Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
11.7.23 08:38

Vánoce mám ráda. Miluji tu atmosféru. Děláme si je po svém, ať je nám příjemně. Takže některé tradice máme své. Ale v létě je neřeším. Chytám tu atmosféru později, jak začnou hrát někde v obchodech a v rádiu písničky.
Teď nás čeká maximálně drobná příprava na Vánoce. To znamená, že budu v létě dělat salát a řízky na hody. Alespoň svůj recept do prosince nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17333
11.7.23 08:42
@Kelsey píše:
Vánoce mám ráda. Miluji tu atmosféru. Děláme si je po svém, ať je nám příjemně. Takže některé tradice máme své. Ale v létě je neřeším. Chytám tu atmosféru později, jak začnou hrát někde v obchodech a v rádiu písničky.
Teď nás čeká maximálně drobná příprava na Vánoce. To znamená, že budu v létě dělat salát a řízky na hody. Alespoň svůj recept do prosince nezapomenu.

to zní hezky… jaké hody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.7.23 08:42

Po lonskych silenych Vanocich uz zadne slavit nebudu. Naplanovali jsme si dovolenou a z toho hodlam udelat tradici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.23 08:45
@azaleila píše:
to zní hezky… jaké hody?

Na JM jsou téměř každý víkend nějaké hody přes léto. Třeba v Hodoníně máš začátkem srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
11.7.23 08:47

2 ryby snad mohou být v 1 koupelně. Prostě jim připustí vodu.
Vánoce chápu, že nemáš ráda, ale chtělo by se s tím po těch letech vyrovnat. Ne je mít ráda, ale nemít z nich takový stres, že v půlce července řešíš vánoce. Zkusila jsi si někdy promluvit s nějakým psychologem?
A najdi si čas i pro sebe - alespoň 1× týdně na chvíli úplně vypadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.7.23 09:07

No, jaks to popsala, tak snad i chápu. Nechceš s manželem promluvit už teď, dokud to není „na stole“ a dá se na to nachystat?
Dobře, chce ryby, tak ať pro ně aspoň sjede a nechá si je picnout a vykuchat. Ti kapři jsou stejně ve vaně v ještě větším stresu, to už je lepší je klepnout bez další manipulace.
A taky bych zatlačila, že prostě nechceš letošní Vánoce žádný stres. Jestli se chce jeden rok toho ujmout on a vše si nachystat, může :nevim:
Není důvod, aby každé svátky byly podle něj, když tebe to tak drtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
11.7.23 09:08

A proč máte ryby ve vaně? Já ryby miluju, ale rovnou si je nechám praštit u rybáře a mám klid. Doma to co se dělalo u nasich, že kapr plaval x dní ve vaně, ve které se pak koupu já, nechci.

To jen praktická ráda a dělají to už skoro všude, za malý poplatek je usmrtí bez trapeni, nemusí se x dní dusit v chlorové vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.23 09:14
@biedronka105 píše:
A proč máte ryby ve vaně? Já ryby miluju, ale rovnou si je nechám praštit u rybáře a mám klid. Doma to co se dělalo u nasich, že kapr plaval x dní ve vaně, ve které se pak koupu já, nechci.To jen praktická ráda a dělají to už skoro všude, za malý poplatek je usmrtí bez trapeni, nemusí se x dní dusit v chlorové vodě.

Jj, můj muž taky. Nechá si to na rybníku zabít a vykuchat. I tak dělá chvilku binec, když to v kuchyni čistí a porcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.23 09:19
@Havlova píše:
2 ryby snad mohou být v 1 koupelně. Prostě jim připustí vodu.
Vánoce chápu, že nemáš ráda, ale chtělo by se s tím po těch letech vyrovnat. Ne je mít ráda, ale nemít z nich takový stres, že v půlce července řešíš vánoce. Zkusila jsi si někdy promluvit s nějakým psychologem?
A najdi si čas i pro sebe - alespoň 1× týdně na chvíli úplně vypadnout.

Prosím tě, minulý rok se to zkusilo 2 ryby v 1 koupelně. Pořád se tam chodilo, já nad nimi brečela, protože tenhle pro mě nepřijatelný zvyk neuznávám, proto si dělám hlívu v mořských řasách, ještě když jsem říkala, že snad řasy seženu, tak mi tchán řekl, že je mu to jedno, nějaké řasy, naštěstí sehnala. A i když se tam rybám dělal kyslík, tak nadránem nám lekli. A pak manžel hrozně stresoval, šel do práce, tchán porcoval, pak láteřil, že máme malou lednici, celá linka od krve, navíc já nemocná, do toho dítě se speciálními potřebami, moje hlívy mi demonstrativně dal ven, že nemusí být v lednici, ryby mají přednost, fakt paráda. Když jsem řekla, že i hlívy tam musí být, jsem sobec. Pak jsem řekla, že snad se poučil a 2 ryby opravdu ne, ale musí být protože přijde jeho rodina a oni se teší na amura, nebo amora, nebo jak se to jmenuje no a kapr. A že se obsadí dvě koupelny, ať zase neleknou. A ne, on nekoupí mražené a to není ono, oni mu jednou tu rybu zabili špatně a nebyla dobrá, ne on to umí líp a šikovně a humánně, že ryba ani neví. A bez vany vydržím, máme umyvadlo. Už jen v tom umyvadle se vykoupu, to je nápad. Chtěla jsem se před večerí chvilku pomodlit, odpovědí mi bylo ať se jdu vycpat s modlením, přitom to nemělo být hodina ticha nebo co, stačilo minuta dvě, ne zbytečnost. Pak se tam tchán ohazoval s manželem rybou, protože manžel mu dal kapry a on chtěl amura, ale ten byl schován pro návštévu, ale on jako malý kluk na píškovišti a chci a chci a chci a chi a budu mít a budu mít a ohazovali se tam tím kaprem, horší než to dítě, to myslím opravdu.
To vůbec nesouvisí s bráchou, už to bude 19 let, vzpomenu si, ale už tak neprožívám, jako například rok nebo dva od té události, máma mi i řekla, že já jsem mladá, já bych Vánoce ráda měla mít. Asi budu potřebovat pomoc psychologa, je toho moc. A odpočívat? To chodím do práce, asi tak. Naštěstí syn není nejak těžký autista, spíš lehčí, dokonce ve speciální školce nám řekli na rovinu, že je ho tam škoda, bude líp pokud bude v klasické školce s asistentem, tak v září půjde. Jen že nemluví, neodpoví, ale líbí se mu světýlka na stromku, pak chodí kolem, tak dolu dáváme jen ozdoby, co se nedají rozbít, protože mu nedá pokoj, ale to asi skoro každé dítě. Uvidím, ale třeba ty ryby, musí být i přes mrtvoly, nejdůležitější, i kdyby nic nebylo, tak to být musí a já jsem bohužel v menšině.

• Citovat
  • Upravit
41186
11.7.23 09:26
@Anonymní píše:
Prosím tě, minulý rok se to zkusilo 2 ryby v 1 koupelně. Pořád se tam chodilo,já nad nimi brečela, protože tenhle pro mě nepřijatelný zvyk neuznávám, proto si dělám hlívu v mořských řasách, ještě když jsem říkala, že snad řasy seženu, tak mi tchán řekl, že je mu to jedno, nějaké řasy, naštěstí sehnala. A i když se tam rybám dělal kyslík, tak nadránem nám lekli. A pak manžel hrozně stresoval, šel do práce, tchán porcoval, pak láteřil, že máme malou lednici, celá linka od krve, navíc já nemocná, do toho dítě se speciálními potřebami, moje hlívy mi demonstrativně dal ven, že nemusí být v lednici, ryby mají přednost, fakt paráda. Když jsem řekla, že i hlívy tam musí být, jsem sobec. Pak jsem řekla, že snad se poučil a 2 ryby opravdu ne, ale musí být protože přijde jeho rodina a oni se teší na amura, nebo amora, nebo jak se to jmenuje no a kapr. A že se obsadí dvě koupelny, ať zase neleknou. A ne, on nekoupí mražené a to není ono, oni mu jednou tu rybu zabili špatně a nebyla dobrá, ne on to umí líp a šikovně a humánně, že ryba ani neví. A bez vany vydržím, máme umyvadlo. Už jen v tom umyvadle se vykoupu, to je nápad. Chtěla jsem se před večerí chvilku pomodlit, odpovědí mi bylo ať se jdu vycpat s modlením, přitom to nemělo být hodina ticha nebo co, stačilo minuta dvě, ne zbytečnost. Pak se tam tchán ohazoval s manželem rybou, protože manžel mu dal kapry a on chtěl amura, ale ten byl schován pro návštévu, ale on jako malý kluk na píškovišti a chci a chci a chci a chi a budu mít a budu mít a ohazovali se tam tím kaprem, horší než to dítě, to myslím opravdu.
To vůbec nesouvisí s bráchou, už to bude 19 let, vzpomenu si, ale už tak neprožívám, jako například rok nebo dva od té události, máma mi i řekla, že já jsem mladá, já bych Vánoce ráda měla mít. Asi budu potřebovat pomoc psychologa, je toho moc. A odpočívat? To chodím do práce, asi tak. Naštěstí syn není nejak těžký autista, spíš lehčí, dokonce ve speciální školce nám řekli na rovinu, že je ho tam škoda, bude líp pokud bude v klasické školce s asistentem, tak v září půjde. Jen že nemluví, neodpoví, ale líbí se mu světýlka na stromku, pak chodí kolem, tak dolu dáváme jen ozdoby, co se nedají rozbít, protože mu nedá pokoj, ale to asi skoro každé dítě. Uvidím, ale třeba ty ryby, musí být i přes mrtvoly, nejdůležitější, i kdyby nic nebylo, tak to být musí a já jsem bohužel v menšině.

Takže vy bydlíte společně s tchánovci? no, manžel to vnímá podobně, takže hádám, že tě před rodinou nepodpoří. Za mě si tím zbytečně ubíráš energii a náladu, tak chtějí ryby a? kvůli rybám bych si fakt nenechala zkazit vánoce, soustředila bych se na sebe a dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.7.23 09:35

Takze tam mas rodinu, takze bych se sebrala, nechala jim tam maleho, nechala je tam s rybama a zasla bych si nekam na prochazku, sedla si nekam ke svaracku, poslechla si nekde koledy, a odpoledne bych se vratila a v klidu s usmevem bych s nima povecerela, ne?

Neni to reseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.23 10:19
@Keyllah píše:
Takže vy bydlíte společně s tchánovci? no, manžel to vnímá podobně, takže hádám, že tě před rodinou nepodpoří. Za mě si tím zbytečně ubíráš energii a náladu, tak chtějí ryby a? kvůli rybám bych si fakt nenechala zkazit vánoce, soustředila bych se na sebe a dítko…

Bydlíme jenom s tchánem, ale on bydlí jakoby sám na přízemí, ale večeří s námi a chodí když tak pomoct, s jeho mámou jsou rozvedení, ona bydlí jinde a tak den po Vánocích k nám přijde i se zbytkem jeho rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.23 10:21
@Jana525 píše:
Takze tam mas rodinu, takze bych se sebrala, nechala jim tam maleho, nechala je tam s rybama a zasla bych si nekam na prochazku, sedla si nekam ke svaracku, poslechla si nekde koledy, a odpoledne bych se vratila a v klidu s usmevem bych s nima povecerela, ne?Neni to reseni?

Jo, třeba jdu na hřbitov, to jdu vždy, ale aby nebylo, že nepomáhám, že myslím jen na sebe a jsem sobec, asi spíš vezmu i někam malýho, aspoň na malou procházku, jenže u nás je problém, že sotva vytáhnu paty z domu, už mi volají, kdy se vrátím.

• Citovat
  • Upravit
9918
11.7.23 10:30
@Anonymní píše:
Jo, třeba jdu na hřbitov, to jdu vždy, ale aby nebylo, že nepomáhám, že myslím jen na sebe a jsem sobec, asi spíš vezmu i někam malýho, aspoň na malou procházku, jenže u nás je problém, že sotva vytáhnu paty z domu, už mi volají, kdy se vrátím.

Tak to ale pak tvuj hlavni problem nejsou Vaoce, ale predevsim sobecky partner a to, ze sis nenastavila hranice. Potrebujes vic sebepeci, aby jsi mela vic sil a energie, jinak tohle dlouho nevydrzis.

Zkus mu vysvetlit, ze ty tolerujes spustu veci jako dva kapry ve vane a on by zase mel tolerovat tvoje emocionalni potreby.

Pokud to nedokaze, tak je bud narcis a nebo klidne i ten autista. Priciny to ma sice ruzne, ale projevy jsou stejne a nasledky pro druhe osoby take.

Myslim si, ze budes az moc hodna osoba, ktera doted nemyslela moc na sebe, coz se ale samozrejme zacina projevovat, protoze si uvedomujes, ze nemuzes davat donekonecna, kdyz nemas z ceho a stejne budes muset zacit ty hranice nastavovat a nebo ten vztah ukoncit, protoze zdravi mas pouze jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
11.7.23 10:44
@Kelsey píše:
Jj, můj muž taky. Nechá si to na rybníku zabít a vykuchat. I tak dělá chvilku binec, když to v kuchyni čistí a porcuje.

Já i odhlavit a očistit. Domů beru akorát jikry/mlíčí. Pak to jen stáhnu z kůže a nakrájím. Za 20 minut je i uklizeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová