Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jitusee píše:
@Bábrdl Ano. Proto je pro ne same mnohem jednodušší si,,ho " nechat vzít, nez mu dat možnost tim dítětem byt, ikdyby v jine milované rodine. Nechci sklouznout k paušalizaci, tot můj nazor.
Ja si zen jez dokázaly dat díte k adopci misto interrupce velmi vážím. Protoze to opravdu neni jednoduché rozhodnuti, mne by puklo srdce.
Vzdani se ditete, pokud mi to ujelo mi prijde pomerne rozumna varianta… Nesmyslny mi prijde argument, ze by zena nedokaza zit s tim, ze by dite spokojene zilo bez ni, ale zabit ho, je v cajku… ![]()
@Gosi . No jo no. Ty jsi jim u toho svítila, že to víš, jak se chránili.
@Gosi píše:
Vzdani se ditete, pokud mi to ujelo mi prijde pomerne rozumna varianta… Nesmyslny mi prijde argument, ze by zena nedokaza zit s tim, ze by dite spokojene zilo bez ni, ale zabit ho, je v cajku…
To proto, že většina lidí (včetně mě), nevnímá několikacentimetrový zárodek jako dítě. Ostatně ani ty ho tak úplně jako dítě nevnímáš, protože pokud se nepletu, svolilas k interrupci jako možnosti v případě znásilnění. Ale miminko vzniklé ze znásilnění by neusmrtil nikdo. Zárodek je prostě zárodek.
@berry4 píše:
@Gosi . No jo no. Ty jsi jim u toho svítila, že to víš, jak se chránili.
No, víme, že to evidentne bylo nedostatecne. ![]()
@Bábrdl píše:
To proto, že většina lidí (včetně mě), nevnímá několikacentimetrový zárodek jako dítě. Ostatně ani ty ho tak úplně jako dítě nevnímáš, protože pokud se nepletu, svolilas k interrupci jako možnosti v případě znásilnění. Ale miminko vzniklé ze znásilnění by neusmrtil nikdo. Zárodek je prostě zárodek.
probohá…asi jsi nikdy nezažila holku co ji znásilnil nějakej šílenec, co musela donosit a porodit dítě ze znásilnění. A pak vysvětlovat doktorům, PROČ ho nechce. A ti neměli dost soudnosti, aby drželi hubu a nechali ji jednat podle toho, co se stalo.
To bylo šílené.
A nikdy bych nechtěla být v její kůži. Opravdu nikdy.
Přestańte tu prosím zárodky neživotaschopné mimo tělo matky srovnávat s hotovou bytostí.
TAKHLE TO OPRAVDU NEFUNGUJE.
Znásilnění bych sem nemotala.
Příspěvek upraven 13.01.17 v 20:08
@berry4 píše:
probohá…asi jsi nikdy nezažila holku co ji znásilnil nějakej šílenec, co musela donosit a porodit dítě ze znásilnění. A pak vysvětlovat doktorům, PROČ ho nechce. A ti neměli dost soudnosti, aby drželi hubu a nechali ji jednat podle toho, co se stalo.
To bylo šílené.
A nikdy bych nechtěla být v její kůži. Opravdu nikdy.
Přestańte tu prosím zárodky neživotaschopné mimo tělo matky srovnávat s hotovou bytostí.
TAKHLE TO OPRAVDU NEFUNGUJE.
Možná by sis měla v klidu přečíst to, co jsem napsala…
@Jitusee píše:
@berry4 Ja myslim, ze @Bábrdl to myslela ironicky.
Nemyslela jsem to „ironicky“. Pouze jsem se snažila poukázat na to, že ani lidé, kteří tvrdí, že vnímají zárodek jako dítě, to tak skutečně nemají, protože v případě znásilnění jsou ochotni potrat připustit. Takže ani oni nevidí zárodek jako dítě.
@Bábrdl Tak,špatne jsem se vyjádřila. Jako nastavení zrcadla ![]()
@Bábrdl píše:
Nemyslela jsem to „ironicky“. Pouze jsem se snažila poukázat na to, že ani lidé, kteří tvrdí, že vnímají zárodek jako dítě, to tak skutečně nemají, protože v případě znásilnění jsou ochotni potrat připustit. Takže ani oni nevidí zárodek jako dítě.
Já dokážu připustit ty pohnutky k tomu, ne čin samotný, a dokážu pochopit proč to kdo podstoupí a to neznamená že já to mám stejně. Já mám na potrat pořád stejný názor, ale to nevylučuje že chápu že to někdo může mít jinak.
@Jitusee píše:
@Bábrdl Tak,špatne jsem se vyjádřila. Jako nastavení zrcadla
Ano. Většina lidí nevnímá potrat jako něco pozitivního, ale minimem lidí skutečně bere zárodek jako dítě. Často ani lidé, kteří to tvrdí.
@Anna766 píše:
Já dokážu připustit ty pohnutky k tomu, ne čin samotný, a dokážu pochopit proč to kdo podstoupí a to neznamená že já to mám stejně. Já mám na potrat pořád stejný názor, ale to nevylučuje že chápu že to někdo může mít jinak.
I já chápu, že pokud je někdo věřící, vidí to jinak než já.
@Bábrdl píše:
I já chápu, že pokud je někdo věřící, vidí to jinak než já.
Nejsem věřící, jsem stoprocentní ateista.