé maminky (letos napekla 21 druhů), a na večeři nás taky zve. Samozřejmě jí se vším pomáháme, ale je to jak za trest dělat něco kvůli hodinovému posezení u štědrovečerní tabule a pak je po všem, teda po rozbalení dárků. A co nesnáším úplně nejvíce jsou návštěvy rodiny!!! K nám nikoho nezvu, ano takový jsem sobec a když už musíme jít (pro klid v rodině) k manželovým rodičům, tak se mi otvírá kudla v kapse. Jen co k nim vlezeme a ještě si nesedneme, tak tchýně začíná slovy „Zuzanko, musíš zkusit našeho kapra a náš bramborový salát, i trochu hrachové polévky, hmmmm a to cukroví…“, to nemluvím o tom, že moc dobře ví, že kapra nejím, z jejího salátu se mi zvedá kufr, když vidím jak z něj teče proudem majonéza a i obyčejný vanilkový rohlíček u ní snad váží půl kila. Už zase začínám mít deprese
Přeji Vám všem mnoho sil a pevné nervy
@Kirbisek Tak mě třeba na vánocích prudí to, že nemůžu (před nimi) normálně dojít do krámu a koupit co potřebuju, neb je všude hlava na hlavě, rozumně se zaparkovat nedá a podobně.
@j.a.n.i1 píše:
@Kirbisek Tak mě třeba na vánocích prudí to, že nemůžu (před nimi) normálně dojít do krámu a koupit co potřebuju, neb je všude hlava na hlavě, rozumně se zaparkovat nedá a podobně.
Ale to já taky v autě nadávám jako špaček, když jezdím dokola po parkovišti a jediné volné místo pak najdu na úúúplném konci. Ale vím, že tím nic nezměním. Tak si ponadávám v autě a tím to pustím z hlavy
Je to každý rok stejné, takže s tím člověk musí tak nějak počítat
Můj manžel taky po včerejším nákupu přijel domů pěkně vytočený na veškerý lid v ČR i širém okolí
![]()
@Zzzuuz píše:Zakladatelko zcela s tebou souhlasím. Asi se dotknu těch, kteří ti oponovali a ráda bych jim vzkázala ať takové diskuze nečtou a už vůbec do nich nepřispívají!!! My bydlíme s mými rodiči v dvougeneračním domku a letos jsem byla z Vánoc tak znechucená, že jsem nesmírně vděčná mé mamince, že ještě ona na Vánoce nezanevřela a vše udělala tak, aby to byly alespoň pro její vnučku (naši 14ti měsíční dceru) nezapomenutelné Vánoce. Já veškerou výzdobu vzdala, máme akční dítě, strhává ozdoby ze stromu, adventní věnec vypadá jak oškubané cosi, pečení cukroví je oblíbená práce mé maminky (letos napekla 21 druhů), a na večeři nás taky zve. Samozřejmě jí se vším pomáháme, ale je to jak za trest dělat něco kvůli hodinovému posezení u štědrovečerní tabule a pak je po všem, teda po rozbalení dárků. A co nesnáším úplně nejvíce jsou návštěvy rodiny!!! K nám nikoho nezvu, ano takový jsem sobec a když už musíme jít (pro klid v rodině) k manželovým rodičům, tak se mi otvírá kudla v kapse. Jen co k nim vlezeme a ještě si nesedneme, tak tchýně začíná slovy „Zuzanko, musíš zkusit našeho kapra a náš bramborový salát, i trochu hrachové polévky, hmmmm a to cukroví…“, to nemluvím o tom, že moc dobře ví, že kapra nejím, z jejího salátu se mi zvedá kufr, když vidím jak z něj teče proudem majonéza a i obyčejný vanilkový rohlíček u ní snad váží půl kila. Už zase začínám mít deprese
Přeji Vám všem mnoho sil a pevné nervy
Mně se strašně líbí, jak je diskuze otevřená všem názorům a jak je umíme přijímat jako dospělí lidé:-))
Já už jsem na to přišla, mě nevadí vánoce jako takové, mě na vánocích vadí lidi
hlavně ti co už od října neumí o ničem jiném mluvit než o výzdobách a pečení ![]()
@hanka.br. píše:
Mně se strašně líbí, jak je diskuze otevřená všem názorům a jak je umíme přijímat jako dospělí lidé:-))
Máš pravdu. Víš jak se říká „moudřejší…“. ![]()
Příspěvek upraven 22.12.13 v 13:48
@Zzzuuz Mně to rozhodně jako názor k tématu nepřipadá. Proč někomu radíš, aby do diskuze nepřispíval? Podle toho, jestli souhlasí? Přitakává? ![]()