Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kadlina Tak já především asi nepochopím, proč tam nejel jako turista někdo z vyšetřovatelů a nenafotili, co potřebovali. Jestli se ta Alena dostala až do toho konkrétního pokoje, že ho chce vidět, tak by to asi nebyl problém ani pro vyšetřovatele.
@Gába27 píše:
@Chytrak Zcela jistě ho zavřou. A ano, bude mi to vadit, pokud nebude na stopro prokázána jeho vina.Velmi bych si přála, aby zákony fungovaly tak, jak mají. Aby se zločiny prokazovaly tak, jak mají. Aby nebyly pochybnosti, že ten který pachatel, byl odsouzen neprávem. A pokud žádné pochybnosti o vině toho kterého pachatele nejsou, tak ať ho (v případě těch nejzávažnějších zločinů) klidně oběsí, srazí mu hlavu či cokoliv jiného. Nebudu s tím mít problém.
A co bereš za 100%? Přiznání se dá z člověka vymlátit, vynutit vydíráním, všechny testy zfalšovat, zaplatit falešné svědky… Nic není stoprocentní, s tím se musíme naučit žít.
@Chytrak píše:
Oháníš se Aristotelem, ale nějaká objektivita jde zcela mimo tebe. Jak pak můžeš psát, že soudkyně všechny stírá, když tam nejsi?? Jo jo, bulvár je určitě seriozní zdroj informací.![]()
A na to co se ti nehodí, raději nereaguješ…
Na co konkrétně, prosím?
@Gába27 píše:
Možná to je nechutný, ale stejně tak je nechutný spolupracovat s vyšetřovateli a z bratra dělat idiota, abych ho pomohla dostat za katr. Na to už chce mít žaludek.
Pokud víš, že z tebe bratr dělá vola…
@Gába27 píše:
@kadlina Tak já především asi nepochopím, proč tam nejel jako turista někdo z vyšetřovatelů a nenafotili, co potřebovali. Jestli se ta Alena dostala až do toho konkrétního pokoje, že ho chce vidět, tak by to asi nebyl problém ani pro vyšetřovatele.
Pokud vím, tak do pokoje se nedostala. Bydlela dokonce v jiném hotelu. Její výpověď byla o tom, jak to vypadalo v jejím pokoji a jen tvrdila, že se od jejich pokoje dalo vyjít bočním vchodem k popelnicím. Nicméně kriminalisté ještě nevypovídali, uvidíme, jestli to nebude jako s těly, která přišla bez orgánů ![]()
@Terdul Víš, já si především myslím, že jeho sestra byla celkem nechutně zneužita, aby se policajti dostali k informacím, které chtěli a potřebovali, pokud možno bez větší námahy. Oni by je získali tak či tak, ale takhle to bylo jednodušší. Jak jsem psala, je to její boj, její svědomí, ona s tím bude muset žít až do konce života. Ať to dopadne jakkoliv, rodinu mají rozvrácenou a lehce se jim nebude žít nikomu.
Tady je ta její výpoveď. Já to pochopila, že byla přímo v tom pokoji, ale když to čtu znovu, tak to opravdu není jednoznačné, jestli fotila pokoj, kde k tomu úmrtí došlo nebo pokoj, ve kterém bydlela ona. ![]()
@Gába27 například to, že nebyly ty oponentní posudky vyčítáš soudkyni a ne obhajobě. Anebo jaké jsou ty další varianty příčiny jejich smrti, když byla celkem bez pochybností prokázána příčina úmrtí elektrický proud.
Jinak spravedlnost v člověčím podání, bude vždy lidská, ale je důležité, že v drtivé většině sedí vždy ti co zločin způsobili. Pokud to budeme brát jako ty a čekat, že vrazi a zločinci se nám budou jen přiznávat, tak pak kriminály ani nepotřebujeme a vlastně ani zákony, jelikož defacto nikoho nikdy nepůjde z ničeho usvědčit, aby to někdo jako ty nezpochybnil.
A určitě jsi ještě neslyšela, že v kriminále jsou úplně všichni nevinní, že?
@Chytrak píše:A určitě jsi ještě neslyšela, že v kriminále jsou úplně všichni nevinní, že?
Píšu to výše, pokud je jejich vina nezpochybnitelná, ať klidně vrahy oběsí. Nemám s tím problém.
@Gába27 píše:
Možná to je nechutný, ale stejně tak je nechutný spolupracovat s vyšetřovateli a z bratra dělat idiota, abych ho pomohla dostat za katr. Na to už chce mít žaludek.
Tak toto mě dostalo
a ty bys bránila svýho bráchu, kdyby jsi tušila, ba přímo věděla, že je vrah? Já teda ne ![]()
@kadlina píše:
A co bereš za 100%? Přiznání se dá z člověka vymlátit, vynutit vydíráním, všechny testy zfalšovat, zaplatit falešné svědky… Nic není stoprocentní, s tím se musíme naučit žít.
To neva, ona by ostatní i popravila, ale Kramný je prostě nevinný podle ní. Spíš tipuju, že má k němu nějak hodně blízko i v reálu…
@Chytrak píše:
To neva, ona by ostatní i popravila, ale Kramný je prostě nevinný podle ní. Spíš tipuju, že má k němu nějak hodně blízko i v reálu…
asi to tak bude, nedovedu si tu „náklonnost“ jinak vysvětlit…
@Terdul píše:
@Chytrak @januschka hlavně na každém něco najde - soudkyně, státní zástupce, sestra, svědci,… On i kdyby tam byl samotný Pánbůh, tak by ho osočila.
buď je to jeho známá, nebo provokace ![]()
@Terdul
Ale to zas ne! Státní zástupce se chová nad očekávání dobře, jsou horší. Pana Boha bych si nedovolila osocit, neb věřím na bozi mlýny. ![]()
@kadlina píše:
Já si ještě přečetla to samé na Popelkách a musím říct, že o senilitě přestávám uvažovat. Blesk to interpretuje velmi zkresleně. Vytrhává věci z kontextu. Tady už pan znalec nepůsobil tak mimo, o to víc nechápu, proč tam šel. Vždyť mu muselo být jasné, že se nebude mluvit jen o histologii srdce. Že po něm budou chtít jiné vysvětlení smrti dle dané pitevní zprávy. To je jasné i mně, že příčina smrti se neurčila podle jedné věci, ale podle souboru znaků. Že se nedá vytrhnout jedna věc a na té se točit
Nevím, zda je to aktualizované, ale ten senilní pán je zřejmě stále ještě činný (https://is.cuni.cz/…50912387015/?…)ve vinohradské nemocnici je ještě veden jako konzultant. Podle mne mu Rejžková řekla, že jeho jediným úkolem je zpochybnit el. proud, nic jiného..jeho úkolem nebylo vytvářet hypotézy co by to podle něj mohlo být. A pán s tím asi takhle počítal
Chápu že na jiné otázky se mu odpovídat nechtělo ![]()