Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ale čtu, že si možná uvedomujes, co za tím může stát. A to je cesta… ![]()
@Takco to bude asi bohužel ta vrozená vada. Někdo tu zmiňoval léky, samozřejmě, také bych byla raději, kdyby dítě nebylo prolité chemií na všechny strany, ale bez toho by velmi pravděpodobně už poměrně dávno zemřelo. Přírodní výběr se už dnes nekoná, nicméně skutečně, před takovými sto lety bych nemusela několik let řešit nic.
@JanaDaR píše:
@Takco to bude asi bohužel ta vrozená vada. Někdo tu zmiňoval léky, samozřejmě, také bych byla raději, kdyby dítě nebylo prolité chemií na všechny strany, ale bez toho by velmi pravděpodobně už poměrně dávno zemřelo. Přírodní výběr se už dnes nekoná, nicméně skutečně, před takovými sto lety bych nemusela několik let řešit nic.
@admin Ja nevim jak Vy, ale tepete tady jednu uzivatelku za jeji nazor, a tento, zakladatelcin, ktery tedy alespon pro me vyzniva dost desive a zvlast ve vztahu k vlastnimu diteti, je v poradku?
@Blahuše každý ve všem vidí to, co vidět chce. Tvé vnímání je pouze o tobě. Toto mé vyjádření se týkalo faktu, že nám současnost umožňuje se postarat i o děti, o které bychom se v minulosti starat nemohli, protože by nebylo o koho. Je to pragmatické zhodnocení situace. Stejně tak by možná nežila polovina mých dětí, neboť se ty dvě narodily předčasně. Myslím, že je dobré si přesně tohle uvědomit a nebrat věci jako samozřejmost. Přijde mi ovšem pozoruhodné, že než by ses nejdřív ptala po významu mne, voláš k tomu ihned administrátorku. Ale i to je nakonec o tobě.
@JanaDaR podivej, ja nemam zadnou zkusenost s peci o tak casto nebo tezce nemocne dite, proto jsem diskuzi jen cetla, a uprimne nektere Tvoje informace, nebo lepe receno postoje, me malinko zarazily, ale nijak jsem je nehodnotila, protoze tu samou ani podobnou zkusenost nemam. Tady se Ti dostava konkretnich rad a zkusenosti od uzivatelek, ktere si necim podobnym prochazeji. To je ok. Ale nezlob se, kdyz sectu vse, co jsi sem dosud napsala, na me pusobi dojmem, ze bys potrebovala pomoc (odbornou) take Ty sama. Nemyslim to nijak spatne nebo utocne, ale vycerpany clovek uz muze ztracet nahled na svou situaci a promluvit si s nekym, kdo mu otevre treba uplne jine dvere, ktere on pres svou frustraci a unavu uz ani videt nemuze, i kdyby chtel.
@Blahuše ale prosím tě, jaký náhled? To tě tak zarazilo konstatování, že dnes přežívají lidé, kteří by před pár desítkami let neměli šanci? To je holý fakt. Netuším, které moje postoje tě zarazily, netuším, nakolik vnímáš rozdíl mezi internetovou a reálnou existencí a mohla bych pokračovat vcelku dlouho. Tohle není o tvých dojmech, ty jsou jen tvoje. Mimochodem, přečetla jsem svůj poslední příspěvek manželovi, toliko otci dítěte a také na něm neshledává nic děsivého. A jestli ono to nebude tím, že on se mnou/námi žije a ví svoje…
@JanaDaR píše:
@Blahuše ale prosím tě, jaký náhled? To tě tak zarazilo konstatování, že dnes přežívají lidé, kteří by před pár desítkami let neměli šanci? To je holý fakt. Netuším, které moje postoje tě zarazily, netuším, nakolik vnímáš rozdíl mezi internetovou a reálnou existencí a mohla bych pokračovat vcelku dlouho. Tohle není o tvých dojmech, ty jsou jen tvoje. Mimochodem, přečetla jsem svůj poslední příspěvek manželovi, toliko otci dítěte a také na něm neshledává nic děsivého. A jestli ono to nebude tím, že on se mnou/námi žije a ví svoje…
A proc Ti vic nepomaha, kdyz to cte a kdyz mas tolil casu tady diskutovat s nekym, s kym nesouhlasis? Treba bys misto toho mohla jit do toho kina nebo na masaz.
Příspěvek upraven 19.09.21 v 14:47
@Blahuše tak čas mám, to je fakt - zcela logicky proto, že mi nepomáhá.
V diskusi je potřeba s každým souhlasit? Každý den se člověk dozvídá něco nového. Chtěla jsem napsat, že by mě zajímalo, čím tak dráždím úplně cizí uživatelu mateřského webu, ale lhala bych, nezajímá mě to vůbec.
@JanaDaR píše:
@Blahuše tak čas mám, to je fakt - zcela logicky proto, že mi nepomáhá.V diskusi je potřeba s každým souhlasit? Každý den se člověk dozvídá něco nového. Chtěla jsem napsat, že by mě zajímalo, čím tak dráždím úplně cizí uživatelu mateřského webu, ale lhala bych, nezajímá mě to vůbec.
Ty ale na vsechny nazory, ktere Te nelituji nebo vznaseji (zcela logicky) dotazy reagujes utocne. Ale to muze souviset se zaprahem, ktery nepochybne mas, me se to nedotyka. A vic uu nemam cim bych do tehle diskuze mohla i chtela prispet.
@Blahuše já ale žádné politování nechci a psala jsem to hned v začátku. Lítost nikam nevede, nikomu nepomáhá a ulevuje jen tomu, kdo lituje. Hledala jsem rodiče, kteří mají takto častěji nemocné dítě. Útočně jsem zde nereagovala na nikoho. Nebudu zde vypisovat detaily. Kdo měl skutečný zájem, což byl třeba Doctus, nejen že se ledacos dozvěděl, ale celkem mi i poradil.
Příspěvek upraven 19.09.21 v 15:02
Jako dítě jsem byla taky neustále nemocná, kolikrát mi i šlo o život. Pořád ATB, následně alergie, astma…a to žádnou vrozenou vadu/nemoc nemám. Taky se mnou obráželi nemocnice, léčitele, kapali mi všelijaké lektvary:-) a všecko k ničemu, musela jsem z toho prostě vyrůst. Hodně za to mohly i ty alergie. Jako dítě jsem tu svoji nemocnost nijak extra nevnímala, jedině dlouhé pobyty v nemocnici mě štvaly, jinak ok. Co jsem ale vnímala, byla celková atmosféra v rodině, která teda za moc nestála
Pokud už jste to řešili všude možně (ještě tu imunologii bych po splnění podmínek podstoupila), tak bych se soustředila hlavně na to, jak vylepšit rodinnou a svoji pohodu NAVZDORY synově nemocnosti. Někdy tak moc chceme problém vyřešit, že tomu obětujeme úplně všechno a život se nám posune úplně jinam. Mnohdy je v tom i sebeobviňování, to je taky hromada energie, která by se dala vynaložit jinde a lépe…
@Kocourek333 tohle je hodně pravda. Rodina uhnula směrem k nemocnosti nejmladšího a do značné míry je to samozřejmě moje vina, protože tomu rozumím maličko lépe, než třeba manžel. A ono jak se daný problém nese po mojí genetické linii, tak pochopitelně se někdy obviňuji v samých základech všeho. A já jsem veliký řešitel, potřebuji mít nějaký plán. Potřebuji vědět, co udělám ve které situaci. Popravdě se s dítětem vyhýbám ordinacím a lékařům, jak se jen dá, nemám chuť z něj vyrobit profi pacienta. Jsem ti vděčná za tvůj náhled z pozice onoho nemocného dítěte. Velmi cenná odpověď. Děkuji. ![]()
@JanaDaR znám to i z pozice matky - jakože je někde problém a já ho musím hned vyřešit. A obětuju tomu všechno. Jenže v případě, že už tím trpí rodina a nejvíc já (a to se samozřejmě pak odrazí na dítěti), je to kontraproduktivní. Pořád a pořád ti někdo bude nabízet nějaká řešení a ty budeš zkoušet a zkoušet, nebude to mít konce a ty budeš den ode dne víc vyřízená…Chce to najít nějakou zlatou střední cestu, trochu v sobě potlačit ten akutní pocit zodpovědnosti za všechno. Jsi-li plánovač, stanov si plán: až se situace trošku zlepší, zkusíte se synem tu imunologii. A ty si mezitím normálně zajdi do kina
Syn bude rád, že se mu pak domu vrátí odpočinutá a „nabitá“ mamka a třeba se pak o to dřív dočkáš toho desetidenního zdravého „okna“ a věci se dají víc do pohybu.
@Kocourek333 díky. No ono dítě ještě čeká několik vyšetření, pak dle výsledků buď něco dál nebo taky ne. Respektive, celkem jistě bych to mohla odmítnout všechno, ale bylo by to možná kontraproduktivní. Jasně, co se týče imunologie, to bych ráda, jenže to je na objednání. Takto jsme se na tu první dostavovali půl roku. Docela by mě zajímaly tvé zkušenosti z obou stran nějak více do hloubky. Tak kdybys měla někdy chuť třeba do zpráv, byla bych ráda.
@JanaDaR píše:
@Hibou ano, já to všechno dost intenzivně vnímám jako svoje selhání. Samozřejmě rozumově vím, že to není nejlepší cesta, na druhou stranu jsem zvyklá zvládnout všechno sama, je těžké to pustit. Jako třeba manžel s ním nechce být sám, když má horečku, což je zase dáno konkrétní (pro něj traumatickou) zkušeností. Tak to nějak táhnu sama.
Promin, ale cim dal vic mi prijde, ze to vychazi od tebe, resp. vasich divnych vztahu doma.
Srovnejte tohle a muzes mit zdrave dite.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat