Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je zajímavý, jak si ten podvedený dokáže najít, v čem chyboval. Jasně ví, že to, že ho partner podvedl, není jeho chyba, je to čistě volba partnera, ale objeví, kde chyboval v partnerství.
Co vaše partnerky, @Muž 1.2 @LukeR1, považují nevěru za svou chybu? Jak jsou spokojené v současných vztazích s vámi?
A jak byste reagovali na partnerku kdyby vám nelhala, čekala na svolení.. jaký by byl scénář
Nepřijde ti to jako citlivé téma? Zajímá mě pohled z jednoho úhlu pohledu bez předešlé historie. Respektive my už jsme to vykomunikovali, problémy co máme a nechce to se mnou už řešit, tak můžu, ale vidím ty věci okolo jak se k tomu stavil a staví teď a necítím to jako správné, takže já nic neudělám pokud vyloženě on mě nezačne zase nějak podporovat, on mě totiž jednu dobu podporoval v myšlence, ale dělal to z lásky, pak dál od toho ruce pryč a už je mu to „jedno“.. nemám si hrát na hodnou když řeknu že už na to kašlu když vidím jak ho to trápí. Víc toho ti neřeknu, prostě jen nechci aby to bylo spojované s mým nickem
@LukeR1 píše: Více
Mě na tom všem, zaráží jedna věc. Byl jsi ji ukradený a to je to, co bych nikdy nedal. Ty jsi dal, gratulace.
Jak s ní počítač do budoucnost až se děti osamostatní. To zůstanete jen vy dva a taky myslím že nejde na nevěru zapomenout nikdy i třeba v novém vztahu. Takový ten strach, co když znova.
Ale patrně jsi se dost změnil a jsi psychicky i více odolný.
Tak teda hodně sil a zdraví do budoucna.
@botl2 píše: Více
Má žena o tom mluvila jako o největším selhání, kterého bude litovat do konce života. Jestli to bylo upřímné nebo pokus o sebezáchranu, těžko hodnotit. Hodně ji spadne životní úroveň, až to nastane.
V současnosti vypadá spokojeně, alespoň o tom tak se mnou mluví, i když ví, že je to dočasné. Asi pořád doufá, že se to za ty roky, které nás ještě čekají, možná změní. Je vidět, že do toho dává všechno a vsadila všechno na jednu kartu.
@Muž 1.2 píše: Více
Ano tak to dopadá, když nevěrník nedomýšlí vše. Já říkám sex, intimita super ale účty tím nezaplatiš. Tak to je.
A taky někdy musíš vše ztratit aby jsi procitnul.
Tvá žena, myslím dobře ví, jak to je a co je ve hře.
Bude teď dělat, vše aby nepřišla o standart a o tebe. Ekonomický pád by mohl hodně bolet a taky by už se nemusela z toho dostat, obzvláště v této době.
Přeji hodně sil. Ještě to bude boj tvůj se sebou samým. Čas si zahojí, ale paměť je prevít dlouho si pamatuje.
@botl2 píše: Více
Osobně si myslím, že mnoho nevěrníků si svoji chybu nepřizná. Jinak by se nejspíš trápili také. Nevěrník může říct, že ho to mrzí a lituje, ale skutečnost může být jiná. Moje žena není první člověk, který mi dokázal lhát přímo do očí. Slova jsou jen nástrojem, ne pravdou.
Jak začneme brát věci jako samožrejmost, tak většina lidí přestane být vděčná a láska tiše odchází.
Kdyby si podvedený myslel, že je dokonalý a chyby nedělá, tak ta zrada bude téměř neodpustitelná.
@Steve718 píše: Více
Když pochopíš, že nic netrvá věčně a jediný, s kým v životě můžeš počítat, jsi ty sám, nebudeš lpět na tom, aby tě druzí dělali šťastným. Kdo nic neočekává, nemůže být zklamán, může být jen příjemně překvapen. Potom se věci dějí jinak.
Ano, jejich studium nemá se stavem našeho manželství nic společného. Proč si myslíš, že by měly přestat studovat v momentě, kdy se dva lidi rozvedou?
Tohle máš jen v hlavě. Když se to udělá s ohledem a citem, tak ty děti to přijmou a dokonce bez nějakých velkých emocí. Ano, trochu je to bolí. Ale rozhodně ne tak, jak jsem si roky představovala a jak jsem se toho roky děsila. A navíc se s tím smířili daleko rychleji, než jsem si myslela. Prostě přijaly to jako fakt. Navíc když se pro ně až tolik zatím nemění. Zůstává jim zázemí, jen máma s tátou tam občas jsou oba, občas jen jeden z nich.
Navíc to není odchod ze dne na den a spálené mosty. Je to postupné odcházení a hledání cest. Pomaloučku. S rozvahou.
Mosty se pálí v afektu a emocích. Tohle já už mám dávno za sebou. A i s novým partnerem hledáme společně už pár let správné cesty, jak ukončit ty stávající nefunkční vztahy a začít ten nový, funkční. ![]()
@Anonymní píše: Více
Já jsem v tomhle limitovaný strachem, protože jim to zázemí není možné, aby zůstalo.
Přeju ti to, měj se fajn. ![]()
Tak záleží, kolik máš ještě let před sebou, než děti komplet dostudují. A i děti z rozvedených rodin s nižším sociálním zázemím studují kvalitní vysoké školy.
Navíc píšeš, že se nebráníš novému vztahu. Tyhle věci si každý maluje, jak to pak bude, včetně mě. Také jsem si to celé představovala jinak a chtěla držet, než děti dostudují. Nepodaří se ti udržet dlouhodobě nový vztah souběžně s manželstvím a tvým setrváváním doma. Tohle prostě nejde. Myslela jsem si, že ano, zkusila jsem a nejde to.
Buď si najdeš někoho na nezávazné setkávání se, ale to asi nechceš. A pokud chceš kvalitní životní partnerku, tak je to se stávajícím nastavením (zůstat doma a dělat zázemí dětem a manželce) neslučitelné.
I když ti to manželka povolí a odsouhlasí. Můj manžel také ví od začátku, že mám jiný vztah. Ale pokud s tím druhým chceš kvalitně žít, nejde to dělat takto, to je jen naivní představa. Nicméně zkušenosti jsou nepřenosné. Já mám za sebou už delší cestu než ty a vím, o čem mluvím.
Přeji ti také ať jsi šťastný. ![]()
Můžu se zeptat, jestli už s ní vůbec nepočítáš?
A taky - byla to tvoje první dlouhodobá partnerka?
No a jak se to dozvěděl jak fungujete doma, co cítíš co cítí on a jak to přijal?
Tvoje původní otázka neprozrazovala žádné tvoje citlivé údaje. Ptala ses ostatních.
A upřímně - tomuto tvému vyjádření vůbec nerozumím. Nechápu, co sděluješ.
Nevěrná jsi byla ty? A po provalené nevěře chceš, aby se choval nějakým způsobem, který ty považuješ za správný jak pro tebe, tak pro něj a on se tak nechová?