Nesnáším Vánoce

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
23.12.13 05:11
@Meginka píše:
Dekuji za nazory ja jsem rada, ze jsme to probraly, jsou to vsechno padne argumenty, ale podle mne je to divadlo a zbytecna prace stejne vsem preji krasne svatky a dik :*

Tak to divadlo nehraj nebo si ho udělej po svém, aby ti bylo příjemné :kytka:.
Zkus si příště vytvořit jeden bod podle svého na který se budeš těšit.
Taky si jedeme po svém, tak jak máme rádi, jak jsme si zvykli, (ne)divadlo hlavně, že bude salát kapr/řízky :mrgreen: na to se těšíme včetně děcek nejvíc, pak že bude Popelka a další oblíbené pohádky/filmy, které společně sledujeme vždycky v posteli.
A těšíme se na ohňostroj :lol:.
Prostě si to udělejte jaké to máte rádi, žádná koerce, žádný stres :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.12.13 08:15

Krasne rano vsem, kdybych to divadlo nehrala tak vsem okolo tu nadheru tu atmosferu ten prenadherny cas pokazim o tom to cele prosim je manzel a deticky to miluji a ja jak jsem psala :poblion: prave aby se vsichni meli tak ja silim, jsem nesikovna jen ty dary jsem balila tak 12 hodin jasne ze ne vkuse, hezky po vecerech kdyz ten nej mensi spinka cukrovi mam jak z cukrarny to mne jedine bavi, doma je velmi utulno takze pokud k nam dorazite na veceri asi si nebudete myslet chudak manzel nebo nedej boze deticky :P ty maji krasne svatky ja se tez jakoby usmivam nic nikomu nekazim, ale uvnitr jsem smutna a troufla bych si rict az nestasna ale jsou mnohem horsi veci takze se zase nebudu rouhat a asi Vam nekterym to neumim vysvetlit pokud nebudu to divadlo hrat tak bych se na to vykaslala a to jim udelat nechci takze pro ne ho proste hraju krasne dny Vam vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.13 08:27
@Meginka píše:
Krasne rano vsem, kdybych to divadlo nehrala tak vsem okolo tu nadheru tu atmosferu ten prenadherny cas pokazim o tom to cele prosim je manzel a deticky to miluji a ja jak jsem psala :poblion: prave aby se vsichni meli tak ja silim, jsem nesikovna jen ty dary jsem balila tak 12 hodin jasne ze ne vkuse, hezky po vecerech kdyz ten nej mensi spinka cukrovi mam jak z cukrarny to mne jedine bavi, doma je velmi utulno takze pokud k nam dorazite na veceri asi si nebudete myslet chudak manzel nebo nedej boze deticky :P ty maji krasne svatky ja se tez jakoby usmivam nic nikomu nekazim, ale uvnitr jsem smutna a troufla bych si rict az nestasna ale jsou mnohem horsi veci takze se zase nebudu rouhat a asi Vam nekterym to neumim vysvetlit pokud nebudu to divadlo hrat tak bych se na to vykaslala a to jim udelat nechci takze pro ne ho proste hraju krasne dny Vam vsem

Ale ved Ti to tu pisem uz asi tretikrat. Zaukoluj s cim sa da okolie, nech Ti pomozu s pripravou „sceny“. Skus povedat, co by Ti na vianoce urobilo radost. Nie opakovat „som smutna, pretoze…“ fakt napis, co by muselo byt, aby si sa mohla na vianoce tesit. Keby nebolo poziadaviek manzela a deti. Ja Ti napovedat neviem, pretoze ja jak neznasam predvianocny stres, tak az zasadneme k stedrovecernemu stolu, vsetko to zo mna spadne a ja si zacnem uzivat, vydrzim do polnocnej, a ani sa mi do postele nechce, pride mi skoda taky vecer spat :oops:. Ale boli sme na sviatky u svokrovcov, a tam sa vecera preplasila, aby sa stihla rozpravka, darceky sa rozbalili takym fofrom, ze ani neviem co kto dostal, a jediny zazitok bol ked rocny prcek vylial cervene vino na biely koberec. A hlavne, hned po darcekovom maratone sa vsetka sviatocna nalada stratila, a konal sa uplne obycajny vecer u svokrovcov, akurat ze ja som si nemohla zaliezt do kutika a vytiahnut pletenie :nevim:

Takze ano, verim, ze sa daju vianoce neuzit, a to ich mala svokra nacancanejsie nez robim ja - ale bolo to v cudzej rezii, a ja z Teba mam pocit, ze u vas doma si Ty ten hlavny tahun sviatkov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.12.13 08:28

@Meginka Bojím se, že to jsi Ty, kdo nechceš pochopit. Zeptala ses jich někdy, co by se stalo, kdybys to „divadlo“ nedělala? Jestli by jim něco chybělo, co by řekli na to, kdybyste třeba místo doma večeřeli v restauraci? Jestli potřebujou milion darů, abys je musela balit 12 hodin? Protože pokud ne, tak máte doma větší problém (nekomunikace) než to, že o Vánocích trpíš… A říkat „dělám to pro ně“, když vůbec nevíš, jestli na tom tak visí, je prostě masochismus. Ale asi Ti to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
23.12.13 08:59

@Meginka A manžel to divadlo neprokoukne? Psala, jsi, že si se svým mužem 20 let, což já se svým taky, takže se opravdu hodně dobře známe - mě by prostě manžel prokoukl :nevim: Takže buď jsi tak excelentní herečka (dusíš to v sobě opravdu hodně, a to není dobře), nebo jak psala Ferka - probíhá u vás pořádná NEkomunikace (což je snad ještě horší, protože tě zbytek rodiny ignoruje a tvé pocity jsou jim šoufl, hlavně že vše klape podle nich - nebo teda spíše podle toho, jak ty si myslíš, že oni chtějí).
:nevim: Tak jako tak - někde je chyba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
23.12.13 09:09
@Meginka píše:
Krasne rano vsem, kdybych to divadlo nehrala tak vsem okolo tu nadheru tu atmosferu ten prenadherny cas pokazim o tom to cele prosim je manzel a deticky to miluji a ja jak jsem psala :poblion: prave aby se vsichni meli tak ja silim, jsem nesikovna jen ty dary jsem balila tak 12 hodin jasne ze ne vkuse, hezky po vecerech kdyz ten nej mensi spinka cukrovi mam jak z cukrarny to mne jedine bavi, doma je velmi utulno takze pokud k nam dorazite na veceri asi si nebudete myslet chudak manzel nebo nedej boze deticky :P ty maji krasne svatky ja se tez jakoby usmivam nic nikomu nekazim, ale uvnitr jsem smutna a troufla bych si rict az nestasna ale jsou mnohem horsi veci takze se zase nebudu rouhat a asi Vam nekterym to neumim vysvetlit pokud nebudu to divadlo hrat tak bych se na to vykaslala a to jim udelat nechci takze pro ne ho proste hraju krasne dny Vam vsem

Meginko, já asi jako jediná (sice celkem drzá k ostatním) ti rozumím a chápu tě. Taky máme hezké Vánoce, dcera o nic nepříjde, vlastně nikdo z naší rodiny…jen já to taky v sobě dusím. Ale už to bude brzy za námi. Užij si alespoň ten hezký pocit z toho, že má tvá rodiny radost, že jsi vše připravila na jedničku a hlavně, že jsi to zvládla i se svým pocitem, že je to všechno tak trochu divadýlko. Přeji ti taky krásné dny :-)

• Citovat
  • Upravit
12154
23.12.13 09:15
@Meginka píše:

I tobě krásné ráno :kytka: .

Mám otázku, tedy asi víc
Víš, proč to tak cítíš? Zkoušela jsi někdy přijít své „špatné náladě“ a nedobrému cítění Vánoc přijít na kloub?
Zkoušela jsi o tom někdy mluvit se svým mužem? Povědět mu, jak a proč (to by zajímalo i mně :oops: ) nemáš ráda Vánoce…

Protože já osobně nemám ráda přetvářku a tak nejspíš nechápu, proč ze sebe děláš takovou oběť…

Nikdo to tu nemyslel zle. Jen jde o to, že jsi nenapsala nějaký (a nejspíš i pochopitelný) důvod, proč to cítíš tak, jak to cítíš.

@Zzzuuz píše:
Kdyz si zakladatelka mysli, ze je to divadlo, tak ji to proboha neberte! Ja si to myslim taky a co? A prosim vas, ze nektere oslavujete nejakeho Spasitele a jine davate rady, ze ji nikdo nenuti hrat divadlo…proc ji proste a jednoduse nechapete? Zakl. napsala nekolikrat, jaky ma na Vanoce nazor a stejne se najdou takove z vas, ktere Vanoce miluji a budou to jinym vnucovat

K tobě napíšu akorát to, že naše názory (podotýkám, že velmi klidné na rozdíl od tvých) jsou reakcí na někým založené téma. I nám ostatním na druhé straně může totiž připadat, že ona nám vnucuje svůj negativní postoj. Tím, že někdo napíše, že nemá rád Vánoce těsně před Vánocemi, tak co si o tom mají lidé myslet? Že nám to vnucuje? Když to mám brát podle toho, cos napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
23.12.13 09:24
@Camael píše:
@Zzzuuz
Hele, když si to myslíte, tak u vás to asi divadlo bude, prostě nejste schopný prožít Vánoce. Já bych vás nelámala, vaše věc, jen si u takových lidí říkám, co na to jejich rodiny? Když si někdo takový třeba vezme chlapa, který měl mámu, co ty Vánoce prostě prožívala jinak, uměla je „udělat“, a on chudák padne na ženskou, která to vidí jako divadlo. O dětech ani nemluvě. Jako pochopím, že to někdo otráví sobě, ale co na to třeba vaše okolí?

Ono je to spíš vše o vnitřním pocitu. Neroztrubuju to doma do všech stran, že nejsem zrovna vánočně naladěná. A nedávám na odiv kyselý obličej, jak jsou pro mě ty svátky na obtíž. Mám dceru, která ty Vánoce bude mít vždy krásné, i můj manžel má Vánoce se vším všudy. Samozřejmě on ví, jak to prožívám, ale nikdo s tím nic nenaděláme :-) A to třeba dárky nakupuji už v listopadu, protože když vidím ty tlačenice v obchodech před svátky, tak k tomu se raději vyjadřovat nebudu (opět bych tady některé milovnice všeho dobrého, správného a sluníčkového podráždila). A jak jsem psala, můj největší úkol kolem celých Vánoc je dělat pomocnou ruku mojí mamince, která to má vše v režii. Ale i přesto je to z mé strany s donucením, protože to tak prostě je a ty svátky jen tak nepřeskočíme a musíme si opět odbýt to co každý rok. A když tady některé přispěvatelky píšou, ať se na to vše podíváme jinak a třeba si to zařídíme tak, ať to divadlo není a bla bla bla, tak jsou to naprosto nesmyslné rady. Někdo nerad myje nádobí, někdo nerad žehlí, někdo nerad Vánoce. A stejně se to nádobí umýt musí, prádlo se také samo nevyžehlí a Vánoce nezmizí. Je to naprosto jednoduché. A další příspěvky typu, že naši manželé musí být nešťastní, že snad mají doma takové nelidské fúrie je taky naprosto z cesty. Já chápu všechny, kteří milují Vánoce, je to tak těžké pochopit i z opačné strany? Přesto přeji všem krásné prožití vánočních svátků. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
23.12.13 09:31
@Zzzuuz píše:
Někdo nerad myje nádobí, někdo nerad žehlí, někdo nerad Vánoce. A stejně se to nádobí umýt musí, prádlo se také samo nevyžehlí a Vánoce nezmizí. Je to naprosto jednoduché.

Riady umyvam v teplej vode, aspon sa zahrejem, furt som premrzla, a tej hnusnej hore pradla na zehlenie si v noci pustim dobry horor, a kym skonci tak je pradlo v kominkoch… Manzel ma na zehlenie este lepsiu fintu - basu piva, musi vraj chladit, ked ho zehlenie vytaca :mrgreen: elementary, dear Watson.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
23.12.13 09:35
@radúna píše:
K tobě napíšu akorát to, že naše názory (podotýkám, že velmi klidné na rozdíl od tvých) jsou reakcí na někým založené téma. I nám ostatním na druhé straně může totiž připadat, že ona nám vnucuje svůj negativní postoj. Tím, že někdo napíše, že nemá rád Vánoce těsně před Vánocemi, tak co si o tom mají lidé myslet? Že nám to vnucuje? Když to mám brát podle toho, cos napsala…

Já třeba osobně, když si přečtu název támatu a vím, že se mě to netýká, tak si reakce třeba přečtu, ale nepřispívám a pokud mám nutkání přispět svým názorem (jakože je to svobodná volba), tak se držím toho tématu. Dám radu, napíšu svou zkušenost, ale nepíšu naprosto něco opačného, co je protiklad toho o čem zakladatelka píše. Toť můj názor. A že jsem trochu drzejší, to je trestné a nebo je to asi nemísté, když je ten čas míru a pohody, že? Mám takovou povahu a když s tím má někdo problém, tak ať na mě nereaguje. Velice jednoduché. A proč píšeš, že ti zakladatelka vnucuje negativní postoj k Vánocům? Není tohle server, kde lidi můžou řešit co se jim zamane? To opravdu musíme řešit jen vše krásné, milé, bez mráčků? Zakladatelka napsala jen to, co prožívá. A pokud tě mrzí její postoj nebo to na tebe působí špatně, tak bych asi navštívila jiné diskuze.

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
23.12.13 09:36
@Bábi Zlopočasná píše:
Riady umyvam v teplej vode, aspon sa zahrejem, furt som premrzla, a tej hnusnej hore pradla na zehlenie si v noci pustim dobry horor, a kym skonci tak je pradlo v kominkoch… Manzel ma na zehlenie este lepsiu fintu - basu piva, musi vraj chladit, ked ho zehlenie vytaca :mrgreen: elementary, dear Watson.
:D :D :D
  • Citovat
  • Upravit
40270
23.12.13 09:41
@Meginka píše:
Krasne rano vsem, kdybych to divadlo nehrala tak vsem okolo tu nadheru tu atmosferu ten prenadherny cas pokazim o tom to cele prosim je manzel a deticky to miluji

Hele a ani tohle tě nenakopne k tomu, abys je udělala krásný a i je krásný sama cítila? A když jsi uvnitř i přesto smutná, co by teda potěšilo tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
23.12.13 09:48

@Zzzuuz
Víš jak, je to těžký pochopit asi proto, že to je to samý, jak kdybys napsala, že šťěňátka jsou hnusná a smrdí, taky by tě spousta lidí nechápalo. :D Vánoce jsou prostě vnímány (většinou) jako krásný svátky, proto to většinový divení. Kor když je člověk sám rodič a vidí ty děti.. Já třeba měla krásný Vánoce u našich, potom jich bylo pár o samotě jen s chlapem, to jsem se musela fest snažit, abych si udržela ten pocit, co jsem měla u rodičů, protože byl naprostá řepa, no a pak jinej chlap, prcek a ta atmosféra byla zpátky jak bumerang. Paráda. Je fakt, že já se toho pocitu odmítala vzdát, tak se vrátil, ty to asi vidíš jinak od začátku, tak se nemá co vracet. Ale stejně, mně se prostě nechce věřit tomu, že tě vnitřně netěší to, co vidíš pak na dceři a u manžela, jak to baví je. Hele a není to třeba i tím, že nemáte svoje Vánoce? Že jen pomáháš mamce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.12.13 09:59
@Zzzuuz píše:
Já třeba osobně, když si přečtu název támatu a vím, že se mě to netýká, tak si reakce třeba přečtu, ale nepřispívám a pokud mám nutkání přispět svým názorem (jakože je to svobodná volba), tak se držím toho tématu. Dám radu, napíšu svou zkušenost, ale nepíšu naprosto něco opačného, co je protiklad toho o čem zakladatelka píše. Toť můj názor. A že jsem trochu drzejší, to je trestné a nebo je to asi nemísté, když je ten čas míru a pohody, že? Mám takovou povahu a když s tím má někdo problém, tak ať na mě nereaguje. Velice jednoduché. A proč píšeš, že ti zakladatelka vnucuje negativní postoj k Vánocům? Není tohle server, kde lidi můžou řešit co se jim zamane? To opravdu musíme řešit jen vše krásné, milé, bez mráčků? Zakladatelka napsala jen to, co prožívá. A pokud tě mrzí její postoj nebo to na tebe působí špatně, tak bych asi navštívila jiné diskuze.

Víš co? Přečti si ten můj příspěvek ještě jednou, a jestli ho pochopíš, tak pak třeba reaguj, ju?
Máš tu mnoho protimluv ;).
Například ten, že ty reagovat k tématu můžeš a my ne? Proč? Jen proto, že máme na danou věc jiný názor? Ale no ták. Takových rozumbradů už tu bylo… :lol: :lol: :lol:
Třeba o tom vnucování někomu něčí názor - mám tam otazník, ale ptám se tebe… Nepodsouvám to zakladatelce, víš? ;)

A o tom, jestli jsi drzejší? O tom já polemizovat nebudu. Jen jsem psala, že naše názory jsou klidnější na rozdíl od tvých. Což s tvou povahou nemá nic společného. Buď si třeba drzá jako opice klidně po celý rok. Jsi to ty a ty se tak prezentuješ :*.

Nicméně i tobě přeji krásné Vánoce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
23.12.13 10:02
@Camael píše:
@Zzzuuz
Víš jak, je to těžký pochopit asi proto, že to je to samý, jak kdybys napsala, že šťěňátka jsou hnusná a smrdí, taky by tě spousta lidí nechápalo. :D Vánoce jsou prostě vnímány (většinou) jako krásný svátky, proto to většinový divení. Kor když je člověk sám rodič a vidí ty děti.. Já třeba měla krásný Vánoce u našich, potom jich bylo pár o samotě jen s chlapem, to jsem se musela fest snažit, abych si udržela ten pocit, co jsem měla u rodičů, protože byl naprostá řepa, no a pak jinej chlap, prcek a ta atmosféra byla zpátky jak bumerang. Paráda. Je fakt, že já se toho pocitu odmítala vzdát, tak se vrátil, ty to asi vidíš jinak od začátku, tak se nemá co vracet. Ale stejně, mně se prostě nechce věřit tomu, že tě vnitřně netěší to, co vidíš pak na dceři a u manžela, jak to baví je. Hele a není to třeba i tím, že nemáte svoje Vánoce? Že jen pomáháš mamce?

Možná ano :-) Já nevím, třeba za pár let názor změním nebo spíš Vánoce budu vnímat jinak. A samozřejmě, že mě těší videt všechny kolem sebe šťastné, to bych lhala sama sobě a dokonce to ze mě částečně tak nějak spadne u té štědrovečerní večeře a u toho stromku, ale do té doby to je pro mě už stokrát tady zmiňované divadlo, bohužel. Ale pro mou útěchu, už jen jeden den:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová