Neumím si zvyknout na nové příjmení

Anonymní
29.3.15 20:24

Neumím si zvyknout na nové příjmení

Ahoj, raději anonymně, manžel zná můj nick a nerada bych, aby zjistil že to řeším až takhle (celkem se za to stydím)…

Jak název diskuze napovídá, před týdnem jsem se vdala a prostě si neumím zvyknout na to, že se jmenuju jinak. Možná je to tím, že jsme svatbu nějak neřešili, v podstatě všechno jsem zařizovala týden před ní, máme 9m prcka takže nebyl čas na nějaké trénování podpisu, představování se v zrcadle atd…

Včera jsem byla s prtětem na pohotovosti a dr. me oslovila p. Ká, tak jsem jí málem opravila že já jsem Pá, to samé fb - poté co jsem si tam změnila jméno a někdo mě označí, tak na to vždycky koukám, proč mi vyskakuje upozornění na nějakou K***ou :roll: :oops:

Napište mi, že je to normální, že si zvyknu, nebo že jsem koza a řeším blbiny… já bych se nejradši přejmenovala zpátky, fakt se necítím jako K***á :zed: :roll: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5271
29.3.15 20:26

Týden je málo, zvykneš si a pak se tomu zasměješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
29.3.15 20:27

Je to normální a zvykneš si :)
Já si nemohla zvyknout na to, že mám dítě ženského pohlaví (očekávali jsme tak nějak víc kluka), a po 3,5 letech se už ani nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

Jsi koza a řešíš blbiny. Samozřejmě si zvykneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

Je to teprve týden. Neřešila bych to, za chvíli si zvykneš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
29.3.15 20:28

Zvykneš si časem, mě to trvalo skoro rok, doteď občas se musím při podpisu zamyslet :mrgreen:

mě dělá problém i říkat muj manžel, kolikrát ze mě vyletí, že přítel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
29.3.15 20:28

Já Tě chápu. Ono jmenovat se x let nějak a pak si zvyknout na nové příjmení je někdy dost těžké. Já jsem to věděla před svatbou a nechala si příjmení obě. A to jsou obě příjmení hodně dlouhá. Zvykneš si určitě. Pokud bys s tím ale měla problémy je možné Tvé rodné příjmení dodatečně na matrice doplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.3.15 20:31

Zvykneš si, časem :lol: neboj. Já když šla po svatbě vyřizovat pas, to se ještě vypisovala žádost, jsem jí psala 3×, 2× jsem blbě vyplnila příjmení, napsala tam rodné a na té třetí žádosti jsem se soustředila, vynadala jsem si, že nejsem deb.il, příjmení vyplnila správně, pak jsem to otočila a podepsala jsme se jménem za svobodna. Až čtvrtá žádost byla správně, bylo to dva dny po svatbě :mrgreen: klid, zvykneš si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.3.15 20:31

Zvykneš si :-) Mě dorazila paní na magistrátu, když jsem si coby pyšná novomanželka šla měnit řidičák. Koukla do papírů a pravila „No to jste se teda dřív jmenovala mnohem líp, to uznejte!“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.3.15 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, manžel zná můj nick a nerada bych, aby zjistil že to řeším až takhle (celkem se za to stydím)…

Jak název diskuze napovídá, před týdnem jsem se vdala a prostě si neumím zvyknout na to, že se jmenuju jinak. Možná je to tím, že jsme svatbu nějak neřešili, v podstatě všechno jsem zařizovala týden před ní, máme 9m prcka takže nebyl čas na nějaké trénování podpisu, představování se v zrcadle atd…

Včera jsem byla s prtětem na pohotovosti a dr. me oslovila p. Ká, tak jsem jí málem opravila že já jsem Pá, to samé fb - poté co jsem si tam změnila jméno a někdo mě označí, tak na to vždycky koukám, proč mi vyskakuje upozornění na nějakou K***ou :roll: :oops:

Napište mi, že je to normální, že si zvyknu, nebo že jsem koza a řeším blbiny… já bych se nejradši přejmenovala zpátky, fakt se necítím jako K***á :zed: :roll: :oops:
:mrgreen: nejsi koza Koza jsem tu na emimi já..
zvykneš si - je to normální, taky jsem to tak měla než jsem se sžila :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.15 20:37

Holky díky :mrgreen:
dvě příjmení nepřichází v úvahu, manžel by se snad radši rozvedl, než abych se jmenovala jako za svobodna (i když jen polovičně) :mrgreen:
@Knihomyš jojo taky jsem o dceři ještě v pordnici mluvila jako o „něm“ :oops: @catherine100 s tím manželem to mám taky, pro mě je pořád přítel

Páni, jak to tak čtu, tak vidím že jsem hrozná konzerva :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15575
29.3.15 20:41

Dej tomu čas, zvykneš si ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.3.15 20:44

Stačilo pár pracovních tělefonátů a zvykla jsem si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
29.3.15 20:47

Zvykneš si a určitě tě manžel tady nepozná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.15 20:50
@mojmira píše: