Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nakukovatelka píše:
Ja uz bych za to „jaky si to udelas“ snad vrazdila.
Potom ještě, ze vse prameni v detstvi… Ja mela detstvi i vanoce hezky, presto když jsem mela uz svoji rodinu, bylo toho na me proste moc, a byla jsem kazdorocne rada, ze je 2. lednaAle tak - když to umite si vse objednat za 1 vecer na netu a pak si hodit nohy na stul se sklenickou vina (uprimne - docela bych to chtěla videt
), nezbyva nez gratulovat
![]()
To chápu, že tuhle větu nesnášíš, ne každý je povaha na to dupnout si a odstřihnout se od „povinných“ návštěv u rodičů, či od šůrování od podlahy ke stropu.
Ale v tomhle jsem za jedno s @Poison Ivy že vánoce se dají přes internet vybavit za jeden prodloužený večer, pokud se ti nechce péct, tak i s cukrovím, a velký úklid tedy dělám s jarem a podzimem, protože nejsem idiot, abych v prosincové zimě myla okna a pak vánoce strávila s angínou ![]()
@Damael píše:
To chápu, že tuhle větu nesnášíš, ne každý je povaha na to dupnout si a odstřihnout se od „povinných“ návštěv u rodičů, či od šůrování od podlahy ke stropu.
Ale v tomhle jsem za jedno s @Poison Ivy že vánoce se dají přes internet vybavit za jeden prodloužený večer, pokud se ti nechce péct, tak i s cukrovím, a velký úklid tedy dělám s jarem a podzimem, protože nejsem idiot, abych v prosincové zimě myla okna a pak vánoce strávila s angínou
podivam se vzdycky kdo je na tom fakt blbe z holek co jsou na matersky a dam jim 50,– na hodinu at mi vygruntujou byt. Ja to nesnasim ale oni si vydelaj treba 500,– a ja jsem stastna
@plzakova21 Taky nad tím přemýšlím.. My na tom teď jsme sice finančně dost blbě, ale s dvěma dětma pod nohama jsem ráda, když zvládnu uklidit vyprané prádlo - víc opravdu nedávám
Takže třeba letos k vánocům jsem si všem Ježíškům řekla o peníze na zaplacení chůvy na příští rok - abych zase začala trochu fungovat a žít
A ta pětistovka je pro mě letos dost peněz, ale za úklid ji taky dám, prostě chci mít pod stromečkem čistou podlahu ![]()
@Damael píše:
@plzakova21 Taky nad tím přemýšlím.. My na tom teď jsme sice finančně dost blbě, ale s dvěma dětma pod nohama jsem ráda, když zvládnu uklidit vyprané prádlo - víc opravdu nedávámTakže třeba letos k vánocům jsem si všem Ježíškům řekla o peníze na zaplacení chůvy na příští rok - abych zase začala trochu fungovat a žít
A ta pětistovka je pro mě letos dost peněz, ale za úklid ji taky dám, prostě chci mít pod stromečkem čistou podlahu
Muzes to udelat levnejs, pred nejakou skolou odchyt studenty ze jim das brigadu na 6 hodin za 40,–
A bud pak u toho. Jedna holka uklidi za 6 hodin toho hodne a 6×40,– je jina castka. Ona bude rada ze ma na vanoce penize a muze prijit pak znovu. Kdyby ti stacilo 3 hodiny tydne tak das do 150,– korun. A mas klid
Ja chci stejne jen vytrit, okna a hlavne skvele prach, nic jinyho nepotrebuju, ale chi to precizne
ale nemyslim kuli vanocum, delam to takhle roky. Co me nebavi dam ji a to co mne bavi delam ja. Je to i hezky stravenej cas. Dame si kafe a pokecame
Já Vánoce taky nesnáším..dokonce už asi deset let nemáme ani stromek..svět se točí dál.. ![]()
Krasne rano, predem omluva za interpunkci, ale pisu z takoveho blbeho kramu a je to tezke
Nekdo zalozil diskuzi, ktera je ted asi velmi aktualni, take byl nekdo statecnejsi nez ja
ono se to totiz asi nahlas moc nerika, ze nekdo nema nebo dokonce nenavidi Vanoce, tento nazor si vymnenuji jen s jednou dobrou kamaradkou a pak ac je to divne s mou tchyni, kterou naoplatku proti Vanocum mam strasne moc rada- a to je moje tchyne uz pres 20 let!
Zato ty Vanoce snasim rok od roku hur a hur, ovsem muj manzel a nyni nas 3 -lety chlapecek je miluji, vic a vicJen nez se vymysli co koupit a vesmes jsou to stejne veci co si kazdy krom maleho muze koupit sam.pak to baleni, jsme velka rodina- vcera jsem tahla z pudy strom, jsem z tech vsech veci, tak unavena- manzel poprve za 20 let dodal na stromek svetelka, ani jsem netusila, ze i tohle se da zkazit ![]()
doma vse nacincam, navarim ale proste to fakt nesnasim, prijde mi to vsechno jako kyc
,potom divadlo kolem jidla, mam v zivote to stesti, ze mohu jist a pit co chci a nemusim kupovat neco lepsiho na svatky, v obchodech kam jasne ze musim to vypada jak pred valkou, tedy nastesti jsem ji nezazila, ale co ti lide delaji a ja pak bohuzel musim take
Vrchol pak je samotne nadelovani daru- jeee to jsem si taaak prala, nechci nikomu ublizit takze to rikam mockrat, to co chci si koupim, hodne moc pracuji a snazim se, takze jen divadlo pro ostatni, ja ani nemam rada to prezirani a valeni se, tak a ted se do mne asi mnohe daji
vsem ktere to milujete preji krasne vanoce a pokud je tu nejaka jako ja tak at napise, bude mi hned lip-a jeste na zaver, mnoho mych blizkych tu uz neni na ne myslim, ne ze se te nadhery nedozili, ja myslim casto, ale k te masirce jak Vanoce jsou svatky rodiny je mi pak jeste navic moc smutno!!!a darek chci kazdy rok at jsme zdravi a to mi stejne nikdo nenadeli, takze krasne vanoce
@Meginka
ty mi mluvíš z duše.. ![]()
V posledních třech letech jsem na sebe ale pyšná…zrušila jsem všechny návštěvy příbuzných..nikdo neleze k nám a my na oplátku nejezdíme k nikomu..to je taková úleva! ![]()
Vanoce mam rada, ale neprehanim to: o uklid se stara celorocne agentura, vanocni vyzdobu nedelam ( me i manzelovi vadi kyc), cukrovi nepecu ( mame ho od tchyne), znam prani ostatnich a podle toho koupim darky, darky pro sebe si koupim sama nebo presne naspecifikuji, co chci. Stromek mame kvuli nemocne kocicce umely. Vecere ryba na zelenine a zelnacka - je to dobre a neni s tim moc prace. A vsichni jsou spokojeni.
Dik za podporu, to je mile narazit na nekoho stejne hrozneho jako jsem ja
vzdyt je to naadherny bozi cas!!!
Nastevy k nam take moc nelezou asi mne nemaji radi za moje carodejne myslenky
Mozna bude stacit nezucastnovat se vsech tyatru - predavani darku rodine, dokonala vecere a tak dale - a uzivat si to jen ve trech… ![]()
My máme 3malé děti chci, aby měli hezké vzpomínky na Vánoce, takže zdobíme pro některé asi kýčem, máme svíčky, máme domácí cukroví, sýrové tyčinky, užíváme si pohádky atd. máme své tradice, které dodržujeme a jsou zajeté a jsme spokojení.
Stromek máme umělý a zdobíme ho taky po svém ![]()
Děcka mají radost, těší se.
Dárky nakupovat je boj to je pravda, zavděčit se tomu druhému.
Máme rádi pohádky a tu atmosféru.
@Meginka píše:
Dik za podporu, to je mile narazit na nekoho stejne hrozneho jako jsem javzdyt je to naadherny bozi cas!!!
Nastevy k nam take moc nelezou asi mne nemaji radi za moje carodejne myslenky
Mě spíš nemají rádi za můj kyselý ksicht..a to jsem za normálních okolností na neutrální půdě velmi společenský člověk..ale jakmile mi někdo vtrhne do mého teritoria je to zlé… ![]()
Tento rok taky neslavím vánoce. Děti ještě nemám, tak jsem nic nepekla, jen jsem si koupila v obchodě. Dárky si dávat nebudeme, na co? Co chceme to si sami koupíme během roku a nemusíme čekat až na vánoce. Vánoce jsou pro děti o dárkách, o tom kouzlu, s nima jsou krásné a veselé. Stromek nazdobíme. Přišli jsme na to, že nefungují svíčky, tak budeme bez nich.
Mě stačí, že bude štědrovečerní večeře-rybí polévka a smažený kapr, pohádky a toť vše.
Včera jsem byla dopoledne ve městě nakoupit a hodně lidí kolem, rychle ještě koupit dárečky, zásoby potravin, budou přece vánoce. ![]()
Mě ty vánoce taky nijak neberou.
Cekala jsem smrst negativnich reakci a zatim krasne nazory, dekuji a vsem preji to co se pod stromeckem nenajde zdravi a klid