Nesnáším Vánoce

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
22.12.13 09:45

@Genovesa
já nelítám..dárky vyberu přes net, nic nezdobím (letos teda joo, táta na okno pověsil světýlka) nepeču, vánočky dělá moje maminka, na večeři jsme taky u našich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
22.12.13 09:45

@Meginka Každý rok kolem vánoc si myslím, že vánoce nesnáším. Pracovně jsem hodně vytížená a doma tak odkládám, co mohu a těsně před svátky se honím, uklízím, nervuji se a brblám. Letos poprvé jsem nepekla. Na vánoce musím mít čistotou provoněný byt, a tak zarputile vymetám každý kout. Štědrý večer trávíme se sourozenci i s našimi dospělými potomky u naší mamky. Večeříme s první hvězdou dvě tři hodiny, povídáme, vzpomínáme. Vloni jsme poslední dárek rozbalili někdy po půlnoci. Kouzlo vánoc je pro mně v setkání rodiny, během roku se v celém složení málokdy sejdeme. Je to moc hezký večer a každý rok si přeji, abysme se takto sešli i za rok. Přestože teď mám vánoc plné zuby, těším se na pozítří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.12.13 09:46
@peggy.sl píše:
Mě spíš nemají rádi za můj kyselý ksicht..a to jsem za normálních okolností na neutrální půdě velmi společenský člověk..ale jakmile mi někdo vtrhne do mého teritoria je to zlé… :lol:

Bože, jak já ti rozumím… A to mě letos mezi svátky poctí 5-denní návštěvou moje tchyně. Ona je to docela hodná ženská, ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
22.12.13 10:03

Hele okrajej to:-), my resime jen stromek a svetylka…nepecu, nevarim…na stedry den jedeme k nasim, z tama ke tchanum, domu dorazime vecer. Jsme vsichni z jednoho mesta. Jsem vycurana…at vari oni :mrgreen:. Domu pak dorazime do uklizeneho. Ja si ani neumim predstavit vanoce jen s mojim a mimcem, to je smutne, mam rada rodinny srumec. A domu dorazime s krabickama cukrovi a jidel na dalsi dny. A jelikoz cukrovi temer nejime, za tyden ho maji ptaci v budce :mrgreen:. Zatim nam.to vyhovuje nebyt doma, tady jsme porad :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.12.13 10:12

Ač se v jiných situacích s touto větou neztotožňuji, co se týče vánoc ji použiji- jaké si to uděláš, takové to máš. Já kupuju dárky pro své blízké ráda a s láskou a tak stejně se mi to vrací. Nikdo nenakupuje sobě a nebalí, nekupujeme dárky jen proto, aby tam něco bylo. Do obchodu na velký nákup jdeme s manželem jen jednou, takže nadávat na situaci v obchodech nemůžu a jsme všichni zdraví (klep, klep), tak nemám důvod být zatrpklá. Moc se těším, jak s dětma budem zítra večer zdobit stromeček. Každý má na výběr, jak si to v hlavě nastaví. Všem zatrpklým přeji pohodu v duši. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
30408
22.12.13 10:23

Komentáře jsem nečetla, možná by na mě padla chandra, že nemít rád Vánoce je normální. Zajímalo by mě, co tě nutí mít Vánoce takové, jak velí okolí a neuděláš si je po svém. Vždyť Vánoce nejsou o tom, že vyválčíme v obchodech horu jídla, sneseme obří strom z půdy, načančáme byt, válíme se u televize, hrajeme divadýlko nad nevhodnými dary. Je to přeci o tom, že máme příležitost uvědomit si, že jsme spolu, máme se rádi, je nám spolu prima, nemusíme do práce a můžeme prožít čas svátečně. Jestli to bude doma u stromečku, na horách, u moře nebo kdekoli jinde přeci záleží jen na nás. Tyhle diskuze se množí - nejen tady, i jinde - a mně je z toho trochu smutno. Prožíváme život v poklusu a když jednou za rok přijde čas k zastavení, nadechnutí, poděkování a souznění s lidmi, co milujeme, dozvídám se, že to lidi už častěji nebaví. Ale dělají si to sami. Podléhají nějakým stereotypům, stádovitě dělají to, co všichni, ale tu atmosféru tím úplně zabijí. Moc bych si přála, aby moje děti a jejich děti měly stále možnost propadnout kouzlu Vánoc a proto se i za ně přimlouvám, abychom Vánoce neignorovali, ale udělali je takové, aby nám stálo za to se na ně těšit a tradici Vánoc udržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.12.13 10:25

@hanka.br. naprosto souhlasím

• Citovat
  • Upravit
20557
22.12.13 10:26
@hanka.br. píše:
Komentáře jsem nečetla, možná by na mě padla chandra, že nemít rád Vánoce je normální. Zajímalo by mě, co tě nutí mít Vánoce takové, jak velí okolí a neuděláš si je po svém. Vždyť Vánoce nejsou o tom, že vyválčíme v obchodech horu jídla, sneseme obří strom z půdy, načančáme byt, válíme se u televize, hrajeme divadýlko nad nevhodnými dary. Je to přeci o tom, že máme příležitost uvědomit si, že jsme spolu, máme se rádi, je nám spolu prima, nemusíme do práce a můžeme prožít čas svátečně. Jestli to bude doma u stromečku, na horách, u moře nebo kdekoli jinde přeci záleží jen na nás. Tyhle diskuze se množí - nejen tady, i jinde - a mně je z toho trochu smutno. Prožíváme život v poklusu a když jednou za rok přijde čas k zastavení, nadechnutí, poděkování a souznění s lidmi, co milujeme, dozvídám se, že to lidi už častěji nebaví. Ale dělají si to sami. Podléhají nějakým stereotypům, stádovitě dělají to, co všichni, ale tu atmosféru tím úplně zabijí. Moc bych si přála, aby moje děti a jejich děti měly stále možnost propadnout kouzlu Vánoc a proto se i za ně přimlouvám, abychom Vánoce neignorovali, ale udělali je takové, aby nám stálo za to se na ně těšit a tradici Vánoc udržovat.

A co když se nemáme rádi a není nám spolu prima? Hrajeme i tak divadýlko? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
22.12.13 10:33

@hanka.br. @cher konečně aspoň někdo…souhlasím s oběma.

• Citovat
  • Upravit
3429
22.12.13 10:45
@peggy.sl píše:
A co když se nemáme rádi a není nám spolu prima? Hrajeme i tak divadýlko? :mrgreen:

Ty se nemáš ráda s dětma? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
22.12.13 10:58
@hanka.br. píše:
:potlesk: Stastne a klidné Vánoce Tobě a tvé rodině. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.12.13 11:00
@Z.jev píše:
Ty se nemáš ráda s dětma? 8o

S dětmi máme vánoce každý den, myslela jsem tím,,okolí,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
22.12.13 11:06
@peggy.sl píše:
S dětmi máme vánoce každý den, myslela jsem tím,,okolí,, :mrgreen:

Tak s okolím si hlavu nedělám, nezačnu mít někoho ráda jenom proto, že jsou ty Vánoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
22.12.13 11:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.12.13 11:24

@Meginka dost dobře tě nechápu - ne v tom, že nesnášíš Vánoce, ale v tom, že se necháš semlít s ostatními? Proč „divadlo kolem jídla“? My máme vždy na štědrý večer lososa, kterého jsme měli i minulé úterý na večeři, takže pro nás nic extra zvláštního :nevim: Žádné „divadlo“ se nekoná, jen se jinak nazdobí stůl.
A tímhle : „co ti lide delaji a ja pak bohuzel musim take“ jsi myslela co? Já nakoupím jako obvykle a co tam vyvádí ostatní mi je naprosto jedno. Nemusím se chovat jako ostatní.
Já teda Vánoce miluju, ale koukat na to tvýma očima, asi bych je nenáviděla taky.
Takže: Prostě si je udělej, jak ty to cítíš - nedělej výzdobu, když máš pocit kýčovitosti, nejásej nad dárkama, nechovej se jako ostatní jen proto, že si myslíš, že musíš - nemusíš!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová