Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7210
11.7.15 10:09
@Kdoule píše:
@Gába27, já jsem zase přesvědčená, že se odvolá, případně tedy, jak teď prosakuje, Rejžková podá stížnost pro podjatost soudu.
To jsou regulérní nástroje jeho práva na spravedlivý proces.Osobní poznámka - myslím, že největší podíl na tom, že se jeho lži rozšířily takhle široce mezi lid, má jen on sám. Tohle nemá obdoby, aby někdo poskytoval bulváru tolik detailního materiálu. Nebýt toho, medializace by byla ani ne poloviční, kdoví jestli, a jakékoliv verze o podjatosti celé české populace mohly být stranou.

Ono to zcela jistě půjde k Vrchnímu soudu V Olomouci, ale tam si to prý tato soudkyně umí ohlídat. Případ se bude několikrát vracet do OV, ale pokud to bude dělat pořád jedna a ta samá osoba, tak je to v podstatě marné. Takže poté už jen Nejvyšší soud. Ano, tu podjatost by podat měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 10:26
@kadlina píše:
Edit - kniha se prodává už rok a je to vzhledem k ceně učiněný trhák ;) http://www.knihcentrum.cz/…tra-kramneho
:lol: to si urcite koupim :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 10:31
@vokishka píše:
@Amys On je pěkný výlupek a seděl právem, ovšem zrovna v tomhle případě je to dost podivné. Viděla jsem několik pokusů o rekonstrukci a moc to tam nesedí, jak se to mělo stát. Takže odsedět si něco ano, ale ne doživotí. Myslím si, že ti praví se teď někde smějí. Vzhledem k tomu, že v kauze Berdychova gangu to byli taky policajti, tak tady asi taky v tom mlžení mají prsty. Proč teda nedovolí nový proces, ale u jiného soudu, nestranného.

Presne tak. Za to co provedl rozhodne mel byt ve vezeni, ale ne dozivoti. Na dozivoti by meli sedet prznitele deti, vrazi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 10:34
@Kdoule píše:
@Gába27, já jsem zase přesvědčená, že se odvolá, případně tedy, jak teď prosakuje, Rejžková podá stížnost pro podjatost soudu.
To jsou regulérní nástroje jeho práva na spravedlivý proces.Osobní poznámka - myslím, že největší podíl na tom, že se jeho lži rozšířily takhle široce mezi lid, má jen on sám. Tohle nemá obdoby, aby někdo poskytoval bulváru tolik detailního materiálu. Nebýt toho, medializace by byla ani ne poloviční, kdoví jestli, a jakékoliv verze o podjatosti celé české populace mohly být stranou.

A kdyz stiznost zamitnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 10:36
@Weru píše:
A kdyz stiznost zamitnou?

Odvolací cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 10:39
@Kdoule píše:
Odvolací cestou.

Jak to probiha respektive, je moznost, ze i kdyz podaji stiznost, i kdyz se odvolaji, tak je stale bude soudit stejna soudkyne? Nebo pri odvolani musi byt jina soudkyne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 11:17

@Weru, já můžu jedině podle wiki. Výše píše Gába způsob, jakým to může probíhat. Apelačním orgánem krajského soudu v Ostravě je vrchní soud v Olomouci. Tam rozhodnou, jestli rozsudek potvrdí, nebo vrátí věc k novému projednávání. A jestli to dobře chápu, je i možné, že věc dostane zpět stejná soudkyně, nebo to nově projedná vrchní soud.

Pak už je možné jedině se dovolat k nejvyššímu soudu, jak psala Gába.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
11.7.15 11:21

Tak už Klára Slámová diskutuje i na Popelkách :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.7.15 11:22

Kauzu Kájínek neznám podrobně, ale souhlasím s Kdoulí, že tam v tom hráli roli podnikatelé, policisti a hlavně peníze, to je velký motiv, aby se něco vyšetřilo, posoudilo jinak nebo naopak nevyšetřilo neposuzovalo vůbec. U Kramného motiv tohoto nechápu. No name lidi bez vlivu a bez majetku. Páně Höppnerův motiv o krachu cestovek beru jako výplod chorého mozku. Kdyby to tak moc Egypt zajímalo, tak ho zabásli sami, napsali si jakýkoliv pitevní nález sami, těla jako důkazní materiál nepustili a shnil by tam. Nikdo by nemohl vůbec nic. Úplně opomíjí, že v Egyptě byly nepokoje, začínala válka, lidi tam přestali jezdit z jiných důvodů, než že tam zemřela paní s dcerou. Po válce po tom ve světě neštěkl ani pes a u nás by taky neštěkl, kdyby se to přestalo vyšetřovat a v tichosti uzavřelo. V Egyptě se už stalo tolik hrozného, teď i v Tunisu vystřílený hotel a stejně tam ti lidi jezdit budou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.7.15 11:26
@Gába27 píše:
@Kdoule Myslím, že Kramný je spojován s Kájínkem právě kvůli podezření, že ani on se nedočká spravedlivého procesu a bylo o něm již rozhodnuto. Teď jen uspokojit nějak veřejnost, že se to teda jako projednává. O vině přesvědčená zatím stále nejsem, ale jsem přesvědčená, že trest dostane.

Jenom proto, že ho soudí Gilová? 8o Kájínek tady padnul ještě před tím, než tam byl včera soudní znalec (kde tedy výhrady nějaké k postupu výpovědi mám) a to mu nebylo upíráno nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 11:40
@bejbyn píše:
Tak už Klára Slámová diskutuje i na Popelkách :roll:

To je fakt trapárna.
Já jsem Slámovou v minulosti nijak zvlášť neregistrovala, ale tohle je v kombinaci s tím, že se navážela do Rejžkové, jak pomlouvá mrtvou a její rodinu, fakt mimo. Ještě bych možná chápala, kdyby s případem neměla nic společného. Ale ona hájí stranu mrtvých. Volné debaty na fejsu, teď dokonce na Popelkách, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
11.7.15 11:50
@kadlina píše:
Jenom proto, že ho soudí Gilová? 8o Kájínek tady padnul ještě před tím, než tam byl včera soudní znalec (kde tedy výhrady nějaké k postupu výpovědi mám) a to mu nebylo upíráno nic.

To srovnávání Kramného s Kájínkem ale nepadlo jen tady. To padá už poměrně dlouho všude možně. Já bych ke Gilové neměla větší výhrady, pokud by nepředváděla to, co předvádí. Některé listinné důkazy se jít číst vůbec nechtělo, ty komenty, že nic nebude sčítat, záznam na DVD nebude vyhledávat,… Pro mě to v pořádku není. A zjevně nejen pro mě.

Toho včerejšího znalce mi bylo upřímně líto. Jestliže soudkyně nemá ani tolik slušného chování, když vidí muže tohoto věku, jak s vypětím sil stojí v ohradě a ani mu sama od sebe nenabídne židli, aby se k tomu výslechu posadil, tak to o ní vypovídá mnohé. Důležité bylo pana znalce roznést na kopytech, aby nám náhodou tu naši verzi nenaboural, že? Bravo, povedlo se. Doufám, že se paní soudkyni dobře spí a může se na sebe podívat do zrcadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 12:00

@Gába27, židli mu nabídnout mohla, nevím ale, jestli u soudu neplatí, že musí ten člověk o to požádat. Chybí mi povědomost o těch procesních věcech.
Osobně to vidím hlavně úhlem toho obsahu a k tomu mám zase výhrady já. Nikdo z nás zřejmě neviděl písemné vypracování posudku, ale předpokládám, že ten fakt, že neviděl zřejmě ani celý posudek český, ani nečetl celý egyptský, se tam promítal taky. A soud je podle mě teda rozhodně místo, kde se musí rozklíčovat, zda daný posudek alespoň vyhodnocuje všechna fakta, o kterých mluví. Kde jinde vážit, zda je posudek dostatečně propracovaný pro potřebu soudu, než u soudu? :nevim:

Pan znalec bohužel neodpovídal na otázky přiléhavými odpověďmi, nevyžádal si doplnění posudku o další materiál biologický nebo obrazový, který by mu pomohl svůj závěr fundovaněji udělat. Je možné, že je limitovaný věkem, nicméně posudek pro soud musí některé náležitosti splňovat a pokud nesplňuje, musí to u toho soudu zaznít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
11.7.15 12:12
@Kdoule píše:
@Gába27, židli mu nabídnout mohla, nevím ale, jestli u soudu neplatí, že musí ten člověk o to požádat. Chybí mi povědomost o těch procesních věcech.
Osobně to vidím hlavně úhlem toho obsahu a k tomu mám zase výhrady já. Nikdo z nás zřejmě neviděl písemné vypracování posudku, ale předpokládám, že ten fakt, že neviděl zřejmě ani celý posudek český, ani nečetl celý egyptský, se tam promítal taky. A soud je podle mě teda rozhodně místo, kde se musí rozklíčovat, zda daný posudek alespoň vyhodnocuje všechna fakta, o kterých mluví. Kde jinde vážit, zda je posudek dostatečně propracovaný pro potřebu soudu, než u soudu? :nevim:Pan znalec bohužel neodpovídal na otázky přiléhavými odpověďmi, nevyžádal si doplnění posudku o další materiál biologický nebo obrazový, který by mu pomohl svůj závěr fundovaněji udělat. Je možné, že je limitovaný věkem, nicméně posudek pro soud musí některé náležitosti splňovat a pokud nesplňuje, musí to u toho soudu zaznít.

Souhlasím, že byla velká chyba obhajoby si nevyžádat celý záznam o provedené pitvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.7.15 12:21

Ale proč to srovnání padá u poměrně dlouho, když do tohoto týdne nebylo zvěřejněno nic podstatného? To je také předjímání, snaha o vytvoření nálady ve společnosti, nemá to nic společného se spravedlností.

Soudkyni se nechtělo číst (a počítat) výčet celé jeho docházky do práce. Kdyby to byl nějaký důležitý posudek, ale toto s případem vůbec nesouvisí přece. Ale netuším, jestli je povinná mu vyhovět, i když je jasné, že je to jen zdržovačka. Od toho je její nadřízený, který by to měl posoudit, pokud Rejžková dá podnět. Záznamy, co nechtěla vyhledávat, jsem já pochopila, že má i obhajoba k dispozici, ale opět nevím, jestli má na to právo odmítnout to hledat.

Těžko může paní soudkyně vědět, že pánovi se stojí špatně, tohle je podle mě vina Rejžkové, že mu nevyjednala vyjímku. Ta ho přece musí znát, když s ním jednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová