Neustálá únava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9158
8.7.21 17:26
@holka_z_hor píše:
@Lollitka režim a něco dělat.

Jinak já se snažím každý den někam chodit, něco dělat, ale prostě to zvládám až po té 13té, 14té hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962

@Lollitka A to jsi doma, nebo chodíš i do práce? Možná by bylo dobré změnit tvůj takto nastavený režim a nevstávat ve 13. hod. ale třeba v 8. Tělo si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Já jen vím, že čím víc spim, tím víc jsem unavená. A to taky dokážu spát do oběda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
8.7.21 17:29
@Mgree píše:
@Lollitka A to jsi doma, nebo chodíš i do práce? Možná by bylo dobré změnit tvůj takto nastavený režim a nevstávat ve 13. hod. ale třeba v 8. Tělo si zvykne.

Teď jsem doma, právě mě čeká několika měsíční léčení, takže teď nemá smysl práci hledat a vloni jsem byla skoro celý rok hospitalizovaná. Já někdy vstanu na budíka třeba i v 7:30, ale je mi hrozně. Psychiatrička psala do zprávy, že mám ranní pesima. Právě mám strach, jak tam budu vstávat, no snad si nějak zvyknu. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
8.7.21 17:30
@Krista 1 píše:
Já jen vím, že čím víc spim, tím víc jsem unavená. A to taky dokážu spát do oběda..

No to říká hodně lidí, ale já když jeden den vstanu brzy, tak pak usnu odpoledne a spím do dalšího dne a je mi zle. Ale tak snad to nějak prolomím, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
8.7.21 17:32

Taky, čím víc spím a nic nedělám, tak jsem unavená a padám do blbý nálady. A pak mám výčitky že dělám prd. Člověk se musí i z toho dna sebrat no. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
9158
8.7.21 17:36
@holka_z_hor píše:
Taky, čím víc spím a nic nedělám, tak jsem unavená a padám do blbý nálady. A pak mám výčitky že dělám prd. Člověk se musí i z toho dna sebrat no. Bohužel.

No to máš pravdu, ale já si říkám, kdybych se budila a jen se válela, ale já prostě usnu ve 22 h a vzbudím se sama kolem 13 h, to mi přijde divné. Pak mám samozřejmě hrozné výčitky a nenávidím se ještě víc. Nevím, jestli to nemůže být i z léků, ale stejné jsem už kdysi brala, Quetiapin i vyšší dávku a nespala jsem takhle moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
8.7.21 17:38

@Lollitka Muzu se zeptat, co te konkretne ceka za leceni a kde?? Jestli v laznich nebo jak se to resi?? Ja spanek k zivotu taky potrebuju, ne teda extremne jako ty, ale chapu, jak se musis citit, kdyz se nevyspis podle toho jak potrebujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
8.7.21 17:41
@Lollitka píše:
No to máš pravdu, ale já si říkám, kdybych se budila a jen se válela, ale já prostě usnu ve 22 h a vzbudím se sama kolem 13 h, to mi přijde divné. Pak mám samozřejmě hrozné výčitky a nenávidím se ještě víc. Nevím, jestli to nemůže být i z léků, ale stejné jsem už kdysi brala, Quetiapin i vyšší dávku a nespala jsem takhle moc.

Já nevím Loli, řešila bych to s doktorkou. Já už věřím, že pilule můžou napáchat víc škody než užitku. V některých případech. Chtěla bych vysazovat ať to do sebe neperu no. Pokud to jen trochu půjde. Stejně u mě většina příznaků přetrvává a na to mi pomůže v nejhorším jen Rivo. A AD ne.

• Citovat
  • Upravit
9158
8.7.21 17:45
@Natty90 píše:
@Lollitka Muzu se zeptat, co te konkretne ceka za leceni a kde?? Jestli v laznich nebo jak se to resi?? Ja spanek k zivotu taky potrebuju, ne teda extremne jako ty, ale chapu, jak se musis citit, kdyz se nevyspis podle toho jak potrebujes…

Nechci to tu psát, ale lázně to nejsou, ty jsou jen na měsíc (Jeseník, Dolní Lipová a Karlova Studánka), tohle je na dýl. Ale taky je to mimo Prahu, ze které jsem. Je to zaměřené na psychoterapii a psychosociální rehabilitaci, já se léčím už 14 let a pořád se v tom plácám, tak teď doufám, že mě to na nějakou dobu nakopne. Ty se taky léčíš na psychiatrii? Jako lázně taky super, tam byli kamarádi, jezdí tam opakovaně, ale tam moc není psychoterapie, snad jen v Jeseníku trochu. A ty spíš jak dlouho? Já právě když se nevyspím, tak jsem ko úplně. Díky za pochopení a držím palce, ať je ti lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
8.7.21 17:49
@holka_z_hor píše:
Já nevím Loli, řešila bych to s doktorkou. Já už věřím, že pilule můžou napáchat víc škody než užitku. V některých případech. Chtěla bych vysazovat ať to do sebe neperu no. Pokud to jen trochu půjde. Stejně u mě většina příznaků přetrvává a na to mi pomůže v nejhorším jen Rivo. A AD ne.

No s Dr. jsem to řešila, léky pořád upravujeme za pochodu, ale právě nevím, jestli tohle je z léků, nebo z čeho. Mně AD někdy trochu pomáhají, teď Deprex si myslím, že trochu ano. Bez antipsychotik mám bludy (paranoiu). Tak nevím. Rivotril mi vůbec nefunguje, dostala jsem se na 10 mg denně a efekt nula, psychiatrička říkala, že mám asi něco s receptory na benzodiazepiny, protože mi nefungovaly ani jiné ve vysokých dávkách, takže ty neberu. A ty bereš i AD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.7.21 18:00

No jestli jsi depresivní tak ta únava je s tím spojená a léky tomu taky úplně nepomůžou.

Suplementovat D vitamín a chodit na sluníčko samozřejmě pomůže, ale nemá smysl po sobě chtít nějaké velké výkony. Tělo holt není v cajku, když je psychikika rozhozená.

Uvidíš jak to půjde v léčbě - držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
8.7.21 18:05
@Ou píše:
No jestli jsi depresivní tak ta únava je s tím spojená a léky tomu taky úplně nepomůžou.

Suplementovat D vitamín a chodit na sluníčko samozřejmě pomůže, ale nemá smysl po sobě chtít nějaké velké výkony. Tělo holt není v cajku, když je psychikika rozhozená.

Uvidíš jak to půjde v léčbě - držím palce.

Díky moc, jsem na sebe zvědavá, jak tam budu vstávat, ale na druhou stranu mě to třeba nakopne, uvidím. Na sluníčko chodím ráda. Vitamín D mi nabízela praktická Dr., ale já ho zas tolik snížený neměla a mamka (je MUDr.) říkala, že se s ním nechá snadno předávkovat a že to taky není dobré a podle ní ho brát zatím nemám. Tak nevím, no. Každopádně díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27637
8.7.21 18:18

Co vyšetření štítný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
8.7.21 18:21
@ka2ka píše:
Co vyšetření štítný?

V pořádku opakovaně, vloni, i před měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová