Nesnáším Vánoce

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7765
22.12.13 08:18
:kytka:

Příspěvek upraven 22.12.13 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.12.13 08:19

@Meginka taky ti přeji to stejné. :) Minulý rok jsem se přejídala sladkým a potom jsem se nevešla do kalhot. Držet dietu a cvičit pro mě byl problém. Tento rok se přejídat nebudu, nechci moc přibrat. Na štědrý den, nechci moc jest, těším se na rybí polévku a druhý den si trochu zamlsám a na třetí den už je to zbytečné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
22.12.13 08:28

Nesnasim vanoce

No ja prave kvuli detickam mam tri kousky a pro manzela ktery tu naadheru tak miluje vse nachystam, vysperkuji sebe, trosku i je starsi se uz moc nedaji :) a vse je jak v romantickem filmu, hnedle jak Vanocni doktor z hor, jen ty. Hory chybi :) ale ja ma osoba uvnitr sili!!! Takze vsichni maji nadherne Vanoce jen me by kleplo. Budou s laskou vzpominat na tu nadheru jen ja vim jak mne to zmaha! Treba je to nejaka diagnoza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
22.12.13 08:39

@Meginka Jak já ti rozumím :kytka: Na mě vánoční atmosféra nějak nefunguje, nebo spíš opačně, je mi strašně smutno, za těmi, co už tu nejsou, za všechny ztráty v životě… Jasně že stejně všechno chystám a nakupuju dárky, mám malé dítě tak pro něj. Za mě jsou Vánoce jen pro děti, ty se umí radovat tak spontánně a čistě. Dospělým to prostě nevěřím :nevim: Tak se drž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.12.13 08:42

@Meginka Přidávám se do klubu, nemít děti, tak vyrazím do teplých krajin :mrgreen: ale takhle je děláme pro děti. Akorát dárky mezi dospělými jsme zrušili :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
22.12.13 08:57

Nesnasim vanoce

Tak ja jsem z Vasich prispevku dojata vic nez z Vanoc, tolik hezkych a chapavych reakci jsem necekala spis pranyr jak jsem hrozna!!!manzel muj nazor zna, ale protozeto nadheru tak miluje nema smysl se kvuli tomu hadat, delam to proste pro ne doma, ale uvnitr tise placu nebo mi napadaji takove vyrazy, ktere nemaji s timbozim casem nic spolecneho :) diky Vam vsem hned je mi lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
22.12.13 08:59

Ja vanoce nesnasim uz nekolik let co jsem na ne s detma sama. letos budu na vanoce po 12ti letech s rodicma. uz mam z toho traumu ted :( ja nesnasim to pretvarovani jak se vsichni maji radi kdyz behem roku se furt spolem hadaji.!(myslim dospele).mam male deti, tudiz se budu muset tez pretvarovat abych jim tu radost u darku nepokazila..pro me vanoce jsou depresivni svatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
22.12.13 09:00

Já se s dovolením taky přidám. Vždycky jsem se na Vánoce těšvala kvůli té atmosféře, hlavně jako dítě jsem je milovala, ale poslední roky je to spíš na bobek. Vůbec nemívám náladu, vyžmyslet dárečky je čím dál těžší, bohužel, rodina nechce stále přistoupit na to, že uděláme Vánoce jen dětem a dospělým NIC kupovatř nebudem. Letos se těším jen na výraz malého u stromečku. Cukroví jsem nepekla, nějaké jsem kopila a další dostala, vánočku taky tak. Okna jsem kvůli těhotenství nemila, co se úklidu týče tak žádný větší než klasicky týdenní taky nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
22.12.13 09:08

@Meginka
buď klidná, já taky nemám ráda vánoce… už se těším, jak se za pár let seberu a odletím někam do teplých krajů místo celých vánoc :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
G12
22.12.13 09:09

Letos se mi je statečně daří ignorovat..do poslední chvíle :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
sad 1
22.12.13 09:12

Tak já se do klubu nepřidám. Vánoce mám ráda. Mám na nich ráda tu atmosféru. Nikdo se nehoníme, všechno v klidu a pohodě, býváme sami a návštěvy až další dny. Těším se hrozně, jak to bude víceméně poprvé vnímat dcerka. Ano, mimo to, že se těším na tu atmosféru já, to dělám hodně pro ni. Chci aby měla hezké Vánoce jako jsme měla v dětství já. Asi ji mám ráda více než sebe, a i kdyby jsem z Vánoc nebyla tak vydřená, budu jen pro jiskry v jejich očích. Je smutné zde číst, že jen pro své pohodlí někdo bojkotuje dětem Vánoce…
Navíc - jaké si to každý uděláte, takové to máte. Když někdo nemá rád večeře, honičky, dárky, nevím, proč se tomu trochu nepřizpůsobí, a neudělá si všechno v klidu a pohodě.

Přeji hezké svátky všem.

• Citovat
  • Upravit
G12
22.12.13 09:27

@sad 1
ale neboj, to já se přizpůsobuju:-) tak, že to nedělám. jen okolí mi to pořád vnucuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20
22.12.13 09:35

Ale ja prave kvuli detem a pro manzela vytvarim tu nadhernou atmosferu z e ktere bych se ovsem :poblion: takze vsichni maji asi pocit raje a jen ja uvnitr ne. Takze deticky o nic nepripravim jen by se mohlo stat ze je Vanoce pripravi o maminku :) ale heeerecka jsem dobra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
22.12.13 09:42

Zakladatelko zcela s tebou souhlasím. Asi se dotknu těch, kteří ti oponovali a ráda bych jim vzkázala ať takové diskuze nečtou a už vůbec do nich nepřispívají!!! My bydlíme s mými rodiči v dvougeneračním domku a letos jsem byla z Vánoc tak znechucená, že jsem nesmírně vděčná mé mamince, že ještě ona na Vánoce nezanevřela a vše udělala tak, aby to byly alespoň pro její vnučku (naši 14ti měsíční dceru) nezapomenutelné Vánoce. Já veškerou výzdobu vzdala, máme akční dítě, strhává ozdoby ze stromu, adventní věnec vypadá jak oškubané cosi, pečení cukroví je oblíbená práce mé maminky (letos napekla 21 druhů :zed: ), a na večeři nás taky zve. Samozřejmě jí se vším pomáháme, ale je to jak za trest dělat něco kvůli hodinovému posezení u štědrovečerní tabule a pak je po všem, teda po rozbalení dárků. A co nesnáším úplně nejvíce jsou návštěvy rodiny!!! K nám nikoho nezvu, ano takový jsem sobec a když už musíme jít (pro klid v rodině) k manželovým rodičům, tak se mi otvírá kudla v kapse. Jen co k nim vlezeme a ještě si nesedneme, tak tchýně začíná slovy „Zuzanko, musíš zkusit našeho kapra a náš bramborový salát, i trochu hrachové polévky, hmmmm a to cukroví…“, to nemluvím o tom, že moc dobře ví, že kapra nejím, z jejího salátu se mi zvedá kufr, když vidím jak z něj teče proudem majonéza a i obyčejný vanilkový rohlíček u ní snad váží půl kila. Už zase začínám mít deprese :-P Přeji Vám všem mnoho sil a pevné nervy :-)

• Citovat
  • Upravit
11620
22.12.13 09:43

Páni holky, je mo strašně líto, že vás ty Vánoce tak ničí. Já je miluju, takže je pro mě snadný vytvořit příjemnou atmosféru i pro celou rodinu, která se u nás schází. Ale tak nic si z toho nedělejte, i u nás máme kostlivce - já jsem smutná z toho, že nepřijde můj bratr s rodinou, protože švagrová mě nemusí. Navíc v říjnu to byl rok, co zemřel tchán, tak ty Vánoce už nejsou tak veselé.
Musí to pro vás být hodně těžké se přemáhat, protože práce a lítání kolem Vánoc mívám já osobně teda fakt dost a představa, že mě to ještě otravuje je dost děsná :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová