Nesnáším Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76590
11.7.23 12:16
@Anonymní píše:
Prosím tě, minulý rok se to zkusilo 2 ryby v 1 koupelně. Pořád se tam chodilo, já nad nimi brečela, protože tenhle pro mě nepřijatelný zvyk neuznávám, proto si dělám hlívu v mořských řasách, ještě když jsem říkala, že snad řasy seženu, tak mi tchán řekl, že je mu to jedno, nějaké řasy, naštěstí sehnala. A i když se tam rybám dělal kyslík, tak nadránem nám lekli. A pak manžel hrozně stresoval, šel do práce, tchán porcoval, pak láteřil, že máme malou lednici, celá linka od krve, navíc já nemocná, do toho dítě se speciálními potřebami, moje hlívy mi demonstrativně dal ven, že nemusí být v lednici, ryby mají přednost, fakt paráda. Když jsem řekla, že i hlívy tam musí být, jsem sobec. Pak jsem řekla, že snad se poučil a 2 ryby opravdu ne, ale musí být protože přijde jeho rodina a oni se teší na amura, nebo amora, nebo jak se to jmenuje no a kapr. A že se obsadí dvě koupelny, ať zase neleknou. A ne, on nekoupí mražené a to není ono, oni mu jednou tu rybu zabili špatně a nebyla dobrá, ne on to umí líp a šikovně a humánně, že ryba ani neví. A bez vany vydržím, máme umyvadlo. Už jen v tom umyvadle se vykoupu, to je nápad. Chtěla jsem se před večerí chvilku pomodlit, odpovědí mi bylo ať se jdu vycpat s modlením, přitom to nemělo být hodina ticha nebo co, stačilo minuta dvě, ne zbytečnost. Pak se tam tchán ohazoval s manželem rybou, protože manžel mu dal kapry a on chtěl amura, ale ten byl schován pro návštévu, ale on jako malý kluk na píškovišti a chci a chci a chci a chi a budu mít a budu mít a ohazovali se tam tím kaprem, horší než to dítě, to myslím opravdu.
To vůbec nesouvisí s bráchou, už to bude 19 let, vzpomenu si, ale už tak neprožívám, jako například rok nebo dva od té události, máma mi i řekla, že já jsem mladá, já bych Vánoce ráda měla mít. Asi budu potřebovat pomoc psychologa, je toho moc. A odpočívat? To chodím do práce, asi tak. Naštěstí syn není nejak těžký autista, spíš lehčí, dokonce ve speciální školce nám řekli na rovinu, že je ho tam škoda, bude líp pokud bude v klasické školce s asistentem, tak v září půjde. Jen že nemluví, neodpoví, ale líbí se mu světýlka na stromku, pak chodí kolem, tak dolu dáváme jen ozdoby, co se nedají rozbít, protože mu nedá pokoj, ale to asi skoro každé dítě. Uvidím, ale třeba ty ryby, musí být i přes mrtvoly, nejdůležitější, i kdyby nic nebylo, tak to být musí a já jsem bohužel v menšině.

Vánoce jsou u vás až ten poslední problém, problém je, že ty se neumíš vymezit a jsi nějaká loutka, která poslouchá manžela a tchána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
11.7.23 12:32
@Ijen píše:
Po lonskych silenych Vanocich uz zadne slavit nebudu. Naplanovali jsme si dovolenou a z toho hodlam udelat tradici.

Az budeme jednou s manzelem sami, taky to tak budeme resit. Uz jsme domluveni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30642
11.7.23 13:00

Kezbych už taky nikdy nemusel slavit Vánoce :dance:. Proč se řeší Vánoce v červenci? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
11.7.23 13:43
@Lorre píše:
Kezbych už taky nikdy nemusel slavit Vánoce :dance:. Proč se řeší Vánoce v červenci? :P

No, u nas budou za mesic, tak uz je to aktuální :mrgreen: ale jinak taky nechapu, proc z toho delat drama, tak si je prostě oslavim po svem, ne :think: chci na dovolenou - jedu, nechci rybu - nemam rybu, nechci uklizet - neuklizim. Nejak nechapu, prpc ma spoista lidi potrebu se premahat, jwn protože nekdo další ma ppcit, ze se tak ma delat.
A nic slavit nemusíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30642
11.7.23 14:04
@j.a.n.i1 píše:
No, u nas budou za mesic, tak uz je to aktuální :mrgreen: ale jinak taky nechapu, proc z toho delat drama, tak si je prostě oslavim po svem, ne :think: chci na dovolenou - jedu, nechci rybu - nemam rybu, nechci uklizet - neuklizim. Nejak nechapu, prpc ma spoista lidi potrebu se premahat, jwn protože nekdo další ma ppcit, ze se tak ma delat.
A nic slavit nemusíš…

Kvůli rodině, no :). Být na mě, tak to budu úplně ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
11.7.23 15:12
@Lorre píše:
Kvůli rodině, no :). Být na mě, tak to budu úplně ignorovat.

No, dobře, kvůli rodině člověk nepojede na tu dovolenou, ale jinak nevidím důvod, proč z toho dělat dostihy, dětem pořídím stromeček, nějaký ten dárek, k večeři co kdo bude chtít (my třeba měli lososa) a hotovka, žádný stres, jediná činnost navíc je vlastně jen koupě stromku, jinak se to až tak neliší třeba od narozenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.7.23 09:11
@Havlova píše:
Já i odhlavit a očistit. Domů beru akorát jikry/mlíčí. Pak to jen stáhnu z kůže a nakrájím. Za 20 minut je i uklizeno.

To on taky nechá odhlavit. Ještě jednu nebo dvě hlavy k tomu bere. Na silný vývar. Ale na kousky si to doma porcuje kapra a čistí od šupin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
12.7.23 09:13
@Kelsey píše:
To on taky nechá odhlavit. Ještě jednu nebo dvě hlavy k tomu bere. Na silný vývar. Ale na kousky si to doma porcuje kapra a čistí od šupin.

Já právě jen stahuju z kůže. Z těch šupin je děsný binec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.23 10:20

Vánoce v obchodech a všude okolo jsou stresující, ale potom ta pohoda doma o svátcích je boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.23 15:41

Připojím se s mojí bolístkou..no bolístkou. Já jsem věřící, takže i do kostela půjdu, alespoň jednou, na koledy, na koncert a celkově Vánoce mám ráda, nesilim z toho, ale může být. I když mi 2 před Vánoci zahynul bratr, ale to už je dávno. A taky mám dítě, další důvod mít Vánoce ráda, i když je lehký autista a jestli to chápe? Nevím. Každopádně snáší to dobře, i když vykulený je. Mám rodiče daleko, pro moji mámu je to svátek rodiny. Narození Ježíška je az to na druhém místě, je to svátek rodiny a celá rodina má být spolu, celá rodina se má navštěvovat, ale my nepřijdeme, protože já už chodím do práce, volno mám jen ty 3 dny, nějaké návštěvy tady čekáme, mám svoji domácnost, co si nepripravim, to nemám. Oni jsou důchodci, ale k nám nepřijdou, prý jsou nemocní, ale pořád někde trajdaji a chystají se. Už asi týden mě psychicky vydírá, že proč nepřijdeme, proč to nejde, až to nějak udělám, ať si vezmu dovolenou, i když ji 1000× vysvětlují, že dovolenou mám na dítě a různé prázdniny, abych byla s ním, byla jsem tam 2× tenhle rok a bylo to stejně utrpení. Hádky na denním pořádku, máma jako velitelka na svém území, já jako poddaný, který si nesmí říct názor, ale já nejsem pětiletá holka a do toho akustické dítě a táta, který se schovával v ložnici a pouštěl si války, aby to přehlušil. A litanie k tomu, že proč já bydlím v takové p.deli, proč já se nestěhoval někde blíž, proč až tak daleko, a jaké to bude, až jednou jeden z nich umře a copak ten druhý udělá, ona to snad nepřežije, jen oni dva u stromečku a ostatní se navštěvují a k nim nikdo nechodí a proč nechodí. A ji ta vánoční výzdoba nebaví, potom montovala do toho bráchu, vždyť už to bude tolik let, já vím, ano taky si vzpomenu, ale už to beru jinak, asi že jsem věřící, tak to mám lehčí? Nevím. Asi ano. Přitom tady ma syn víc možností než tam v jejich vísce, líbí se nám tady, opravdu za to nemůžu, no tak jsem jinde, no.

• Citovat
  • Upravit
6381
23.9.24 19:09

Letos chci zrušit Vánoce

Když už jsem objevila tohle antivánoční téma, tak se připojím.
Nebaví mě Vánoce v takovém tom klasickém pojetí. Obtěžuje mě cokoliv chystat. Letos mi zbyde hodně dovolené, proto se nabízí vypadnout někam do Islámské země.
Trochu problém jsou děti, ale ani ty nejsou zvyklé na nějaké extra slavení. Ale zatím jsme vždy měli ten stromek, dárky, cukroví. A to i přestože jsme byli někde u moře, tak doma to měly. Já bych letos ty Vánoce nejradši úplně zrušila. Žádnej stromek, dárky, prostě jen ta dovolená.
Má to někdo stejně? Většinou mě v tomhle nikdo nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
23.9.24 19:28
@Dollorres píše: Více

Myslím, že Tvým dětem by to bylo líto, kdybyste neměli žádnej stromek, cukroví, ani dárky.

Já to slavím hlavně kvůli dětem, jinak by mi to bylo celkem fuk, ale děti se těší a žijí tím pomalu od podzimu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
23.9.24 19:39

@Dollorres mám to naprosto stejně, ale kvůli dětem slavíme + manžel má Vánoce u rodiny taky rád. Jediné, co mám ráda, je vánočný stromeček. Takže toho roku pojedeme na týden ke tchyni. Já ji mám ráda, ale radši asi to moře. Za dovolenou bych to vyměnila bez mihnutí oka :lol: :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
6381
23.9.24 19:53
@Sargena píše: Více

Já se taky přemáhám kvůli dětem, ale už mě to moc nebaví. Podle mě to musí vnímat, že jsem taková otrávená, i když se to snažím zakrýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
23.9.24 19:56

@Leontodon
Když vynecháš vánoce, dost ušetříš. Já to počítala a jedny rodinné Vánoce jsou za cenu jedné dovolené.
A to už se celkem vyplatí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová