Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@JanaDaR píše:
Jasně, ale můj marod do školky nechodí. Je se mnou doma. A on fakt vydrží v pořádku tak pět dní a jedeme něco na novo. Chce se mi kolikrát brečet, když si někdo začne stěžovat, že je jeho dítě pořád nemocné a pak z toho vyleze, že to je každé dva měsíce.
Dcera byla co mesic, i na zakladce. V 15 zjistena celiakie a ja si prave myslim, ze ji mela od mala, priznaky prave nemocnost.
@vokishka on právě klidně třikrát za měsíc. Je to fakt úmorné, ubíjející. Občas už jsem na něj normálně naštvaná, protože to stojí prostě a jednoduše za 💩
@JanaDaR píše:
Pěkný den. 22.8. dítě propuštěno v dobrém stavu z nemocnice, 28.8. začalo kašlat, mělo zvýšenou teplotu. Od 3.9. mu bylo fajn, 7.9. se mu objevily otoky okolo očí, zakalená moč, zvýšená teplota, únava. Situace uklidněna ve středu 15.9., ovšem včera, tedy 18.9. rýma, kašel, teď už má horečku a odmítá jíst, což je poměrně zoufalé, neboť pořádně nejedlo již ten týden předtím. Vyzkoušeli jsme kdeco. Od nejrůznějších preparátů po úpravu stravy nebo opatrné otužování. Na rovinu, trvá to několik let a začínám mít dojem, že mi houkne. Máte to někdo podobně? Díky.
Nějakou dobu užívalo dítě ATB v profylaktické dávce. Takže kdysi dávno pyelonefritida (s refluxem?)? Imunologem dítě bylo vyšetřeno?
@JanaDaR můj marod taky nechodil, ale byl přihlášený. On dal 3-4 dny v září, potom týden po Vánocích a nakonec 2 týdny na jaře, ale nikdy najednou.
Většinou nebyl v pohodě vůbec, končilo ucho, začínal kašlat. Kašlal celou zimu. K tomu se mu přidávaly horečky a uši.
@JanaDaR napadaji me problemy v rodine nebo nejake tve starosti. Urcite nemusis odpovidat, ale moje dite bylo casto nemocne, vcetne markeru na celiakii, kdyz jsme se rozvedli, byla narizena stridava pece, velmi nepratelske vztahy, otec dite ode me vzdy izoloval, zakazoval kontakt. Stejny vek.
Neni u vas dusno? Neni to dite trochu upozadene kvuli jinym starostem nebo treba nestandardnimu sourozenci vyzadujicimu vetsi peci? Sama jsem nejvic marodila, kdyz nasi staveli barak
nema nocni mury? Se školkou vse v poradku? Řeč dobra? Nema treba problemy a pravolevou orientaci?
Koukni na odkazy -psychosomatika -dychaci ustroji, treba te neco napadne
Sama teda tyto ezocesty nevyhledavam, pokud dite obcas zamarodi, jednou za pul roku, pokazde neco jineho. Ale kdyz nemocnost v podstate neumoznuje normalni režimovy život, tak mam za to, ze je potreba hledat hlubsi priciny.
Drzim palce ![]()
@Doctus jj, oboustranný VUR III.st. (opět bych neradala uváděla detaily, každopádně poslední IMC mělo dítě loni koncem prosince). Imunolog se řešil, netuším, jak to chodí jinde, nicméně tady po nás chtějí (z důvodů provedení odběru a především interpretace výsledků), aby bylo dítě alespoň týden, deset dní zdrávo, což v podstatě není možné.
@Anonymní píše:
@JanaDaR můj marod taky nechodil, ale byl přihlášený. On dal 3-4 dny v září, potom týden po Vánocích a nakonec 2 týdny na jaře, ale nikdy najednou.
Většinou nebyl v pohodě vůbec, končilo ucho, začínal kašlat. Kašlal celou zimu. K tomu se mu přidávaly horečky a uši.
Chápu, on nechodí vůbec, není přihlášen, ve školce nebyl za svůj život ani půl dne.
@JanaDaR píše:
Chápu, on nechodí vůbec, není přihlášen, ve školce nebyl za svůj život ani půl dne.
Ale tohle není v MŠ. Syn takto byl nemocný od 6 měsíců. S MŠ se nic nezměnilo. Nemocný byl pořád stejně a do MŠ nechodil. Já musela do práce, syn byl na hlídání.
Nemáte starší děti, co chodí do MŠ/ZŠ? U nás to byl starší syn. Kvůli mladšímu nesměl do skolky. Zakázáno lékařkou. Chodil jen když jsme byli v nemocnici a neměl ho kdo hlídat.
@JanaDaR a nemůže mit problém s živočišný protejnem, ne jen s mléčným?
V okolí kdo se začal „léčit“ jídle, tak se všechno zlepšilo.
Zkoušeli jste dietu na zjištění intolerance potravin? Je hrozná, já jako dospělá jsem ji teda nedala. Ale třeba by vám pomohla
@FlorenceF Jenkins toto dítě rozhodně upozaděno není, mluvit začalo později, ale domluví se normálně, je ryzí pravák. Do MŠ nechodí vůbec, noční můry nemá. A nejedná se jen o respirační infekty, od toho 7.9. se řešily leukocyty v moči. Rozhodně má fobii z jehel, ale to je zkušenostmi. Že jsem z něj poněkud „mimo“ je už docela logické.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jasně, ale můj marod do školky nechodí. Je se mnou doma. A on fakt vydrží v pořádku tak pět dní a jedeme něco na novo. Chce se mi kolikrát brečet, když si někdo začne stěžovat, že je jeho dítě pořád nemocné a pak z toho vyleze, že to je každé dva měsíce.