Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mart81 píše:
To, že vibrátor vlastně není erotická hračka, ale léčebná pomůcka na hysterii jsem nevěděl a určitě se mi tato informace bude hodit.
Dokonce byl o tom natočen film: https://www.csfd.cz/…nou/prehled/
@Mart81 píše:
Byla by to pro mě nevýhoda, protože já nevystřídal zdaleka tolik partnerek a nepoměr by byl značný. Ale nebyla by to zásadní nevýhoda. Osobně to mám tak, že bych snáz vzal to, že měla 100 partnerů, protože sama chtěla, než že jich měla 10, ale s jedním z nich šla za peníze.Co vy? Když píšete, že muž co měl 100 žen je chlapák. Vážně by vám nevadilo mít takového partnera, o kterém by se vědělo, že měl 100+ žen (případně aspoň 10× víc, než vy jste měla mužů, pokud jste sama měla hodně partnerů) a brala byste to u něj jako výhodu a potvrzení toho, že je chlapák?
Protipříklad:
A ještě ať jsme trochu blíž tématu. U žen se obvykle toleruje, že mají různé hračky. Venušiny kuličky, vibrátory vaginální i anální… Svým způsobem je to známka toho, že jsou sexuálně aktivní, náruživé, odvážné… Klidně se tím mohou i pochlubit, že se nebojí experimentovat.
Jak byste to brala u muže a jak by podle vás na něj nahlížela společnost? Kdyby se o něm vědělo, že nakupuje a používá umělé vagíny a různé další hračky, třeba i anální kolík… Byla by to známka toho, že je náruživý, odvážný a nebojí se experimentovat? Nebo by byl za divného zoufalce a úchyla? A proč? Je to známka matriarchálního útisku?
Příspěvek upraven 11.11.18 v 11:32![]()
V tom ti neposloužím, protože moje hračka zatím vždycky byl jen chlap. Nikoho neodsuzuji. O samotě, ať si každý dělá co chce a v partě, tak že to vyhovuje všem. Pokud neporušuje zákon samozřejmě.
@Mart81 píše:
Byla by to pro mě nevýhoda, protože já nevystřídal zdaleka tolik partnerek a nepoměr by byl značný. Ale nebyla by to zásadní nevýhoda. Osobně to mám tak, že bych snáz vzal to, že měla 100 partnerů, protože sama chtěla, než že jich měla 10, ale s jedním z nich šla za peníze.Co vy? Když píšete, že muž co měl 100 žen je chlapák. Vážně by vám nevadilo mít takového partnera, o kterém by se vědělo, že měl 100+ žen (případně aspoň 10× víc, než vy jste měla mužů, pokud jste sama měla hodně partnerů) a brala byste to u něj jako výhodu a potvrzení toho, že je chlapák?
Protipříklad:
A ještě ať jsme trochu blíž tématu. U žen se obvykle toleruje, že mají různé hračky. Venušiny kuličky, vibrátory vaginální i anální… Svým způsobem je to známka toho, že jsou sexuálně aktivní, náruživé, odvážné… Klidně se tím mohou i pochlubit, že se nebojí experimentovat.
Jak byste to brala u muže a jak by podle vás na něj nahlížela společnost? Kdyby se o něm vědělo, že nakupuje a používá umělé vagíny a různé další hračky, třeba i anální kolík… Byla by to známka toho, že je náruživý, odvážný a nebojí se experimentovat? Nebo by byl za divného zoufalce a úchyla? A proč? Je to známka matriarchálního útisku?
Jo…ještě odpověď. ..nevím , kolik měl můj manžel partnerek. S jistotou vím, že minimálně dvě
ani mě to nezajímá. Pro mě je podstatné, že nám to spolu ladí, baví nás to a zdraví přeje. Na hračky možná ještě dojde. ![]()
@Akinee píše:
To bohužel taky. A to hlavně nechápu. Jsou to ženy, které si nechtějí přiznat, že to mají rády? Nebo závidí, že druhá si to užívá a nestydí se za to..?
Nebo méně přátelské vysvětlení, které může mít také svůj kousek vlivu.
Část žen skrytě využívá sex jako směnný a vlivový prostředek. V situaci, kdy ženy neměly moc možností, jak získat majetek a moc, dávalo smysl potlačit vlastní touhy a přistupovat k sexu pragmaticky, formou výměny.
Ženy, které dávají otevřeně najevo, že chtějí sex, chtějí si užívat, nevyžadují za něj od mužů nic na oplátku a dokonce jsou ochotny za sex platit, ničí trh. A to se nelíbí žádnému obchodníkovi.
Už část tlaku proti prostitutkám ze strany žen, je tím dost možná motivován. Prostitutky jsou „levný“ způsob pro muže, jak se uspokojit. Levnější, než si kvůli tomu namlouvat ženu, jít do vztahu o který třeba ani zvlášť nestojí, ženit se… Navíc si ty prostitutky „užijí“ zatímco „slušné“ ženy, využívající svou sexualitu na přilákání, připoutání a následné ovládání muže, musí vlastní touhy potlačit a nerozhodovat se podle toho, co by ony samy chtěly, ale zda je vhodné muže sexem odměnit nebo potrestat jeho odepřením.
Nenávist zákonných manželek, často v manželství z rozumu, proti různým milostnicím, nevěstkám a poběhlicím, je pak pochopitelná.
Příspěvek upraven 11.11.18 v 11:46
@Emimin7 píše:
Bal bych se jedine zeny, ktera vystridala 100 robotu, protoze takovy vykon bych asi neprekonal.Bylo by to pro ni jako vymenit formuli za kolobezku.
@Mart81 píše:
Kdybych se projel ve sto formulích, tak koloběžka by mohla být vítaná změna. Proč máš potřebu být formule?![]()
Já ne, ale potencionálně taková partnerka by měla potřebu formule.
@Mart81 píše:
Nebo méně přátelské vysvětlení, které může mít také svůj kousek vlivu.Část žen skrytě využívá sex jako směnný a vlivový prostředek. V situaci, kdy ženy neměly moc možností, jak získat majetek a moc, dávalo smysl potlačit vlastní touhy a přistupovat k sexu pragmaticky, formou výměny.
Ženy, které dávají otevřeně najevo, že chtějí sex, chtějí si užívat, nevyžadují za něj od mužů nic na oplátku a dokonce jsou ochotny za sex platit, ničí trh. A to se nelíbí žádnému obchodníkovi.
Už část tlaku proti prostitutkám ze strany žen, je tím dost možná motivován. Prostitutky jsou „levný“ způsob pro muže, jak se uspokojit. Levnější, než si kvůli tomu namlouvat ženu, jít do vztahu o který třeba ani zvlášť nestojí, ženit se… Navíc si ty prostitutky „užijí“ zatímco „slušné“ ženy, využívající svou sexualitu na přilákání, připoutání a následné ovládání muže, musí vlastní touhy potlačit a nerozhodovat se podle toho, co by ony samy chtěly, ale zda je vhodné muže sexem odměnit nebo potrestat jeho odepřením.
Nenávist zákonných manželek, často v manželství z rozumu, proti různým milostnicím, nevěstkám a poběhlicím, je pak pochopitelná.
Hm…zase neposloužím. Sex jsem měla vždycky jen pro zábavu a MOJE uspokojení. Samozřejmě mě těší, když to se mnou baví i toho muže. Manžela tedy. Nejsem puritánka, ale věrnost je pro mě samozřejmost. Oboustranná.
@Akinee píše:
Hm…zase neposloužím. Sex jsem měla vždycky jen pro zábavu a MOJE uspokojení. Samozřejmě mě těší, když to se mnou baví i toho muže. Manžela tedy. Nejsem puritánka, ale věrnost je pro mě samozřejmost. Oboustranná.
Věrná zepředu i zezadu - tak to má být ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Věrná zepředu i zezadu - tak to má být
Příspěvek upraven 11.11.18 v 11:57
@Prof. Farnsworth píše:
Věrná zepředu i zezadu - tak to má být
@Prof. Farnsworth píše:
Mě to nepřijde srovnatelný - srovnatelný by bylo, kdyby měl chlap doma vlastní pomůcky - třeba nafukovací pannu. Nepřišlo by to divný chodit někam do takového zařízení pro ženy a tam si to za peníze udělat jejich půjčenýma pomůckama?
Me to prijde srovnatelny, panna je pomucka, vibrator je pomucka, je pravdou, ze panna je jako pomucka jiste drazsi zalezitost
Jediny rozdil vidim v obecnym vnimani tech pomucek. Vibrator je ok, panna je porad tabu, neco divneho, je to fuj. To ostatne byla pred x lety samotna masturbace
(pro nekoho urcite jeste ted predstavuje neco nepredstavitelneho). Spolecnost se neustale vyviji a s ni i to, co je mozne a co nikoli, hranice se neustale posouvaji ve vsech sferach. Sice si nejsem jista, jestli je to vzdy uplne dobre, ale je to tak. ![]()
Za dvacet let se to posune zase nekam jinam, nedelam si iluze. Ony i ty gumove panny dneska vypadaji jinak nez pred dvaceti lety. Kdyby o ne nebyl zajem, nevyrabeli by je, stejně tak nevestince, ja osobne nemam potrebu tam chodit, ale jini asi ano jinak by prece neexistovaly ze. ![]()
Příspěvek upraven 11.11.18 v 12:55
@Mart81 píše:
Protipříklad:
asi bych nechtěla chlapa co měl 100 žen , stejně jako toho co neměl žádnou nebo hodně málo …zaleží na věku .
U žen se to toleruje , protože dosáhnout orgamu je pro ně složitější než u mužu , nekteří se na to i rádi dívají ..u chlapů to pusobí divně právě z důvodu , že jejich cesta k orgasmu je přímočarejší .
@Venetia píše:
asi bych nechtěla chlapa co měl 100 žen , stejně jako toho co neměl žádnou nebo hodně málo …zaleží na věku .U žen se to toleruje , protože dosáhnout orgamu je pro ně složitější než u mužu , nekteří se na to i rádi dívají ..u chlapů to pusobí divně právě z důvodu , že jejich cesta k orgasmu je přímočarejší .
Tak rozdíl je hlavně v tom, že pohled na průměrnou nahou ženu vzruší nejen většinu mužů, ale i řadu žen. A sledovat je při tom, jak si to dělají bude přitahovat jak muže, tak i některé ženy. Kdežto na nahýho chlapa nebude zvědavá většina žen, natožpak muži. No a sledovat muže, jak si to sám dělá - tak to už nebude chtít vidět sna skoro nikdo.
Takže, žena s vibrátorem přitahuje muže i ženy a proto nejen že nejsou tyhle pomůcky zavrhovány, ale naopak přitahují. Spousta mužů kupuje svým ženám vibrátory, protože je s tím chtějí vidět. Nevím kolik žen by přitahovalo vidět muže s nějakou pánskou pomůckou, natož mu to třeba kupovat.
@Mart81 píše:
Nebo méně přátelské vysvětlení, které může mít také svůj kousek vlivu.Část žen skrytě využívá sex jako směnný a vlivový prostředek. V situaci, kdy ženy neměly moc možností, jak získat majetek a moc, dávalo smysl potlačit vlastní touhy a přistupovat k sexu pragmaticky, formou výměny.
S tím souhlasím … ženám nic jiného nezbylo , měly něco co muži chtějí , tak se naučily to využívat k vlastnímu prospěchu .Nic jiného totiž neměly , jen krásu a sex k získání pro sebe víc než ty , které byly méně přitažlivé .
@Mart81 píše:
To ale jen potvrzuješ to, že žena to neudělá, protože by se cítila blbě, případně, že by ji to tímto způsobem nevzrušovalo, neužila si to. A ze stejného důvodu si za sex otevřeně nezaplatí.Ona to ta žena totiž neudělá většinou, ani když by sex a toho muže chtěla. Zkrátka se k tomu neodhodlá. A protože to neudělá, ani když by chtěla, tak se dá říct, že to za daných okolností udělat nedokáže.
Přemýšlím proč:
1. Mnoho mužů má silná slova, ale když by náhle mělo dojít na věc, vycouvají z toho. Cítili by se znejistění. Což je dané už tím, že když by se mu nepostavil i poté, co se sexem souhlasil nebo v průběhu sexu ze stresu zvadl, dostane nálepku impotent, také se může udělat předčasně… I na seznamkách je dost mužů, co si o tom budou raději psát, opájet se představou, že je o ně zájem, ale když by mělo dojít na setkání nebo po setkání na sex, vycouvají z toho.
Když se žena dostatečně nevzruší nebo neudělá, není to tak viditelné a navíc je to prezentováno minimálně částečně jako mužova chyba. Společensky je zavedena hra, že muž tlačí na sex a žena klade určitý odpor a pak, když se cítí připravena, se sexem souhlasí. Přičemž vychází se z toho, že muž potřebuje k přípravě menší čas (což je pravda). Pokud by ale žena chtěla typicky sex na prvním setkání, byla připravena rovnou a dávala to najevo, spoustu mužů to vyděsí - narušuje zavedený postup, hrozí, že oni se znemožní jako impotenti. Protože i muž často potřebuje nějaký čas a tak ženy, zjevné lovkyně, řadu mužů děsí - role muže, který klade odpor, je společensky divná. Jak kdyby ona chtěla opíchat jeho a on si chránil věneček = homo.
2. Jak píšeš, žena si nejspíš namýšlí, že kdyby natvrdo navrhla sex, většina mužů by souhlasila. Ale co když ne? Když muž navrhuje sex, učí se snášet odmítnutí a vyrovnávat se s tím. Tak to chodí. Ale co kdyby ženu náhle narovinu navrhující sex odmítli 2 muži ze 3. Nebo dokonce 4 muži z 5. Tedy musela by unést spoustu odmítnutí - dost možná nepříjemných. Stál by jí získaný sex za tak masivní nabourání jejího sebevědomí, založeného na tom, že může mít sex skoro s kýmkoli si zamane, jen kdyby opravdu chtěla?
3. Jak by se na to dívala společnost? Žena, co dělá na baru a všichni o ní ví, že sem tam jen tak nabízí mužům sex. Jakou by asi měla pověst? A co až by si chtěla najít normálního muže, založit rodinu… nepodrážela by jí ta pověst nohy? Dovolí společnost ženám chovat se takto beztrestně?
4. Jak by se ta žena dívala sama na sebe? Když je tak důležité, aby „nemusela platit za sex“, není důležité i aby „nemusela sex sama nabízet“? Když začne nabízet mužům jen tak sex, bude se u toho cítit úspěšně? Nebo bude po tom sexu cítit stud, vinu, bude se vnímat použitá, zneužitá… Co na to její ego?
Mart, nekomplikujes to nejak moc?
, nabozenstva a kultura potlacovali muzsku, aj zensku sexualitu.
Preco boli zeny v minulosti sexualne „opatrnejsie“? Jednoducho preto, lebo su zeny.
Pretoze muz zasunul, oplodnil, alebo neoplodnil a vysunul a tym jeho hra koncila. Kdezto pre zenu kazda suloz znamenala riziko. Zene z obycajneho, prachsprostasteho zasunu islo v minulosti o zdravie, fyzicke aj psychicke, islo o zivot. Mocove zapaly po sexe, nefritidy pred vynajdenim antibiotik, na ktore zeny zomierali, gynekologicke zapaly s fatalnym koncom, riziko otehotnenia, tehotenstvo, smrt pri porode, pri potrate. Naviac tehotna zena bola v minulosti naprosto zavisla na muzovi, takze davat len tak hala bala hocikomu s rizkom tehotenstva a po narodeni deti triet dozivotnu biedu, skratka vsetko to spolu zposobovalo, ze zeny museli byt sexualne opatrnejsie, ako muzi.
V istych aspektoch to dokonca plati aj dnes, ano, mame antibiotika, mame antikoncepciu, ale zena stale rizkuje sulozou ovela viac ako muz, nasledky mozu byt pre zenu vazne, plus riziko citovych zraneni, skratka, aj preto budu zeny aj nadalej v sexe tak nejak prirodzene opatrnejsie, muzi ich budu balit a ony si budu vyberat, koho do svojej postele pustia a kto im za to potencialne riziko stoji a bude to tak napriek tomu, ze vplyv nabozenstva uz dnes neplati.
Příspěvek upraven 11.11.18 v 13:26