Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.11.14 08:57
@vykladzkaret píše:
@MarieOVMUC jiste, ja jsem urcite ta plna nepochopeni, zato vy me mate na haku. Prdevsim me udivuje vase potreba vubec reagovat a sdelovat mi vase nadseni a nedostiznou blazenost z domacich praci… zkuste treba respektovat muj postoj a skutecnost, ze nepovazuji domaci prace za zivotni napln, ale ocenuji hlubsi veci. Vanoce tuto hloubku, bohuzel, postradaji.

no já mám k vánocům ambivalentní vztah. Jako dítě jsem je nesnášela. Co mám děti vlastní mám ráda ty přípravy hlavně teplé alkoholické nápoje k tomu :lol: a když jsou u toho děti je to jiný. a pak taky to narození mesiáše, děcka to strašně žerou, tak vymetáme kde co. Letos jsou děti u ex na Vánoce, vysoudil je. Umřel táta a vůbec rok celkem na houbeles. Tak jsem domluvený se ségrou, že jdeme dopoledne na tůru a pak se rodinně setneme pod obraz. původně jsem myslela že odjedu úplně pryč, ale byly nenadálé výdaje, tak nic nebude.

uklízím stejně jako během roku, peču 2druhy cukroví a hovorům se vyhýbám, pokud tam nejsou ty teplé alkoholické nápoje 8). Dárky mě vyloženě baví, vymýšlet, kupovat.

• Citovat
  • Upravit
1486
26.11.14 08:59
@Genovesa píše:
Já mám druhou holku. Taky je vycvičím. Neemancipovaně budou makat za mě :mrgreen: :kytka:.
MMCH jdu makat na adventní výzdobě, abych to všechno do soboty zmákla 8)

Taky tak.Dite konecne usnulo, po noci vzhuru, tak jdu udelat kafe a frcim na snehove vlocky do oken.

Tak se tu loucim, ale urcite jste jeste nakouknu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
26.11.14 09:03
@quickyq píše: :mrgreen: Jsem. ztracena…rozumim slovu emancipace, i vykladovy slovnik jsem si otevrela, jestli tomu rozumim spravne. Takze vim, ze jsem emancipovana,dle.slovniku.Dle zakladatelky jsem slepice ovladana patriarchou.Ach jo, ja se v tom motaaaam :roll:
:hug: :hug: Nic si z toho nedělej. Já též :mrgreen:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
26.11.14 09:04
@marrlinka píše:
No jasne, protoze ten slovnik napsal bud patriarcha sam nebo slepice jemu podrobena. Vsechno je zmanipulovany. Vsechno! :mrgreen:
:potlesk: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
26.11.14 09:11
@BAZÁREK ANGIE píše:
Co je to za nesmysl? Pokud o cukroví stojím, tak to ještě neznamená, že musím stát u plechu, můžu si ho koupit nebo mi ho může upéct někdo, kdo to dělá rád. Naklizeno mám díky svému úžasnému muži celý rok, o štědrovečerní večeři se také postará, stromek nastrojí nejstarší dcera. Dárečky kupuji v průběhu celého roku, takže když jdu do obchodu /tam snad chodíš/,nelítám tam speciálně kvůli nim a nekupuji věci, které nikdo nepotřebuje :lol:. Takže v době vánoc si v klidu můžu sednout, popíjet punč a relaxovat, což pravda můžu i během roku, ale pro většinu z nás to má to pravé kouzlo na vánoce.
Pro tebe asi ne, nikdo ti to nebere, klidně si vánoce užívej třeba spravováním karburátoru nebo jinak :kytka:. Jen jestli u toho budou také ty rozzářené dětské oči? :think:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak to mě rozsekalo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
26.11.14 09:12

Mě jsou Vánoce úplně putna a to hlavně kvůli zážitkům z dětství. Vlastní děti bohužel ještě nemám, ale věřím že kvůli nim se přes do dokážu přenést a nastrojit jim Vánoce se vším všudy :kytka: určitě neodsuzuji ty, kteří to prožívají - výzdoba, pečení, stromeček, koledy, atd. jen to jde prostě zcela mimo mě. Vánoce jsou hlavně o tom, že je celá rodina pohromadě i když mě mrzí, že někteří se neozvou jak je rok dlouhý, ale zrovna o Vánocích vám musejí dát najevo jak strašně vás milují a předstírají jak je vše v pořádku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
26.11.14 09:13
@MarieOVMUC píše:
Ve víru této diskuze se muj rocni syn po.sral na tri doby. V ramci te emancipace jsem mu rikala, kdyz je chlap, at si ten zadek a vetsinu tela umyje sám, ale nechápave se na me podíval a jal se mazat to po umyvadle, kde jsem ho se sebezaprenim zvedla, pac by tam asi nevylezl.. no, neproslo to. ve viru myslenek „hlavne nebyt posluhovackou“ jsem chtela zavolat manzelovi, at prijde domu zpet z te flakarny, kde pro nás vsechny vyelava peníze.. no.. nakonec jsem mu teda pohrdave tu prdku umyla a dala mu ciste obleceni.. Ach jsem to ja sluzebna, pche..Mozná az vecer pujdu do skoly a manzel po celem dnu prijde z prace, navrhnu mu, aby hlídal deti i pres den, ze ja se o ne, o haranty, starat nebudu, ze prec emancipace. nebo mozna, budu chodit do fitka vice jak trikrát tydne.. Jsem tu, varim jidlo sobe, jako bych varila kdykoliv, tak tam hodim jeden brambor navic a nají se i deti.. strasne… nikdy jsem nemela doma ani v pokojicku neporadek a ze ted pri luxovani rozhrnu luxem rady lega neznamena, ze slouzim. proste je to vizitka a ikdybych bydlela sama, nebudu tady mit bordel. V sexu ve meste, pokud si to berete za vzor, mají taky vsechny uklizeno, ac v padesáti vyzáble a vycvicene jak vyhenckovany kocour, stale bezdetné sexy „tricictky“ behají a loví chlapy:DD ale jak se vám to líbí:) moje dna je myslím bez vetsich deformit a kdyz muz vydela v praci více nez já a muzu kojit, tak jsem proste doma. Dalsi dite mám domluvene, ze odnosí a porodí muz:) jsem ochotná mu pujcit i sve emancipacni organy. D, kdyz je takovej patriarcha a nenarostly mu.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
26.11.14 09:15

Jo a pohádky mě už vůbec neberou, protože v TV běží několikrát za rok a to co se u nás poslední roky točí je vážně děs :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
26.11.14 10:55
@vykladzkaret píše:
@quickyq @MarieOVMUC plest si patriarchisticke sebezotroceni a idealizovat si ho s nezistnosti je opravdu smutne. Nezistne bude, az o Vanocich pujdete varit bezdomovcum nebo uklidite sousedce. Pysnit se tim, ze to delate doma a nazyvat to dokonce nezistnosti, kdyz z toho profitujete jen vy a vase rodina je nehorazna sebelez a deluze. Jste sluzky SVYCH manzelu a deti vymenou za vlastni komfort a evolucni preziti vlastni DNA, na tom neni nic spatneho, ale neidealizujte si to jako nejakou ctnost. Neni to vubec zadna ctnost.

Kde by byl cely kapitalismus, kdybyste tak nadsene nehykaly nad svymi uklidy a pecenim? To je ale na dlouhou debatu a argumenty, ktere nepochybne nejste a nebudete schopne/ochotne prijmout, takze nebudu ztracet cas.

Aktivne se venuji neziskovemu sektoru a skutecne pomoci tem, co to potrebuji, od svych 19 let. Naucilo me to rozlisovat maskovane sobectvi od opravdove nezistnosti, a taky jsem se posunula z akceptovani zenskych roli, ktere tak potrefene obhajujete, k jejich odmitnuti. Ne proto, ze nedelam nic nezistne - ale prave proto.

A pokud Vam nekdy neco takoveho dojte, tak zjistite, ze Vanoce a dalsi umele kulturni vynalezy maji z velke casti za smysl podporit globalni politicko-ekonomicke vlivy, z velke casti delajici z zen utlacovanou vetsinu. Opet tema, ktere nema smysl resit, pokud neni pristupne obecenstvo, a o tom si nedelam iluze.

Muj dotaz znel, kdo vidi veci podobne, ne kdo ma potrebu mi vysvetlovat, jak je vidi jinak a tudiz lepe. Ocenim odpovedi na svuj dotaz.

Tak si to užij a nech nás otrokyně a slepice péct a užívat si vánoce když nás to baví! Je mi tě líto! :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.14 17:45

@vykladzkaret, nic ve zlém, ale když tak čtu, jak jsi „nad věcí“ a nezištně pomáháš (hlavně o svátcích), tak pak ale nechápu, proč Ti ty Vánoce tak lezou na nervy?
Jen se ptám…

Já osobně třeba naprosto nezištně chodím každý rok domů ke své babině uklízet, nic z toho zištného nemám. Jen nezištně ve dveřích dostanu zase sprda (celý život máme s babkou hodně špatný vztah, který vygradoval falešným obviněním mně, že jsem babku okradla o několik desítek tisíc, které ona následně našla ve skříni, ale nechala celou rodinu hodně let v iluzi, že jsem zlodějka. Rodina ovšem velmi ochotně uvěřila v mou vinu… jen jeden příklad za hodně ústrků od ní).
A přesto každý rok chodím a snažím se pomáhat, aby měla ona doma čisto.
A přesto mám Vánoce ráda i s tím odsuzovaným konzumem. Těším se na salát, kapra, dárky pro děti.
Těším se na pečení cukroví s dětmi.
Mám dva syny a ti rádi pečou.
Těším se na klid doma (v práci máme dovolenou, tu mám fakt jen o Vánocích), těším se na přítele, že se užijeme, mám ráda pohádky, klid, rodinné návštěvy (ohlášené :lol: ).

Prostě snažím se žít tak nějak s úsměvem a pohodou nejen o Vánocích ale. Protože s přístupem, že něco nesnáším se mi těžko žilo.

Ale je mi jasné, že ti tu pohodu nejspíš nevnutím  :lol:.

Prosím o zachování anonymity. Nevím, kdo z rodiny tu chodí a fakt nemám zapotřebí, aby věděli pod jakým nickem tu chodí nezbedná „zlodějská“ členka rodiny.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
27.11.14 02:56

@marrlinka ironie to urcite nebyla, naopak.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
27.11.14 02:58

@jopo tipujete spatne.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
27.11.14 03:05
@MarieOVMUC píše:
No, prestala hrat dokonale emancipoana pohadka Prase peppa, tak se loucim, ac nerada. Takova fajn diskuze, která mi predvedla patologicke smysleni v praxi se tezko opousti:)

aneb kazdy nazor, ktery se neshoduje s vasim, je nutne patologicky, ze? Tolik o vas samotne a vasich projekcich. Reagovala jste jako potrefena husa, coz je z cele te vasi ponekud nadbytene verbosity (to slovo si taky najdete ve slovniku) asi to nejzajimavejsi; ze byste z toho utirani zadku a vnilkovych rohlicku preci jen nehykala blahem? Zkuste ten karburator, je to necekane osvobozujici.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
27.11.14 03:08
@Pedro 00 píše:
Mezi které se nepochybně řadíš. :mrgreen: :mrgreen: Kdo to vidí jinak než ty, je omezená a zotročená…
V diskusi nejde o povinnost, ale o možnost vyjádřit se. Nějaké trauma z dětství, nefunkční rodina, něco, co brání v pochopení, proč mají jiní lidé vánoce rádi, ať pečou nebo nepečou?

Nemam duvod se neradit. Zajimave, ze kriticky nazor na svatky majici puvod ve vetsinovem nabozenstvi, ktere drtiva vetsina Cechu ani nevyznava, povazujete za projev traumat a mate pocit, ze se mu musite implicitne branit. Co to rika o vas?

Co takova chanuka, tu asi neslavite, jste proto anti-semiti?
Trochu se mozna v tech svych dusevnich rozborech krotte.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
27.11.14 03:14
@Genovesa píše:
No, tak to je věc názoru. Připusť, že mohou existovat i emancipované, inteligentní a samostatné ženy, které pečení a příprava krásných chvil pro děti baví :*. I když možná do tvé představy emancipované ženy rození dětí nepatří.

jiste, urcite takove existuji… akorat se vsadim, ze bude na povazenou, kde jejich pojeti emancipace zacina a konci (a hadam, ze svatbou a porodem).
Mimochodem, debata se netykala reprodukce, ale socialniho tlaku na zeny v obdobi svatku, ktery ma genderovy puvod a je k nim nefer. To, jak silene se tu branite predstave, ze takovy tlak existuje, a ze nedej B-h jste jeho obeti, to je pro me skutecne zajimave cist… vsechny se u tech svych vanocnich uklidu a pernicku citite strasne svobodne a suverenni, a presto mate nutkavou potrebu vest tuto debatu se mnou - s clovekem, co ma jiny nahled a postoj, agresivne me napadat a osocovat ME (ktera jsem nikoho osobne nenapadla, zadny utok ad hominem [najdete si take ve slovniku] z me strany nepadl) a hodnotit me osobni a charakterove vlastnosti.

Mozna byste se nad tim mely vsechny zamyslet, uz kvuli sobe.

Navic si myslim, ze tim svym zpusobem potvrzujete mou premisu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová