Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, předem můžu s klidným svědomím říct, že jsem svému muži nikdy nevěrná nebyla. Tuhle diskuzi zakládám po rozhovoru s mým švagrem, který tvrdí, že nevěra je prý normální a nevěrný je ve vztahu každý, a chlap co nikdy ženské nezahnul není chlap, ale podpantoflák a ženská co nebyla nevěrná tak je naivní. Jako to mě fakt dostalo, já jsem nikdy manželovi nevěrná nebyla a on mě taky ne. Přijde mi to vůči tomu druhému vyloženě nechutné a bylo by mi ze sebe samotné špatně. Co vy, byli jste někdy nevěrní, nebo jaký máte názor vy?
Nevěra „teoreticky“ vzniká…
Pokud je vztah v krizi - jedinec utíká pro „pohlazení“. Často je nevěra vzájemná…
Pokud na jedince přijde osobní krize (středního věku, pokles sebevědomí…), řada lidí má osobní krizi permanentně. - tj. jsou to špatné „kusy“ pro partnerství.
V každém případě nevěra v delším časovém horizontu vždy vztah minimálně naruší, když ne rozbije.
A protože si stále lidi procházejí různými krizemi - proto je tu i nevěra. Není normální, je to „příznak“…
@Josefuna píše:
Urcite s ni neni jen kvuli kasi v hlubokem taliri a lzici. Pises, ze pani je na sex. Nevera je blba, ale nekdy je to tak, ze se muz nebo zena musi doma sexu doprosovat, potom jdou nekteri zkusit stesti o dum dal, coz chapu.
Já jsem z vyprávění Cimady si právě odnesla, že pro zachování rodiny je nutné vařit kaše a pravidelně roztahovat nohy
určitě to doma vyřídím ![]()
@Mango_Lassi píše:
Já jsem z vyprávění Cimady si právě odnesla, že pro zachování rodiny je nutné vařit kaše a pravidelně roztahovat nohyurčitě to doma vyřídím
A tak to by ani nebylo tezke udrzet si manzelstvi, mohu klidne delat oboji.
@Cimada píše:
Já Ti moc rozumím, protože jsem právě založením podobná. Ale… jak to tak kolem sebe pozoruju… Musíme jen doufat, že tu mladší generaci maminky moc neprasí.![]()
![]()
Myslim, ze vseho s mirou. Zase zena, ktere je jedno, jak bydli a nevytvori doma prijemne prostredi, ke kteremu patri i to domaci jidlo, nejak tusi, ze je jina. Mozna tvemu muzi chybel pocit, ze ho mas rada apod. Nektere zeny jen peskuji, nedaji najevo sve city. Muzi teda to same, tam je to jeste castejsi.
@Mango_Lassi píše:
Já jsem z vyprávění Cimady si právě odnesla, že pro zachování rodiny je nutné vařit kaše a pravidelně roztahovat nohyurčitě to doma vyřídím
V diskuzi Maji muzi datum expirace plno zen pise, jak by se ve 45+ jeste vdavaly. Kdyz jsem psala, ze to musi mit pak jejich deti z obou stran radost, kdyz vznikne zase SJM, tak pry si nedokazi predstavit zit takhle dalsich 30 let na hromadce a o majetek nejde. Jsem prekvapena, kolik zen by se v 45 letech jeste vdavalo. A kockazvysocan toho sveho k zadosti o ruku dotlacila, pekne to tam popisuje, nez se rozesli. To tlaceni chlapu do svatby nepochopim, stydela by sem se.
@Josefuna píše:
V diskuzi Maji muzi datum expirace plno zen pise, jak by se ve 45+ jeste vdavaly. Kdyz jsem psala, ze to musi mit pak jejich deti z obou stran radost, kdyz vznikne zase SJM, tak pry si nedokazi predstavit zit takhle dalsich 30 let na hromadce a o majetek nejde. Jsem prekvapena, kolik zen by se v 45 letech jeste vdavalo. A kockazvysocan toho sveho k zadosti o ruku dotlacila, pekne to tam popisuje, nez se rozesli. To tlaceni chlapu do svatby nepochopim, stydela by sem se.
Ti není stydno to znova rozebírat v další debatě kde se to ani ničeho netýká?
A ani tam kočku neoznačit, fakt frajeřina.
@Parninas píše:
Ti není stydno to znova rozebírat v další debatě kde se to ani ničeho netýká?A ani tam kočku neoznačit, fakt frajeřina.
Klasika. Tam se to moc neujalo, musí si to zkusit znova a lépe ![]()
@Mango_Lassi píše:
Klasika. Tam se to moc neujalo, musí si to zkusit znova a lépe
No muzi toho mohou vyuzit, natlacila je do svatby, at pak teda slouzi.
Příspěvek upraven 02.08.21 v 13:22
@Josefuna píše:
No muzi toho mohpu vyuzit, natlacila je do svatby, at pak teda slouzi.
Jasně. Protože chlap s tímhle přístupem potřebuje důvod pro své chování. Skoro jako by většinou celá argumentace těchhle primitivů o mužských a ženských pracích nestála na tom jestli daná osoba má nebo nemá penis. ![]()
@Cimada píše:
Zčásti máš pravdu. Ženy s dětmi ale nemusejí hledat chlapa jen kvůli penězům, oni totiž pánové zas tak štědří nebývají. Spíš pro ten pocit, že se takzvaně mají o koho opřít - a to bych teda po zkušenostech téměř 60nice řekla, že těch je snad ještě míň.![]()
A ano, 100% pravdu máš v tom, že starší chlapi hledají služky, opravdu ano. Zažito na vlastní kůži taky. Mladí kluci už si naštěstí dokážou tu večeři obstarat sami. Staří pardálové jsou líní jak veš, sobečtí a mají mylně zažito, i když sami tak nefungují, že chlap přece vydělává, zabezpečuje rodinu, tak ženská má dělat všechno ostatní. A klidně přehlídnou, že ona taky tráví 8 hodin v práci.
Vůbec se nedivím všem svým známým kamarádkám, že jsou radši samy.
Přesně. A bojím se, že máš pravdu i s tím obloukovitým navratem k tradicím vlastní rodiny. Ve 20 na VŠ si vyhlídneš kluka, co horuje pro rovnopravnost, feminismus a hledá parťačku, co.mu bude stačit intelektuálně i ve sportu. V 50 má postupně názory jako jeho otec, kterým ve 20 pohrdal, a vyžaduje hlavně pečovatelku, naprosto přehlížeje fakt, že žena vydělává stejně nebo i víc jak on. Nebo chce kombinaci pečovatelka- modelka, jeho pleš a břicho se samozřejmě nepočítají. Asi nějaký druh demence.
@Mango_Lassi píše:
To je klasika ve vaši generaci. Promiň, že to píšu zcela na rovinu.
No v mojí generaci (45) se to asi láme. Někteří spadají do staršího modelu, někteří se drží, tak uvidíme. Mladší už jsou jiní, aspoň zatím. Ale fakt čumím, kolik těch mých progresivních spolužáků z VŠ se začíná zabydlovat v té " klasice".
@Parninas píše:
Jasně. Protože chlap s tímhle přístupem potřebuje důvod pro své chování. Skoro jako by většinou celá argumentace těchhle primitivů o mužských a ženských pracích nestála na tom jestli daná osoba má nebo nemá penis.
To je právě velká výhoda žen. Zatímco muži mají penis jenom jeden, ženy jich mohou mít tolik, kolik budou chtít.
@Proximus píše:Žádná výhoda to není. Vopruz. A vlastně ani bych to výhodou nenazvala. Anebo ji nevidím. Opravdová výhoda je být chytrý chlap, kterému to pálí a mít abstraktní myšlení, čím víc abstraktní, tím líp
To je právě velká výhoda žen. Zatímco muži mají penis jenom jeden, ženy jich mohou mít tolik, kolik budou chtít.
@Mango_Lassi píše: Žádná výhoda to není. Vopruz. A vlastně ani bych to výhodou nenazvala. Anebo ji nevidím. Opravdová výhoda je být chytrý chlap, kterému to pálí a mít abstraktní myšlení, čím víc abstraktní, tím lípto je skutečný předmět mé závisti.
Souhlas. Oni význam toho svého orgánu prostě přeceňují, všecko se v tom jejich mozku točí kolem toho, jsou kvůli tomu zbytečně zakomplexovaní a odtud potom pramení spousta problémů, které de facto vytvářejí. Normální, inteligentní ženská na něm oceňuje úplně jiné věci.
@robínek píše:
Přesně. A bojím se, že máš pravdu i s tím obloukovitým navratem k tradicím vlastní rodiny. Ve 20 na VŠ si vyhlídneš kluka, co horuje pro rovnopravnost, feminismus a hledá parťačku, co.mu bude stačit intelektuálně i ve sportu. V 50 má postupně názory jako jeho otec, kterým ve 20 pohrdal, a vyžaduje hlavně pečovatelku, naprosto přehlížeje fakt, že žena vydělává stejně nebo i víc jak on. Nebo chce kombinaci pečovatelka- modelka, jeho pleš a břicho se samozřejmě nepočítají. Asi nějaký druh demence.
To jsi napsala hezky
i s tou demencí.
Ano, já jsem o tom oblouku byla informovaná už od babičky!!! a bohužel se mi to potvrzuje v životě, co vidím kolem sebe. Nejen v těch vztazích, ale logicky i ve fyzičnu. Bolestí přibývá, nakonec starý člověk ani nemůže vstát a musí být krmený jako malé děcko. Kruh se uzavírá.
Asi se s tím nedá nic dělat, jen by možná pomohlo, kdyby o tomhle „jevu“
byli informovaní už mladí někde na škole.