Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to normální a zvykneš si ![]()
Já si nemohla zvyknout na to, že mám dítě ženského pohlaví (očekávali jsme tak nějak víc kluka), a po 3,5 letech se už ani nepletu.
Zvykneš si časem, mě to trvalo skoro rok, doteď občas se musím při podpisu zamyslet ![]()
mě dělá problém i říkat muj manžel, kolikrát ze mě vyletí, že přítel ![]()
Já Tě chápu. Ono jmenovat se x let nějak a pak si zvyknout na nové příjmení je někdy dost těžké. Já jsem to věděla před svatbou a nechala si příjmení obě. A to jsou obě příjmení hodně dlouhá. Zvykneš si určitě. Pokud bys s tím ale měla problémy je možné Tvé rodné příjmení dodatečně na matrice doplnit.
Zvykneš si, časem
neboj. Já když šla po svatbě vyřizovat pas, to se ještě vypisovala žádost, jsem jí psala 3×, 2× jsem blbě vyplnila příjmení, napsala tam rodné a na té třetí žádosti jsem se soustředila, vynadala jsem si, že nejsem deb.il, příjmení vyplnila správně, pak jsem to otočila a podepsala jsme se jménem za svobodna. Až čtvrtá žádost byla správně, bylo to dva dny po svatbě
klid, zvykneš si.
Zvykneš si
Mě dorazila paní na magistrátu, když jsem si coby pyšná novomanželka šla měnit řidičák. Koukla do papírů a pravila „No to jste se teda dřív jmenovala mnohem líp, to uznejte!“ ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, manžel zná můj nick a nerada bych, aby zjistil že to řeším až takhle (celkem se za to stydím)…Jak název diskuze napovídá, před týdnem jsem se vdala a prostě si neumím zvyknout na to, že se jmenuju jinak. Možná je to tím, že jsme svatbu nějak neřešili, v podstatě všechno jsem zařizovala týden před ní, máme 9m prcka takže nebyl čas na nějaké trénování podpisu, představování se v zrcadle atd…
Včera jsem byla s prtětem na pohotovosti a dr. me oslovila p. Ká, tak jsem jí málem opravila že já jsem Pá, to samé fb - poté co jsem si tam změnila jméno a někdo mě označí, tak na to vždycky koukám, proč mi vyskakuje upozornění na nějakou K***ou
Napište mi, že je to normální, že si zvyknu, nebo že jsem koza a řeším blbiny… já bych se nejradši přejmenovala zpátky, fakt se necítím jako K***á![]()
![]()
![]()
Holky díky ![]()
dvě příjmení nepřichází v úvahu, manžel by se snad radši rozvedl, než abych se jmenovala jako za svobodna (i když jen polovičně) ![]()
@Knihomyš jojo taky jsem o dceři ještě v pordnici mluvila jako o „něm“
@catherine100 s tím manželem to mám taky, pro mě je pořád přítel
Páni, jak to tak čtu, tak vidím že jsem hrozná konzerva
![]()
Ahoj, raději anonymně, manžel zná můj nick a nerada bych, aby zjistil že to řeším až takhle (celkem se za to stydím)…
Jak název diskuze napovídá, před týdnem jsem se vdala a prostě si neumím zvyknout na to, že se jmenuju jinak. Možná je to tím, že jsme svatbu nějak neřešili, v podstatě všechno jsem zařizovala týden před ní, máme 9m prcka takže nebyl čas na nějaké trénování podpisu, představování se v zrcadle atd…
Včera jsem byla s prtětem na pohotovosti a dr. me oslovila p. Ká, tak jsem jí málem opravila že já jsem Pá, to samé fb - poté co jsem si tam změnila jméno a někdo mě označí, tak na to vždycky koukám, proč mi vyskakuje upozornění na nějakou K***ou

Napište mi, že je to normální, že si zvyknu, nebo že jsem koza a řeším blbiny… já bych se nejradši přejmenovala zpátky, fakt se necítím jako K***á