Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná píše:
@Kočice11 aha, takze traja surodenci u jednej matky, stvrty o pol roka mladsi od nejmladsieho z tych troch u druhej matky, je ideal. Ale pockat, ktora ze to z tych dvoch ma chlapovi odpustat, aby ostal s detmi? Alebo to vidis na 7 ludi pod jednou strechou? (Vlastne 8, ona ta matka od najmladsieho ma este starsie dieta…teda 9, to starsie dieta ma svojho otca.. nie, 10, ten otec toho dietata ma svoju zenu…)
Není to ideál. To píšeš Ty. Ideálně obě manželky svým manželům. Jaká bude realita záleží na tom, jak se dohodnou. Osobně je neznám. Takže nevím.
@Kočice11 píše:
Není to ideál. To píšeš Ty. Ideálně obě manželky svým manželům. Jaká bude realita záleží na tom, jak se dohodnou. Osobně je neznám. Takže nevím.
No realne bude 10 ludi vo vacsej alebo mensej miere minimalne nespokojnych a v nepohode, pokial rovno nie nestastnych.
@Bábi Zlopočasná píše:
No realne bude 10 ludi vo vacsej alebo mensej miere minimalne nespokojnych a v nepohode, pokial rovno nie nestastnych.
Ano a pak uz záleží jen na těch čtyřech dospělých, jak tu situaci zvládnou vyřešit. Jak jim případně pomohou prarodiče, příbuzní, sousedi.
@Kočice11 píše:
Ano a pak uz záleží jen na těch čtyřech dospělých, jak tu situaci zvládnou vyřešit. Jak jim případně pomohou prarodiče, příbuzní, sousedi.
Byt susedka, neviem ci by som pomahala
Mozno by som brala deti k sebe, aby videli zivot v nepokazenej rodine
Byt to dieta pricinou slz cloveka, na ktorom mi zalezi, tvarila by som sa, ze ho nevidim, nepocujem. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Byt susedka, neviem ci by som pomahalaMozno by som brala deti k sebe, aby videli zivot v nepokazenej rodine
Byt to dieta pricinou slz cloveka, na ktorom mi zalezi, tvarila by som sa, ze ho nevidim, nepocujem.
Ale jistě, ja bych jim pomohla aspoň treba oblecenim po našich dětech, vyslechnutim jejich potizi pokud by chtěli kafe…obycejnym způsobem. Několikrát jsme měli návštěvu synovych spoluzacek z neusporadane rodiny. Pomohla bych těm lidem aspoň nepomlouvanim…proste bych se nemohla otočit k nim zady jen proto, ze nesouhlasim s jejich způsobem života. Ale zase v některých případech musí člověk dávat pozor aby se nenechal využívat. To uz jsem se naučila.
A pokud jsou v tom emoce, je pochopitelne, ze bys ignorovala.
Edit překlep tady zády
Příspěvek upraven 27.08.15 v 19:40
@Kočice11 potiz je v tom, ze VZDY su v tom emoce. Pokial nezijes aspon v krajskom meste, kde je aka taka anonymita. Aspon ja som teda naucena rodinat sa uz len ked sa ich kopriva dotkla nasho plota ![]()
@Bábi Zlopočasná
@Bábi Zlopočasná píše:
@Kočice11 potiz je v tom, ze VZDY su v tom emoce. Pokial nezijes aspon v krajskom meste, kde je aka taka anonymita. Aspon ja som teda naucena rodinat sa uz len ked sa ich kopriva dotkla nasho plota
Mas tam nějaký překlep. Nerozumím tomu ze si naucena rodinat sa.
Četla jsi můj příspěvek v te včerejší diskusi?
@Kočice11 píše:
Mas tam nějaký překlep. Nerozumím tomu ze si naucena rodinat sa.Četla jsi můj příspěvek v te včerejší diskusi?
Nie je to preklep. Rodinat sa s niekym znamena povazovat ho za prislusnika rodiny. Aj ked je to prasynovec dedovej sesternice.
@Bábi Zlopočasná dekuju za vysvětlení. Tím víc je to pro mě nepochopitelne. Ta zast, pokud udělá prohresek někdo z rodiny. Ja bych si s nim asi chtěla povídat, pokud by mel zájem. Jenže to závisí na tom, v jakém člověk vyrůstal prostředí. Ty jsi naucena zit svým způsobem, ja zase svým. Pro mě nevernik neni zločinec.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja to prave neprezivam. Nikdy som nebola po ziadnom tele tak hladna, ako on (a vlastne onoho casu aj byvaly) po mojom. Vlastne som rada, ze nie som chlap a postradam onu zavislost na zenskom tele. A nez si stihnes rypnut, ano, postelove hratky ma bavia, a to dokonca velmi, ale je na nich cas, az ked je uspokojene vsetko dolezitejsie.
To mi připomíná:
„Ne miláčku, spát s tebou budu až po svatbě.“¨
„OK, tak až se vdáš, tak mi zavolej.“
![]()
@Gina108 píše:
To mi připomíná:
„Ne miláčku, spát s tebou budu až po svatbě.“¨
„OK, tak až se vdáš, tak mi zavolej.“
@Kočice11 píše:
@Bábi Zlopočasná dekuju za vysvětlení. Tím víc je to pro mě nepochopitelne. Ta zast, pokud udělá prohresek někdo z rodiny. Ja bych si s nim asi chtěla povídat, pokud by mel zájem. Jenže to závisí na tom, v jakém člověk vyrůstal prostředí. Ty jsi naucena zit svým způsobem, ja zase svým. Pro mě nevernik neni zločinec.
Pre mna nevernik zlocincom je, pretoze vedome ublizuje ludom, ktorym do oci tvrdi, ze mu na nich zalezi. Pripadne zvadza toho druheho v nevere, aby vedome ublizoval ludom, ktorym do oci tvrdi, ze mu na nich zalezi.
A vzdy som lahsie odpustila chlapovi, ktory ublizil mne, ako chlapovi, ktory ublizil mojej sestre. Mojmu byvalemu napriklad som ja davno odpustila, je mi bez neho lepsie, moja sestra a moja mama mu ale este stale nevedia prist na meno a pocituju voci nemu zast kvoli vsetkym tym slzam, co ma stal. A to v tom ani nevera nebola.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym. Asi jsem moc přecitlivělá nebo co, ale zjistila jsem, že jeden ženatý kolega se spustil s kolegyní. On je ženatý a má malé dítě. Ona v práci leze po každém chlapovi a nyní se spustila s ním a viděla jsem je i mimo pracoviště. Znám je osobně oba dva. Ona je rajda. Mě to žere protože chudák jeho manželka. Docela hodně mi to vadí protože si nedokážu představit jak jí asi musí být pokud to ví. A pokud to neví tak on z ní dělá husu. Mě by bylo hrozně. A asi nejvíc mi vadí že to vím a nemůžu s tím nic udělat a on svojí manželku takhle ponižuje. Protože si pamatuji jaká to byla sláva když se brali…Zasloužily by dostat přes hubu oba dva…
Nepleť se do toho, není to tvoje věc, nevíš, jak to mají doma nastaveno.
Absolutně to pust z hlavy, pamatuj, že pokud bys někde něco řekla, může se otočit zlé proti sobě. není to tvoje věc ať tě to může hryzat sebevíc.
@Bábi Zlopočasná ano, tak ať Vám to vyjde.