Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@JanaDaR dlouhodobou ATB léčbu známe také. Má reflux močové trubice, co zaludecni reflux? Jak je na to s břišním svalstvem? On ti tu teď každý nahaze tisíc diagnóz a co pomohlo jemu, ale u mých dvou dětí tento reflux skryte byl a moc pomohlo, když si přestaly chodit po obědě lehnout. Ono principem antirefluxnich opatření je, že poslední jídlo musí být 2-3 hod před spanim. Což u dítěte, které po obědě spí, nejde. A když si lehne, tak kyselé žaludeční šťávy se dostávají do dýchacích cest, které poškozují. Do té doby každá rýma končila ATB. Plus pomohlo cvičit břišní svalstvo.
@FlorenceF Jenkins píše:
Co se tady rozhanis? Myslis, ze si neuvedomuje, ze dite za to nemuze?Nikdy jsi delsi cas na svuj ukor nepecovala o jinou osobu az na dno svych sil?
Je videt, ze vubec netusis, ktera bijeja jsem si zkusila blizkou osobu lezaka s tezkym zapalem plic
a vervmi, ze ty sily ti dojdou a pak se nastves na cely svet, i pres to, ze tva pece je velmi dobra, obetava a velice zaslužna
Jsi na omylu. A její přístup je hnus, zvlášť, když píše, že je onemocnění zřejmě vrozené. Pokud se nezvládá starat o dítě, které není svojí vinou nemocné (to asi není nikdy žádné dítě, že), měla si pořídit psa a ne dítě.
@JanaDaR píše:
@kalie ne, nejde jen o respirační onemocnění. Poslední hospitalizace je vlastně pořád záhada, vysoké horečky, vysoký CRP, následně řetězově dehydratace, atd. Jak jsem psala, zkoušeli jsme všechno možné. V podstatě bez přestávky dostává vyšší dávky vitamínu D, céčko, béčko, probiotika. Jinak diagnózu má, jako malý pro ni rok a čtvrt užíval antibiotika v profylaktické dávce.
Ma permanentní zánět v těle
.. co střeva, nemůže mít neco jsko ulcerozní colitidu.. chraň Bůh..
![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Jsi fakt hodne zakeřna
prosim tě, co se tady pohoršuješ, napsala jsi jí v podstatě to samé, akorát zaobaleně.
@Kacabababa píše:
Jsi na omylu. A její přístup je hnus, zvlášť, když píše, že je onemocnění zřejmě vrozené. Pokud se nezvládá starat o dítě, které není svojí vinou nemocné (to asi není nikdy žádné dítě, že), měla si pořídit psa a ne dítě.
Aha, doporucujes tedy dite odevzdat nejakym laskavym lidem jako jsi ty? Hnusny je tvuj priatup, bez si radeji hrat s detmi, ty to treba oceni
@Kacabababa jak ty víš, jaké pocity má moje dítě? A nevytahuj na mne onkologicky nemocné děti, těch rodin je mi nesmírně líto, nesmírně je obdivuji, ale na vlastní emoce mám nárok, ať už se to tobě líbí nebo nikoli.
@Cuddy hele, už se uvažuje i o jícnovém refluxu s tím, že by se mu pak museli sondou podívat hlouběji do útrob, kde by se mělo ukázat určité poleptání v důsledku návratu žaludečních šťáv. Všechno musíme pomalu, protože jeho psychika dostává zabrat. Takže se mu ledacos staví skoro na míru.
@Kacabababa ale prosím tě, ona se o něj zvládá starat. Jen je zdeptaná situaci, což je pochopitelné.
@JanaDaR píše:
@Cuddy hele, už se uvažuje i o jícnovém refluxu s tím, že by se mu pak museli sondou podívat hlouběji do útrob, kde by se mělo ukázat určité poleptání v důsledku návratu žaludečních šťáv. Všechno musíme pomalu, protože jeho psychika dostává zabrat. Takže se mu ledacos staví skoro na míru.
Ty jo, sondu do jícnu, tomu bych se vyhla. Spí po tom obědě? Zvládáte dodržovat ty antirefluxni opatření?
@Cuddy píše:
@JanaDaR dlouhodobou ATB léčbu známe také. Má reflux močové trubice, co zaludecni reflux? Jak je na to s břišním svalstvem? On ti tu teď každý nahaze tisíc diagnóz a co pomohlo jemu, ale u mých dvou dětí tento reflux skryte byl a moc pomohlo, když si přestaly chodit po obědě lehnout. Ono principem antirefluxnich opatření je, že poslední jídlo musí být 2-3 hod před spanim. Což u dítěte, které po obědě spí, nejde. A když si lehne, tak kyselé žaludeční šťávy se dostávají do dýchacích cest, které poškozují. Do té doby každá rýma končila ATB. Plus pomohlo cvičit břišní svalstvo.
Tohle je zajímavé, to by mi vysvětlovalo, proč syn měl tolikrát zánět dýchacích cest a antibiotika, dokud chodil spát odpoledne. Reflux neměl diagnostikovaný, ale příznaky byly zřejmé (neměli jsme v té době dobrého pediatra).
@FlorenceF Jenkins podle mě to, co jsi napsala, je moje velké téma. Já jsem fakt na 100% ponořená do péče o toto dítě, skoro celý můj potenciál je vložen do péče o ně. Neustálé hledání řešení všeho možného. Mám v tom tolik energie, že si to jedna zdejší dáma neumí představit. Je to kolotoč nejen debat s lékaři, ale v podstatě i samostudia, hledání zdrojů informací. Ověřování jednoho oproti druhému, hledání cesty, která bude pro dítě nejšetrnější. Takže ano, já se sama sobě ztrácím. Je to tak.
@Cuddy píše:
@Kacabababa ale prosím tě, ona se o něj zvládá starat. Jen je zdeptaná situaci, což je pochopitelné.
Pokud někdo napíše: jsem na něj naštvaná (je tedy naštavaná na to nevinné dítě, že je ZASE nemocné a ona se chudinka ZASE o něj musí starat, přestože by ráda dělala něco úúúpplně jiného, než aby se starala o svoje ZASE nemocné dítě), tak to bohužel fakt nezvládá.
@Cuddy obvykle už po obědě nespává. Nicméně ohledně toho refluxu třeba nepozoruji časté „pokuckávání“, jak u toho bývá. Ano, sonda nezní nejlépe ani mně, ale naštěstí máme výborné lékaře, takže se snažíme to řešit nějak individuálně.
@JanaDaR píše:
Pěkný den. 22.8. dítě propuštěno v dobrém stavu z nemocnice, 28.8. začalo kašlat, mělo zvýšenou teplotu. Od 3.9. mu bylo fajn, 7.9. se mu objevily otoky okolo očí, zakalená moč, zvýšená teplota, únava. Situace uklidněna ve středu 15.9., ovšem včera, tedy 18.9. rýma, kašel, teď už má horečku a odmítá jíst, což je poměrně zoufalé, neboť pořádně nejedlo již ten týden předtím. Vyzkoušeli jsme kdeco. Od nejrůznějších preparátů po úpravu stravy nebo opatrné otužování. Na rovinu, trvá to několik let a začínám mít dojem, že mi houkne. Máte to někdo podobně? Díky.
Měla jsem to s nejmladším, u nás zabrala zázračně imunizace Broncho Vaxomem. Je na předpis, určitě neublíží, nám moc pomohl. Z antibiotik skoro každý měsíc jsme se dostali během jednoho roku na nulu. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Margery díky, držím pěsti i tobě/vám.
Pořád věřím, že se to musí každou chvíli zlomit.