Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@JanaDaR píše:
@Kacabababa diagnostika po internetu ti vskutku nejde. Ale nejspíš sis zde potřebovala něco pořešit, snad ti to pomohlo.
Já se do žádného posuzování diagnóz nepouštím, píšu to proto, abys Ty pochopila, že být naštvaná na nemocné dítě, JEMU moc nepomůže. Že bys třeba mohla zkusit pro změnu myslet na něj, a ne na to, jak se tobě mění plány.
@Kacabababa hele, ty máš opravdu problémy s pochopením textu, tam se ničeho nedobereme. Jak jsem psala, pokud ti tohle tady pomůže, jedině dobře.
@SAJ my jsme u jednoho imunologa byli, ale trošku mi přišel jako kdyby užíval nějaké omamné látky. No a jak jsem psala, chtějí, aby bylo dítě třeba deset dní OK, což se mi nedaří. Když tu někdo píše o nějakých plánech, které mi údajně dítě narušuje, musím se fakt jedině smát. ![]()
@JanaDaR píše:
@Kacabababa hele, ty máš opravdu problémy s pochopením textu, tam se ničeho nedobereme. Jak jsem psala, pokud ti tohle tady pomůže, jedině dobře.
Napsala jsi sem, že jsi naštvaná na svoje dítě, protože je pořád nemocné. Z nás dvou to fakt nejsem já, kdo má nějaký problém.
@Kacabababa já k tomu nemám co dodat. Faktem je, že tvou vlastní frustraci tady nevyřešíme. Jestli sis potřebovala potvrdit, že jsi lepší matka, znovu opakuji, snad ti to pomohlo.
@JanaDaR píše:
@Kacabababa já k tomu nemám co dodat. Faktem je, že tvou vlastní frustraci tady nevyřešíme. Jestli sis potřebovala potvrdit, že jsi lepší matka, znovu opakuji, snad ti to pomohlo.
Jen upozornění, zbytečně krmíš trolla. Nejlepší je nedopovídat - i když tě svrbí prsty, vydrž.
@JanaDaR píše:
Ty jsi jako kolovrátek, odvádět pozornost od svého vlastního problému ti jde fakt dobře. Takže ještě jednou: není v pořádku být naštvaná na svoje nemocné dítě proto, že je často nemocné, ano? Pokud tohle někam do tvojí hlavy doputuje, moje mise zde je splněna a nic víc řešit nepotřebuju ![]()
@SAJ a no jo, taky to může být jiná matka nemocného děcka, která potřebovala upustit páru. Nechť si poslouží. Mně je to skutečně nějak jedno.
@Kacabababa splněna tedy není a nikdy nebude. Čili sis opravdu pouze ulevila, nic víc a ani méně. S dovolením (ostatně i bez něj) na tebe již nebudu reagovat, mám tu podnětné odpovědi, které stojí za promyšlení, tvoje to nejsou. ![]()
@JanaDaR píše:
@Kacabababa splněna tedy není a nikdy nebude. Čili sis opravdu pouze ulevila, nic víc a ani méně. S dovolením (ostatně i bez něj) na tebe již nebudu reagovat, mám tu podnětné odpovědi, které stojí za promyšlení, tvoje to nejsou.
Chápu
Ono zamyslet nad svými vlastními chybami moc přijemný není.
@Kacabababa píše:
ChápuOno zamyslet nad svými vlastními chybami moc přijemný není.
Jsi tak uboha.
@FlorenceF Jenkins píše:
Aha, rozumimto je silene
![]()
Kazdopadne to vypada na slusnou naloz pro celou rodinu.
Jeste me napadlo, ze ty se (zcela logicky) soustredis na tu nemoc jako na neco ciziho a oskliveho, co je potreba vymytit a pak bude dobre, resp. dobre podle vasich predstav. A uz ti z toho slusne hrabe. To taky chapu, ja jsem tehdy z toho byla nemocna sama
A co kdyz to nepujde nebo nepujde v nejblizsich letech? Ted behate po vysetrenich, imunologiich a hledate medicinsky klic. A co kdyz neexistuje (imunologicka lecba nezabrala)? Pak by mi to prislo jako ztrata obrovske energie, vcetne opakovaneho zklamani z nezdaru.
Co kdyby jste to alespon v nejakem horizontu treba 3 let prijali jako soucast zivota, neco typu kdyby byl clen rodiny najednou na vozicku. Tam taky neztracej energii metodama, jak sakra uz konecne zase chodit, abychom nemuseli prestavovat byt a kupovat predrazene upravene auto.
A tu energii vlozit do toho, jak si prizpusobit zivot, ktery bude spokojeny a vyrovnany i s tou ‚naší‘ nemoci. Vcetne toho, ze se nebudu soustresit jen na to dite, ale hlavne na sebe. Nebudu snit o dovolene u more, ale v laznich Jesenik, objevim potencial prace, ktera me bude naplnovat i z domova, preorganizuju oeci o dite tak, abych nejela na zalozni zdroj (ted to jeste vydrzim a odpocinu si, az tahle hruza skonci), ale byl to pro me udrzitelny zivot i s nemoci. Zni to asi absurdne, ale popremyslej o tom
Zakladatelko, tohle zni jako super pristup.
Najdi si system, jak se synem fungovat i takto.
A proste fungujte. Nejak.
Za tu alternativu bych se taky primlouvala, zkusit jeste, ale chce to na doporuceni nekdo fakt dobrej a necekat zazraky pres noc.
Plus bych zkusila omezit leky co to jde, napriklad zrusit leky na horecku fakt dela divy.
@Lucie_Sx léky na horečku podávám jen pokud tomu stav dítěte odpovídá - tedy neřídím se pouze číslem na teploměru. Věřím tomu, že až se pořeší vada, zlepší se stav postupně také. Udělali a vlastně stále děláme toho dost i mimo standardní medicínu, jen nemám chuť to vypisovat. No a nějak asi fungujeme, vždyť v tom jedeme čtyři roky.
A třeba ty lázně? Tři a půl roku jsem nebyla ani v kině, natož tohle.
@Yorkmut píše:
Jsi tak uboha.
Ubohé je když je někdo naštvaný na své dítě, které si „stěžuje“, že mu ZASE něco je.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat