Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jelikož se mi nevěra nestala. Tak zůstávám kde jsem.
Jak už jsem psal, obdivuji ty lidi co zůstali s nevěrným partnerem, neboť si myslím, že když někdo podvádí tak partner je mu ukradený.
A sám nevím jak bych to řešil. Šel bych do rozvodu a nebo kdybych zůstal kvůli dětem, našel bych si práci dál a jezdil domů jen na víkendy. Je to jen co by kdyby.
A ty jsi byla nevěrná, ptám se neboť jsem se ztratil v těch anonymních kvitkach.
Připomeň svůj příběh.
@Steve718 píše: Více
Překvapená určitě nebude, kudla do zad to pro ni nebude, můj postoj zná už dlouho. Smířená ale pořád není. Přirovnal bych to k tomu, co psala jedna anonymní kytka, je přilepená, jak klíště, ve dne v noci - občas mám pocit, že už se nemůžu ani nadechnout. Dlouhodobě, je to absolutně neudržitelné.
@Muž 1.2 píše: Více
Ty jo. Ta musí procházet velkým očistcem. Ta její nevěra ji přijde hodně draho, a to soudím dle toho co píšeš.
A to spolu i spíte, jo?
Tobě přeji hodně síly, to dokončit.
Fungujeme úplně normálně ve všem. Nepoznal by jsi nic.
Ano, miluju ji hodne. V mnoha vecech jsme ted jako znovuzamilovani, ale v zadnem pripade nenasazuju ruzove bryle sam sobe. Duvera je hodne rozbita a jak jsem psal uz drive, jen cas a ciny ukazou a dokazou. Jsem ve fazi, kdy uz nepremyslim kazdych pet minut, kde je, s kym je.. Ale zaroven vim, ze uz to neni ten pocit, kdy ani nemusim myslet na to, ze by to, co rika, nebyla pravda.. Kazdopadne s odstupem casu se to zlepsuje a sila tech pocitu slabne.
On ten nas pribeh je hodne zamotany, myslim si - nebo spis jsem o tom presvdceny - ze pro ni jeji pulrocni mimomanzelsky vztah byl jakymsi unikem z reality, predchazelo tomu slozite obdobi, tri deti kratce po sobe, umrti obou rodicu, poporodni deprese… Doma to bylo narocne, protoze jsem mel na starost nejen deti, ale i manzelku, ktera na tom psychicky nebyla dobre a v tu chvili jsem se pro ni stal spis problemem nez partnerem. A kdyz uz se to konecne zacalo lepsit, lup ho.. prisel jouda, kterej nechtel bejt doma sam, potreboval nekoho do baraku, manzelce nasliboval hory doly, hazel po ni sperkama, delal ramena a ona si myslela, ze jinde je trava zelenejsi a laska neskonala a vecna. Jenze nastesti brzy z toho mlzneho oparu spadla na zem a zacala procitat. Ja to zpetne neberu ani tak jako neveru, spis velkou krizi jeji osobnosti. A kdyby opravdu doslo k rozvodu a ona procitla pozdeji, verim, ze by hodne litovala.
Ale jak rikam, je to pribeh na dlouhe vypraveni plny takovych zaplatek, ze by to snadl vydalo i na knizni bestseller, protoze to, co se v tom obdobi delo, to mi veri jen malokdo ![]()
Ja se nezamilovavam snadno, nevyhledavam prizen jinych zen. V mladi jsem si uzil vic nez dost a mam ve svych zivotnich prioritach jasno, takze zcela razantne muzu rict, ze jinou zenskou bych si asi hledal az hodne dlouho po nejakem rozvodu, ne drive ![]()
@Muž 1.2 píše: Více
I tak. To musí být na palici. Nějaký čas fungujete normálně a to víš, že za pár let konečná.
To že se na tebe lepí žena, beru že chce aby jsi přehodnotil rozhodnutí.
U ní musí být nervozita jak blázen vědět že konec se blíží.
Ono mít nejistou budoucnost, co bude, jak budu fungovat sama a uvědomovat si, že si zato může sama. To ji musí užírat.
@Keron píše: Více
Jak tak píšeš. Mám dojem, že ti začíná být tak trochu jedno tvá žena.
To ne, jedno mi vazne neni.. Kdyby byla, nepodstoupil bych to vsechno, co jsem podstoupil… Spis se ve mne aktivoval jakysi obranny mechanismus, ktery se snazi zajistit, abych uz podruhe tolik netrpel, pokud by nejake ¨druhe¨ nastalo.
Chápu.
Vy chlapi tohle berete jinak než my ženy. Dost často jste rádi, že vám ta partnerka zůstala a ještě nakonec najdete chybu v sobě a ji omluvíte, že ona za to vlastně ani nemůže protože- byl jsem na ni zlý, měla toho moc, bylo to pro ni náročné období atd.
Tohle my ženy neděláme. My si mnohem víc uvědomujeme, že pokud je chlap nevěrný, je to jeho chyba, ne naše, ne okolí, ne souhry náhod.
U mě to bylo tak, že manžel byl nevěrný v době, kdy já jsem měla na krku 3 malé děti a byla na vše téměř sama. Takže chápu, o čem píšeš.
Nicméně já to mám vyhodnocené tak, že kdyby mě miloval, tak by mi to nedělal. Chápu, že zblbl, že to nedokázal ovládnout, že mi lhal do očí. S tím rozdílem, že on nikdy odejít nechtěl a nikdy mi neřekl, že o něčem takovém vůbec uvažuje. On nikdy nechtěl tu rodinu rozbít. Ale já nějak nevěřím tomu, že někdo miluje někoho jiného a pak si vlastně vzpomene, že miluje toho, co má doma a komu ubližuje. Takto to v životě nechodí.
Manžel, i když se pak snažil, tak bylo poznat, že TO, co nás spojovalo, už tam prostě není. Ani z jeho strany. A asi bych tomu ani nevěřila.
Obrany mechanizmus nebo taky je mi jedno už a nemyslím to zlé nebo něco jiného. Myslím to tak jako kdyby něco podobného, už máš řešení v klidu a v pohodě ale i to je potřeba.
Však uvidíš za několik let, jak na tom budete.
Takže miluje milenec manželku nebo je mu ukradená?
V tom případě jsem muž, ať se podělá cokoli, v první řadě pátrám, kde a čím jsem k danému stavu přispěla.
Když zustavas kvůli dětem, tak asi proto, abys s nimi byl denně v kontaktu, ne abys je vídal jako rozvedený.
@Venetia píše: Více
Není nevěrná tohle jsme s ženou nikdy neřešili