Neumím si zvyknout na nové příjmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
29.3.15 23:55

@Teddie A hispánské národy jsou rodově-karmicky docela v háji jako celek, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.3.15 04:01
@Knihomyš píše:
Takhle přivodila málem maminčině švagrové hodná kolegyně infarkt.
Maminka volala do práce „Je tam AB?“ a použila samozřejmě příjmení zasvobodna.
Načež kolegyně: „Tady žádná taková nepracuje!“
A maminka se vyděsila, že švagrovku vyhodili…

My jsme meli takhle novou ucitelku a jelikoz moje mamka uci taky, nejak se dopracovala k tomu, ze maji spolecnou znamou (ucitelku, co s mamkou studovala) a poprosila me, abych sve ucitelce vyridila pozdrav. Tak ja za ni po hodine sla a pry „Pozdravuje vas AB“ (samozrejme, mamka mi rekla jmeno spoluzacky za svobodna)…no koukala na me hodne divne, ze nikoho takoveho nezna :mrgreen: Nakonec jsme se k tomu dobraly, ale uz jsem pak mamce odmitala podobne veci vyrizovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.3.15 06:59
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, manžel zná můj nick a nerada bych, aby zjistil že to řeším až takhle (celkem se za to stydím)…

Jak název diskuze napovídá, před týdnem jsem se vdala a prostě si neumím zvyknout na to, že se jmenuju jinak. Možná je to tím, že jsme svatbu nějak neřešili, v podstatě všechno jsem zařizovala týden před ní, máme 9m prcka takže nebyl čas na nějaké trénování podpisu, představování se v zrcadle atd…

Včera jsem byla s prtětem na pohotovosti a dr. me oslovila p. Ká, tak jsem jí málem opravila že já jsem Pá, to samé fb - poté co jsem si tam změnila jméno a někdo mě označí, tak na to vždycky koukám, proč mi vyskakuje upozornění na nějakou K***ou :roll: :oops:

Napište mi, že je to normální, že si zvyknu, nebo že jsem koza a řeším blbiny… já bych se nejradši přejmenovala zpátky, fakt se necítím jako K***á :zed: :roll: :oops:

klid, bude trvat. Já se i po roce byla schopná podepsat bývalým příjmením :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
30.3.15 08:52

Já to pletla ještě půl roku po svatbě. Vrátila jsem se do práce a tam jsem to měla zažité prostě pod starým příjmením a párkrát jsem se do telefonu představila jako za svobodna… :mrgreen: Holt, když se někdo 33 let jmenuje nějak, jméno je jeho součástí a najednou se to změní kvůli blbosti jménem svatba. Chtěla jsem dvě, ale neprošlo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.3.15 10:32

Mně dělalo taky strašně velkej problém si na to zvyknout. Když jsem se vrátila vdaná na gympl pomalu celý zbytek studia jsem se podepisovala svým rodným příjmením. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
30.3.15 12:02

@Meha My se brali tajně na rychlo, šlo nám jen o papír. Původně byla domluva, že jim to řekneme o pár měsíců později, a udělá se hezká symbolická svatba. Ale já po 11 dnech od svatby otěhotněla, takže jsme si řekli, že na vyřizování svstby neni čas. No a od té doby čekám a připomínám, že už by to vědět měli :roll:
Moje rodina to ví, protože jsem „slepičí pr*el“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
30.3.15 12:48

@Plomba To by mě zajímala jejich reakce, naši by mě asi zabili, kdyby se to dozvěděli po dvou letech ;).

• Citovat
  • Upravit
791
30.3.15 13:12

@Meha Myslim, že to je jeden z důvodů, proč to manžel pořád odsouvá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat