Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
@Bábi Zlopočasná Nepodvedla bych a nemám na to žaludek, lákavých nabídek mám víc než dost, hlavně, když přítel odjede na měsíc mimo civilizaci.
No ale skor nepodvedie a ustoji to ten, co ma v hlave nastavene ze ‚nikdy, lebo nevera je zlocin ako vrazda‘, nez ten co si hovori ‚tak ako neplanujem nepodviest, ale nikdy nehovor nikdy‘
Pretoze ten prvy ma v hlave tabu a bude mat zabrany - ako ked mi kazali v porodnici vycurat sa do vane a hlava aj tak vravela nie, nie, to sa predsa nerobi, ale ten druhy uz ma v hlave ospravedlnenku, takze az sa naskytne prilezitost tak hlava povie ‚no a co, ideme do toho‘.
Tak jistota je jen pocit. A ten je způsobený tím, že pertner se chová tak aby ten druhý nepojal sebemenší podezření (a třeba skutečně není důvod). V tu chvíli jste si jisté, že vám nevěrný není a nebyl ![]()
Příspěvek upraven 27.08.15 v 18:15
@Bábi Zlopočasná Já to tak mám, svého přítele znám opravdu dobře a myslím si, že to má stejně, ale ruku do ohně za to, co se honí v hlavě někomu druhému prostě nedám. Rozhodně ale nežiju tak, že bych si říkala, že je možné, že mě podvede. Teď si myslím, že by to neudělal, ale co bude za 10 let nevím, proto netvrdím, že by to 100% neudělal nikdy.
@AdLa12 Ty jo, to by mi taky vrtalo hlavou. Právě z toho důvodu, že tohle často dělají ti, kteří mají máslo na hlavě „podle sebe, soudím tebe“… Chápu, že tě to štve, tohle bych dlouho nevydržela ![]()
@AdLa12 píše:
Ani mi moc nevrtá hlavou co to u něj způsobilo, spíš mi vrtá hlavou jak docílit toho aby přestal![]()
Ale k tomu by bylo potřeba znát příčinu.
@taibi píše:
Můžu se zeptat, jak je možné, že jsi tak jistá? prosím neber to vůbec ve zlém… jen mě to zajímá…
Jak tady napsal již někdo, ta jistota je samozřejmě jen pocit.
Co mě k tomu vede - manžel mě miluje, dává mi to najevo činy, gesty i slovy, navíc jsme spolu relativně krátce (3 roky). Přijde mi, že on snad ani neumí flirtovat
, je hodně zvyklý na mužské prostředí, ze školy (střední i vysoká technického směru) i z práce (IT) vlastně kolem sebe nikdy neměl moc ženy. Je hodně čestný, zásadový, myslím si, že kdyby mě podvedl, tak bych to na něm prostě musela poznat, min. bych poznala, že se něco děje, jako na něm poznám vždy, když něco v sobě řeší. A pokud bych to nepoznala, tak si myslím že by mi to (bohužel) řekl, že by s tím svědomím nedokázal žít. On je taková čistá duše, což je to takové zvláštní říci, ale prostě je to tak (nechci, aby to vyznělo, že je nějaký naivní prosťáček, je naopak velmi inteligentní s velkým přehledem). Také je hodně konzervativní a řekla bych, že má jasně stanovené hodnoty a priority.
Navíc já ho také miluju, respektuju, hodně si ve všem rozumíme, a to i v oblasti sexu.
Takže tak nějak z toho celkově mi vychází, že mi nevěrný nebyl
.
Příspěvek upraven 25.08.15 v 11:02
@EnkaL No nevím, jak víš, že jsi schopná tolerovat nevěru, když jsi to ještě nezažila. Osobně se tímto ani nechci zabývat, nechci nic vědět, pokud je doma vše v pořádku. Nepídím se a nehledám… A „hodná kamarádka“, která mi o tom řekne, není více moje kamarádka. prostě nevěra je nevěra a bolí vždycky, otázka je, jak se s tím kdo vyrovná.
@radkka píše:
Ale k tomu by bylo potřeba znát příčinu.
Tak ale pokud to zapříčinila jeho nevěra tak to vědět nechci ![]()
@AdLa12 píše:
Tak ale pokud to zapříčinila jeho nevěra tak to vědět nechci
A když si s ním o tom v klidu promluvíš, tak ti řekne co?
@radkka píše:…
A když si s ním o tom v klidu promluvíš, tak ti řekne co?
Příspěvek upraven 27.08.15 v 18:14
@AdLa12 A takhle to u vás funguje už delší dobu a až teď mu to začalo vadit? Nezačala jsi „courat“ víc? Napadá mě, jestli tě nemohl někdo vidět s nějakým kamarádem, nebo jestli do něj někdo neryje, že couráš a bavíš se a děláš bůh ví co a on sedí doma… Možností je fůra, kondom bych neřešila, stejně je evidentně dávno prošlý.