Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kuff píše: Více
Jak dlouho měla milence?
A to se s tebou vodila za ruce i v době, kdy už byla s ním?
@Anonymní píše: Více
Zazila jsem to stejne, je to devastující
Možná kdyby se dokázal přiznat, tak by to ani neudělal nebo by se věci vyvíjely jinak. Pravda často vyžaduje odvahu, protože může ohrozit nás, vztahy a pověst. Málokdo přizná věci, které by ukázaly, že nejsme ti, za koho se vydáváme. Přiznání, pravdu, fér jednání si každý vykládáme po svém.
Chápu tvé pocity. Jsou to velmi těžké situace, které se neřeší vůbec snadno, protože nevěrníci často prochází osobní krizí, ve které jim něco chybí, a tak to hledají jinde.
Každá těžká chvíle je zkouškou, která tě může posílit a otevřít nové možnosti. Drž se ![]()
Takže on ví, že jsi zjistila, že má milenku a zapírá to dosud?
A má ještě tu milenku?
Když odešla, tak měli poměr 2 měsíce. Jestli jsme ty 2 měsíce chodili ruku v ruce, to si nevybavuju, vím jen, že to mezi námi bylo hodně chladné a vůbec špatné, až zpětně jsem zjistil proč. Ona tvrdila, že to je kvůli práci.
@botl2 píše: Více
Je to už asi 7 let. Byl s ní asi 2-3 roky, nevím přesně. Pak asi nějakou dobu ne, možná si myslel, že tím, jak to s ní ukončil, se všechno vyřeší, ale ten náš vztah už se nezlepšil. Teď se občas zase vídají. Od doby, co jsem s ním přestala spát. Možná, kdybych to neudělala, tak by se k ní už nevrátil. Ale mě už to pak nic nedávalo, už jsem ho nechtěla. Řekla jsem mu opakovaně, že to nemusí zapírat, že to vím a nevadí mi to. Ale on je opravdu sr.ab.
Mně to opravdu nevadí, že s ní je. Já jsem se s ním mentálně rozvedla už před těmi 4 lety.
Jsi strašně silná ženská, třeba ho to později trkne do hlavy znovu a bude se snažit co to jde aby si získal tvou náklonnost, ale ty sama někoho už máš aspoň ke komu půjdeš nebo se aspoň sejdeš takto s někým?
Máš pravdu.
To co jsou do toho zapojeni nemají šanci to poznat, dívají se na to z jiné perspektivy a na nějaký pohled s odstupem nemají čas a prostor.
Osobní krize může nastartovat i věci, které není šance ovlivnit.
Třeba stav, kdy si dotyčný uvědomí, že už se kácí v jeho lese.
Je to jen věc výkladu. ![]()
Hledat bývalému a jeho milence bydlení.
V tom je nejen velký kus pragmatizmu, ale i trocha toho cynizmu.
Ale hlavně jsi nikdy nepustila otěže z ruky a vždy bylo jasné „kdo je tam šéf“.
Ony vztahy mají mnoho různých rovin.
Ti pověstní motýlci v břiše odletí tak do dvou let…
Ty vztahy mohou být víc v té přátelské rovině a nepochybně i v té praktické. Čím více toto funguje, tím více si může jako milence nebo milenku dovolit někoho nepraktického, nezodpovědného.
Ve výsledku, pokud neztratí poslední zbytky zdravého rozumu, tak je ta volba odejít nebo zůstat velmi jednoduchá. Obzvlášť, pokud se milenec nebo milenka neprojeví jako „silný charakter“.
Závěr: vyprávění kamarádek ber s velkou rezervou.
Příspěvek upraven 15.09.25 v 10:02
@Josef_t píše: Více
Díky, náčelníku, ale nic jsem pevně v rukou nedržela.
Ale jelikož ex byl vždycky lenošný, tak jsem toho využila a našla mu bydlení já. Protože kdoví, třeba by se mi povaloval v obýváku další rok. On na té růžové vlnce měl představy, jak hezky spolu budeme vycházet já i milenka a naše děti budou chodit společně do školy s jejich dětmi. Jako, časová osa s těmi dětmi mi jaksi nevycházela, ale šlo o ty sladké chvějivé fantazie. Teď mi to připadá ohromně vtipné, ale tehdy jsem byla na mrtvici.
Jednou jsem po něm skočila a chtěla ho srazit ze schodů. A to jsem mu za celé naše soužití neřekla ani jednou nadávkou, natož udělala cokoliv fyzického. Fakt jsem to pevně v rukou neměla.
bojím se, že podobně jako to máš ty to bude mít můj partner.. já neodejdu úplně, ani to nechce, to jestli odejdeme od sebe až děti vyrostou, netuším co bude