Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trpim na uzkosti ale nejhorší je ze chci spát a nez usnu trvá to a nebo usnu vzbudim se a sem schopna byt vzhuru celou noc nebo 2,3 hodiny ze mi nejde usnout. Mám rivotril na večer před spaním. Omylem sem dala anonym
… nijak - zvykla jsem si
Prostě jsem si zvykla, že můj den má obvykle kolem 19 hodin a podle toho funguju - málo spím už roky, s nemocí se to ještě trochu zhoršilo
Občas, když nejsou doma děti, vezmu si prášek na spaní, ale nic moc ![]()
@martina.se píše:
Záleží na důvodu. Mi v minulosti nepomohlo nic.. Teď mám mimino a řeknu ti, že jsem ráda, že v 8 večer padnu do pelechu a umřu do minutyjinak co třeba bachovky?
Já třeba Bachovky zkoušela a bez efektu, za mě je to podvod
Většinou spím dobře, ale bývají období, kdy mi víří myšlenky kvůli stresu, tam pomůže zhluboka dýchat, něco si počítat, nebo vyjmenovávat podle abecedy, nebo hraju v duchu země-město ![]()
Mela jsem kdysi, ale i na úzkosti (po porodu) homeopatika, viděla jsem i něco na bázi CBD (konopí).
Melatonin ani prášky na spaní mi bohužel nezabírají, tak okouním…jako třeba dnes
. Prášky jsem už ale úplně vysadila, protože místo spánku je mi „nepohodlno, divno“ a to už vůbec nedokážu zaspat. Jinak se třeba snažím chodit do postele s prázdnou hlavou (jinak dokážu filozofovat nad tou věcí hodiny) a abych ten den nekonzumovala kafe a limonády s kofeinem.
Tak záleží na důvodu, ale mě pomohlo vysadit kávu, jist večer hlavně bílkoviny, a přimo při usínání počítat od 100 do 1, prý je dobré si představovat si procházku pěknou krajinou do poradnyho kopce (efekt má být v kontrastu krásný krajiny a námahy). Pak ta dýchací technika 4-7-8 nebo tak nějak, představit si buddhistickou modř,…
Jestli je to z úzkosti nebo že stresu, tak je super cvičení, který uleví už za pár dnů pravidelného opakování:4 vteřiny nadech-4 vteřiny zadržet dech-4 vteřiny vydech-4 vteřiny zadržet dech… Opakovat zezačátku 15 minut. Pak lze zkrátit čas. Prý je to proti panice atace, tak na úzkosti by to mohlo zabrat adi taky. Možná taky pomůže autogenni trénink,…
Potřebovala bych něco, abych neusnula hned, jak si sednu či lehnu
Ale jinak, pokud máš nějaké stresy, starosti, chce to nejdřív odstranit příčinu.. To se blbě usíná… Jinak na mě zabírá alkohol
Nemyslím tvrdý, třeba i jen víno, 2 - 3 sklenky a mám co dělat, abych udržela oči
Dobrý je i Guajacuran.
Holky, pokud trpíte nespavostí, zkuste Harmonelo. Znáte? Jsou to česká probiotika na bázi sirupů (dostanou se tak až do střeva, nejen žaludku) a jsou přírodní. Můj strejda měl problém s nespavostí celej život. Teta moje je jeho doktorka. Vždycky, když vyšel novej lék na nespavost, tak mu to hned vnutila a nic. Teď jsem přišla na Harmonelo kvůli synově atopickemu ekzému a pije to jejich černé CBD. Po prvním měsíci mi strejda říkal, že některý noci sice pořád nespí, ale někdy už jo, že už jen to je zázrak. Po druhé lahvičce/měsíci spí už i 3 dny po sobě. Mám z toho děsnou radost ![]()
Já beru CBD a spím jak miminko
kdyby byl zájem, tak pošlu i odkaz na konkrétní CBD, dávám i prckovi 1 kapku, protože jsme měli hrozné problémy se spaním, teď už se konečně vyspime oba dva🙏
A manžel má přírodní kapsle, ale já mám problém spolknout prášek, takže beru kapky