Nevěra manželek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.2.26 12:56
@Muž 1.2 píše: Více

Podepisuju vlastní krví. Přesně tak to je.
Slova, že vydržet v tom, je mnohem těžší, jsou blbost.
Taky jsem toho zářným příkladem. Držela jsem to kvůli dětem a strachu. Sice jsem finančně nezávislá, soběstačná, organizačně velice schopná. Mám velmi dobrou pracovní pozici, s holým zadkem z manželství taky neodejdu. Budu mít i po rozdělení víc, než většina lidí co žijí společně v manželství. Stejně mě paralyzoval strach- co děti, co okolí, jaký je statut rozvedené. Navíc když manžel rozvod nechce a drží se mě jako klíště.
Je to moc těžké- absolvovat soudy, dělit majetky, jít s tím ven před všemi. Navíc pro člověka mého typu- zodpovědného, který celý život žil pro tu rodinu a teď to má celé rozbít a přenastavit si hodnoty.
Mnohem jednodušší je v tom zůstat a hnít si v tom smrádku a teplíčku. Mnohem jednodušší.

• Citovat
  • Upravit
396
26.2.26 13:04
@Keron píše: Více

Ač to tak někdy nevypadá, já vám fandím. Nikde není napsáno, že to nezvládnete.

Není lepší ponaučení a motivací pro nevěrníka, když si namlátí u své avantýry rypák. A čím víc, tím líp.

Je možné, že si tvá žena časem uvědomí, co vlastně udělala a bude ti do konce života dokazovat, jak si váží druhé šance, kterou jsi ji dal. Teď to opravdu ještě vidět nemůže. Teď jede v módu zachraň se, co můžeš.

Všechno ukáže čas, za dva až čtyři roky budeš moct zhodnotit, jestli to bylo rozhodnutí dobré nebo špatné. To ucítíš v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
26.2.26 13:11

Jen se tě zeptám, co ty soudis.
Byli by jste spolu kdyby nezjistila, tvrdou pravdu o exotovi.
Vždyť půl roku tebe měla na háku a jak brala vaše děti nevím.
Kdyby jste se nějak v tu dobu ztratili by si přála.
Jen ji pěkně vydus. Ať ví, že za špatná rozhodnutí se platí.
Druhá otázka. - jak by dopadla kdyby odešla a jak by si to řešil TY.
Takový plán B.
Její byl jasný zůstat s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.2.26 13:12

@Muž 1.2

Neni to zase az tak cerstve, aby si presne tohle jeste neuvedomovala… Myslim, ze prave to, jak moc si namlatila kokos si uvedomila docela rychle. A ano, dulezite je, ze to neutnuli rozumem, ale prave tim stretem s drsnou realitou a padem na hubu. U me ten vztah neni o udrzeni rodiny, ja svou zenu skutecne hodne miluju. Ale ted je jen na ni, jestli stoji o mou lasku. Pokud by casem zase zblbla, tak je to uz pro me konecna. A jsem si jisty, ze podruhe uz by mi to tolik neublizilo. Uz bych jen podekoval za spolecna leta, zabalil ji veci a zbytek resil pres pravniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.2.26 13:17
@Steve718 píše: Více

Nemuzu soudit, co by kdyby… Znam ji velmi dobre a jsem si jisty, ze je jen opravdu malo povah, se kterymi by byla kompatibilni. A verim tomu, ze i kdybychom nezustali spolu, ze by casem litovala sveho rozhodnuti. Netvrdim to kvuli svemu egu, ale prave kvuli tomu, jak znam jeji charakterove a povahove vlastnosti.

S detmi to byl boj, ona byla tak zblbla, ze si myslela, ze je sbali a ze tyden budou u frajera a tyden se mnou a ze budou uplne v klidu, protoze novej frajer je prece nejbozejsi. No tak to ji deti rychle daly najevo, ze takhle teda ne, ze ode me nechteji pryc. A ani ja bych je k nemu nepustil, protoze jsem vedel, co je to za cloveka a jak moc to ted mamince nemysli.

Jinak uz jsem byl u advokata a resil rozvod a svereni deti do pece, protoze ona opravdu nebyla ve stavu, kdy by mohla rozhodovat sama za sebe, natoz za tri maly deti. Ale to je na delsi vypraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
26.2.26 13:32

To dělá zamilovanost. Když k tomu přidáme různé povahové rysy, tak se člověk vedle nás promění v někoho jiného. Já doteď nemohu uvěřit, jak se v době zamilovanosti změnila moje žena.

Je to zvláštní stav, který dodá síla lámat skály. Člověk se cítí přijatý, cítí oporu, jede ve svých myšlenkách ty nejlepší scénáře, chová se jako nejlepší verze sebe sama ( k zamilované osobě ), z části se vypíná kritické myšlení…

Podle popisu si myslím, že vy dva to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 13:56

Ty svou ženu skutečně hodně miluješ.
A ona tebe?
Nechci ti sypat sůl do ran, ale žena, která chlapa miluje, tohle nikdy neudělá.

• Citovat
  • Upravit
595
26.2.26 14:15
jsem si sám pro sebe říkal, ze jsi to asi tak měl.
A taky si myslím, že tvá žena prozřela na poslední chvíli, to měla z pekla štěstí.
A taky si myslím, že důvěra je fuč. A kdyby se čistě neplánovaně a náhodou objevila jiná, která bude poslouchat, tak nevím nevím. A vím, co jsi psal, že nikdy, ale tvá žena ztratila už ztratila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
26.2.26 15:14
@LukeR1 píše: Více

Ono je to tak popisováno, že těm lidem úplně,,mrdne,, a mění se v očích partnera v naprosto jiného člověka.

My když jsme se o tom doma bavívali, tak by se má žena nejraději zahrabala dva metry pod zem, jak ji bylo ze sebe trapně. Stejně tak, když se díváme na něco v televizi, kde se řeší nevěra, tak se ji úplně zastaví dech a je vidět, že ji trvá několik hodin, než se hodí zase do klidu.

Dneska se ji za to v duchu už směju, ale dříve mě to házelo úplně na začátek.

Myslím si ale, že pokud tohle člověk sám nezažije, pak to zcela nepochopí nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
26.2.26 16:11
j

Je smířená s tím, že po nějaké době, nebo až děti dorostou, bude konec.
A nebo doufá že se to ještě změní.
Nebo spíš čekáš, že bude překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
26.2.26 17:26
@Anonymní píše: Více

Jasně, že to je jiný kalibr. Jen mluvím o tom, že všechno prochází proměnou a že ani nejčistší vztah, který je mezi rodiči a dětmi nezůstane stejný, změní se i ten. I když je budeš pořád milovat. Reagovala jsem na to, že někdo může ublížit nebo ubližovat dlouhodobě, aniž by ti vyloženě chtěl ublížit.

Znám rodiče, kteří museli utnout veškeré vztahy se svým dítětem, teď už dávno dospělým, protože je okrádal. To neznamená, že ho nemilují a že se kvůli němu netrápí. Nebo že on nemiluje je - jsou to jeho rodiče. Ale o čistém vztahu tady mluvit nelze.

Nevím, jestli tvůj manžel se rozhodl ti vědomě ubližovat. :nevim: Jestli spíš nebyl sobeček a s. ráček, co si neuměl odepřít a pak s plnýma gatěma ti tvrdil, že jsi blázen a vidíš to, co není.

Já jsem typ, co to rozčísne. Sice jsem musela počkat skoro rok, než mi nejmladší vzali do školky, protože ten můj stále tvrdil, že potřebuje čas na rozmyšlenou, jestli rodina, nebo milenka, a s hypoškou, 3 dětma a na mateřské nemáš moc manévrovací prostor, ale pak jsem se s ním rozloučila. Naštěstí byl pořád zaláskovaný, takže byl rád, že ho nedržím za nohu a že jsem vlastně skoro rozhodla za něj. Jinak s milenkou už dávno není, dokonce měl tendence mi telefonovat a plakat, když zjistil, že mu milenka zahýbá s jiným.

Přeju ti, aby ses tím, co ti provedl nenechala zdeptat, aby sis to netáhla pak do nového vztahu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
26.2.26 17:28
@Anonymní píše: Více

Ne, to není žádný omyl nebo chyba. To je vědomé podvádění. To je rozhodnutí, udělat z partnera vola. A taky zhodnocení vztahu - stojí mi za to riskovat a dát všanc všechno, co jsme vybudovali. Neb jak tu psala jedna přispěvatelka - S tím, co ti je drahé, nežongluješ nad propastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
26.2.26 17:40

Máš pravdu, že někteří lidé zůstávají i v pošramocených vztazích, ale je fakt, že polovina manželství se rozvádí. A předpokládám že i u nesezndaných párů je to číslo stejné, ne-li vyšší.

Já se rozvedla. A nemyslím si, že to je složitější. Je to prostě strašný a složitý. Ale stejně strašný a složitý je zůstávat ve vztahu, kde si se mnou partner soustavně vytírá zadel. Obojí je fakt na h…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 18:19

@botl2 my jsme nesezdaní partneři, a máme děti jako kamarádi teď

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.26 18:20

@Steve718 a jak to vidíš ty? odejdeš, zůstaneš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky