Nevěra je prý normální

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
1.8.21 13:01
@Josefuna píše:
To ne, ale mě by nenapadlo tohle říkat, je to trapný. Je z generace žen služeb a pěkně svému příteli po smrti mého otce slouží. Když jsme jí to říkali, uráží se a prý jí to přijde normální. To jsou ty lásky v pozdějším věku, kdy chlapi hledají hlavně služku a pečovatelku a myslí hlavně na sebe.

Jde mimo moje chápání absolutně. Moje už cca od 52 je sama a na chlapy se vykašlala úplně. Už v tom nevidí smysl. Jediné, co ji zajímá, jsou vnoučata. Každý holt smysl života vidí jinde.
Já v jejím věku budu mít teprve děti v pubertě, takže starosti budu mít ještě o dost jiné. Nicméně otročit chlapovi v plánu už nemám.

• Citovat
  • Upravit
109488
1.8.21 13:03
@Mango_Lassi píše:
Jde mimo moje chápání absolutně. Moje už cca od 52 je sama a na chlapy se vykašlala úplně. Už v tom nevidí smysl. Jediné, co ji zajímá, jsou vnoučata. Každý holt smysl života vidí jinde.
Já v jejím věku budu mít teprve děti v pubertě, takže starosti budu mít ještě o dost jiné. Nicméně otročit chlapovi v plánu už nemám.

to teda. Ale pro tebe dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
1.8.21 13:21
@warita píše:
@Josefuna, co horsi, ze se nas snazi narvat do stejneho modelu, i kdyz samy byly v nem nestastne. Co ja se jako dite naposlouchala, jak je vsechno na ni, nikdo ji nepomuze, nikdo neoceni, ona kmita jako hadr na holi, bla bla bla a pak me tlaci do stejne role. Mne to hlava nebere. O co ji jde? Ze kdyz si to musela vyzrat ona, tak i ja musim? Nebo abych se nedejboze snad nemela lepe?

Já to taky nechápu. Jednou řekla před tím svým přítelem a mým manželem, že proč by se chlap ženil, prý aby měl navařeno a vypráno. Úplně primitivní a ještě to řekne před tím svým. To nepochopím nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
1.8.21 13:25
@Mango_Lassi píše:
Já v jejím věku budu mít teprve děti v pubertě, takže starosti budu mít ještě o dost jiné. Nicméně otročit chlapovi v plánu už nemám.

Tak to buď ráda, u nás je na prvním místě posluhovat chlapovi. Je úplně zaslepená. Přispívá k tomu, že sem jezdíme každé dva měsíce, jinak se nevidíme. Tak se bojí, že by byla sama. Ale i když jsem tu byla na rodičovské, moc se taky nezajímala, do 70 chodila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.8.21 13:29
@Josefuna píše:
Já to taky nechápu. Jednou řekla před tím svým přítelem a mým manželem, že proč by se chlap ženil, prý aby měl navařeno a vypráno. Úplně primitivní a ještě to řekne před tím svým. To nepochopím nikdy.

U nás tyto názory zástava tchyně - domácnost je vizitka ženy a podobné nesmysly. Kdybych to musela pokaždé řešit, už bych skončila v blázinci.

• Citovat
  • Upravit
109488
1.8.21 13:31
@Mango_Lassi píše:
U nás tyto názory zástava tchyně - domácnost je vizitka ženy a podobné nesmysly. Kdybych to musela pokaždé řešit, už bych skončila v blázinci.

hlavně, ze se toho ten tvůj nedrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
1.8.21 13:33
@Mango_Lassi píše:

Hlavně nevím, proč hodnotí a pletou se do uspořádání jinych, když jim to vyhovuje. Můžou být rády, že třeba nejsou rozvedení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.8.21 13:39
@Venetia píše:
hlavně, ze se toho ten tvůj nedrží

Je až s podivem, že na něj podobná výchova neměla žádný efekt. Děkuji za to každý den, on je silná osobnost :D

• Citovat
  • Upravit
7375
1.8.21 13:44
@Mango_Lassi píše:
To si fakt nemyslím. Včera mi to řekla dokonce moje mamka. Že ještě nikoho, jako ten můj, fakt nepoznala :) prý „žádný jiný by s tebou nebyl“ :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
1.8.21 13:45
@Mango_Lassi píše:
Tak spíš s mým přístupem k domácím pracem a pořádku a tak vůbec… Vždyť to tu čteš každou chvíli.Třeba tchyně je přesvědčená, že pro syna jsem vyloženě prohra. Řekla mi to do očí :D
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
1.8.21 14:01
@warita píše:
@Josefuna, co horsi, ze se nas snazi narvat do stejneho modelu, i kdyz samy byly v nem nestastne. Co ja se jako dite naposlouchala, jak je vsechno na ni, nikdo ji nepomuze, nikdo neoceni, ona kmita jako hadr na holi, bla bla bla a pak me tlaci do stejne role. Mne to hlava nebere. O co ji jde? Ze kdyz si to musela vyzrat ona, tak i ja musim? Nebo abych se nedejboze snad nemela lepe?

je to holt stará dobrá škola ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.8.21 00:15
@Josefuna píše:
To ne, ale mě by nenapadlo tohle říkat, je to trapný. Je z generace žen služeb a pěkně svému příteli po smrti mého otce slouží. Když jsme jí to říkali, uráží se a prý jí to přijde normální. To jsou ty lásky v pozdějším věku, kdy chlapi hledají hlavně služku a pečovatelku a myslí hlavně na sebe.

Tak to má chlápek štěstí, že ještě splašil ženskou, která ta pečovatelka je. V generaci dnešních čtyřicátnic by ji už hledal hůř. Stejně nechapu, co si někteří chlapi o sobě myslí. Třeba jeden můj 50letý znamý, v manželství nespokojen, žena intelektualka, na domacnost moc není, ale tak zná ji od VŠ, tak to mohl tušit. Nicméně on by rád pečovatelku, jako je jeho matka. Jak ho vidím jen párkrát do roka, tak vidím, jak je čím dál sobečtější a přesvědčenější, že má na péči o sebe nárok. Proč by to ale nějaká dělala, je mi záhadou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
2.8.21 08:17
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, předem můžu s klidným svědomím říct, že jsem svému muži nikdy nevěrná nebyla. Tuhle diskuzi zakládám po rozhovoru s mým švagrem, který tvrdí, že nevěra je prý normální a nevěrný je ve vztahu každý, a chlap co nikdy ​ženské nezahnul není chlap, ale podpantoflák a ženská co nebyla nevěrná tak je naivní. Jako to mě fakt dostalo, já jsem nikdy manželovi nevěrná nebyla a on mě taky ne. Přijde mi to vůči tomu druhému vyloženě nechutné a bylo by mi ze sebe samotné špatně. Co vy, byli jste někdy nevěrní, nebo jaký máte názor vy?

Cacilda Jethá, Christoper Ryan: Na počátku byl sex

Na základě poznatků antropologie, archeologie, primatologie, anatomie, psychologie a řady jiných oborů vznikla naučná a zároveň velmi čtivá práce o prehistorických kořenech moderní sexuality, která převrací naruby či přinejmenším zpochybňuje mnohé z toho, co si myslíme, že víme o sexualitě, o partnerských vztazích a konečně o člověku samém.
Domníváte se, že monogamie je přirozená? Že se lidé v době kamenné dožívali nanejvýš pětatřiceti let? Že tradiční výklad lidského pohlavního chování, výběru partnera a příčin nevěry, jak jej podává evoluční psychologie, odpovídá biologické realitě?
Tato kniha vás přesvědčí přinejmenším o tom, že takové a mnohé jiné zdánlivě neotřesitelné názory jsou přinejmenším diskutabilní a že k nim existují pozoruhodné alternativy. Na počátku byl sex je kniha značně odborná, zároveň ale vtipná a provokativní. Odpoví vám i na palčivé otázky, jako například proč je pro tolik lidí tak těžké zachovat věrnost jednomu partnerovi? Proč se pohlavní vášeň vytrácí, i když se láska mezi partnery prohlubuje? Proč řada mužů ve středním věku dobrovolně vymění majetek, rodinu i kariéru za krátký románek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
2.8.21 11:22
@Mango_Lassi píše:
Nevím. Prostě si myslím, že chlap, který za něco stojí a může si vybrat, neos.uka ihned vše, co se nabízí. Toť má zkušenost.

Všechno asi ne. Ale stačí mnohdy bohužel jen to, že neváží metrák a usmívá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
2.8.21 11:24
@Montauk_INTJ píše:
Proč řada mužů ve středním věku dobrovolně vymění majetek, rodinu i kariéru za krátký románek?

Výborná otázka. Knihu si kupovat nebudu, ale vím ze života už aspoň to, že se nedivím „zlatokopkám“, které se zajistí. Protože obětavé ženské, které všechno věnovaly rodině, nakonec zhusta přicházejí takzvaně na buben, protože chlap se v 50 pomátl.
Sama mám pochopitelně zkušenosti i v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí