Netaktní tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
16.4.13 09:19

Mě by to asi taky nebylo příjemný. Manžel by mi to ale určitě neřekl. Na mě se taky kouká divně, když nechci kafe nebo víno. Už jsem si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.4.13 12:51
@BohunkaP píše:A jediný, kdo se v této situaci zachoval hloupě a netaktně, je právě on. Maminčin diskrétně a v ústraní položený dotaz si měl - stejně diskrétně - nechat pro sebe, nikoli ho vyslepičit své partnerce.

To si nemyslím. Podle mě je to akorát zakladatelka, kdo nic nechápe. Tchyně se jí nechtěla dotknout svým dotazem a manžel zase před ní nechce mít žádné tajnosti. Tak bych to asi viděla. I když má problémy s otěhotněním, musí jí být jasné, že na vnoučata se tchýně těší a ráda by věděla, jestli nějaké už bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.4.13 12:51

@BohunkaP

Slovy zakladatelky „ona ví že těhotná být nemohu“ - já, první osoba jednotného čísla. To je zatraceně osobní tak jako ostatní jmenované věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
16.4.13 13:02
@kjhui píše:
Slovy zakladatelky „ona ví že těhotná být nemohu“ - já, první osoba jednotného čísla. To je zatraceně osobní tak jako ostatní jmenované věci.

Ne, není. Těhotenství, početí (i případná neplodnost) se týká obou partnerů.

Fakt, že se jednou také stanu tchyní, mi už dneska nahání husí kůži, protože tohle je naprosto neuvěřitelné, co všechno dneska může být tchyním vyčteno.

Viděla, že holka přibrala a bylo jí hloupé o tom mluvit. Mně by to taky bylo.
Diskrétně, po straně se tedy zeptala syna, zřejmě něco ve smyslu „jestli přece jen… nebo čím to je, je všechno v pohodě?“… a zase je to špatně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
16.4.13 13:21

Docela zakladatelku chápu. Mě se stalo něco podobného, byla jsem s tchýní celý víkend, mě neřekla půl slova a přitom se bavíme vesměs o všem, manžel přijde v pondělí z práce a říká mi, že mu volala máma do práce a ptala se, jestli nejsem těhotná. Nejde o nic, ale taky nechápu, že se nezeptala mě, takto mi to přišlo docela trapný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.4.13 13:22

@BohunkaP
Někdo má halc kůži tlustou jako slon, někdo je citlivý.
Zakladatelka píše že se jí dotklo že tchýně strká nos do tak osobních věcí a že se jí nezeptá rovnou. A že ani partner to nechápe.
Je to hodně osobní, ženy nesou neplodnost nebo problém s početím hůř, ony si musí vytrpět při umělém oplodnění hodně, ony rodí, ony jsou první roky vytížené péčí o dítě ve dne v noci..takže podle mě to nesou oprávněně hůř, přece žádná z těchto útrap se nedělí mezi muže a ženu 50 : 50.

A k tomu tchyninu dotazu - pokud si nemyslí že si z ní dělají s neplodností pr.el, tak kdyby „přece jen“ tak bude asi mezi prvními komu o tom řeknou. A pokud z nějakého důvodu ne, tak by jí to teď stejně neřekl, ne?

A vytýkat muži že ženě nelže? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
16.4.13 19:01
@kjhui píše:
A vytýkat muži že ženě nelže? :-)

A ty víš, že se zakladatelka ptala, jestli se tchýně neptala? :lol: Protože jinak by to jen neřekl jako spoustu jiných věcí. Taky nevykládám chlapovi všechno, co mi kdo za celý den řekl, dokonce ani ne všechno, o čem se bavím s rodinou, neznamená to ale, že mu lžu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
16.4.13 19:03
@kjhui píše:
@BohunkaPSlovy zakladatelky „ona ví že těhotná být nemohu“ - já, první osoba jednotného čísla. To je zatraceně osobní tak jako ostatní jmenované věci.

No protože těžko bude říkat „těhotní být nemůžeme“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová