Neustalé otravovaní od tchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
2.3.20 08:38

Nedočetla jsem to celé, to se nedá, promiň. No, co říct, jsi dospělá, musíš se naučit říkat ne. Manželovi rodiče mají taky psa, sdílí s ním postel, talířek, nechávají si od něj olizovat tvář a ruce, i když třeba před 10 minutami sežral venku h.vno :roll: Bylo jim slušně sděleno, že pes nebude dítěti olizovat tvář, ani ruce, nohy, nic. Ruce si umývali automaticky, pokud by to nedělali, tak bych je o to poprosila. A s tím soukromím, ať jim prostě řekne partner, že potřebujete taky svůj klid, pokud budou chtít přijít na návštěvu, tak ať předem zavolají. Pokud to nechce partner z nějakého důvodu řešit, tak to asi budeš muset udělat ty. Řekla bych jim něco v tom smyslu, že jsem ráda, že se zajímají o vnouče, jsou tu vítáni, ale prosím, aby předem zavolali. Stejně tak, když budou chtít jít ven s malým, že stačí zavolat a ty jim ho přichystáš. Bohužel na někoho neplatí ani toto, my tak bojovali s manželovou babičkou, která nás neustále stalkovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
3.3.20 14:06

@warita ale to je přesně ono. Ty určitě psa nemáš, když takto reagujes. My ho mame a vždy syn pasl koníky a psík ležel vedle něj a me to nevadilo. Ty bys šla do mdlob. Oni to nevidí, pro ně i ostatní je prostě pes člen rodiny.

Já nechápu jedno. Pes olizne mimino a mě se to nelíbí, tak řeknu prostě psovi fuj a odezenu ho. Ať je muj, tchyně nebo cizí. Nejhorší je si nechat kadit na hlavu a stěžovat si na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.3.20 15:02
@Mallorka píše:
@warita ale to je přesně ono. Ty určitě psa nemáš, když takto reagujes. My ho mame a vždy syn pasl koníky a psík ležel vedle něj a me to nevadilo. Ty bys šla do mdlob. Oni to nevidí, pro ně i ostatní je prostě pes člen rodiny.Já nechápu jedno. Pes olizne mimino a mě se to nelíbí, tak řeknu prostě psovi fuj a odezenu ho. Ať je muj, tchyně nebo cizí. Nejhorší je si nechat kadit na hlavu a stěžovat si na netu

to s tebou naprosto souhlasim. I kdyz kazdy je jinak odolny v tomto smeru a ne kazdy ma ochotu jit do primeho konfliktu. A to si pis, ze by konflikt byl, kdyby na ne primo vybalila, jestli si muzou cokla hlidat, ze ji olizuje miminko a ze si mysli, ze to je fuj.

Jinak, mas pravdu, psa nemam a ani me to nijak nelaka. Ja pestuju radsi kytky. Kdybych musela mit nejake klasicke zvire doma, spis bych sla do kocky, protoze kocka je samostatna a nevyzaduje neustalou pozornost. Proste nejsem zviratkovy typ cloveka. Nechapej me spatne, ja mam zviratka docela rada. Nelibi se mi, kdyz zvirata trpi, rada se na ne podivam, ale doma mit zadne nechci. Taky jsem trochu citliva na hygienu a nemam rada, kdyz se o mne otira zvire a nedejboze kdyz me olizuje. No kdyby mi olizlo miminko, tak jak rikas, sly by na mne mdloby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
4.3.20 07:40

@warita No jo, to si musí vybrat sama. Buď bude milá a usměvavá navenek a pes jí bude děcko olizovat. Anebo zkrátka prosadí co chce s rizikem, že někoho naštve. Co chce? Takže jo, když jí to vadí, má psa odstrčit. A pokud se proti tomu prarodiče ohradi, tak jim to vysvětlit. Má právo dělat své rozhodnutí, ale taky má povinnost nést za ně následky říká pravidlo asertivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.20 18:24
@warita píše:
to je zajimavy a kde vidis rozdil mezi imunitou ziskanou od psa a imunitou ziskanou z venku???Kdyby mi pes olizl miminko, sly by na mne mdloby. Ja nesnesu ani kdyz pes olizne mne nebo se o mne prilis otira. Ne kazdy ma chut na smajchlovani se zviretem.

No pejskaři… prasata. Tfuj.

• Citovat
  • Upravit
21593
23.7.20 19:33
@Anonymní píše:
No pejskaři… prasata. Tfuj.

a?

Nebo taky, anonym, fuj! Sorta lidi, co nadava jinym pod anonym je fakt usmevna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová