Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3311
11.7.15 19:44
@Yuzi píše:
Nevím, zda je to aktualizované, ale ten senilní pán je zřejmě stále ještě činný (https://is.cuni.cz/…50912387015/?…)ve vinohradské nemocnici je ještě veden jako konzultant. Podle mne mu Rejžková řekla, že jeho jediným úkolem je zpochybnit el. proud, nic jiného..jeho úkolem nebylo vytvářet hypotézy co by to podle něj mohlo být. A pán s tím asi takhle počítal :nevim: Chápu že na jiné otázky se mu odpovídat nechtělo :think:

vzhledem k jeho věku a vzhledem k tomu, že to je zřejmě „stará“ škola - člověk poctivý a čestný, tak si myslím, že se mu nechtělo obhajovat vraha - musel by s tím žít do konce života…

Příspěvek upraven 11.07.15 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.7.15 20:03

@kadlina co je to „na popelkach“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
11.7.15 20:39

@bozetecha popelky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 21:01
@Chytrak píše:
To neva, ona by ostatní i popravila, ale Kramný je prostě nevinný podle ní. Spíš tipuju, že má k němu nějak hodně blízko i v reálu…

Taky si myslim. Hooodne blizko. Tohle totiz neni uplne tak normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
11.7.15 21:08
@Weru píše:

podle čeho se pozná, kdo je normální? kdo má odlišný názor, ten normální není? ale no tak… chápu, že to dráždí, ale je to její názor, tak ji nechte dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.7.15 21:13

Víte, co mi přijde zajímavé? Jeho fyzická proměna. Ne to, že zhubnul a vysportoval, ale výraz tváře.
V těch rozhovorech hned po smrti, mi přijde jako samolibej frajer, ale ve skutečnosti s malým sebevědomím. Teď, u toho soudu, se mi jeví jako naprostý král, kterému přibyly sebevědomí tuny. Jako by se během těch dvou let utvrdil v tom, že on je ta hvězda, které se nikdo nemůže ani dotknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
11.7.15 21:18
@neumisa píše:
podle čeho se pozná, kdo je normální? kdo má odlišný názor, ten normální není? ale no tak… chápu, že to dráždí, ale je to její názor, tak ji nechte dýchat.

Děkuji. :kytka:

@Weru píše:

Nechápu, proč by to nemělo být normální. Jen proto, že můj názor nekoresponduje s tvým názorem? Velmi bych ocenila, kdybyste upustili od podobných vyblitků, jakože mám k němu hooodně blízko. Ještě by se toho mohl někdo opravdu chytit a jak to budu vysvětlovat manželovi, že? :lol: Je to nesmysl.

Zatím zkrátka nejsem přesvědčená o jeho vině, toť vše. Stejně tak nejsem přesvědčená o vině Lukáše Nečesaného a nemám problém to přiznat, i když je taky spousta lidí, kteří o jeho vině mají naprosto jasno. No, já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 21:24
@neumisa píše:

Souhlasím.

@Gába27 píše:
@Chytrak Zcela jistě ho zavřou. A ano, bude mi to vadit, pokud nebude na stopro prokázána jeho vina.Velmi bych si přála, aby zákony fungovaly tak, jak mají. Aby se zločiny prokazovaly tak, jak mají. Aby nebyly pochybnosti, že ten který pachatel, byl odsouzen neprávem. A pokud žádné pochybnosti o vině toho kterého pachatele nejsou, tak ať ho (v případě těch nejzávažnějších zločinů) klidně oběsí, srazí mu hlavu či cokoliv jiného. Nebudu s tím mít problém.

Gábi, taky bych si přála, aby každý zločin byl ideálně vyšetřitelný tak, že by existovaly alespo%ň v těch nejtěžších zločinech nezvratné důkazy, naprosto nevyvratitelné. Bohužel ale takhle to v životě nechodí a ne zrovna nutně dokonalostí zločince. Zasáhne válka, nepokoje, náboženský svátek, odlišnost kultur (v Egyptě je nevěřící poněkud občanem druhé kategorie a oni se tím ani tak úplně netají, zejména v době největšího náboženského svátku roku) a už to jede.
Pokud v zákoně existuje možnost určit vinu i v situaci, kdy neexistuje přímý důkaz, ale řetězec nepřímých důkazů tvoří uzavřený kruh, pak to osobně vidím jako dostatečně dobrý nástroj. Osobně mám fakt pocit, že Kramný má větší smůlu na obhájce, než na žalobce nebo soudkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
11.7.15 21:25

@neumisa ale o to přeci nejde, že má jiný názor. Pokud si přečteš, jakým stylem argumentuje proč je nevinný respektive ona vlastně ani netvrdí, že to neudělal, dokonce naznačila, že to moh udělat, ale kolem je komplot vedený soudkyní, přes znalce až po jeho sestru, kteří docílí toho, že půjde sedět i přesto, že mu to nejde 100% nade vší pochybnost dokázat(ovšem důkazy ani způsob provedení nevyvrací). Navíc už si je už jistá(nechápu proč), že půjde sedět a obkecává to selháním justice, nespravedlivě odsouzenými atd.
Přitom píše, že u soudu s ním nebyla, ale rozhodně ví, že je proces zmanipulovaný a o vině už je rozhodnuto, jako by byla „insider“. Proto jsem to napsal, že asi má k němu nějak blízko(k tomu se vůbec nevyjádřila)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
11.7.15 21:28

@Chytrak

já to tady čtu celé od začátku. Do toho, jak blízko má Gába ke Kramnému je ti prd a není to ani podstatné. A že chybí pořádné důkazy, to je jasné i tobě. Svým způsobem Gábu chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
11.7.15 21:35

@Kdoule Já o žalobci nic nepsala, ten mi přijde korektní (takhle na mě ale působí už od pohledu a prvopočátku). Soudkyni už komentovat nebudu. Myslím, že stačilo. Mám možná trochu více informací o jejich dalších případech, takže ano, i já budu asi podjatá :lol:

Psala jsem, že jsem přesvědčená o Kramného trestu. Na doživotí to asi nebude, ale nějaký „pátek“ si posedí i bez přímých důkazů. Předpokládám, že všichni, kteří v jeho vinu zatím nevěříme, to přežijeme bez zvláštní újmy na zdraví, nebudeme se věšet ani si zoufale trhat vlasy. Jeho obhájkyně mi je ale líto, protože její pozice je hodně ztížená právě tím dlouhodobým rozebíráním případu médii a jejím dehonestováním advokátkou poškozených. No, co už. Myslím, že to taky přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 21:36

@neumisa, tak že chybí pořádné důkazy, to bych zrovna neřekla. Chybí ten přímý, nezvratný důkaz. Ale už se opakujeme, když píšeme, že kabel s otisky nalezen nebyl a nebude, přiznání taky na 99,9% nebude. Zato možnost, že nepřímé důkazy propojí možnost a schopnost čin provést, motiv, k tomu se prokáže, že výpověď obžalovaného je lživá… Je odsouzení na základě nepřímých důkazů fakt selháním systému? Vždyť je to součást našeho trestního zákoníku. Nevím, jestli odsouzen bude. Myslím si, že pokud bude, odvolá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.7.15 21:36
@Chytrak píše:
@neumisa ale o to přeci nejde, že má jiný názor. Pokud si přečteš, jakým stylem argumentuje proč je nevinný respektive ona vlastně ani netvrdí, že to neudělal, dokonce naznačila, že to moh udělat, ale kolem je komplot vedený soudkyní, přes znalce až po jeho sestru, kteří docílí toho, že půjde sedět i přesto, že mu to nejde 100% nade vší pochybnost dokázat(ovšem důkazy ani způsob provedení nevyvrací). Navíc už si je už jistá(nechápu proč), že půjde sedět a obkecává to selháním justice, nespravedlivě odsouzenými atd.
Přitom píše, že u soudu s ním nebyla, ale rozhodně ví, že je proces zmanipulovaný a o vině už je rozhodnuto, jako by byla „insider“. Proto jsem to napsal, že asi má k němu nějak blízko(k tomu se vůbec nevyjádřila)…

Souhlasím s tebou ve všech bodech. Já strašně ráda diskutuji a nemám problém s osobou s jiným názorem. Ale příznivci neviny Kramného nediskutují konstruktivně. Na jedné straně jsou důkazy, rozpory lži - a na straně příznivců neviny mantra: věřím, že je nevinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
11.7.15 21:37

@Kdoule

souhlasím. Jen přidám, že vystupování Slámové v médiích se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
11.7.15 21:38

@Virginia

tak presumpce neviny je taktéž součástí právního řádu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová