Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Terdul píše:
Ty jsi z oboru, ze vis, jak se ma soudkyne chovat? Je to zase jen tvuj nazor, ze se chova spatne. Proc se me o tom snazis presvedcit jejimi kroky (dle tebe nevhodnymi) pri liceni? Ja si umim udelat nazor sama.
Nebudu ti rozhodně vysvětlovat co a jak. Názor si udělej, jaký chceš. Stejně tak si jej může udělal Paradise nebo já a nemusíme obhajovat, proč si myslíme to, co si myslíme a odpovídat na tvé dotazy typu:
@Terdul píše:
Vy co verite v nevinu, zajimalo by me, jak budete pohlizet (pohlizeli byste) na Kramnyho, kdyz ho uznaji vinnym. Budete to brat, ze to udelal, nebo ze je odsouzeny nevinny clovek?
@Gába27 píše:
Ano, bohužel mám. Tak asi od prvního dne. Nechtěla jsem jí křivdit, ale dnes to rozjela naplno. To už může nevidět jen slepý.
Ty jsi tam byla? Já ne, tak to nemohu posoudit. Blesku už po dnešku nevěřím, ten si to skládá tak, jak uzná za vhodné.
@kadlina píše:
On to bohužel říká. Zrovna já bych si ráda poslechla i jiné vysvětlení, abych mohla zvažovat i jiné varianty, bohužel pán ho neměl
Přesně tak i já, proto jsem hned zezačátku psala, že jsem zklamaná.
Slabší místa by se jistě našla, i když obávám se, že ne zrovna v určení příčiny smrti.
Za mě osobně můžu prohlásit, že to Kramný udělal, ačkoliv se snaží naznačit, že se tam zřejmě někdo vloupal a zabil je během toho, co spal na záchodě, ale holky by se zřejmě cizímu člověku bránily a ztropily by takový povyk, že by to bylo slyšet přinejmenším v několika sousedních pokojích a měly by tomu odpovídající zranění a třeba i cizí DNA za nehty atd. Navíc by si Kramný všiml po návratu do pokoje pachu spáleniny a toho, že holky jsou mrtvé… ![]()
@kadlina píše:
Já si ještě přečetla to samé na Popelkách a musím říct, že o senilitě přestávám uvažovat. Blesk to interpretuje velmi zkresleně. Vytrhává věci z kontextu. Tady už pan znalec nepůsobil tak mimo, o to víc nechápu, proč tam šel. Vždyť mu muselo být jasné, že se nebude mluvit jen o histologii srdce. Že po něm budou chtít jiné vysvětlení smrti dle dané pitevní zprávy. To je jasné i mně, že příčina smrti se neurčila podle jedné věci, ale podle souboru znaků. Že se nedá vytrhnout jedna věc a na té se točit
Jo, jo. Ja to dneska rikala, ze to na popelkach bylo mnohem lip popsane.
@Gába27 píše:
Mě je úplně jedno, jaký máš ty názor. Měj si jaký chceš. Já ti ho neberu. Nelíbilo se mi, že se z Paradise tady dělala blběna, protože měla názor jiný než většinový a „chichichi, jak si někdo může pořád myslet, že je nevinný?“ No, může. Třeba se pleteme, ale i tak má nárok na spravedlivý proces, o čemž já po dnešku opravdu pochybuji.
Ja si ale nemyslim, ze se z ni delala blbena. Ja jsem se treba proste opravdu uprimne ptala na dalsi moznost jak se to mohlo stat a neodpovedela. Ja jsem nebyla predpojata, do te doby nez jsem slysela zpravu z pitvy tak jsem se moc nevyjadrovala.
@kadlina píše:
A nemůže být ovlivněná třeba spisem, kde všechny důkazy už zazněly a ona si ho musela přečíst?
Urcite. Ale porad by se mela chovat jako profesionalni soudkyne. Jako ja mam taky jasno, ale cela tady ta parada kolem toho viz. Slamkova a soudkyne (ta je teda proti Slamkove amaterka) mi pripada proste neeticka.
Hlavne ta Slamkova, ale ja proste nejsem social media fan. Nedelam selfies, nemam svoji fotku v profilovce na fb apod. Proste je na me velka herecka a to ja jsem extrovert, zadna putka. Proste jako pravnicka by to podle mne nemela delat. Stejne jako doktori nepisou takove veci verejne (i kdyz treba bez jmena) a ja taky nepopisuju kde co kde udelal v laborce nebo na konferenci.
@Terdul a já ti klidně odpovím, osobně pokud obžaloba nepřijde s nějakým důkazem o vině, tak ano, budu si myslet, že je nespravedlivě odsouzen.
Já se za svůj názor nestydím a je mi upřímně jedno jestli si tu někdo o mě myslí, že jsem zamilovaná blbka nebo psychopatka. Vadilo by mi to u lidí, kteří mě znají, ale tady ne.
Každopádně mě čím dál více zajímá teorie o GHB/GBL a články na které jsem narazila od Ondřeje Höppnera a důvod proč mu bylo soudně zakázáno vydat knihu o tomto případu.
Dnešní znalec sice asi nepřišel s ničím úplně novým, ale z mého pohledu (až na ten závěr)tak vnesl jisté pochybnosti do znaleckých posudků obžaloby.
Paní soudkyni nekomentuji, protože tak pečlivě jako některé z vás to nesleduji, nemám na to tolik času, ale když ji z předpojatosti obviní nejen paní Rejžková, ale i dnešní znalec něco na tom asi bude.
Bohužel mediální masáž je silná zbraň jak vidno.
Tak jsem si Ondřeje Hoppnera našla a popravdě spousta těch jeho tvrzení bylo vyvraceno a hlavně tam nejedná s čerstvě nabytymi fakty.
" Aby nedošlo k mýlce – autor knihy netvrdí, že je Kramný nevinen a pachatelem byla jeho manželka. Pouze nabízí tuto verzi jako protiváhu k té oficiální. Ač také – jako v případě té oficiální – ji nemůže podpořit jinými, než nepřímými důkazy a spekulacemi."
A tady je to docela vidět, protože tu tvrdí, že měli k dispozici jen srdce. No aspoň víme, proč dnešní znalec pracoval jen s verzí srdce.
" Své poznatky opřely o údajně zvětšená srdce obou obětí. Když pomineme symboliku podtrhující všeobecně vžitý omyl „že by maminka svou dceru přece nikdy nezabila“, je jasné, proč tento „důkaz“: srdce byla takřka to jediné, co v tělech po egyptské pitvě zbylo."
" Podle svědků dorazila těla již ve zbědovaném stavu. Vlastně jediné, co v nich mohlo mít ještě nějakou vypovídající hodnotu byla právě ona srdce. A právě na srdcích bude později vystavěna verze, s níž přijdou čeští soudní znalci. Není přitom bez zajímavosti, že výsledek české pitvy byl zveřejněn až o takřka rok později."
No to asi koukal, když měli k dispozici nejen víc orgánů, ale dokonce i po jednom kuse od těch párových (někde to u soudu zaznělo, opravte mě, jestli se pletu)
atd. Nicméně je to článek z 8. tak se ještě podívám, jestli pán sledoval soud online a na základě toho třeba nevydal něco novejsiho. Tohle je zdroj
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/…o-skonci.htm
Jinak píšu na mobilu, takže je to za trest sem cokoliv psát nebo kopírovat.
Tak teď koukám, že je článek z dneška. Hm tak pán asi při soudu nedával pozor.
A tenhle článek je taky dobrej
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/…-kajinek.htm
Popravdě moc mě to, co jsem od něj četla, nepřesvědčilo.
@misi11 píše:Ted te nechapu.
Ano, ale on preci ten cas mohl vyuzit k prostudovani spisu.
@Gába27 píše:
Děkuji, děkuji. Myslím si to samé. Paní Slámová dokáže jediné. Nasáčkovat se do mediálně známého případu a upozorňovat na sebe. No, holt každý shání klienty jinak. Myslím, že by se měla lehce zklidnit a začít si užívat mateřství. Třeba pak nebude tak trapná. Nikdy totiž nemůže vědět, co vyroste z jejího děvčátka, na které se teď těší. Předpokládám, že teprve jako matka pochopí, že své dítě by bránila i v situaci, jako je nyní PK. Proto by měla upustit od urážek typu „dědek s bábou“. Tímto o sobě vypověděla mnohé.
a jak se chovala?
@Paradise píše:Každopádně mě čím dál více zajímá teorie o GHB/GBL a články na které jsem narazila od Ondřeje Höppnera a důvod proč mu bylo soudně zakázáno vydat knihu o tomto případu.
Máš pocit, že kniha a články od bývalého šéfredaktora Spy, SuperSpy, Aha, Šípu, Blesku je důkazně hodnotnější než obsah pitvy, nebo svědectví polské občanky, která tvrdila, že Kramný nezvracel ani jednou?
Stejně tak soudní zákaz vydání knihy může být jen maškaráda na podporu prodejnosti.
Že na knize vydělá balík, když se bude dobře prodávat, je nad slunce jasné. Nakladatelství Bondy se musí nechat, že je velmi šikovné. Vzniklo 3/6/2014 a už měsíc poté má zredigovanou, graficky upravenou, vytištěnou a do obchodů rozvezenou knihu, neb 8/7/2014 byla soudně zakázána a musela být stažena z pultů
Mimochodem se stejnou obálkou vychází právě nyní, takže to s tou cenzurou a politickou objednávkou u nás nebude tak zlé
![]()
Edit - kniha se prodává už rok a je to vzhledem k ceně učiněný trhák
http://www.knihcentrum.cz/…tra-kramneho