Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Černá vdova radši si dojdu do nějaké poradny, potřebuju si o tom pokecat a potřebuju nějaký rady, zda je tohle normální…včera večer sem si o tom snim chtěla promluvit, a po jeho větě:zase do mě jedeš? Budeš pořád hrotit? a vyčetl mi, že utrácím za jídlo, když jdu s holkama ven, jsou to moje peníze, já si s nima mužů dělat co chci..hádka skončila tak, že si vzal perinu a šel do obýváku…jestli se dnes po příchodu z práce zachová stejně, zítra s malou odjizdime..na tohle už fakt nemám…ohledně sexu…ze mě nerespektuje…ze spolu nespime a jeho odpověď; a ty semnou spíš hm? Ani picu, tak se sklidni a nic na mě nerozjížděj![]()
![]()
![]()
![]()
no, a jak to tedy máte s penězi? Nemáte nějaké finanční problémy? Nežijete od výplaty k výplatě? Nemusí chodit do jiné práce než dřív, aby utáhl provoz domácnosti? Nemůže to jeho podráždění pramenit odtud? Když pominu jeho vyjadřovací schopnosti (ale určitě ani dřív nebyl žádný světec a sprosté slovo nikdy nepoužil, že?), tak spolu neumíte komunikovat asi ani z jedné strany… když jste rodina, tak jsou jeho peníze i tvoje a tvoje peníze jeho, takže do výdajů jaksi smí mluvit oba dva.. pravda, ideálně je slušně se domluvit a nenadávat si… do poradny běž, klidně nejdřív sama bez něho, ujasnit si, co dál… a v sobě si ujasni, jestli vůbec máš zájem s takovým člověkem být… pokud ano, pokud pro tebe má přínos a záleží ti na něm i na vašem vztahu, začni to řešit… moc šancí na nějakou hmatatelnou změnu sice tomu nedávám, ale na nějaké snesitelné žití by to přejít mohlo… když budete oba dva chtít, když si nebudete dělat naschvály a podobně…
@Anonymní píše:
@Černá vdova přitom driv…myl nádobí, vytrel…uklidil…teď…je rad ze leží a společný aktivity nemame absolutně žádný…(čumět na TV,) když sem mu tohle řekla, odpověděl mi, ze se víc bude starat a pomáhat my a ty aktivity budeme dělat…jen sliby…
a předtím jste měli dítě a on měl tuhle práci? Nebo jste byli dva bezstarostní bezdětní lidé, co si jen užívají? A proč jste si vlastně takhle mladí pořídili dítě? Kluk ve 22 letech je ještě dítě sám, chce si ještě užívat a nějaké závazky jsou asi to poslední, co by chtěl řešit…
@Anonymní píše:
@Venetia není omezený, nic mu nezakazuji
omezený jako tupec. S tímhle ti dobře nebude nikdy.
@Anonymní píše:
@Venetia není omezený, nic mu nezakazuji
Myslím omezený v myšlení, podle projevu
Ahoj. Mě z jeho chování připadá, jako kdyby se zakoukal někde jinde. Vydedukovala jsem si to z toho, že na tobě vyhledává chyby a chová se k tobě celkem hnusně. Tím tě chce přimět k tomu, abys odešla ty, aby nevypadal ten špatný on. Tak to vnímám já. Je to kretén.
@Anonymní píše:
Ahoj. Mě z jeho chování připadá, jako kdyby se zakoukal někde jinde. Vydedukovala jsem si to z toho, že na tobě vyhledává chyby a chová se k tobě celkem hnusně. Tím tě chce přimět k tomu, abys odešla ty, aby nevypadal ten špatný on. Tak to vnímám já. Je to kretén.
Já myslím, že je jen nevyzrálý. Je to 22tileté ucho. Miminko dokáže rozhodit starší a dospělejší lidi, natož takové dítě
.
Je otázka, jestli takový zůstane nebo se časem posune.
@Anonymní píše:
@Černá vdova radši si dojdu do nějaké poradny, potřebuju si o tom pokecat a potřebuju nějaký rady, zda je tohle normální…včera večer sem si o tom snim chtěla promluvit, a po jeho větě:zase do mě jedeš? Budeš pořád hrotit? a vyčetl mi, že utrácím za jídlo, když jdu s holkama ven, jsou to moje peníze, já si s nima mužů dělat co chci..hádka skončila tak, že si vzal perinu a šel do obýváku…jestli se dnes po příchodu z práce zachová stejně, zítra s malou odjizdime..na tohle už fakt nemám…ohledně sexu…ze mě nerespektuje…ze spolu nespime a jeho odpověď; a ty semnou spíš hm? Ani picu, tak se sklidni a nic na mě nerozjížděj![]()
![]()
![]()
![]()
Aha, takže on si to představuje tak, že půjde ráno do práce, pak přijde domů a doma bude uklizeno, navařeno, dítě bude potichu a ty nebudeš nic chtít, jen mu naservíruješ jídlo a pustíš tv. Hm, co čeká že se stane, když se k tobě takhle chová? Tedˇmáš ještě snahu, dát váš vztah dokupy, ale pokud nebude spolupracovat, tak tě to taky přestane bavit a půjdete od sebe. Zeptala bych se ho, jak si to představuje dál, pokud by byla odpověd opět ve stylu že reju, odešla bych. Život je příliš krátký na to aby sis ho kazila s magorem.
DOBRÉ VĚDĚT 👍 😂
Jak udělat MUŽE ŠŤASTNÝM:
1. Čas od času mu něco uvařte.
2. Dost často s ním souložte.
3. Jinak mu dejte pokoj.
JAK UDĚLAT VAŠI ŽENU ŠŤASTNOU:
BUĎTE:
1. přítelem
2. společníkem
3. milencem
4. bratrem
5. otcem
6. učitelem
7. šéfem
8. elektrikářem
9. instalatérem
10. mechanikem
11. stolařem
12. dekoratérem
13. stylistou
14. sexuologem
15. gynekologem
16. psychologem
17. krotitelem hmyzu a dalšího drobného zvířectva
18. psychiatrem
19. léčitelem
20. trpělivým posluchačem
21. organizátorem
22. dobrým rádcem
23. buďte čistotný
24. sympatický
25. atletický
26. jemný
27. pozorný
28. galantní
29. inteligentní
30. veselý
31. tvůrčí
32. něžný
33. silný
34. vždy mající porozumění
35. tolerantní
36. opatrný
37. ambiciózní
38. schopný
39. odvážný
40. důsledný
41. pravdivý
42. jistý
43. vášnivý
NIKDY NEZAPOMEŇTE:
44. udělat kompliment (pravidelně!)
45. chodit s ní nakupovat
46. být pocestný
47. být finančně v dobré situaci
48. nikdy ji nestresovat
49. nedívat se po jiných ženách
SOUČASNĚ JE TAKY NUTNO:
50. být k ní velmi pozorný
51. věnovat jí spostu času
52. nechat jí dostatek prostoru a nikdy se neptat kam jde
ALE HLAVNĚ - NEZAPOMENOUT NA:
53. její narozeniny
54. výročí svatby
55. Svatého Valentina
NA DRUHÉ STANĚ ZAPOMENOUT:
56. její věk
57. její bývalé milence…
Sakra, vždyť je to tak jednoduché!
@arinecka píše:
Aha, takže on si to představuje tak, že půjde ráno do práce, pak přijde domů a doma bude uklizeno, navařeno, dítě bude potichu a ty nebudeš nic chtít, jen mu naservíruješ jídlo a pustíš tv. Hm, co čeká že se stane, když se k tobě takhle chová? Tedˇmáš ještě snahu, dát váš vztah dokupy, ale pokud nebude spolupracovat, tak tě to taky přestane bavit a půjdete od sebe. Zeptala bych se ho, jak si to představuje dál, pokud by byla odpověd opět ve stylu že reju, odešla bych. Život je příliš krátký na to aby sis ho kazila s magorem.
Tak nějak.
Si vždy pokládám v podobných případech otázku, proč si tedy pořizoval rodinu, když se chová, jako by žádnou buď neměl nebo jako by ho obtěžovala? ![]()
@Žirafa 69 píše:
Tak nějak.
Si vždy pokládám v podobných případech otázku, proč si tedy pořizoval rodinu, když se chová, jako by žádnou buď neměl nebo jako by ho obtěžovala?
je mu 22, čili měl dítě zhruba v 21 letech… myslíš, že to bylo plánované z jeho strany?
Zakladatelku můžeš napsat, jak to bylo s ditětem? Jaká byla jeho reakce?
@Regina Hero píše:
je mu 22, čili měl dítě zhruba v 21 letech… myslíš, že to bylo plánované z jeho strany?
Tak urcite. Planoval, ze zasune a zadarilo se. ![]()
A ejhle, dite, jak to! ![]()
@Anonymní píše:
@Calendulka jeho otec je to samé…ale řídím domácnost já, nedokáže si namazat ani rohlík, natož mě nekdy udělat snídani(aspon) nehrozí…jediné co udela, vysává(jednou za čas) a mysli si, ze je uklizeno…už ani nepamatuju, kdy myl nádobí…prochazky žádný, jen sme spolu venku, když jedeme k rodičům…
No tak to je jasné, přijde mu normální, že doma nic nedělá, viděl to doma a jeho matka to tolerovala a lítala kolem manžílka a synáčka a oni to brali jako samozřejmost. Prostě ho maminka vychovala jako líného sobce. To jsou takové ty kvočny, které se obětují a pak se diví, že jim synáčci trčí doma do 30, 40. Pokud si teda nenajdou podobnou kvočnu, která kolem nich bude skákat.
@Calendulka píše:…a o kterých si pak myslí, že převezme roli „matky“.
No tak to je jasné, přijde mu normální, že doma nic nedělá, viděl to doma a jeho matka to tolerovala a lítala kolem manžílka a synáčka a oni to brali jako samozřejmost. Prostě ho maminka vychovala jako líného sobce. To jsou takové ty kvočny, které se obětují a pak se diví, že jim synáčci trčí doma do 30, 40. Pokud si teda nenajdou podobnou kvočnu, která kolem nich bude skákat.