Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Je až s podivem, že na něj podobná výchova neměla žádný efekt. Děkuji za to každý den, on je silná osobnost
Jen aby mu to vydrželo - to myslím opravdu v dobrém, žádné rejpání.
Já na svém příteli (55) vidím, jak se čím dál víc podobá otci, jehož chování je mi dost proti srsti. A ještě před 5 lety jsem odkývala jeho příbuzenstvu názor, jak on je jinej.
Existuje něco jako oblouk. Nejdřív výchova v dětství, hledání sebe sama, objevování světa, aktivní život - práce, založení rodiny - ještě chvíli dobrý, drží se nahoře
a pak najednou zase obloukem dolů k jednání a „zásadám“ původní rodiny.
A exmanžel si našel starousedlici, která vaří stejně jako vařívala tchýně. Není ani chytrá, ani hezká, ani příliš pracovitá. Jestli je jim spolu fajn, tak jsem ráda. Ale opravdu ta původní rodina má ohromný vliv.
I když výjimky, náhody či směsice genů samozřejmě hrají roli. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Jj, řekla mi to, i mojí matcejen tak mezi řečí
Hele, je to od ní sice bl. bý
, ale zase ji pochop.
Já už mám děti dospělé a je opravdu nepříjemné nebo smutné vidět, jak se moje dítě má s nějakým partnerem nic moc
. Teda kdybych si myslela jen já, to by ještě nic neznamenalo, ale matka pozná na děcku, jestli je spokojeno nebo ne, tak to potom vnímá trošku citlivěji.
jedna mi představila kluka, o kterém jsem od 1. minuty věděla, že to nebude ono. Ale byla s ním nějaké 2 roky ráda, tak jsem se ty svoje pocity v sobě snažila potlačit. A najednou se to začalo lámat a už to jelo k rozchodu, měla jsem holt pravdu.
A srdce se mi dnes tetelí, když vidím, jak si našla fajn kluka.
Však to jednou poznáš na svém potomkovi.
Ale říkat se to snaše nemá, to je jasné
. třeba tchýně není úplně fér a je zaujatá, stává se to. Obzvlášť u maminek synáčků.
Příspěvek upraven 02.08.21 v 11:37
@Cimada píše:
Já na svém příteli (55) vidím, jak se čím dál víc podobá otci, jehož chování je mi dost proti srsti. A ještě před 5 lety jsem odkývala jeho příbuzenstvu názor, jak on je jinej.
Existuje něco jako oblouk. Nejdřív výchova v dětství, hledání sebe sama, objevování světa, aktivní život - práce, založení rodiny - ještě chvíli dobrý, drží se nahořea pak najednou zase obloukem dolů k jednání a „zásadám“ původní rodiny.
A exmanžel si našel starousedlici, která vaří stejně jako vařívala tchýně. Není ani chytrá, ani hezká, ani příliš pracovitá. Jestli je jim spolu fajn, tak jsem ráda. Ale opravdu ta původní rodina má ohromný vliv.
I když výjimky, náhody či směsice genů samozřejmě hrají roli.
Neříkám nic. Jen nejsem typ pečovatelky a nikdy nebudu. Nemám to v sobě. Kdo hledá pečovatelku, má dveře otevřené. Nikoho násilím u sebe držet nebudu ![]()
@Cimada píše:
Hele, je to od ní sice bl. bý![]()
, ale zase ji pochop.
Já už mám děti dospělé a je opravdu nepříjemné nebo smutné vidět, jak se moje dítě má s nějakým partnerem nic moc
. Teda kdybych si myslela jen já, to by ještě nic neznamenalo, ale matka pozná na děcku, jestli je spokojeno nebo ne, tak to potom vnímá trošku citlivěji.
jedna mi představila kluka, o kterém jsem od 1. minuty věděla, že to nebude ono. Ale byla s ním nějaké 2 roky ráda, tak jsem se ty svoje pocity v sobě snažila potlačit. A najednou se to začalo lámat a už to jelo k rozchodu, měla jsem holt pravdu.
A srdce se mi dnes tetelí, když vidím, jak si našla fajn kluka.
Však to jednou poznáš na svém potomkovi.
Ale říkat se to snaše nemá, to je jasné![]()
. třeba tchýně není úplně fér a je zaujatá, stává se to. Obzvlášť u maminek synáčků.
Kdo se má se mnou nic moc, opravdu si může jít, kam chce. Nicméně furt se mě drží už mnoho let. I přes moje protesty ![]()
@Josefuna píše:
Obávám se, že čím je člověk starší, tím jsou vztahy více z rozumu a praktických záležitostí. Pochybuju, že by mě měl někdo rád jako teď manžel. Vidím to u kamarádky, která se snaží najít dlouhodobý vztah. Ti muži už hledají jiné věci než lásku a u řady žen je to taky tak. Muži, hlavně starší, hledají služky a pecovatelky. Ženy s dětmi zase chtějí muže jako finanční pomoc. Je to těžké. Moc nevěřím, že by se mnou teď byl někdo nový jen z čisté lásky.
Zčásti máš pravdu. Ženy s dětmi ale nemusejí hledat chlapa jen kvůli penězům, oni totiž pánové zas tak štědří nebývají. Spíš pro ten pocit, že se takzvaně mají o koho opřít - a to bych teda po zkušenostech téměř 60nice řekla, že těch je snad ještě míň.
![]()
A ano, 100% pravdu máš v tom, že starší chlapi hledají služky, opravdu ano. Zažito na vlastní kůži taky. Mladí kluci už si naštěstí dokážou tu večeři obstarat sami. Staří pardálové jsou líní jak veš, sobečtí a mají mylně zažito, i když sami tak nefungují, že chlap přece vydělává, zabezpečuje rodinu, tak ženská má dělat všechno ostatní. A klidně přehlídnou, že ona taky tráví 8 hodin v práci.
Vůbec se nedivím všem svým známým kamarádkám, že jsou radši samy.
@Mango_Lassi píše:
Neříkám nic. Jen nejsem typ pečovatelky a nikdy nebudu. Nemám to v sobě. Kdo hledá pečovatelku, má dveře otevřené. Nikoho násilím u sebe držet nebudu
Já třeba vím, že podle standardů manželovy rodiny jsem jim hodně proti srsti a taky mi to celkem dlouho dávali najevo (a stejně jim to bylo prt platný). Těžko tchýni vysvětlit, že to co si ona pro synáčka představuje jako ideál je něco o co on ani moc nestojí. On „bydlenkovské“ vlastnosti sice samozřejmě ocení, ale je mu ve finále fuk jestli je nějaká žena má nebo ne. Mnohem raději je když má partnerku, která si s ním dá LAN párty a k tomu objedná pizzu a pivko. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Kdo se má se mnou nic moc, opravdu si může jít, kam chce. Nicméně furt se mě drží už mnoho let. I přes moje protesty
Já to nemyslela nějak vůči Tobě… Chápeš.
Ale prosím Tě, moc nekřič, protože jakmile budeš navenek příliš volnomyšlenkářská, tak se jednou fakt přihodí, že půjde okolo nějaká, která ho „bude potřebovat“. Právě kolem té padesátky se to stává často. Až je ženská věkem míň sexuálně aktivní, mají pánové jasno. ![]()
@Cimada píše:
Existuje něco jako oblouk. Nejdřív výchova v dětství, hledání sebe sama, objevování světa, aktivní život - práce, založení rodiny - ještě chvíli dobrý, drží se nahořea pak najednou zase obloukem dolů k jednání a „zásadám“ původní rodiny.
I když výjimky, náhody či směsice genů samozřejmě hrají roli.
To vidis mozna ty, ze neni chytra, ani hezka atd. Jini to zase vidi jinak.
@Alušáček píše:
Myslím, že ženy které si jsou si jisté, že by jim manžel nikdy nezahnul jsou hodně naivní.
Bohužel jsem někdy kolem 40ky taky byla z určitých důvodů přesvědčená, že toho mého by žádná nechtěla. A vida, ženská, která mi nesahá po kotníky, s ním dnes žije
. Nevěřila jsem. A původně ani nikdo z okolí
.
Jenže oni nehledají ani tak inženýrky a samostatné šikovné baby, jako spíš ženy, které jim budou podkuřovat a chválit je a budou hrát divadýlko, jak by bez nich nemohly žít.
Příspěvek upraven 02.08.21 v 11:53
@Cimada píše:
Ale prosím Tě, moc nekřič, protože jakmile budeš navenek příliš volnomyšlenkářská, tak se jednou fakt přihodí, že půjde okolo nějaká, která ho „bude potřebovat“. Právě kolem té padesátky se to stává často. Až je ženská věkem míň sexuálně aktivní, mají pánové jasno.
Jenže to je jen tvůj předsudek a stereotyp.
Stejně jako jsou ženy jako já, které nespadají do klasické formy toho jak má „správná“ žena vypadat a nesdílím ty stereotypní ženské hodnoty, tak se spousta mužů kteří to mají stejně. Stačí jen aby se takoví 2 lidé potkali.
@Cimada píše:
Bohužel jsem někdy kolem 40ky taky byla z určitých důvodů přesvědčená, že toho mého by žádná nechtěla. A vida, ženská, která mi nesahá po kotníky, s ním dnes žije. Nevěřila jsem. A původně ani nikdo z okolí
![]()
.
Jenže oni nehledají ani tak inženýrky a samostatné šikovné baby, jako spíš ženy, které jim budou podkuřovat a chválit je a budou hrát divadýlko, jak by bez nich nemohly žít.Příspěvek upraven 02.08.21 v 11:53
Sorry, ale z tebe je cítit zahořklost na sto honů. ![]()
@Parninas píše:
Jenže to je jen tvůj předsudek a stereotyp.Stejně jako jsou ženy jako já, které nespadají do klasické formy toho jak má „správná“ žena vypadat a nesdílím ty stereotypní ženské hodnoty, tak se spousta mužů kteří to mají stejně. Stačí jen aby se takoví 2 lidé potkali.
Předsudek? Bude mi 60, já mám odžito a vypozorováno.
Bohužel
.
A jistě, náhody existují. Ale je jich po čertech málo.
@Cimada píše:
Ale prosím Tě, moc nekřič, protože jakmile budeš navenek příliš volnomyšlenkářská, tak se jednou fakt přihodí, že půjde okolo nějaká, která ho „bude potřebovat“. Právě kolem té padesátky se to stává často. Až je ženská věkem míň sexuálně aktivní, mají pánové jasno.
Dyk jo. Podívej, já ho násilím u sebe vážně nedržím a nemám to v plánu. Nicméně chlap, který poslouchá maminku, u mě taky moc respektu nevyvolává, co s takovým? Ať si jde. Je ale zajímavé, že když jsme několikrát měli krizi a navrhla jsem rozchod, mohl se přetrhnout, aby mě vyslyšel a mi vyhověl ![]()
@Parninas píše:
Sorry, ale z tebe je cítit zahořklost na sto honů.
Ale kdepak zahořklost, to jsou ty zkušenosti a vidím kolem sebe, jak to dopadá. Mluvím o té starší generaci.
A jinak, já žiju v partnerství s tím pardálem, který si uvaří maximálně kafe. Když si budu hrát na samostatnou, budu sama (čehož se nebojím, ale pořád mám důvod zůstat). Protože k čemu jinému by jako 60nice chlapovi byla? (jejich udivené otázky, když by si měli sami pověsit prádlo a uvařit oběd). ![]()
Samozřejmě to pro názornost zveličuji, ale bohužel je to klasika.
Chlapi jsou obecně obětaví opravdu jen minimálně, snad si nemyslíš, že si k sobě vezmou partnerku jen aby pro ni makali a neměli výhody.
![]()
Příspěvek upraven 02.08.21 v 12:01
@Cimada píše:
Předsudek? Bude mi 60, já mám odžito a vypozorováno.Bohužel
.
A jistě, náhody existují. Ale je jich po čertech málo.
Ja to chapu, ale je blbe rikat, ze byvaly ma zenu, ktera ti nesaha ani po kotniky. Jini lidi by to treba videli jinak. Zrejme ta pani neco ma, co je pro nej dulezite. Ono nejde vzdy o vzhled a vzdelani a pracovitost. Muze mit povahu, ktera u vice vyhovuje apod. Lidi radi pomeruji lasku a neci sance dle vzdelani, atraktivity a penez. Jenze nevis, jak se tito zadouci part eri chovaji doma. On treba muze byt spokojeny, ze mu pani dava najevo lasku apod.
Příspěvek upraven 02.08.21 v 12:00