Nevěra manželek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.2.26 12:39

@botl2 Zatím o nevěře pouze uvažuju

• Citovat
  • Upravit
783
17.2.26 12:43
@LukeR1 píše: Více

Klidně může ten podvedený nedělat chyby. Protože upřímně - co je chyba?
Ne všechno, co po mě partner chce, mu můžu poskytnout. Je to moje chyba?

Dám příklad - když můj (teď už dlouho ex) manžel, byl vyhozen z práce a našel si jinou v zahraničí (kde bydlel u rodičů - tatínek vařil, maminka uklízela, on nemusel nic) a já zůstala se 3 malými dětmi úplně sama, jezdil za námi jednou za měsíc až dva. Když přijel, chtěl, abych se mu věnovala. Já nevěděla, jestli je úterý nebo sobota, spala jsem 4 maximálně 5 hodin denně a jeden záchvat migrény střídal druhý, takže jsem doufala, že se po příjezdech nějak zapojí. Já se chtěla v sobotu vyspat, jemu se líbilo, že nám děti v 6 ráno naskákaly do postele.

Našel milenku, protože se cítil odstrčený a já mu připadala nervózní a podrážděná.

Moje chyba? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.2.26 12:44
@Anonymní píše: Více

Jenom si tím zkomplikuješ život. Nebude to takové, jaké si představuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
17.2.26 12:48
@botl2 píše: Více

Ono ty nevěry vždy hodně odkopou charaktery lidí - více se o tom rozepisovat asi ani nechci. I ta nevěra jde zvládnout s relativním respektem k protějšku - což se nestalo.

Ale říká se, nikdy neříkej nikdy, takže jsem v tomhle tvrzení opatrnější. Možné je vše, čekají nás ještě společně necelé čtyři roky a může se stát naprosto cokoliv. Ale stále je moje žena člověk, se kterým nechci zestárnout. I kdybych nikoho už nepotkal, raději zestárnu sám, než s ní a když si představím život bez ní, cítím úlevu. A to není moc dobrý znak směrem k záchraně.

Dlouhodobá partnerka to byla druhá. První láska, zažil každý, nádhera předem odsouzená k záhubě vzhledem k nízkému věku. Pak jsem preferoval kratší vztahy v řádech měsíců, které jsem bral spíše jako kamarádky s výhodami a když to chtěly posouvat, tak jsem šel dál. :roll: Zamiloval jsem se pak až do své ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.2.26 12:59
@Muž 1.2 píše: Více

Jak tě tak čtu tak bych se zachoval asi stejně. Taky raději sám než s partnerem, který byl nevěrný až když děti osamostatní.
Tvá žena teď žije a doufá, že se to změní, že neodejdeš. To musí být na palici taky vědět že to za nějaký roky zkončí a zůstane sama nebo bude muset hledat.
Takový trest za nevěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.2.26 12:59
@Muž 1.2 píše: Více

I ta nevěra jde zvládnout s relativním respektem k protějšku - což se nestalo.

To si myslím, že je zásadní. Chápu, že s ní nepočítáš. A není potřeba se snažit něco zachraňovat. Je to také o tom, jak kvalitní je ten protějšek. Pokud nevěra odhalí, že zas až tak skvělý a dobrý není a že žít bez něj je lepší než s ním, tak fakt lepší nic nezachraňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.2.26 14:24
@botl2 píše: Více

Nevěra je spolehlivý likvidátor vztahu.
A každý si něco odnese.
Nevěrný vždy může porovnávat.
Co ztratil a co získal a málokdy přizná svou chybu.
Ten podvádění získá to že ví jak se s tím vyrovnat a taky že je silný naučí se fungovat sám a sám to zvládnout. Stane se silnějším, prostě se změní, a ví že to jde. I s ohledem třeba na nový vztah. A pak už to tolik neprožívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.26 14:45

@botl2 jde o to že nemám už k němu touhu a nedostala jsem co jsem potřebovala, pak bylo i hodně hádek nepochopení a ve více oblastech…ale rodinu rozbíjet nechceme, rádi se taky máme

• Citovat
  • Upravit
70
17.2.26 15:10

Díky za tuto diskuzi :pankac:. Potvrzuje mi to, k čemu jsem také došel, cca rok od manželčiny nevěry, a jejího odchodu. Člověk se chce stát lepším, ne pro toho druhého, který to např. v mém případě ani neocení, ale hlavně pro sebe, pro to, aby případné chyby už neopakoval. Zapracoval jsem na sobě, pochopil jsem, vzdělal se, a líbí se mi, kam jsem se posunul. Vím, že je nás tady takových víc, všem přeju, aby žili tak, jak chtějí a jak jim to vyhovuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.2.26 16:26
@Anonymní píše: Více

Až ho začneš podvádět, tak ho mít ráda přestaneš. Nelze někomu ubližovat a zároveň ho mít rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
24.2.26 12:38
@Kobylinec píše: Více

U nas se situace stabilizovala, ustava u me takovy ten pocit nejistoty a neustale touhy hlidat a kontrolovat, jestli zase nekde neco… Nepreslo to ze dne na den, prechazi to z mesice na mesic.. Trva to. Fungujeme rozhodne lepe nez pred krizi, dokazeme resit, ktere jsme se driv snazili zamest pod koberec, aby nevznikl dalsi problem.. Z te emocni stranky je to stale narocna vec, stale si hlidam zada, abych zase nedostal ranu palici, jen uz to neni tak intenzivni pocit, jako ze zacatku. V hadkach je pro me milenec tabu, nepripominam ji to. Spis ona sama obcas zmini, jaka byla k***a a v tom ji nechavam, nkomentuju to a ani nerozporuju, protoze se kravsky opravdu chovala. Je na ni ale znat posun, protoze svoje vlastnosti, ktere mezi nas vrazely klin, si uvedomuje, jen s nimi stale neumi pracovat. Potrebovala by terapeuta, ktery by ji pomohl rozklicovat jiste veci z detstvi.

Kazdopadne neveru nikomu nedoporucuju, kaslete na to. Je to vic bolesti nez radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
24.2.26 13:43
@Keron píše: Více

Pokud svá slova nepodloží konkrétními činy, pak ji jde jen o to, si zachránit finanční stabilitu, zázemí a společenský status. Měj to na paměti. :think:

Držte se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
24.2.26 15:03

Souhlasim, davam ted vetsi vahu na ciny nez slova… A nemuzu rict, ze se nesnazi, to bych lhal. Snazi se, dost. Jen ta podkopana duvera se obnovuje tezko, ale je to stale cerstve, takze to jeste nejaky cas chtit bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.2.26 15:52

@Keron Šlo by trochu připomenout tvůj příběh?
Ano nechce se mi hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.26 16:19

Byla jsem manzelovi neverna po 20 letech vztahu, trvalo to dva roky. Za chybu povazuju, ze jsem mu ty dva roky lhala. Bylo fer rict pravdu a manzelstvi ukoncit. Rozvod podal on, nelituju, ani jeho ne, dlouho pred neverou jsem chtela problemy ve vztahu resit, on ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky