Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7571
11.7.15 21:38

@neumisa tak jistě, že je mi po tom kulový. Nicméně když něco tvrdím, tak si zatím stojím a mám si to umět obhájit, jinak budu vypadat jen jako žvanil, který jen zbytečně plácá, tak to vidím zase já.
Ano, žádný přímý důkaz nemají, to jsem už tady taky psal, nicméně v některých případech je bohužel získat nelze, ale to snad neznamená, že můžeme rezignovat na spravedlnost. Nic mě zatím nepřesvědčilo, že proces je zmanipulovaný a Kramný je obětní beránek justičního systému. Pokud by to tak bylo, Rejžková to 100% ně použije na jeho obhajobu, to snad sama uznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.7.15 21:40

@Chytrak

ano, uznávám. ale nepřijde mi fér se obouvat do někoho jen proto, že on není přesvědčen o vině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 21:40
@Gába27 píše:
Nechápu, proč by to nemělo být normální. Jen proto, že můj názor nekoresponduje s tvým názorem? Velmi bych ocenila, kdybyste upustili od podobných vyblitků, jakože mám k němu hooodně blízko. Ještě by se toho mohl někdo opravdu chytit a jak to budu vysvětlovat manželovi, že? :lol: Je to nesmysl.Zatím zkrátka nejsem přesvědčená o jeho vině, toť vše. Stejně tak nejsem přesvědčená o vině Lukáše Nečesaného a nemám problém to přiznat, i když je taky spousta lidí, kteří o jeho vině mají naprosto jasno. No, já ne.

Tak hajit vraha ac by to byla tvoje rodina mi nepripadne normalni. To se na me nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
11.7.15 21:45
@Chytrak píše:
@neumisa ale o to přeci nejde, že má jiný názor. Pokud si přečteš, jakým stylem argumentuje proč je nevinný respektive ona vlastně ani netvrdí, že to neudělal, dokonce naznačila, že to moh udělat, ale kolem je komplot vedený soudkyní, přes znalce až po jeho sestru, kteří docílí toho, že půjde sedět i přesto, že mu to nejde 100% nade vší pochybnost dokázat(ovšem důkazy ani způsob provedení nevyvrací). Navíc už si je už jistá(nechápu proč), že půjde sedět a obkecává to selháním justice, nespravedlivě odsouzenými atd.
Přitom píše, že u soudu s ním nebyla, ale rozhodně ví, že je proces zmanipulovaný a o vině už je rozhodnuto, jako by byla „insider“. Proto jsem to napsal, že asi má k němu nějak blízko(k tomu se vůbec nevyjádřila)…

Chytráku, já už pomalu začínám chápat, proč Chytrák a ne třeba Chytrý nebo Clever, apod. Přestaň se laskavě do mě navážet a urážet mě, ano?!

Nikde jsem nepsala, že je proces zmanipulovaný. Pokud jsem včera dopoledne napsala, že by Rejžková měla vznést námitku podjatosti, protože jsem ten pocit ze soudkyně zkrátka měla a Rejžková odpoledne o podjatosti taky mluví, mluví o ní dokonce i ten znalec, tak jsem se asi moc nepletla. Co si ty myslíš, mi je v tuto chvíli už opravdu jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 21:46

@Gába27, já vím, uznávám, že soudkyni fakt neznám a takto, na základě přepisů bulvárních médií, odmítám posuzovat její projevy. Psala jsem, že několik bodů mi nesedlo, ale můj osobní názor je, že se to stává asi u více soudních řízení, ne jen této soudkyně. Věřím, pokud máš už více zkušeností, že to cítíš ostřeji.

Toho žalobce jsem zmínila já, vím, že ty jsi o něm nepsala, přijdou mi oba se soudkyní víc při věci, než obhájkyně. Je to subjektivní hodnocení, samozřejmě toto hájit musí být velmi oříšek. Ale ona se rodině, pokud vím, nabídla dobrovolně a její výstupy jsou pro mě velkým překvapením, v negativním smyslu slova stran zájmu Kramného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 21:48

@Gába27, ten znalec byl ovšem osobně dotčený, což jeho postoj, troufám si říct, hodně ovlivňuje. On na tom svůj podíl má, že nebyl vhodně připravený, a tenhle postoj mu dost zlepšuje pozici. Že má ten pocit Rejžková, zřejmě umocněný narozeninami, jak se sama vyjádřila, s tím těžko co dělat a pokud podá, tak podá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
11.7.15 21:50
@Weru píše:
Tak hajit vraha ac by to byla tvoje rodina mi nepripadne normalni. To se na me nezlob.

Je rozdíl hájit vraha nebo jednoduše využít svého práva a nevypovídat proti osobě blízké. Já bych s výpovědí morální problém měla, proto bych svého práva nevypovídat využila. Jeho sestra se rozhodla jinak, pak se ale nemůže divit, že jí matka zavrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 21:55
@Weru píše:

Nejbližší příbuzný má ze zákona právo odmítnout vypovídat a tím nebýt tou osobou, která dotyčného potopí. Každý jsme nějaký, já osobně v teoretické rovině (sama jsem v té situaci zatím nebyla, tak bůhví) bych své nejbližší pravděpodobně svou výpovědí potopit nešla. S výjimkou, že bych měla nějaké zcela zásadní informace a nikdo jiný by neměl, závažný čin - to možná. Paní Lenka nic zásadního z mého pohledu neuvedla, měla výběr nevypovídat či ano. Její přístup mi taky přijde odstřelující a myslím, že ne každý by to takto pojmul. Ne že bych ji nechápala, ale rozhodně bych chápala i tu sestru, která by se nevyjádřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
@Gába27 píše:
Je rozdíl hájit vraha nebo jednoduše využít svého práva a nevypovídat proti osobě blízké. Já bych s výpovědí morální problém měla, proto bych svého práva nevypovídat využila. Jeho sestra se rozhodla jinak, pak se ale nemůže divit, že jí matka zavrhla.

A ja se divim, ze ji zavrhla. Ja bych sve dite nezavrhla nikdy, pokud by to nebyl vrah. To jedine bych neodpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
@Gába27 píše:
@Kdoule Já o žalobci nic nepsala, ten mi přijde korektní (takhle na mě ale působí už od pohledu a prvopočátku). Soudkyni už komentovat nebudu. Myslím, že stačilo. Mám možná trochu více informací o jejich dalších případech, takže ano, i já budu asi podjatá :lol:Psala jsem, že jsem přesvědčená o Kramného trestu. Na doživotí to asi nebude, ale nějaký „pátek“ si posedí i bez přímých důkazů. Předpokládám, že všichni, kteří v jeho vinu zatím nevěříme, to přežijeme bez zvláštní újmy na zdraví, nebudeme se věšet ani si zoufale trhat vlasy. Jeho obhájkyně mi je ale líto, protože její pozice je hodně ztížená právě tím dlouhodobým rozebíráním případu médii a jejím dehonestováním advokátkou poškozených. No, co už. Myslím, že to taky přežije.

@Gába27 hrozně by mě zajímalo, kde bereš tu jistotu, že odsouzený fakt bude. Ano, nepřímých důkazů je poměrně hodně, ale všechno jsou jen nepřímé, což je u takového činu jako je vražda docela problém. Ano, Nečesaný byl nevinný a nikdo nepopírá, že bohužel k justičním chybám dochází, ale nechápu proč to dáváš do souvislosti s Kramným, jen proto, že nejsou žádné přímé důkazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.7.15 21:56
@Kdoule píše:
Nejbližší příbuzný má ze zákona právo odmítnout vypovídat a tím nebýt tou osobou, která dotyčného potopí. Každý jsme nějaký, já osobně v teoretické rovině (sama jsem v té situaci zatím nebyla, tak bůhví) bych své nejbližší pravděpodobně svou výpovědí potopit nešla. S výjimkou, že bych měla nějaké zcela zásadní informace a nikdo jiný by neměl, závažný čin - to možná. Paní Lenka nic zásadního z mého pohledu neuvedla, měla výběr nevypovídat či ano. Její přístup mi taky přijde odstřelující a myslím, že ne každý by to takto pojmul. Ne že bych ji nechápala, ale rozhodně bych chápala i tu sestru, která by se nevyjádřila.

Mne rpislo zasadni, kdyz rekla, ze ji Kramny odpovedel… „nejsou dukazy“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
11.7.15 21:58
@neumisa píše:
@Virginiatak presumpce neviny je taktéž součástí právního řádu…

Tohle vysvětlovala Slámová, že presumpce neviny v právnické mluvě neznamená, že je nevinen až do odsouzení, ale, že on nemusí dokazovat svou nevinu, nýbrž soud musí dokázat vinu.

Mně tu šlo spíš o to, že (samozřejmě podle info z médií), je spousta věcí mluvící proti němu, a člověk může argumentovat a debatovat o možné vině, zatímco příznivci neviny se odkazují na svou víru, že nevěří v jeho vinu, případně na spiknutí soudní moci. Není s nimi možná konstruktivní debata, protože prostě nemají čím smysluplným oponovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 22:01

@Gába27, psaly jsme současně - matku ale nechápu, proč zavrhnout dítě, které se rozhodlo, jak rozhodlo. Vždyť je to až ironie, stojí pevně po boku dítěti, které v zásadních věcech lže a lže a není vůbec vyloučeno, že je skutečně vrahem své rodiny a zavrhne dítě, které neprovedlo žádný zlý čin, jen jedná podle své osobní úrovně svědomí… Pokud matky nezavrhnou ani dítě zločince (nemyslím teď matku Kramného, spíš obecně matky už prokázaných zločinců), proč zavrhovat dítě s mnohem menší úrovní řekněme poklesku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
11.7.15 22:03
@Weru píše:
Mne rpislo zasadni, kdyz rekla, ze ji Kramny odpovedel… „nejsou dukazy“

To může být i zkreslené, ona už mu nevěřila, jak sama řekla. A víš, jak to je, často vidíme a slyšíme jen to, co chceme vidět a slyšet. I nevinný ti jako nejbližšímu, od kterého mu otázka na vinu nejvíc emočně ublíží, může říct - ale na to není žádný důkaz, že bych něco provedl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
11.7.15 22:03
@Gába27 píše:
Chytráku, já už pomalu začínám chápat, proč Chytrák a ne třeba Chytrý nebo Clever, apod. Přestaň se laskavě do mě navážet a urážet mě, ano?!Nikde jsem nepsala, že je proces zmanipulovaný. Pokud jsem včera dopoledne napsala, že by Rejžková měla vznést námitku podjatosti, protože jsem ten pocit ze soudkyně zkrátka měla a Rejžková odpoledne o podjatosti taky mluví, mluví o ní dokonce i ten znalec, tak jsem se asi moc nepletla. Co si ty myslíš, mi je v tuto chvíli už opravdu jedno.

Ne nenapsalas, že je zmanipulovaný, ale že o tom, že ho odsoudí je už rozhodnuto a že jsi proti soudkyni zaujatá a vůbec jí nevěříš na základě toho co sis o ní přečetla, je to lepší? ;)
A čím jsem Tě jako urazil?
OK, dobře beru zpět co jsem psal o blízkosti Tebe ke Kramného straně, ale tvé argumenty mě nepřesvědčily, že by on byl nevinný no… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová