Neumím si povídat s bříškem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3540
25.11.13 20:31

Tak na miminko (venku) mluvím furt jelikož mi, i teď pořád, myšlenky a čas zabírá i ten první tak melu jak kolovrátek. Staršímu přistrkuju autíčka a na mladšího mluvím, pitvořím se aby byl v klidu když už ho omrzí ležet vedle nás v lehátku a jen koukat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.11.13 20:32

Taky jsem si nepovídala..přišlo mi to divný. Trochu se to zlepšilo, jak jsem začala cítit pohyby.. ráno po probuzení, jsem třeba řekla - aa dobré ráno, už jsi taky vzhůru? Nebo později při pořádném kopanci, když jsem byla za volantem, jsem řekla -nono, dáš pokoj, řídíme.. Ale na nějaké rozpravy jsem taky nebyla. Pokud se na miminko těšíš, máš radost jak ti roste bříško, myslíš na něho s láskou, miminko to vnitřní positivní naladění cítí a je důležitější než nějaké vykládání a pouštění Mozarta :D Ze všeho lze udělat věda.. Mně třeba s*** kecy o nutnosti bondingu hned po porodu a kojení pro tvoření vazby matka-dítě. Jsem nedonošená, po porodu se mnou hned šup do inkubátoru, dalších 5 týdnů se na mně maminka protekčně, že táta byl doktor, chodila dívat přes sklo, nějaké odstříkávání se před 35 lety nedělalo, o klokánkování tehdy nikdo ani neslyšel.. a s maminkou mám vztah výborný a nadstandartní. A moc si toho vážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.11.13 20:32

@mila.dka1 počkej, jak budeš litovat až bude mít trable s matikou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
25.11.13 20:33

Taky jsem si nepovídala s břichem, max jak už tu někdo psal, tak když opravdu výživně strkal nohy kam neměl, tak jsem prohodila něco ve smyslu ať toho nechá apod. Začala jsem na něj mluvit asi druhý den po porodu. A teď už vedeme rozhovory :mrgreen: Vždycky mi to přišlo divné když mi lidi mluvili s břichem a nebo když jsem měla mluvit na cizí dítě, prostě to přišlo až s tím mým :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.11.13 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 16tt. a nějak si neumím povídat s miminkem v bříšku. Všichni kolem mě mluví o tom, jak si s miminkem povídají/ povídali a jak je to strašně důležité. Mě to zatím, ale moc nejde. :-( Měl jste to tak taky někdo? Myslíte, že to znamená, že budeš špatná máma nebo že miminko nebudu mít ráda? Miminko bylo plánované a já jsem šťastná, že to vyšlo…

Ahoj tak ja jsem si taky nepovidala dokud nezacalo kopat… Ted sem tam neco reknu, hlavne kdyz kope vecer a tak tak ho pokaram at si nezvyka…ale ze bych mu neco vypravela to fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500

Já mám dvě děti a taky jsem to nikdy nedělala, ani nikoho neznám kdo by to dělal, teď je otázka, jestli jsou normální mluvilky nebo nemluvilky??? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1

@Vlaďuša No to je v pohodě. Já byla na matiku dobrá a manžel zase ne, takže vím na koho to kdyžtak budu svádět.. 8) :lol:

• Citovat
  • Upravit
6050
25.11.13 20:35
@natyber souhlas, mně tuhle malej narval zadek pod žebra a hlavu na močák, tak jsem si s ním taky povídala - „mohl bys tu p.del dát laskavě někam jinam?“ :lol:

:lol: :lol: přesně tak jsem to myslela :lol: mě se vždycky zašprajcnul nohama do žeber a tam si pěkně lebedil, že jsem se kolikrát nemohla bolestí hnout a to jsem si s ním teda pěkně od plic popovídala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864

@zolycka právě, že bych se nerada nutila do nějakého žvatlání na břicho, když mi to nejde a bylo by to „falešný“… o miminku si s manželem a rodinou povídám, takže přeci musí slyšet a cítí, že se na něj těšíme… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347

S brichem nemluvim, nehladim, a ani nic jineho. Je mi nesympaticke. Tehotenstvi je pro me jedno velke utrpeni a beru ho jako nutne zlo. Vadi mi kdyz mi na bricho nekdo saha, kdyz se lidi ptaj kdy to bude a co to bude a proc tak brzy! A stejne jsem urcite skvela maminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
25.11.13 20:38

Bože :roll: :lol: v životě jsem svému břichu (resp. miminu v něm) nic neříkala.
Mimčo miluju a žádná psychická újma na něm zatím znát není :).
Jako nechápu, jak se dá objektivně dokázat blahodárný vliv povídání si s břichem na miminko :?: :?: :?: Neříkám - psychická pohoda, nestresovat se, zdravě jíst, to ano, ale povídání :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
25.11.13 20:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
25.11.13 20:39

Bud rada, ze nemas vymytej mozek jako nektere jine budouci maminky mimisku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.11.13 20:39
@Vlaďuša píše:
@natyber To víš, jsem učitelka v MŠ, takže moje vzdělanější, starší a „moudřejší“ kolegyně. Pokaždé se mě některá z nich zeptá: „A s miminkem si doufám povídáš?!“ a pak začne celý ten monolog, proč to musím dělat.

bych je nakopala do zadnice :lol: příště jim řekni, že mu každý den recituješ a po večerech zpíváš operu, aby bylo hudebně nadané :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.11.13 20:41

@Lolllo já jsem ráda. :-) Akorát si vedle nich připadám jako sobecká, necitlivá a nemilující budoucí matka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí