Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jipo píše:
Jsi si jistá, že jim to doma neklape? Nebo to jsou jenom řeči pro sex jinde. Pokud jim to opravdu neklape, tak zřejmě nebude problém s rozvodem a můžete to zkusit spolu. Lépe je podstoupit rozvodové problémy, které pominou, než se trápit celý život. Jinak na vždy to je tak, jak ti to ten chlap vykládá. Milenci mé ženy to taky neklapalo, ale jakmile jsem ji vystěhoval na ubytovnu, tak mu to nějak klapat začalo. Takže to nakonec dopadlo úplně jinak, než si to představovala.
dekuji za názor…Nikdy jsem v te situaci nebyla, vazim si ho..
@lukasko83 píše:
Ti co tu píšou jak odsuzujou nevěru, zřejmě tyhle krize nepoznali, což jim přeji a zároveň závidím. Někdy totiž člověk, pokud není proutník od přírody, k něvěře přistupuje už z čirého zoufalství z důvodu apatie svého partnera k intimnímu životu vůbec. A pokud jí nechce řešit, nemůže se divit, že partner skončí dřív nebo pozdějc někomu v posteli.
Asi tak nejak…
Měli jsme doma s přítelem problémy. Já to bohužel neunesla a šla jsem se „utěšovat“ jinam. Bohužel nevěra nebyla jednorázová ale do milence jsem se zamilovala. Trvalo to půl roku. Teď je to měsíc co jsme to s milencem ukončila ale nedokážu s tím žít. Nedokážu se doma tvářit, že se prostě vůbec nic nestalo. Mám se doma přiznat? Nebo mlčet, odejít..?
Jsem zoufalá, teď žiju s chlapem se kterým nemám nic, kromě syna, společeného. Nejradši bych to tady ukončila a začala někde znova a hlavně bez chlapa ![]()
@Anonymní píše:
Měli jsme doma s přítelem problémy. Já to bohužel neunesla a šla jsem se „utěšovat“ jinam. Bohužel nevěra nebyla jednorázová ale do milence jsem se zamilovala. Trvalo to půl roku. Teď je to měsíc co jsme to s milencem ukončila ale nedokážu s tím žít. Nedokážu se doma tvářit, že se prostě vůbec nic nestalo. Mám se doma přiznat? Nebo mlčet, odejít..?Jsem zoufalá, teď žiju s chlapem se kterým nemám nic, kromě syna, společeného. Nejradši bych to tady ukončila a začala někde znova a hlavně bez chlapa
Já bych to neříkala, zbytečně pak budeš ty ta špatná, i když on se na tvojí nespokojenosti určitě taky podílel. Řekla bych mu to co jsi napsala že už si prostě nerozumíte, nemáte nic společného kromě dítěte a že nechceš žít v takovým vztahu že spolu budete jen kvůli dítěti, že chceš začít znovu, víc bych nevysvětlovala ![]()
@Anonymní píše:
Měli jsme doma s přítelem problémy. Já to bohužel neunesla a šla jsem se „utěšovat“ jinam. Bohužel nevěra nebyla jednorázová ale do milence jsem se zamilovala. Trvalo to půl roku. Teď je to měsíc co jsme to s milencem ukončila ale nedokážu s tím žít. Nedokážu se doma tvářit, že se prostě vůbec nic nestalo. Mám se doma přiznat? Nebo mlčet, odejít..?Jsem zoufalá, teď žiju s chlapem se kterým nemám nic, kromě syna, společeného. Nejradši bych to tady ukončila a začala někde znova a hlavně bez chlapa
Když s ním už nemáš nic společného a chceš od něj odejít, tak proč mu to chceš říkat?
prostě odejdi
Tak to je jen na tobě. Spíš mi příjde, že se ti prostě stýská po milenci.
@Anonymní píše:
tak předně řešit problémy nevěrou, je prostě blbost, ale to už asi víš teď, jen tu kaši co jsi navařila (to jest to řešení problému nevěrou) si teď prostě musíš sníst, problémy jste měli řešit s přítelem, protože na vztah jsou vždy dva, takže asi i za ty problémy jste mohli oba, nejen ty…
teď je otázka, pokud to chceš ukončit, není nutné mu ještě sdělovat nevěru, otázkou je jestli ještě nemáš růžové brýle, můžeš mít v sobě zbytky zamilovanosti k milenci a nevidíš to, že máš přítele opravdu ráda, ale na to si musíš odpovědět sama, zbilancovat si váš vztah před problémy, před milencem atd.
za to, že teď jsi zoufalá a nemůžeš unést, že jsi byla nevěrná, za to si můžeš sama bylo to tvé rozhodnutí, nikdo tě nenutil řešit vaše problémy s přítelem nevěrou
nevím pokud máte dítě a ty nevíš co máš dělat a nejsi pevně rozhodnutá pro ukončení, asi bych zašla do poradny, teď máš moc čerstvé emoce v sobě
Nevěra je vyústění nespokojenosti ve vztahu a můžou za ni oba dva. Manžel mi byl nevěrný a je to důsledek naší dlouhodobé krize. Sama teď tápu, jestli mu odpustit, protože to nebyla jen nějaká obyčejná nevěra a děly se docela šílené věci a manžel říkal věci, které doteď nedokážu pochopit. Navrhla jsem mu odluku, nechce se s tím smířit a chce domů - je teď u matky. Myslím, že teď potřebujeme být delší dobu sami, abychom si uvědomili, jestli to můžeme dát dohromady. Tedy jde spíš o mně, protože to se mnou zamávalo. Příští týden jdeme do manželské poradny, jsem zvědavá, co nám řeknou.
Neříkala bych to. Ulevíš svému svědomí ale partnerovi ublížíš. Já jsem toho názoru že i nevěra je vinou obou dvou, není jen na tvé straně. Navíc pokud se chceš s partnerem rozejít, dáš mu do rukou nebezpečnou munici.
@chebskamaminka píše:
tak předně řešit problémy nevěrou, je prostě blbost, ale to už asi víš teď, jen tu kaši co jsi navařila (to jest to řešení problému nevěrou) si teď prostě musíš sníst, problémy jste měli řešit s přítelem, protože na vztah jsou vždy dva, takže asi i za ty problémy jste mohli oba, nejen ty…teď je otázka, pokud to chceš ukončit, není nutné mu ještě sdělovat nevěru, otázkou je jestli ještě nemáš růžové brýle, můžeš mít v sobě zbytky zamilovanosti k milenci a nevidíš to, že máš přítele opravdu ráda, ale na to si musíš odpovědět sama, zbilancovat si váš vztah před problémy, před milencem atd.
zato, že teď jsi zoufalá a nemůžeš unést, že jsi byla nevěrná, za to si můžeš sama bylo to tvé rozhodnutí, nikdo tě nenutil řešit vaše problémy s přítelem nevěrou
nevím pokud máte dítě a ty nevíš co máš dělat a nejsi pevně rozhodnutá pro ukončení, asi bych zašla do poradny, teď máš moc čerstvé emoce v sobě
twl to je rada k nezaplacení ![]()
@Anonymní píše:
Nevěra je vyústění nespokojenosti ve vztahu a můžou za ni oba dva. Manžel mi byl nevěrný a je to důsledek naší dlouhodobé krize. Sama teď tápu, jestli mu odpustit, protože to nebyla jen nějaká obyčejná nevěra a děly se docela šílené věci a manžel říkal věci, které doteď nedokážu pochopit. Navrhla jsem mu odluku, nechce se s tím smířit a chce domů - je teď u matky. Myslím, že teď potřebujeme být delší dobu sami, abychom si uvědomili, jestli to můžeme dát dohromady. Tedy jde spíš o mně, protože to se mnou zamávalo. Příští týden jdeme do manželské poradny, jsem zvědavá, co nám řeknou.
Držím palce, je dobře, že nehážeš flintu do žita a vyzkoušíte manželskou poradnu.
@terien ta vytučněná část nebyla myšlená jako rada také, ale spíš konstatování nad tím, že zakladatelka pozdě lituje, sama napsala, že před problémy se utekla utěšovat jinam
pardon, je v tom trocha mojí mojí hořkosti z nevěry, na nevěru má vždycky každý „koule“ ať už je nevěrný muž, nebo žena, ale ty následky pak unese málokdo
možná lepší vyřešit problémy doma s tím s kým je mám a neřešit to nevěrou, ačkoliv uznávám, že jsou vztahy, kdy se nevěrník před nevěrou snažil vyřešit problémy ve vztahu, ale partner na to neslyšel
Ja teda nevim, ale házet vinu jen na zakladatelku asi není na miste…na problémy jsou vždycky dva…samozrejme i na reseni problemu by se nemel tahat nikdo treti, ale pokud partner problém resit nechce, tak to jinak asi nejde…bohužel…zakaldatelko, hodne stesti ![]()
Vsak jsem to psala take, ze mohla zakladatelka chtit resit problem a pritel treba ne, ale urcila si zpusob reseni problemu ve vztahu sama… s nasledky, tedy alespon nejakymi musela pocitat, ted je to hlavne na zakladatelce, aby si sama v sobe ujasnila jaky ten vztah byl, jelikoz psala, ze to je cerstve, je mozne ze jeste muze myslet na milence, s ruzovyma zamilovanyma, ani s tema cernyma ublizenyma brejlema by se vztah nemel rozsekavat, zvlast kdyz v tom je i ditko, lepsi pockat az emoce ustali
Ti co tu píšou jak odsuzujou nevěru, zřejmě tyhle krize nepoznali, což jim přeji a zároveň závidím. Někdy totiž člověk, pokud není proutník od přírody, k něvěře přistupuje už z čirého zoufalství z důvodu apatie svého partnera k intimnímu životu vůbec. A pokud jí nechce řešit, nemůže se divit, že partner skončí dřív nebo pozdějc někomu v posteli.